Onder shorten kan worden verstaan het proces van het verkopen van de cryptovaluta. Hierbij met de hoop dat de waarde zal dalen en dat je het dan kan terug kopen voor een veel lagere prijs. Handelaren verdienen winst van het verschil in marktprijs, door dit te doen. Door dat je zult hopen op waardeverlies van de munt, kun je wat geld te verdienen. Bij Bitcoin shorts gaat het om het adagium. Het laag kopen en verkopen voor een iets hogere prijs.

Short selling bitcoin

Short gaan op Bitcoin of Bitcoin shorten betekent in feite dat je Bitcoins verkoopt die je eigenlijk niet in je bezit hebt. Als het ware leen je een deel van je Bitcoin aan iemand, en deze persoon zal het je later geven. Zodra het moment daar is dat je Bitcoin short, verkoop je dus Bitcoin om het vervolgens op een latere tijdstip weer terug te kopen. Eigenlijk is dit een verkeerde volgorde.

Het is niet wijs om Bictoins verkopen die je in je bezit hebt. Om Bitcoin te kunnen shorten is het dus nodig dat je de Bitcoin gaat lenen. Als je bijvoorbeeld de piek van de bubbel, kon dus de stijging van Bitcoin niet zo door gaan, zo was een ommekeer van de trend onvermijdbaar. Dit was dan voor jou een perfect moment om short te gaan met Bitcoin. Je zou in dit geval dan Bitcoins van iemand kunnen lenen en deze direct verkopen voor een bepaald bedrag. Zo kon je lekker direct cashen.

Short gaan bitcoin

Op dit moment zit Bitcoin flink in de lift. Dit heeft niet met de halving te maken zoals velen denken. Iedere jaar vindt deze halving plaats. Ook al in mei 2020 werd de toestroom gehalveerd. Zo was het dan duidelijk dat ook de beloning voor Bitcoin- miners werd gehalveerd. Nu is het wel niet duidelijk als deze halvering in de prijs ingecalculeerd zit. Je kunt dus zeker shorten met Bitcoin, bij een verwachtte stijging van de koers.

In dit artikel zul je meer gaan weten over het shorten met Bitcoin. Bij het shorten met bitcoin kun je altijd de vruchten plukken in het verschil in marktprijs. Hoewel er tot nu toe nog laag wordt gekocht en hoog wordt verkocht, wordt de waarde in eerste instantie verkocht en op een later moment opnieuw gekocht. Shorten kan daarom op verschillende manieren.

Btc shorten

Als je de positie van Bitcoin wil vergroten, dan is het de kunst om op de juiste manier en moment bitcoin te verkopen. Tijdens de Btc shorts zul je die dan terug moeten verkopen. Hiermee zul je ervoor zorgen dat je met dezelfde hoeveelheid geld, meet bitcoin aan kan kopen. Het verkoop moment kan dan bepaald worden door de resultaten uit een technische analyse.

Ook kun je verschillende manieren aangrijpen om op het juiste moment te kunnen verkopen. En mocht je minder in deze materie thuis zijn, zou je kunnen overwegen een tradingbot voor je te laten bepalen. Een van deze aanbieders op de markt is Cryptohopper. Deze bot zal de vooraf worden ingesteld. Je kan uiteindelijk dan munten aan- en verkopen. Ook op de signalen van een andere trader kun je dan meeliften.

De cryptomarkt is ontzetten volatiel. Je kunt de koersen niet zo gemakkelijk voorspellen. Meestal alleen de koers bij conventionele aandelen. Je zult enige weet van de zaak moeten hebben, om hiermee te kunnen starten. Begin daarom altijd met een lage hefboom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *