Cryptobeginner.nl

Bitvavo vs Coinbase

Of het nu gaat om Bitvavo of Coinbase, het zijn beide handelsplatforms die vrij veel bekendheid genieten. Dat is natuurlijk het resultaat van een aantal factoren die zich door de jaren heen steeds meer hebben gericht op een breed publiek. Het is geen ´ver van mijn bed´ show meer, maar een kans die voor iedereen is weggelegd. Door deze vorm van toegankelijkheid te bieden, is de cryptomarkt niet meer weg te denken en kan men er niet langer meer omheen. 

Bitvavo 

Er hebben zich vanaf de lancering van Bitcoin veel ontwikkelingen voorgedaan op de cryptomarkt. Dat heeft het ontwikkelingsteam van Bitvavo altijd op weten in te spelen en valt gelijk het volgende op: 

  • Eenvoudige betalingsmogelijkheden: Met iDeal kan je snel en eenvoudig jouw euro’s overmaken naar jouw Bitvavo account en gelijk beginnen met kopen van crypto.  
  • Apart dashboard voor beginners en de meer ervaren traders: met deze optie valt niemand buiten de boot en is er geen specifieke voorkennis nodig om te beginnen met traden. 
  • Alle tegoeden zijn verzekerd: mocht er dus onverhoopt iets misgaan bij Bitvavo, dan krijgen alle leden keurig hun tegoeden gewoon uitbetaald. 
  • Geregistreerd bij DNB: dat zegt al veel over de mate van betrouwbaarheid die aan dit platform gegeven kan worden. 
  • De lage trading fees: daar het voornamelijk om bij het uitkiezen van een handelsplatform omdat zo de kosten laag blijven en dat op zich ook zorgt voor een vergroot handelsvolume. 

Coinbase 

Na de lancering van Bitcoin in 2009 zagen velen al vrij snel de enorme potentie van crypto en was het Coinbase die al in 2012 van start ging met een platform waar Bitcoin kan worden verhandeld.  Dat is allemaal door de jaren heen flink uitgebreidt en neemt Coinbase een  belangrijke rol in binnen de cryptowereld. Een belangrijk punt van dit platform is ook, dat er gemikt wordt op een breed publiek en het gebruik niet voor uitdagingen zorgt: 

  • De meeste middelen worden in een kluis bewaard: door de middelen offline op te slaan in hard wallets kan er niemand er zondermeer bij. Er zijn speciale protocollen om te voorkomen dat de crypto van de leden in verkeerde handen zal vallen. 
  • De klantenservice: onduidelijkheden worden zo goed als mogelijk beantwoordt. 
  • Alle stappen zijn eenvoudig te nemen: om ervoor te zorgen dat alles vanaf het aanmelden tot aan het kopen en verkopen vlot zal verlopen, zijn de te volgen stappen eenvoudig opgebouwd en laten ze geen ruimte voor twijfel. 
  • Alle middelen zijn verzekerd : het kan nu eenmaal gebeuren dat er wat mis kan gaan met het platform, maar is ook in die situatie ervoor gezorgd dat de middelen worden uitgekeerd.  

Een groot verschil qua opslag 

Van jouw crypto natuurlijk en is het duidelijk dat Coinbase het zekere voor het onzekere neemt. Dat betekent niet dat jouw investering gevaar loopt bij Bitvavo, maar zijn er wat extra stappen voor nodig zoals de aanschaf van een eigen hard wallet die je zelf veilig kan opbergen. Voor de rest is het aanmelden bij beide platforms gericht op een eenvoudige procedure en moet dat voldoende zijn om personen over te halen om te investeren in crypto. Bij beiden zijn de tegoeden van de accounthouders verzekerd en kan er worden gerekend op een prima klantenservice. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!