NEM, het ‘Japanese Ethereum’ kon in de nasleep van de hack die het project trof eigenlijk op geen enkel moment meer echt overtuigen. Daar zou nu echter terug zomaar verandering in kunnen komen. Coincheck heeft namelijk bekend gemaakt dat het vanaf nu de handel in NEM (XEM) terug mogelijk maakt. Meteen na de aankondiging steeg het volume van NEM explosief waardoor ook de koers een niet onaanzienlijke sprong wist te maken. Coincheck heeft in een verklaring laten optekenen dat het voorafgaand aan het heropenen van de handel in XEM een security audit heeft uitgevoerd. Zo moeten haar klanten terug vol vertrouwen kunnen handelen in het project dat nog steeds vaak wordt omschreven als het ‘Japanse Ethereum’.

Stijging met 14 procent in 24 uur

Over een periode van 24 uur wist de XEM-token van NEM een stijging te realiseren van 14 procent. Het merendeel van de stijging werd opvallend genoeg gerealiseerd binnen een tijdspanne van slechts één uur. De stijging van de prijs werd vooral geleid door Binance. Bij deze exchange wordt XEM verhandeld tegen een lichte premium. Tot dusver is het niet zo dat Coincheck een afgetekende meerwaarde heeft weten te realiseren in de volume statistieken. Daar kan uiteraard in de komende periode nog verandering in komen.

XEM-token aantrekkelijk door lage prijs

De XEM-token wordt op dit ogenblik als aantrekkelijk aanzien omwille van haar extreem lage prijskaartje. Coincheck heeft haar gebruikers gecompenseerd voor de tokens die verloren gingen rond een waarde van 0,80 dollar. De token noteerde toen nog vrij hoog, maar is inmiddels (net als alle andere tokens op de cryptomarkt eigenlijk) aanzienlijk verder gedaald. In totaal heeft ze dan ook zomaar even 95 procent van haar totale waarde ingeboet. In vergelijking met november van vorig jaar noteert ze op vandaag zelfs 44 procent lager. Op dit ogenblik wordt XEM door veel experts aanzien als een interessante investeringsopportuniteit, maar uiteraard zijn er nooit garanties in de cryptomarkt.

Wat doen NEM-investeerders zelf bij een pump?

Naast bovenstaande moeten we er ook bij blijven stil staan dat er op dit ogenblik nog steeds sprake is van een berenmarkt. Het is dan ook nog maar zeer de vraag wat doorgewinterde NEM-investeerders gaan doen op het ogenblik dat de prijs een pump doormaakt. Blijven zij vasthouden aan hun assets of gaan ze zo snel mogelijk verkopen? Het lijkt er namelijk toch naar uit te zien dat NEM haar krediet bij heel wat partijen heeft opgebruikt. Voorzichtigheid lijkt dan ook nog steeds absoluut geboden.

De vermeende link tussen NEM & Petro

Het NEM project heeft bijzonder veel energie gestopt in zichzelf populair maken bij niet alleen ingenieurs, maar ook bij technische studenten. Bovendien werden er veelvuldig workshops georganiseerd en zijn er ontwikkelingscentra opgericht verspreid over de wereld. Daarnaast leek het er ook even naar uit te zien dat het NEM-platform zou worden gebruikt om de Venezuelaanse ‘Petro‘ coin te dragen, maar tot op vandaag is het niet duidelijk van welk platform deze cryptovaluta nu precies gebruik maakt. Alles bij elkaar gezien zijn er dus nog steeds heel wat vragen die opdoemen met betrekking tot het NEM-project waardoor het heropenen van de handelsactiviteit bij Coincheck alleen niet zomaar voldoende reden is om het volste vertrouwen te hebben in de toekomst van dit project.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *