Wanneer je geinteresseerd bent in crypto heb je vast al eerder gehoord van crypto staking. Het is een prominente tak van de DeFi wereld die beleggers naar de wereld van crypto heeft aangetrokken. Door crypto coins vast te zetten kun je als belegger een extra rendement behalen. In dit artikel zullen we het hebben over de staking-diensten aangeboden door FTX, een van de top crypto beurzen in de wereld op dit moment. Laten we beginnen, hoe kun je crypto staken bij FTX?

FTX is een van ‘s werelds grootste crypto exchanges en biedt concurrerende handelstarieven en honderden coins.

De DeFi (decentralised finance) sector heeft grotendeels de mogelijkheid gepopulariseerd om cryptocurrencies in te zetten om passief inkomen te verdienen. Dit is iets dat nu kan worden gedaan op de meeste blockchains die slimme contracten aanbieden, waaronder Ethereum, Solana, en anderen.

Natuurlijk is staking ook mogelijk op eenvoudig te gebruiken cryptocurrency exchanges, zoals de FTX Exchange. FTX heeft zijn eigen applicatie genaamd de FTX app waarmee u uw ondersteunde tegoeden kunt inzetten en tot 8% APY kunt verdienen.

Staken met FTX is heel eenvoudig: je zet de cryptocurrencies vast en verdient rente op het vastgezette bedrag. Net zoals een spaarrekening, maar met een hogere rente.

Wat is crypto staking?

Als je niet bekend bent met staking; het is zoals net gezegd hetzelfde als een spaarrekening waar je het geld voor een periode vast zet. De crypto welke is vastgezet wordt gebruikt voor het validatie proces op de blockchain, maar daar merk jij niets anders van dan dat er rente wordt uitgekeerd.

FTX biedt veel flexibiliteit voor stakers, waaronder de mogelijkheid om hun munten op elk moment te un-staken.

Zo niet, dan kunnen stakers tot 8% verdienen op het ingezette bedrag, hoewel dit kan variëren per coin.

Wat heb ik nodig om crypto te staken bij FTX?

Voor je van start kan gaan om crypto te staken bij FTX, is er een korte lijst met vereisten – eenvoudige dingen die je moet doen en voorbereiden voor je de cryptos daadwerkelijk vast zet. Zorg ervoor dat u beschikt over:

  • Een account op FTX Exchange.
  • Een cryptocurrency wallet die de tokens ondersteunt waarmee je gaat werken, zoals Ledger Nano X (cold wallet).
  • Cryptocurrencies voor staking, die je kunt importeren uit een privé wallet, of kopen op de exchange. Enkele van de meer populaire cryptocurrencies die beleggers graag staken op FTX zijn FTT, SRM, SOL, RAY.

Let er op dat:

  • Activa die beschikbaar zijn voor staking worden getoond in het FTX account
  • Je geen coins op FTX hoeft te kopen als je ze al bezit in een privé wallet
  • Je kunt FTX op elk moment opdracht geven uw munten te un-staken, ze op te halen en ze (samen met alle verdiende rente) op de rekening bij te schrijven. Houd er alleen rekening mee dat het tot 14 dagen kan duren voordat de crypto vrijgegeven is om mee te handelen, of uit te laten betalen.

Hoe kan ik crypto staken op FTX?

Het inzetten van cryptocurrencies via jouw FTX app is vrij eenvoudig, je hoeft maar een paar simpele stappen te doorlopen:

  1. Zorg ervoor dat je cryptocurrencies beschikbaar hebt in de app. Nogmaals, deze kunnen gekocht worden binnen het platform zelf, of gestort worden vanuit de privé wallet.
  2. Zoek vervolgens het tabblad Investeren en tik op Inzetten.
  3. Daarna moet je de knop “Stake Your Crypto” vinden en aantikken.
  4. Tenslotte voer je het bedrag in en tik op Start Staking

De app zal digitale munten naar de toepasselijke DeFi pool sturen zodra deze beschikbaar is, en je ontvangt direct rente op de coins die je gestaked heeft.

Hoe krijg ik de rente uitbetaald?

De rente die je ontvangt van staken staat niet vast, en deze zullen van tijd tot tijd variëren op basis van verschillende factoren, zoals de omstandigheden in de crypto industrie en de heersende marktomstandigheden.

De rente kan verschillen van 0.05 % – 8 %

Conclusie

Staking is uitgegroeid tot een zeer populaire manier om de cryptocurrencies te gebruiken zonder ze uit te geven of ze te riskeren in beleggingen.

Tegelijkertijd heeft FTX bewezen uitstekende staking voorwaarden te bieden, evenals een gebruiksvriendelijk platform waarmee zelfs nieuwkomers snel en gemakkelijk hun weg kunnen vinden. En, zodra de beloningen beginnen binnen te komen, zul je je realiseren hoe gemakkelijk het is om jouw geld te gebruiken om meer geld te verdienen zonder iets te hoeven doen of blootgesteld te worden aan onnodige risico’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 20 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.