De opkomst van handelsplatforms voor cryptomunten heeft er voor gezorgd dat het handelen in crypto een stuk makkelijker is geworden. Het is daarom ook niet vreemd dat mede door de vereenvoudiging van het proces, handelen in crypto steeds populairder wordt. Je hoort waarschijnlijk ook steeds vaker om je heen dat mensen het hebben over crypto. Meestal gaat het dan om Bitcoin, maar er zijn natuurlijk veel meer soorten cryptomunten.

Er komen dus steeds meer mensen bij die geïnteresseerd raken in crypto. Het grootste deel van deze nieuwe mensen heeft logischerwijs geen of weinig verstand van crypto. Al doende leert men, al is het wel belangrijk om je van tevoren goed in te lezen. Op die manier weet je namelijk een beetje hoe het in zijn werk gaat op de cryptomarkt en hoef je dus geen domme beginnersfouten te maken. Als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in Bitcoin, is het wel handig om de ontwikkelingen een tijd te volgen voordat je gaat investeren. Ook is het handig om uit te zoeken hoe het aankopen en uitbetalen van Bitcoin precies werkt.

Cryptomunten kopen

Het lastige aan investeren in cryptomunten, is het bepalen welke coin je wil kopen en wat het juiste instapmoment daarvoor is. Om te bepalen welke coin je wil gaan kopen, is het belangrijk om na te gaan of de cryptomunt betrouwbaar is. Ga daarom op onderzoek uit naar het bedrijf dat erachter zit en wat de plannen op de lange termijn zijn met de cryptomunt. Over het algemeen is het zo dat cryptomunten betrouwbaar zijn, als je ze kunt kopen op een van de gerenommeerde handelsplatforms zoals Binance.

Het juiste instapmoment kiezen blijft voor iedereen erg lastig. De cryptomarkt is zo volatiel dat het heel moeilijk is om op het juiste moment te investeren of te verkopen. De koers van de Bitcoin kan over het algemeen gezien worden als graadmeter. Veel van de andere cryptomunten volgen ongeveer de trendlijn van Bitcoin. Het zegt echter niet altijd alles.

Wanneer Bitcoin naar euro uitbetalen?

Als je gaat beginnen met cryptohandel, dan is het wel handig dat een aantal zaken over het handelen in deze digitale munten bekend zijn:

– Ga niet tegen de trend in. De trend is namelijk je beste vriend. Als er in de koers van een bepaalde munt een duidelijke stijgende lijn zit, dan is het niet slim tegenovergesteld te handelen. Door juist mee te gaan met de trends kun je relatief snel een hoop geld verdienen aan cryptohandel. De waarde van cryptomunten is namelijk erg volatiel.

– Het is belangrijk om geduld te hebben. Wat je niet moet doen, is in paniek je cryptomunt verkopen als de prijs aan het dalen is. De kans is zeer klein dat je precies op het dieptepunt van een coin inkoopt. Het is dus waarschijnlijk dat de waarde van de munt nog verder daalt, nadat jij hebt geïnvesteerd.

– Geduld hebben is ook belangrijk bij de verkoop van munten. Als je bijvoorbeeld ziet dat de koers van Bitcoin stijgt, is het niet slim om direct over te gaan tot het uitbetalen van Bitcoin. Je hebt vaak pas echt een mooie winst als je een tijdje wacht. Bedenk wel dat de kans in dit geval minimaal is dat je op het hoogtepunt verkoopt.

– Te veel geduld is namelijk ook weer niet goed. Het totale bedrag dat in je kluis op het handelsplatform ziet staan, is pas echt van jou als je de munten daadwerkelijk hebt verkocht. Door de volatiliteit van de cryptomarkt, kan het maar zo zijn dat je winst een dag later een stuk minder hoog uitvalt.

Brokers

Bitcoin naar euro uitbetalen is niet ingewikkeld, maar je moet wel even weten hoe het werkt. Zoals je inmiddels wel zult weten, gaat het digitaal handelen in cryptomunten via een handelsplatform van een broker. Wereldwijd zijn verschillende gerenommeerde brokers, zoals Binance. In Nederland is de bekendste en populairste broker Bitvavo. Als je gebruik maakt van een handelsplatform, moet je voor elke transactie kosten betalen. Dit is meestal een klein bedrag of een heel klein percentage, wat je dus voor elke aan- en verkoop moet betalen aan een broker als Bitvavo.

Bitcoin uitbetalen via Bitvavo

Maar hoe kun je dan precies Bitcoin naar euro uitbetalen? Dit is gelukkig niet moeilijk. Binnen een aantal stappen is het al geregeld:

– Ga naar de dashboardpagina van je Bitvavo account en klik op Bitcoin.

– Vervolgens klik je op verkopen en geef je aan hoeveel Bitcoin je naar euro wil uitbetalen.

– Direct daarna krijg je de transactiekosten te zien. Deze zijn bij Bitvavo slechts 0,25%, wat echt enorm laag is.

– Vervolgens klik je op verkoop bevestigen, waarna binnen enkele ogenblikken de euro’s aan je saldo worden toegevoegd.

Heel moeilijk is het dus niet om Bitcoin naar euro uit te betalen. Als je een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk handelsplatform gebruikt zoals dat van Binance of Bitvavo, dan hoeft het weinig problemen op te leveren. Bovendien zijn de transactiekosten in beide gevallen relatief laag. Reken je als beginnende cryptohandelaar echter niet snel rijk. Het is belangrijk om je eerst goed in te lezen, alvorens je gaat investeren in een bepaalde cryptomunt. Een goede voorbereiding is het halve werk en zorgt er voor dat je geen domme beginnersfouten maakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *