Crypto futures zijn mogelijk een van de meest opwindende handelsinstrumenten geweest sinds de komst van digitale activa. Door speculatieve blootstelling toe te staan, hebben ze een extra-industriële interesse in de cryptocurrency-ruimte ondersteund, de mainstream aantrekkingskracht vergroot en adoptie gepropageerd.

Deze alomtegenwoordige allure heeft zelfs de meest prominente financiële monolieten gecharmeerd, waaronder de Intercontinental Exchange (ICE). Vorig jaar kondigde ICE zijn eigen iteratie van crypto futures aan met Bakkt, wat nog meer betrokkenheid van de industrie veroorzaakte. Maar wat zijn crypto futures en hoe kunnen beginners de basisprincipes van handelen leren? Lees hier verder voor een uitgebreide crypto future uitleg!

Wat zijn crypto en Bitcoin futures?

bitcoin

Crypto futures zijn afgeleide producten. Dergelijke producten zijn een vorm van contract. In wezen vormen futures een verbintenis tussen twee partijen om een ​​actief te kopen of te verkopen op een vooraf bepaalde datum, tegen een vooraf vastgestelde prijs. De overeenkomst volgt een onderliggende; wat in het geval van crypto future een digitaal token is.

In de kern zijn futures contracten een gok en daardoor zullen niet veel mensen zeggen dat een bitcoin future betrouwbaar is. Ze stellen handelaren in staat om te wedden op de toekomstige prijs van een actief. Deelnemers kunnen ofwel long gaan, dus wedden op een prijsvoorschot, of short gaan als ze een daling verwachten. Traders die long gaan, stemmen ermee in om het actief op een bepaalde datum te kopen, en vice versa voor short-sellers. Bij aankomst van de vervaldatum van het contract, regelen de partijen en wordt het contract gesloten.

Sommige futures markten bieden ook hefboomwerking, een strategie waarbij handelaren kapitaal lenen om de contracten te financieren. Kortom, hefboomwerking biedt blootstelling aan grotere posities zonder dat de positie vooraf hoeft te worden gefinancierd.

Handelaren die hefboomwerking gebruiken, hoeven niet overeen te komen met de totale waarde van het contract. In plaats daarvan kunnen ze een hefboomwerking gebruiken om een ​​contract binnen te halen met een relatief kleiner aandelenbelang; dit staat bekend als een initiële marge. Mocht de positie ten opzichte van de handelaar bewegen, dan is er een onderhoudsmarge waaraan moet worden voldaan om de positie open te houden.

Een overschrijding van dit niveau leidt tot liquidatie van de positie. Hefboomdrempels verschillen van beurs tot beurs. iFinex Financial Technologies Limited (“Bitfinex”) biedt bijvoorbeeld 100x leverage. Het komt overeen met USDt0 100 voor elke USDt0 die door de handelaar in aandelen wordt ingezet, wat ook van toepassing is op Tether Gold/Tether-paar (XAUTF0/USTF0).

Futures vs trading

Hefboomwerking

Handelaren worden aangetrokken door de termijnmarkt vanwege de hefboomwerking. Hefboomwerking maakt de handel in futures uiterst kapitaalefficiënt. Als je bijvoorbeeld 1 BTC op de spotmarkt wilt kopen, heeft je duizenden dollars nodig – $ 50.000 op basis van de geldende marktkoers.

Met een futures-contract kunt je een BTC futures positie openen tegen een fractie van de kosten. Dit is alleen mogelijk door gebruik te maken van een hefboomwerking. Hoe hoger de hefboomwerking, hoe minder je aan een positie hoeft uit te geven. Daarentegen biedt spothandel geen hefboomwerking. Stel dat je slechts USDT 5.000 beschikbaar heeft. In dit geval kon je het zich alleen veroorloven om USDT 5.000 aan Bitcoin te kopen.

Flexibiliteit voor long of short

Wanneer je Bitcoin op de spotmarkten koopt, maakt je alleen winst als de prijzen stijgen. In de bearmarkt kun je echter geen geld verdienen. Met futures contracten kunt je profiteren van prijsbewegingen op korte termijn, ongeacht de richting. Zelfs wanneer de prijs van Bitcoin daalt, kunt je deelnemen aan de neerwaartse beweging en mee handelen met het momentum.

crypto charts

Met futures contracten kunnen handelaren geavanceerde handelsstrategieën ontwikkelen, zoals short-selling, arbitrage, parenhandel, enz. Bovendien worden futures contracten ook gebruikt om zich in te dekken tegen neerwaartse risico’s en om een ​​portefeuille te beschermen tegen extreme prijsvolatiliteit. Mijnwerkers en langetermijnhouders gebruiken vaak futures contracten om hun portefeuilles te beschermen tegen onverwachte risico’s.

Liquiditeit

De termijnmarkten bieden diepe liquiditeit met een maandelijks volume van biljoenen. De Bitcoin future markt heeft bijvoorbeeld een gemiddelde maandelijkse omzet van $ 2 biljoen, veel meer dan de handelsvolumes van de Bitcoin-spotmarkten.

De robuuste liquiditeit ondersteunt het proces van prijsontdekking en stelt handelaren in staat snel en efficiënt transacties op de markt uit te voeren. Een liquide markt wordt over het algemeen geassocieerd met minder risico omdat er altijd iemand bereid is de andere kant van een bepaalde positie in te nemen, en handelaren zullen minder slippen.

Futures versus spotprijzen

De prijs van een cryptocurrency op de spotmarkt is de heersende prijs voor alle spottransacties, en dit staat bekend als de spotprijs. Kopers en verkopers bepalen crypto-spotprijzen via een economisch proces van vraag en aanbod. Daarentegen is de futures-prijs gebaseerd op de geldende spotprijs plus de transportkosten gedurende de periode vóór levering.

De basis vertegenwoordigt de kostprijs van een futures contract. De basis kan een positief of negatief getal zijn. Een positieve basisrelatie betekent dat de futures-prijs hoger handelt dan de spotprijs; vice versa. De basis kan fluctueren door veranderingen in vraag en aanbod, maar door de krachten van arbitrage zal deze uiteindelijk op de expiratie dag naar nul gaan.

Hoe werken Bitcoin futures?

Futures contracten kunnen het best worden uitgelegd aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Laten we aannemen dat de prijs van een crypto-activum USDt 1.000 is. Een handelaar is van mening dat het actief in waarde zal stijgen en wil 5 futures contracten kopen. Dit brengt de positiewaarde op USDt 5.000. De handelaar had gelijk en nu is elk contract 2.000 USD waard. De handelaar kan nu de 5 contracten verkopen voor een totale waarde van USDt 10.000, met een winst van USDt 5.000.bitcoin futures trading

Hetzelfde werkt voor kortsluiting. Deze keer verkoopt de handelaar, in plaats van te kopen, 5 futures contracten voor USDt 1.000 elk, in totaal een positiewaarde ter waarde van USDt 5000. Na een prijsdaling van USDt 500, koopt de handelaar de oorspronkelijke 5 contracten terug voor een totale waarde van USDt 2.500, met behoud van USDt 2.500 als winst.

Voor sommigen kan zijn methode aantrekkelijker zijn dan het rechtstreeks kopen van digitale tokens. Eerst en vooral ligt een belangrijke toetredingsdrempel in de ietwat ingewikkelde opslag van digitale tokens. Bij de handel in futures wordt deze moeilijkheid verzacht, waarbij de beurs de juiste bewaring biedt en in veel gevallen zijn futures contracten in contanten afgewikkelde contracten die deze bewaarkwestie volledig omzeilen.

Een andere reden heeft betrekking op institutionele handelaren. Deze handelaren zijn veel comfortabeler in het verhandelen van een afgeleid product, aangezien de regels voor de handel in futures op traditionele financiële markten vrijwel hetzelfde zijn als op een digitale tokenbeurs.

Voor gevorderde handelaren bieden crypto futures een interessante mogelijkheid voor hedging. Handelaren die al zijn blootgesteld aan digitale tokens, kunnen zich indekken tegen het risico van prijsschommelingen door een tegenovergestelde positie in te nemen in het futures contract.

Futures bieden gebruikers ook een kapitaalefficiënte manier om marktblootstelling aan crypto-activa te krijgen. Met potentieel verlies is al rekening gehouden, met onderpand vast tijdens het invoeren van de positie. Bovendien stellen futures handelaren in staat deel te nemen aan een carry-strategie door financiering te ontvangen.

De voor- en nadelen van crypto futures

Voordelen

Nadelen

Waar kun je handelen in Bitcoin futures?

Bitcoin futures worden op verschillende platforms verhandeld met behulp van een bitcoin future account. De top vijf van open interest op het moment van schrijven is OKEx, Binance, CME, ByBit en BitMEX.

De beste Bitcoin futures platforms volgens open interesse in november 2020. Bron: Skew

Conclusie

Spothandel is voor de meeste beginners gemakkelijk te begrijpen en intuïtief. Als zodanig is het de go-to-locatie voor gebruikers die nieuw zijn in crypto-handel. Handelen in crypto futures biedt echter strategische voordelen en stelt je in staat je winst te maximaliseren met behulp van deze review bitcoin future.

Handelen in futures kan lucratief zijn als je over de juiste kennis en risicobeheertechnieken beschikt om buitensporige verliezen te voorkomen. Je moet dus strategieën bedenken en due diligence doen voordat je in futures handelt en zowel hun voordelen als hun risico’s begrijpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *