Dogecoin, wat begon als een ‘meme’ is nu uitgegroeid tot een daadwerkelijk rendabele investering. Volgens crypto-insiders.nl is Dogecoin in bijna de helft van de Amerikaanse staten de meest gezochte cryptocurrency op Google.

De oorzaak van de populariteit

Een van de oorzaken van deze enorme populariteit is miljardair Elon Musk, die tevens CEO van SpaceX en Tesla is. Hij twittert vaak over verschillende cryptocurrencies, en heeft daarmee behoorlijk wat invloed gehad op hun prijzen. Musk heeft eerder aangehaald dat hij op het moment alleen bitcoin, ether en dogecoin in zijn portefeuille heeft. Ook heeft hij meermaals plaatjes van Dogecoin op zijn Twitter gezet met teksten als ‘Doge to the moon’. Hij legde ook uit waarom hij met name dogecoin, een op meme’s geïnspireerde cryptocurrency die in 2013 als grap begon, steunt.

Musk kwam met Dogecoin in aanraking nadat een van zijn werknemers over de coin begon. Veel mensen die hij sprak op de productielijnen van Tesla vertelden dat zij Doge hadden, daarom wilde hij de coin ook steunen. Hij voelde aan dat het de ‘crypto van het normale volk is’. Hij heeft daarna ook getwitterd met de vraag of Dogecoin geaccepteerd moet worden als betaalmiddel om Tesla’s te kopen.  Door deze tweets van Elon kochten veel mensen massaal Doge in, wat resulteerde in een hoge prijsstijging. Deze prijsstijging zag men weer als een teken dat het een goede coin was, waardoor ze weer bleven kopen. De koers staat momenteel op € 0,15. Dat is ongeveer een stijging van 5.700% ten opzichte van vorig jaar.

Daling van Doge

Hoewel Doge nog steeds enorm populair is, heeft de prijs wel een behoorlijke daling gemaakt. Begin mei stond de koers nog op €0,50. Dogecoin verloor toen opeens meer dan een derde van zijn prijs, na wederom na een opmerking van Elon Musk. Hij noemde het een ‘hustle’ tijdens zijn vertoning op de “Saturday Night Live” comedy tv-show.

Dogecoin kwam hierdoor uit op € 0,37, een daling van 36% ten opzichte van de koers van €0,51 voor de show.

Tweede en derde plek

Bitcoin stond op plek twee op de lijst met de meest gezochte crypto in tien staten. Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency, kwam als derde uit de zoekresultaten van Google. Het was de op twee na meest gezochte cryptocurrency in acht staten. Dit was te verwachten aangezien de Ether koers ‘sky-high’ is gegaan door stijgende populariteit over heel de wereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *