BTCdirect is een cryptocurrency exchange gevestigd in Nijmegen, Nederland. De exchange valt onder de Nederlandse wet- en regelgeving. BTCdirect exchange werd in 2013 als een van de eerste in Europa gelanceerd en voornamelijk voor Europa. De exchange werd opgericht door Mike Hutting en de huidige CEO Davy Stevens. Het doel van de exchange is om cryptocurrency voor eenieder toegankelijk en beschikbaar te maken op een transparante manier. Verder om de acceptatie van cryptocurrency in Nederland op te voeren. Welke anderen redenen maken BTCdirect zo bekend? Welke voor- en nadelen zijn er? 

Check de BTCdirect ervaringen en lees over de BTCdirect review! 

Wat is BTCdirect?

BTCDirect is sinds 2013 actief als tussenpersoon bij cryptocurrency aan- en verkopen en is dus een grote speler in Europa. Belangrijk voor de gebruiker zijn de eenvoud en de snelheid van de exchange. BTCdirect maakt het mogelijk voor mensen om op een eenvoudige manier crypto te kopen en te verkopen. Dat verduidelijken zij met een 3-stappenproces bestaande uit registreren, creëren van een wallet en als laatst starten met kopen en verkopen van crypto. Alhoewel dit het algemeen beeld is bij de meeste exchanges.

BTCdirect wil het aan- en verkopen van cryptocurrency en andere blockchain activa vergemakkelijken voor eenieder vooral binnen Europa! 

Voordelen BTCdirect

Vijf cryptovaluta soorten

In het begin kon je alleen Bitcoin (BTC) verhandelen via BTCdirect. Nu kun je 4 van de grootste cryptocurrency, gebaseerd op marktkapitalisatie, traden te weten Bitcoin, Ether, Litecoin en Ripple. Ook Bitcoin Cash kun je via BTCdirect traden.

Ondersteuning

BTCdirect biedt ondersteuning in het Nederlands. Mocht je vragen hebben dan kun je met BTCdirect contact maken in het Nederlands.

Zelfs als je een ervaren cryptohandelaar bent, kun je op een bepaald moment behoefte hebben aan klantondersteuning. Dan is een Nederlandstalige dienst heel handig!

Gebruiksvriendelijk

De interface van BTCdirect is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren. Na registratie, verificatie van je email en telefoonnummer dien je nog een foto’s van het legitimatiebewijs op te sturen. Daarna kun je op BTCdirect inloggen en starten met traden.

Geen moeilijke orders

Op dit platform hoef je zelf geen ingewikkelde orders te plaatsen op moeilijk te begrijpen exchanges.

Betaalmethoden

BTCdirect ondersteunt betalingen via bekende betaalmethoden, zoals Creditcard (VISA en Mastercard), Bankoverschrijving, iDEAL en Bancontact.

Betrouwbaar en veilig

BTCdirect voldoet aan alle eisen van de Nederlandse wetgeving. De exchange is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Zij verhandelen vanaf 2013 cryptocurrency en hebben tot vandaag duizenden succesvolle crypto transacties verricht. Verder is de organisatie transparant doordat zij erg actief zijn op sociale media. En ook vaak te zien zijn in Crypto Update van de Telegraaf.

BTCdirect app

BLOX is hun nieuwe app waarmee je de tien populairste coins kunt traden zoals Bitcoin, XRP, Ether, Litecoin, Bitcoin Cash, EOS, Ethereum Classic, Stellar, Zcash en Monero. Coins bewaren, beheren en handelen kan direct via deze app en het is zowel voor beginners als voor experts.

Crypto verhandelen kan simpelweg terwijl je in de trein zit! 

Nadelen

Hoge kosten

De BTCdirect kosten zijn transparant. Echter, vergeleken met hun concurrenten zijn de kosten hoog. BTCdirect rekent voor Bitcoin 2% en voor de resterende 4 coins, 3% handelskosten.

Geen onderlinge cryptocurrency verhandeling

BTC Direct ondersteunt geen handel tussen cryptocurrencies onderling.

Amerikaanse beleggers geen toegang

Amerikaanse beleggers worden niet toegelaten op BTCdirect. Amerika heeft verschillende wetten die het voor internationale cryptocurrency-uitwisselingen moeilijk of onmogelijk maken om Amerikanen te accepteren.

Hoge of lage volumes?

Volumes van BTCdirect zijn niet bekend, omdat deze informatie niet wordt gedeeld.

Geen BTCdirect wallet

BTC Direct biedt geen ingebouwde wallets, omdat zij van mening zijn dat eenieder bepaalt over zijn eigen privé sleutels.

Verificatie

Na registratie heb je een dagelijks kooplimiet van € 2.500. Wil je meer handelen dan is een level upgrade nodig van Hero naar Satoshi. Je zult dan een bewijs van je woonadres en een selfie met identiteitskaart moeten opsturen. Je mag na goedkeuring tot € 10.000 dagelijks verhandelen. Meer dan € 10.000 verhandelen is ook mogelijk, maar dan moet je een speciaal EDD-formulier invullen. Als het is goedgekeurd mag je tot € 50.000 per dag verhandelen.

Tot besluit over BTCdirect

Een account aanmaken is gemakkelijk te doen met je email adres. Na jouw email en telefoonnummer te hebben geverifieerd, kun je inloggen. BTCdirect vraagt dan nog om foto’s van de voor- en achterkant van jouw legitimatiebewijs. Je kunt dan beginnen met traden. BTCdirect is veilig, betrouwbaar en transparant.

Wat tegenvalt is dat kosten van BTCdirect wel hoger uitvallen dan de meeste grote exchanges.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *