Cryptobeginner.nl

Bitvavo vs Bitcoinmeester

Een aantal ontwikkelingen zullen zeker opvallen wanneer er wordt gekeken naar de cryptomarkt en zijn het zeker het groot aantal handelsplatforms die er hun uiterste best doen om zoveel als mogelijk deelnemers naar zich toe te trekken. Het is daarbij wel duidelijk dat de veranderingen op de cryptomarkt zich snel voordoen en zo een handelsplatform er op moet inspelen. Dat is gelukkig niet alleen voorbehouden aan de wat grotere handelsplatforms als Binance, maar timmeren ook anderen hard aan de weg. Dat kan zeker gezegd worden van Bitvavo en Bitcoinmeester. 

Bitvavo 

Met alle aandacht heeft het ontwikkelingsteam van Bitvavo gewerkt aan een aantal punten die er gelijk de reden van zijn, dat de in Amsterdam gevestigde onderneming aan populariteit aan het toenemen is: 

  • Eenvoudige betalingsmogelijkheden: Met iDeal kan je snel en eenvoudig jouw euro’s overmaken naar jouw Bitvavo account en gelijk beginnen met kopen van crypto.  
  • Apart dashboard voor beginners en de meer ervaren traders: met deze optie valt niemand buiten de boot en is er geen specifieke voorkennis nodig om te beginnen met traden. 
  • Alle tegoeden zijn verzekerd: mocht er dus onverhoopt iets misgaan bij Bitvavo, dan krijgen alle leden keurig hun tegoeden gewoon uitbetaald. 
  • Geregistreerd bij DNB: dat zegt al veel over de mate van betrouwbaarheid die aan dit platform gegeven kan worden. 
  • De lage trading fees: daar het voornamelijk om bij het uitkiezen van een handelsplatform omdat zo de kosten laag blijven en dat op zich ook zorgt voor een vergroot handelsvolume. 

Het is belangrijk om te kijken naar de vrijstelling van kosten tot een bedrag van € 1000. 

Bitcoin Meester 

Als klein land mag Nederland zich onbetuigd laten op het gebied van crypto en is dat ook te merken aan de opzet van Bitcoin Meester. Dit handelsplatform werd in 2017 gelanceerd en komt er ook nog bij kijken, dat alles op hun site in het Nederlands is aangegeven. Ook hun klantenservice is gewoon in het Nederlands en is dat aardig meegenomen. Verder vallen ook nog op: 

  • Een groot aanbod aan cryptomunten: Er is keuze uit ongeveer 200 soorten cryptomunten en biedt het dus de mogelijkheid om te investeren in crypto die nog over veel potentie beschikt. 
  • Eenvoudig betalen: Er is geen creditcard nodig om euro’s naar jouw account over te maken. Simpel al met iDeal kan het geld al overgemaakt worden. 
  • Mogelijk om cryptovaluta om te ruilen: Er is dus geen verkoop nodig om van cryptomunt te veranderen omdat Bitcoin Meester de mogelijkheid biedt om munten met elkaar te ruilen. Dit komt ook voordelig uit als gekeken wordt naar de handelskosten. 
  • Rente op stablecoins: jouw zittend “ geld “ wordt dus meer en is dat ook een motivatie om jouw spaarcenten te investeren in crypto. 
  • Aantrekkelijke kortingen: hoe meer crypto er zich in jouw wallet bevindt, hoe meer er kan worden genoten van aantrekkelijke kortingen die Bitcoin Meester biedt. 

Beiden hebben veel te bieden 

Het valt meteen op dat beide handelsplatforms hun roots in Nederland hebben. Overmaken van euro´s naar jouw account kan bij beiden met iDeal en heb je dus niet speciaal een creditcard voor nodig. Wat bij Bitcoin Meester verder ook opvalt, is dat er rente wordt gegeven op stablecoins. Dat is een aardige manier om wat meer te halen uit jouw crypto. Bij Bitvavo worden er wat lagere fees gehanteerd en zijn alle tegoeden ook nog verzekerd. Het is dus wel even het overwegen waard en is het belangrijk om ook te kijken naar het handelsvolume. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!