De handel in crypto is niet meer weg te denken en wordt dat allemaal voor het grootste deel mogelijk gemaakt dankzij de cryptomarkten die de verschillende partijen bij elkaar brengen en waar de drempel voor het verhandelen aanzienlijk wordt verlaagd.

Het zijn dus ware platforms die als basis dienen voor de snelle ontwikkeling van crypto en hebben vanaf de lancering van Bitcoin in 2009 een aantal platforms  hun intrede gedaan. Bitvavo en Binance mogen zich daar ook tot rekenen en is het te merken dat er van alles aan gedaan is om te kunnen voldoen aan de wensen van de klant. Een vergelijking is dus wel op zijn plaats.

 

Bitvavo 

Een platform die niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten een sterke groei heeft doorgemaakt. Daar is er nog geen eind in zicht en is de groei te danken aan een aantal punten: 

Er is dus niet bepaald licht omgesprongen met de opzet vam Bitvavo en staat er nog altijd een sterk team achter. 

Binance 

Een grote speler op de cryptomarkt en was dat al een jaar na de oprichting in 2017 het geval. Het gaat nu om een handelsplatform die snel heeft weten in te spelen op de veranderingen op de markt en biedt het de ruimte aan meer dan 100 cryptocurrencies om er verhandeld te worden. Er zijn natuurlijk nog wat andere voordelen verbonden aan Binance: 

 

Wat zou dan de beste keuze zijn? 

Er zijn dus veel voordelen die overeenkomen en is het ook in zijn algemeenheid zo, dat de meeste handelsplatforms met een bepaalde basis komen. Het verschil ligt hem dus in de details en moeten de verschillen gezocht worden in de hoogte van de tradingfees. Dat komt bij Binance wat voordeliger uit, vooral wanneer het gaat om grotere transacties.

 

Bij Bitvavo is de drempel om van start te gaan wel laag geplaatst, mede omdat alles gewoon in het Nederlands is opgezet en de betalingen ook gewoon met iDeal kunnen plaatvinden.  Daar komt er wel bijkijken dat Binance een groot platform is dat door het veel groter handelsvolume soms wat meer te bieden heeft. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *