Crypto of aandelen? Ze hebben beide voordelen en zijn winstgevend. Beleggers kiezen ervoor om in beiden te investeren en andere vinden aandelen beter dan crypto of omgekeerd. Hieronder staan drie verschillen tussen crypto en aandelen vermeld, misschien kunnen ze je helpen met het kiezen. Om het verschil beter te begrijpen kun je Dow Jones aandelen koers en Verwachting Uniswap koers bekijken.

Dividend verschil

Bij crypto komt er geen dividend voor, maar bij aandelen wel. Dividend is wanneer een bedrijf winst heeft gemaakt en elk aandeelhouders die in het bedrijf hebben geïnvesteerd. Maar bij crypto is dit een ander geval, de enige winst is de koerswinst. Als de koers gaat dalen, dan heeft niemand winst gemaakt. Let erop dat aandelen op een belegger naam staat en bij crypto is alles anoniem, je naam wordt niet doorgegeven alleen je handelingen.

Opbrengst verschil

Als investeert in aandelen maak je meer winst dan bij crypto’s. Crypto’s hebben niet een stabiele koers, alles hangt af van de koers. De koers kan soms met honderden dollars dalen, bij crypto ben je niet altijd zeker wat de koers is en als je winst maakt. Om te investeren in aandelen heb je meer informatie en algemene kennis nodig. De kans bestaat ook dat je verliest leidt bij aandelen, maar niet zo groot als crypto.

Richtlijnen verschil

Aandelen bestaat uit regels, beleggers die investeren in aandelen hebben het recht om te stemmen als er een besluit wordt genomen. Voor crypto is alles gebaseerd op internet, de regels die voorkomen worden opgeslagen in de blockchain. De blockchain weigert alles wat niet is toegestaan. Daarnaast werkt crypto niet met de bank, waardoor bepaalde regels niet nodig zijn. Crypto is eenvoudig, snel en je hebt snel toegang tot crypto’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *