Cryptobeginner.nl

Bitvavo VS Binance

De handel in crypto is niet meer weg te denken en wordt dat allemaal voor het grootste deel mogelijk gemaakt dankzij de cryptomarkten die de verschillende partijen bij elkaar brengen en waar de drempel voor het verhandelen aanzienlijk wordt verlaagd.

Het zijn dus ware platforms die als basis dienen voor de snelle ontwikkeling van crypto en hebben vanaf de lancering van Bitcoin in 2009 een aantal platforms  hun intrede gedaan. Bitvavo en Binance mogen zich daar ook tot rekenen en is het te merken dat er van alles aan gedaan is om te kunnen voldoen aan de wensen van de klant. Een vergelijking is dus wel op zijn plaats.

 

Bitvavo 

Een platform die niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten een sterke groei heeft doorgemaakt. Daar is er nog geen eind in zicht en is de groei te danken aan een aantal punten: 

 • Eenvoudige betalingsmogelijkheden: Met iDeal kan je snel en eenvoudig jouw euro’s overmaken naar jouw Bitvavo account en gelijk beginnen met kopen van crypto.  
 • Apart dashboard voor beginners en de meer ervaren traders: met deze optie valt niemand buiten de boot en is er geen specifieke voorkennis nodig om te beginnen met traden. 
 • Alle tegoeden zijn verzekerd: mocht er dus onverhoopt iets misgaan bij Bitvavo, dan krijgen alle leden keurig hun tegoeden gewoon uitbetaald. 
 • Geregistreerd bij DNB: dat zegt al veel over de mate van betrouwbaarheid die aan dit platform gegeven kan worden. 
 • De lage trading fees: daar het voornamelijk om bij het uitkiezen van een handelsplatform omdat zo de kosten laag blijven en dat op zich ook zorgt voor een vergroot handelsvolume. 

Er is dus niet bepaald licht omgesprongen met de opzet vam Bitvavo en staat er nog altijd een sterk team achter. 

Binance 

Een grote speler op de cryptomarkt en was dat al een jaar na de oprichting in 2017 het geval. Het gaat nu om een handelsplatform die snel heeft weten in te spelen op de veranderingen op de markt en biedt het de ruimte aan meer dan 100 cryptocurrencies om er verhandeld te worden. Er zijn natuurlijk nog wat andere voordelen verbonden aan Binance: 

 • De lage trading fees: die zijn op zich ook het gevolg van het groot handelsvolume en worden de kosten ook minder naarmate er grotere aankopen worden gedaan. Ook kan er extra bespaard worden door uitsluitend binnen Binance te verhandelen. 
 • Ruime ondersteuning: naast meer dan 150 soorten crypto worden er ook nog 500 handelsparen ondersteunt. 
 • Komt met een eigen wallet: dat sluit meteen goed aan bij de veiligheid die Binance biedt voor niet alleen het verhandelen van crypto, maar ook de opslag. 
 • De beschikbaarheid is wereldwijdt: zeker handig wanneer je regelmatig op reis bent en komt het vooral goed uit voor de zakelijke gebruikers. 
 • De software wordt breed ondersteunt: of het dus gaat om een mobiel of een desktop computere die op Windows draait, inloggen op jouw Binance account zal geen probleem opleveren. 
 • Geld overmaken naar jouw account kan met verschillende betalingsmogelijkheden. 

 

Wat zou dan de beste keuze zijn? 

Er zijn dus veel voordelen die overeenkomen en is het ook in zijn algemeenheid zo, dat de meeste handelsplatforms met een bepaalde basis komen. Het verschil ligt hem dus in de details en moeten de verschillen gezocht worden in de hoogte van de tradingfees. Dat komt bij Binance wat voordeliger uit, vooral wanneer het gaat om grotere transacties.

 

Bij Bitvavo is de drempel om van start te gaan wel laag geplaatst, mede omdat alles gewoon in het Nederlands is opgezet en de betalingen ook gewoon met iDeal kunnen plaatvinden.  Daar komt er wel bijkijken dat Binance een groot platform is dat door het veel groter handelsvolume soms wat meer te bieden heeft. 

 

Eén antwoord op “Bitvavo VS Binance”

 1. ik zit met een klein bedrag op binance maar vind aankopen/verkopen weer naar euro’s moeilijk.heb ook negative ervaring met Blox wil daar weg maar handel is daar makkelijk. is dan Bitvavo net zo gebruiksvriendelijk dan Blox

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!