Coinbase exchange is een cryptocurrency exchangegevestigd in San Francisco, Californië, Amerika. Coinbase werd in juni 2012 opgericht door Brian Armstrong, de huidige CEO, en Fred Ehrsam. Het is een volledig gereguleerde cryptocurrency-uitwisseling erkend in 40 Amerikaanse staten. 

Coinbase stond eerst alleen Bitcoin-handel toe, maar liet al gauw cryptocurrencies toe die aan de gedecentraliseerde criteria voldeden. Aan de lijst werden toegevoegd EthereumLitecoinBitcoin Cash, XRP en vele anderen. Zij beloven de lijst langer te maken, als aan de eisen wordt voldaan. Waaraan heeft Coinbase zijn populariteit te danken? Welke zijn de voordelen en nadelen? 

Ga onze Coinbasereview na en bekijk ook onze Coinbaseervaringen!

Wat is Coinbase? 

Coinbase is een van de grootste cryptocurrency bedrijven wereldwijd, dat ondersteuning biedt aan meer dan 100 landen. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 30 miljoen gebruikers. Coinbase werd opgericht om als bemiddelaar te dienen voor mensen om cryptocurrency veilig, snel en gemakkelijk te kopen en verkopen. 

Coinbase heeft als doel gereguleerde cryptocurrency handel wereldwijd toegankelijk en beschikbaar te maken voor individuen en grote investeerders.

Voordelen Coinbase 

Lage kosten Coinbase Pro 

Coinbase heeft 2 mogelijkheden voor nieuwe gebruikers. Coinbase en Coinbase Pro. Zoals de tweede aangeeft, is het voor de ervaren crypto handelaar. De Coinbase kosten voor een Coinbase Pro account zijn aanzienlijk lager met kosten van maximaal 0,25%. 

Voor een doorgewinterde crypto handelaar is een Coinbase Pro account beter vanwege lagere kosten van max. 0,25%.

Gebruiksvriendelijkheid 

Coinbase is een van de gemakkelijkste exchanges voor crypto-investeringen. Aanmelden is simpel en binnen enkele minuten kun je cryptocurrencies kopen. Er is ook een leerprogramma dat gebruikers cryptocurrency betaalt om meer te leren over hoe cryptocurrency werkt. 

Coinbase wallet 

Coinbase lanceerde in 2018 zijn onafhankelijk opererende crypto wallet voor iOS en Android. Het is bestempeld als een heel goede wallet, ondanks dat het een beperkt aantal cryptocurrencies ondersteunt. Het is heel eenvoudig in gebruik en goed beveiligd. 

Betaalmethoden

Coinbase ondersteunt de volgende betaalmethoden:

In Nederland kosten stortingen 1,49% via SEPA en opnames zijn kosteloos. SEPA is het voordeligst.

Ruim aanbod 

Coinbase biedt meer dan 25 cryptocurrencies toe voor investeringen, handel en ook voor het verwedden. Echter, je hebt meer nodig dan een email voor het inloggen. Coinbase vraagt dat je je telefoonnummer verifieert, ook een geldig identiteitsbewijs met foto en additionele persoonlijke informatie, inclusief het bewijs van adres. Zo kun je toegang krijgen tot hogere limieten en onbeperkt traden op jouw Coinbase-account. 

Hoge liquiditeit 

Coinbase is consequent gebleven als zeer liquide beurs. De belegger beschermt zichzelf op die manier tegen ernstige prijsschommelingen in een toch al volatiele markt. 

Betrouwbaarheid en security 

Vergeleken met andere exchanges biedt Coinbase top beveiliging. Daarom is Coinbase een prima exchange voor zij die veilig willen beginnen met investeren in cryptocurrency. 

Coinbase inloggen is beveiligd door: 

Coinbase app 

Coinbase is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Het bedrijf heeft veel tijd en geld geïnvesteerd voor het presenteren van een super gebruiksvriendelijke app.

Met de Coinbaseapp kun je veilig, gemakkelijk en snel verschillende cryptocurrencies traden. Ook tijdens je treinreis!

Nadelen 

Geen directe toegang 

Een vaak voorkomende klacht over Coinbase is dat je niet direct toegang hebt tot je coins. Het systeem werkt ongeveer zoals bij de bank. De kosten voor een Coinbase account zijn hoger dan bij een Coinbase Pro account. 

Klantondersteuning beperkt 

Coinbase biedt 24/7 ondersteuning, maar helaas niet in het Nederlands. Als je met Coinbase contact wenst te maken, zul je dat in het Engels moeten doen. Overigens zijn er klachten over het onvolledig verwerken van klanten problemen. 

Coinbase standaardaccount 

De kosten bij Coinbase bedragen $ 2,99 voor transacties tussen $ 50 – $ 200. Grotere transacties kosten echter een variabel percentage van 1,49%. 

Tenslotte over Coinbase exchange 

Coinbase is vanaf zijn oprichting in 2012 tot vandaag een solide cryptocurrency exchange geweest. Bijna 99% van de activa wordt in een offline koudeopslag bewaard die niet toegankelijk is. In koudeopslag is het niet mogelijk de activa te hacken. Het nadeel hierbij is wel dat je niet direct toegang hebt tot jouw eigen activa. 

In Nederland zijn de kosten via SEPA het laagst. Stortingen kosten 1,49% en opnames zijn kosteloos.  

Verder zijn er tal van voordelen vergeleken met andere exchanges. Coinbase heeft goede beveiliging, biedt zijn diensten aan in 100+ landen, ondersteunt een ruim aantal crypto- en fiatvaluta’s en beschikt over een hoge liquiditeit. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *