Cryptobeginner.nl

DigiByte Koers

DGB   

https://DigiByte.org

$0,02

Market Cap

$321.136.300

Market Cap verschil 24h

$20.581.199

Volume 24h 

$16.502.165

Market Cap dominatie

0,02%  

Circulerend aanbod 

15.041.266.763                    

Max

     

DigiByte (DGB) kopen bij 

Bitvavo is een van de meest gebruikte cryptocurrency exchanges in Nederland met meer dan 150 crypto coins beschikbaar en de optie om met iDeal te betalen. 

DigiByte kopen? Dat kan bij onderstaande aanbieders. Bij de meeste aanbieders is het mogelijk om te kopen met iDeal, maar ook het overschrijven naar de bank wordt vaak  geaccepteerd.                                             

Actuele DigiByte Koers

Wil je DigiByte kopen? Ga naar Bitvavo

DigiByte Details

Start Date

2014-01-10

Afkorting crypto DigiByte

DGB

Type coin

internet of things (iot)

DGB/BTC ratio

$0,02(DGB)/$37.429,00(BTC)

Koers veranderingen DGB

DGB koers afgelopen 24 uur

stijging van 6,95%

Koers afgelopen 7 dagen

daling van 23,05%

Koers afgelopen 30 dagen

daling van 44,35%

Koers afgelopen 365 dagen

daling van 14,41%

DigiByte prijs

$0,02

Market cap rank

$1.01

Circulating supply

ccw_circulating_supply]

Trading volume 24h

$16.502.165

Market cap dominance

0,02%

Eerste altcoin die SegWit uitrolde

Het team achter DigiByte staat er om bekend over een uitstekend zicht op de toekomst te beschikken. Ze proberen dan ook continue te innoveren om hun platform klaar te stomen voor de komende jaren. In de praktijk bleek dit onder meer uit de vroegtijdige activering van SegWit. DigiByte was de eerste grote altcoin die er voor koos om dit te doen en dat reeds in april van 2017. Het is bovendien een cruciale factor voor veel platformen om rekening te houden met de schaalbaarheid waarover ze beschikken. In het bijzonder de hoeveelheid te verwerken transacties per seconde is van belang. Dit belang zal bovendien in de loop der jaren alleen maar verder toenemen en daar heeft DigiByte nu reeds op ingespeeld.

De ontwikkelaars achter het DigiByte platform hebben er namelijk voor gekozen om een stukje code aan de blocksize toe te voegen welke één keer om de twee jaar verdubbelt. Dit betekent dat er voor het jaar 2015 bijvoorbeeld sprake was van 280 transacties die per seconde konden verwerkt, vanaf het jaar 2017 ging het reeds om 560 transacties per seconde en ook de komende jaren zal er een stelselmatige verhoging plaatsvinden. In 2019 zouden het aantal transacties per seconde worden opgeschroefd naar 1.120 stuks, in 2021 gaat dit aantal omhoog naar 2.240 transacties en tegen 2035 moet er sprake zijn van meer dan 280.000 transacties die per seconde verwerkt zullen kunnen worden.

Mining mogelijk op 5 verschillende algoritmes

Een eveneens niet onbelangrijk gegeven met betrekking tot DigiByte is terug te vinden in het veel gedecentraliseerdere karakter waar het platform over beschikt ten opzichte van andere blockchains. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat DigiByte op zomaar even vijf afzonderlijke mine algoritmes draait. Bij het minen wordt er dus een stukje van 20 procent van elke blok gemined. Dit brengt heel wat interessante perspectieven met zich mee. Het is in de praktijk namelijk zo dat het haast onmogelijk is om een hardfork op dit platform te creëren. Om dit te kunnen verwezenlijken zou een aanvaller zomaar even meer dan 93 procent van de totale hashrate op één van de vijf verschillende algoritmes moeten realiseren. Bovendien zou hij ook minstens 51 procent op de andere vier algoritmes moeten controleren. Dit zorgt er in de praktijk voor dat het DigiByte platform als één van ’s werelds beste is beveiligd tegen zogenaamde PoW-aanvallen.

DigiByte koers geschiedenis

De hoogst gemeten koers DigiByte was $0,18 op 01-05-2021 00:19. Als je dit vergelijkt met de DGB koers van vandaag wat op $0,02 staat zie je dat een daling van 88,02% is. Op zich zegt dit nog niet zo veel, de koersen van crypto zijn heel erg bewegelijk geweest en we zien toch dat we ons beter kunnen richten op het afgelopen jaar om een beter beeld te krijgen.

Wat we de laatste jaren vooral zien is dat er een omhooggaande trend is in de koersen van verschillende crypto projecten, dit is bij DigiByte vooral het laatste jaar ook het geval. Wanneer je kijkt naar de prijsverandering van het laatste jaar zie je een daling van 14,41%

Koers DigiByte verwachtingen

De DigiByte koers verwachting voor 2022 is moeilijk om te voorspellen. Wel kunnen we aan de hand van de dagelijkse ontwikkelingen in het nieuws omtrent DigiByte vaststellen of beleggers moeten kopen of juist verkopen. Wanneer je ziet dat een crypto al ouder is en een flinke groei heeft doorstaan in de koersen geeft dit een betrouwbaar beeld weer.

Om een betrouwbare verwachting van de DigiByte koers te krijgen is het dan ook verstandig om gedegen onderzoek te doen en de diverse crypto nieuws kanalen te blijven volgen.

DigiByte koers verwachtingen 2025

Een voorspelling doen over een crypto in 5 jaar tijd is niet verstandig simpel omdat er zo veel aan het veranderen is. Steeds meer landen accepteren cryptocurrency als een wettig betaalmiddel, er zijn zo veel ontwikkelingen en op dit moment meer dan 6500 verschillende crypto coins die met elkaar concurreren.

Door als belegger bekend te worden met technische analyses en op de hoogte te blijven van het DigiByte nieuws, maar ook het bedrijf en team achter DigiByte kun je ten alle tijden een verstandige keuze maken.

Dagelijkse DigiByte nieuws

Wanneer je erover denkt om DigiByte te kopen kun je het dagelijkse DGB nieuws vinden op kanalen zoals https://www.reddit.com/r/Digibyte, en ook op de website van DigiByte https://DigiByte.org.

DigiByte kopen

DigiByte kopen gaat heel erg gemakkelijk bij de diverse crypto exchanges online. Welke je kiest als belegger zal voornamelijk liggen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Wat wij wel kunnen aangeven is dat Bitvavo en Binance voordelig zijn. Je kunt hierboven in de exchange vergelijker de verschillende brokers met elkaar vergelijken.

Charles Lichtens

Bij de lancering van de whitepaper in 2008 van Nakamoto veranderde alles voor Charles. Hij raakte gefascineerd van de blockchain technologiën en de mogelijkheden die deze met zich mee brengen. Charles is een financieel adviseur en reist de wereld rond voor crypto startups.

Veelgestelde vragen

Het is zeer belangrijk om een betrouwbare wallet te hebben voor jouw DigiByte, deze kun je vinden bij BitvavoBinance, Litebit, Bitcoinmeester en Ftx Exchange.

Wij adviseren altijd beleggers alleen maar te investeren in DigiByte of een andere crypto wanneer ze geloven in de visie van het bedrijf achter de coin, en geld hebben wat ze zouden kunnen missen.

Data zoals prijsverandering het afgelopen jaar; daling van 14,41%, de prijsverandering van de afgelopen 30 dagen daling van 44,35% en de actuele koers $0,02 geven een goed beeld. De markt cap rang 185 geeft weer hoe hoog op de lijst de DGB staat en het maximaal aanbod geeft weer hoeveel coins er zijn om te verhandelen. Wanneer alles is verkocht zal de prijs stijgen.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij Bitvavo, de grootste crypto exchange van Nederland, aan het juiste adres!