We kunnen er niet meer omheen: het aantal beleggers in Nederland neemt de laatste jaren enorm toe. Inmiddels zijn er bijna 2 miljoen Nederlandse huishoudens aan het beleggen

Dat gebeurt onder andere in cryptocurrency en traditionele vormen van beleggen, zoals aandelen en obligaties, maar ook in CFD’s. Wat een CFD precies is en hoe je kunt beleggen in crypto CFD lees je in dit artikel.

Wat is een CFD precies?

Voordat je begint met Crypto CFD trading begint, is het goed om te weten wat een CFD precies is. CFD staat voor Contract For Difference en is een manier om te beleggen in de koers van een bepaald beleggingsinstrument. Dat betekent dat je niet belegt in het fysieke product of de munt, maar puur in de schommelingen op de koers. Je wordt dus geen eigenaar van een aandeel of cryptomunt; je speculeert mee op de koers van de financiële markten waar je uiteindelijk geld mee kunt verdienen. Handelen in een CFD is niet heel moeilijk, maar je moet wel goed snappen hoe het precies werkt. Dat geldt overigens ook voor andere soort beleggingen; wil je er uiteindelijk geld mee verdienen.

Wanneer je begint met CFD trading koop je een aantal contracten op een markt naar keuze (dus bijvoorbeeld op de cryptomarkt zoals de Bitcoin). Je koopt deze wanneer je verwacht dat die markt zal stijgen, bijvoorbeeld dat de koers volgens Bitcoin verwachting omhoog gaat. Je verkoopt de contracten juist op het moment dat je verwacht dat de markt zal dalen. Dit klinkt heel eenvoudig, toch wordt het aangeraden om je nóg meer te verdiepen in hoe CFD trading precies in z’n werk gaat. Daarna is het tijd om een CFD rekening te openen en een handelsplan te maken. Vervolgens kun je ‘long’ of ‘short’ gaan op maar liefst meer dan 17000 markten, waaronder crypto.

Voordelen van beleggen in CFD

Het feit dat je zo’n grote keuze hebt op verschillende soorten markten is een groot voordeel van handelen in CFD. Met de juiste kennis van CFD profiteer je van nóg meer voordelen. Als belegger krijg jij het verschil tussen de koers die geldt op het moment dat je een contract afneemt (koopt) en het moment dat je dat contract beëindigt (verkoopt). Het liefst wil je dat dit winst is, maar het kan ook zijn dat je verlies maakt. Daarom is het zo belangrijk om je eerst goed in te lezen in de werking van een CFD. Daarna profiteer je van enkele voordelen:

Beginnen met Crypto CFD trading

Nu je een beetje weet wat CFD trading inhoudt, is het logischer om te snappen wat Crypto CFD trading precies is. Het is voor (ervaren) beleggers heel interessant om met behulp van een CFD te investeren in crypto. Dat komt omdat de cryptomarkt ontzettend volatiel is; de Bitcoin of de Ether kan op een dag al met 5% dalen of stijgen in waarde. In het geval van een CFD word je dus geen eigenaar van een cryptomunt, maar speculeer je mee op de koers. Met zo’n volatiele koers is dat erg aantrekkelijk, omdat je er in korte tijd (en op de langere termijn) aardig wat mee kunt verdienen.

Ook kun je CFD’s aanschaffen op de meeste bekende cryptomunten; in ieder geval voor Bitcoin, Ethereum en Ripple. Wil je hiermee beginnen dan is het aan te raden om dat via één handelsomgeving voor CFD te doen, zodat je alles overzichtelijk bij elkaar hebt staan. Om een goede crypto CFD broker te vinden die bij je past, is het aan te raden om brokers met elkaar te vergelijken. Op die manier kom je erachter wat je waar moet betalen en wat je daarvoor terugkrijgt. Zo is handelen in crypto CFD’s hopelijk niet alleen handig voor je portemonnee maar ook nog eens heel leuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *