crypto daytrading tips en infoDaghandel biedt een kans voor diegenen die de tijd en moeite steken in het begrijpen van de markt waarin ze handelen. Dit is niet anders voor cryptocurrencies. Sterker nog, omdat deze nieuwe industrie daghandelaren aanzienlijke kansen heeft geboden om te profiteren van prijsverschillen en bewegingen die niet bestaan in andere, meer volwassen markten. 

Hoe werkt daytraden met crypto

Daytraden crypto is het proces van speculeren op financiële producten en activa gedurende één dag. Daghandelaren kopen en verkopen vaak een willekeurig aantal financiële instrumenten in een tijdsbestek van enkele uren of minder, en profiteren van speculatie op kortetermijnprijsbewegingen. Daghandelaren blijven op de hoogte van wat markten op korte termijn beweegt en kunnen honderden bestellingen op één dag plaatsen om op de lange termijn winst te maken. 

Welke crypto daytraden

Daytrading crypto tipsDecennialang hebben handelaren zich gericht op een paar verschillende markten om te profiteren van winstmogelijkheden. In de afgelopen jaren zijn cryptocurrencies gezien als een groeiende markt met verhoogde liquiditeit en mogelijkheden voor handelswinst. Een cryptocurrency is een digitaal actief dat wordt beveiligd door consensusalgoritmen, zoals proof-of-work of proof-of-stake, met transactie-informatie opgeslagen in een digitaal grootboek. Tegenwoordig bestaan ​​​​er duizenden cryptocurrencies, wat een scala aan kansen creëert voor daghandelaren. Maar ook de vraag opwekt: welke crypto daytraden? 

 

Bitcoin

In de wereld van daytrading crypto is bitcoin de industriestandaard geworden. Het digitale bezit is niet alleen in populariteit gegroeid, maar ook in zijn technologie. Bitcoin is ontworpen als een vorm van gedecentraliseerde digitale valuta die over de hele wereld kan worden gebruikt zonder angst voor censuurresistentie. Bitcoin heeft een vaste voorraad van 21 miljoen die ooit kan worden gedolven. Het is de grootste cryptocurrency op de markt gebleven, met een waardering van bijna $ 200 miljard. Ongeveer de helft van de totale handelsactiviteit vindt plaats in bitcoin, met miljarden dollars aan dagelijkse omzet. Vanwege de ruime liquiditeit is bitcoin een van de meest populaire keuzes voor diegenen die crypto willen verhandelen. 

Alt-munten

Een cryptocurrency buiten bitcoin wordt een alt-munt genoemd. Cryptocurrencies in deze categorie hebben verschillende technologische verschillen en toepassingen, van het bouwen van gedecentraliseerde applicaties (dApps) tot het creëren van een wereld van gedecentraliseerde financiën en meer. Een van de meest bekende alt-munten is Ethereum, een programmeerbare open-source blockchain. Bovendien hebben veel andere alt-munten de vorm van ERC-20-tokens, wat betekent dat ze zijn gebouwd op het Ethereum-protocol. Deze omvatten EOS en TRON. 

Stablecoins

Er is één categorie crypto daytraden die steeds belangrijker is geworden voor handelaren en investeerders. Stablecoins vertegenwoordigen cryptocurrencies die relatief prijsstabiel zijn, meestal door zichzelf te koppelen aan fiat-valuta. De grootste stablecoin is Tether (USDT), waarvan de prijs is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Om wettelijke redenen vermijden veel beurzen USD, maar door munten tegen USDT te noteren, kunnen ze citeren tegen ‘s werelds primaire reservevaluta zonder deze daadwerkelijk rechtstreeks aan te raken. Tether is een geweldig handelspaar voor handelaren in bitcoin en alt-munten, omdat het gemakkelijke handel in cryptocurrencies mogelijk maakt zonder kapitaal te hoeven ontladen om valuta te fiatteren en terug te keren naar de markt. 

Swing traden

De ongecompliceerde strategie van crypto daytrading swing traden vereist gewoon waakzaamheid. Het idee is dat je een correctie in een trend goed in de gaten houdt en vervolgens de ‘swing’ uit de correctie en terug in de trend opvangt. Een correctie is simpelweg wanneer kaarsen of prijsbalken elkaar overlappen. Je zult zien dat trending prijzen snel bewegen, maar correcties daarentegen niet. 

Laten we zeggen dat u op uw cryptocurrency-grafiek bij kaarsen van 250 minuten 25 kaarsen ziet waarbij de prijs binnen een bereik van 100 punten blijft. Als de prijs zou dalen tot een dagelijkse beweging van slechts 20 punten, zou u serieus geïnteresseerd en alert zijn. Je zou veel overlap moeten zien. Dit vertelt u dat er een aanzienlijke kans is dat de prijs zich in de trend zal voortzetten. 

Je zou dan moeten verkopen wanneer de eerste kaars onder het contractuele bereik van de vorige verschillende kaarsen kwam, en je zou een stop kunnen plaatsen bij de meest recente kleine swing high. Het is eenvoudig, duidelijk en effectief. 

Order types – Leer daytrading crypto

Het meest elementaire ordertype is een marktorder die onmiddellijk een transactie uitvoert op basis van de huidige beschikbare prijs. Als alternatief is een limietorder wanneer een handelaar de prijs specificeert die hij bereid is een actief te kopen of verkopen, en de order wordt uitgevoerd zodra aan die prijsspecificatie is voldaan. Traders kunnen vaak een time-in-force (TIF) instellen, waarbij ze direct-or-cancel (IOC) of good-til-cancelled (GTC) specificeren. 

Stop-loss-orders zijn een belangrijk hulpmiddel in de toolkit van elke daghandelaar. Een stop-loss-order beperkt de verliezen van elke transactie door automatisch een cryptocurrency te verkopen zodra deze onder een bepaalde prijs daalt. Een ander type stop-loss, bekend als een trailing stop, zorgt ervoor dat de triggerprijs stijgt, in het geval van een trailing stop voor verkopen, naarmate de cryptocurrency-prijs stijgt, waardoor de winst wordt geblokkeerd. 

Risico’s crypto daytrading

Cryptocurrencies via Litebit kopen weer makkelijkerVoordat u aan de slag gaat, moet u eerst begrijpen hoe daghandel met cryptocurrency verschilt van reguliere aandelenhandel. Cryptocurrency-handel werkt met kleinere commissies, de markten zijn 24/7 open en het is toegankelijker. Maar wees gewaarschuwd, de markten zijn ongelooflijk volatiel en kunnen op elk moment veranderen. 

Handelen met crypto betekent handelen via speculatie. Handelaren kijken naar de markten en maken weloverwogen gissingen over prijsbewegingen. Dit betekent natuurlijk dat er geen gegarandeerde manier is om geld te verdienen. De tip van een handelaar kan drastisch verkeerd zijn en u veel geld kosten. Een ander kan perfect zijn en je een hogere score opleveren dan je je had kunnen voorstellen. Niemand kan 100% zeker zijn wat de markt zal doen, dus zorg er altijd voor dat je je eigen onderzoek doet en volg de daytraden crypto tips niet blindelings op, want je zou kunnen vallen voor oplichting en veel geld verliezen. 

Tool voor daytrading – Tradingview

TradingView wordt geleverd met veel gratis functies en ze kunnen zonder enige registratie worden gebruikt. Een abonnement op de betaalde versie is logisch als u behoefte heeft aan meer functionaliteiten zoals meerdere grafieken, lay-outs en aangepaste tijdsintervallen. 

Indicatoren en grafieken

In de gratis versie kunt u één grafiek tegelijk per tabblad openen, terwijl TradingView Premium tot 8 grafieken per tabblad ondersteunt. Wie zich minimaal registreert voor de gratis versie, kan zijn kaarten per layout opslaan en kiezen uit twaalf verschillende kaarttypes. 

In TradingView kunnen opgeslagen grafieklay-outs met slechts een paar muisklikken worden geopend. Pro-abonnees kunnen de grafiekgegevens exporteren, aangepaste tijdsintervallen instellen en op spread gebaseerde aangepaste intraday-grafieken maken. 

Teken hulpmiddelen

Meer dan 50 slimme tekentools zijn beschikbaar voor alle plannen. Deze omvatten lijnen en trends, geometrische vormen, patronen en annotaties. Die tekengereedschappen zijn het brood en de boter van technische analyse. De markten kunnen op en neer gaan. Wat de richting ook is, TradingView helpt u de technische aspecten van de markten nog beter te begrijpen. 

Waarschuwingen aan serverzijde

Wilt u prijswaarschuwingen instellen op specifieke niveaus voor uw favoriete aandelen? Met TradingView doet u dit met slechts een paar muisklikken. Zelfs met de gratis versie kunt u waarschuwingen aan de serverzijde gebruiken. En hoe meer u betaalt voor uw abonnement; hoe meer waarschuwingen kunnen worden ingesteld. 

Een leuke functie is dat die waarschuwingen kunnen worden ingesteld op een specifieke prijs, of zelfs op indicatoren of tekeningen. In totaal kies je tussen 12 verschillende alarmcondities. Je krijgt een melding per sms, push naar telefoon, via verschillende webhooks of e-mail. 

Papierhandel

Geloof het of niet, maar zelfs de papieren handelsmodule kan bij alle plannen worden gebruikt. Gesimuleerde handel is een opwindende functie en handelaren kunnen nieuwe strategieën testen zonder enig risico. U kunt ook watchlists maken en handelen zonder TradingView tijdens de verlengde handelsuren. 

Meer eigenschappen

Cryptocurrency kopen met ideal? Bekijk op cryptobeginner.nl de mogelijkheden!TradingView ondersteunt langere handelsuren, aangepast scannen afhankelijk van uw handelsstrategieën en een geweldige community. Met hun aandelenscreener kunt u de markt scannen op basis van uw scancriteria. 

Het interessante is dat sommige van de functies binnen het belangrijkste TradingView-abonnement, Premium genaamd, functies zijn die betrekking hebben op de sociale-mediagemeenschap. Gebruikers kunnen de app overal gebruiken, en iedereen die zich abonneert op Premium krijgt toegang tot handtekening- en websitevelden en tot alleen-uitnodigende handelsindicatoren. 

Pro+-abonnees en Premium-abonnees krijgen toegang tot aangepaste communitychats. Handelseducatie maakt geen deel uit van hun diensten. Overweeg een van de beste daghandelcursussen te gebruiken om meer te leren daytraden crypto. Met de technische indicatoren kunnen gebruikers hun investerings- en handelsstrategieën zorgvuldig plannen. 

Er ontbreken echter enkele technische indicatoren en handelaren hebben mogelijk duurdere tools nodig als u er toegang toe wilt hebben. Een opwindende functie voor gebruikers zijn de volumeprofielindicatoren. Die kunnen bij elk betaald abonnement worden gebruikt. Het aantal toegestane indicatoren per grafiek is afhankelijk van uw abonnement. Van 3 tot 25 indicatoren per grafiek, alles is mogelijk. 

Crypto daytraden voor beginners – Platformen

Iedereen die crypto wilt gaan daytraden doet er verstandig aan om op een platform dit te doen. Het grootste voordeel is dat hier al een hoop voor je is geregeld en je zelf geen extra programma’s meer nodig hebt. 

Bitvavo – crypto daytraden

Bitvavo is een Nederlands bedrijf die in Amsterdam zijn hoofdkantoor heeft. Daytraden Bitvavo is dan ook voornamelijk op de Nederlandse markt gericht en alle opties zijn dan ook volledig in het Nederlands. Ze maken zelfs gebruik van iDeal en directe overschrijving naar je Nederlandse bankrekening. Dit zorgt er allemaal voor dat je snel kunt investeren en eventuele winsten ook snel weer op je rekening hebt. Die snelheid is vooral met crypto daytrading erg handig. 

Binance – daytraden crypto voor beginners

Waar Bitvavo de Nederlandse versie is voor crypto. Is Binance dat voor de wereld. Het is wereldwijd het grootste platform en is daarnaast erg makkelijk te gebruiken daytraden crypto voor beginners. Ook ervaren daytraders kunnen hier prima terecht. Het enige echte nadeel ten opzichte van daytraden Bitvavo is dat je bij Binance geen rechtstreekse overschrijving naar je bankrekening hebt. Hierdoor is daytraden Binance iets langzamer bij het geld op je rekening krijgen en kan dit 2-5 werkdagen duren. 

Kucoin – crypto daytrading

Kortom, KuCoin is een uitstekende cryptocurrency-uitwisseling voor cryptocurrency-investeerders. Het kan bogen op een relatief hoge liquiditeit, een groot aantal gebruikers, een brede selectie van ondersteunde activa en diensten, evenals lage handelskosten. Bovendien dwingt het niet al zijn gebruikers KYC-controles af, wat een waardevol voordeel blijft voor privacybewuste personen. 

Daytraden crypto tips

Tip: Deze cryptovaluta's kan je nu goedkoop kopen!Risico kapitaal

Bij daghandel in crypto, mogen handelaren nooit meer kapitaal riskeren dan ze zich kunnen veroorloven te verliezen. Dit zal zeker leiden tot financiële stress. Bij het beoordelen van handelsmogelijkheden moeten daghandelaren rekening houden met de 1%-regel, die stelt dat niet meer dan 1% van het kapitaal van een handelaar op een enkele transactie mag worden geriskeerd. Dit helpt om kapitaal over veel transacties te spreiden en het risico te verminderen als een enkele transactie slecht gaat. Dat maakt ook de vraag welke crypto traden een stuk makkelijker. 

Geduld is de sleutel

Geduld is net zo belangrijk als risicomanagement. Forceer nooit een setup. Wacht tot de prijsactie naar je toe komt. U kunt dit bereiken door een ‘set limit order’ op te stellen. Misschien wel de belangrijkste tip voor crypto daytraden voor beginners. 

Een limietorder wordt geplaatst bij een makelaardij om een koop- of verkooptransactie uit te voeren tegen een bepaald aantal aandelen en tegen een bepaalde limietprijs. Dit betekent dat als u denkt dat de prijs van een cryptocurrency een bepaalde waarde zal bereiken, u van tevoren een bestelling kunt plaatsen om die cryptocurrency te kopen als deze de door u aangegeven waarde bereikt. Dit is handig omdat u tijdens prijsbewegingen niet minuut na minuut naar de markt hoeft te kijken. 

Gemak in het proces 

Het maakt niet uit hoe klaar een handelaar denkt dat ze zijn voor daghandel in cryptocurrency, ze moeten lichtvaardig handelen. Deze nieuwe activaklasse zit boordevol potentieel, maar kan ook gevaarlijk en onvoorspelbaar zijn. Het is belangrijk dat daghandelaren langzaam beginnen en alleen kleine transacties in het begin plaatsen voordat ze de markt volledig begrijpen. Naarmate een handelaar zich meer op zijn gemak voelt, kunnen ze hun transacties uitbreiden en meer uitgebreide strategieën gaan onderzoeken. 

Onderwijs 

Om te leren wat cryptocurrency-markten beweegt, is veel onderwijs nodig. Cryptocurrency-activa variëren in gebruik en functie, waardoor ze veel anders zijn dan handelsaandelen. Aan het eind van de dag kan een handelaar alles doen wat in zijn macht ligt om onbekende variabelen te controleren en de markt zoveel mogelijk te begrijpen, maar er is geen vervanging voor de opleiding die voortkomt uit het proces van handelen zelf. Hoewel we ons best hebben gedaan om de lezer te informeren over de basisprincipes van daghandel in cryptocurrency, vormt hier niets juridisch of investeringsadvies en dient u een professionele adviseur te raadplegen als u vragen heeft. 

Conclusie

3 tips voor daytradersAls relatief nieuwe markt bevinden cryptocurrencies zich nog op onbekend terrein. De hele industrie is nog steeds aan het uitzoeken hoe om te gaan met onder meer overheidsregulering, hefboomwerking en beveiliging. Dit betekent dat daghandel in crypto grote onzekerheid met zich meebrengt, maar ook geweldige kansen voor handelaren die weten waar ze moeten zoeken. De vraag hoe werkt daytraden crypto is dan ook nog steeds niet gek. 

De markt is extreem gefragmenteerd met tientallen verschillende beurzen. Prijzen en vergoedingen kunnen aanzienlijk variëren. Handelen vindt plaats op de spotmarkt en derivatenmarkt, tegen fiat en tegen stablecoins of andere cryptocurrencies, en in verschillende rechtsgebieden. Handelaren met de juiste tools en kennis kunnen profiteren van deze fragmentatie en complexiteit. 

Daghandel cryptocurrency is niet voor iedereen, en kan zeker leiden tot financiële verliezen als het slecht wordt uitgevoerd. Maar voor degenen die de tijd nemen om zichzelf te informeren over de ins en outs van de industrie en een solide handelsstrategie te identificeren, kan het voordeel enorm zijn. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *