Als je heel snel je Bitcoin wilt opnemen en je een mobiele telefoon bij je hebt, dan maak je kans om de automaat te gebruiken.

Al sinds 2017 maakten mensen gebruik van de Bitcoin pinautomaat. Op den duur werd het de nieuwste hype, en begonnen steeds meer mensen de automaat te gebruiken. Op den duur werd het een succes. Nu weten we ook al een tijdje dat de Bitcoin een virtuele munt is. Dit betekent dat we eigenlijk toch niet fysiek de munt vasthouden. Als we aan een automaat denken, dan komt geld direct in ons op. Toch is het zo dat bij een Bitcoin machine, er geen Bitcoins eruit rollen. Aangezien de koers per stuk op dit moment euro 7000 is, maar deze ook tegen de $20.000 aan heeft gestaan. En dat je een muntje met zo een waarde gaat pinnen of per ongeluk verlegd, dan heb je een groot probleem.

Bij een Bitcoin ATM Bitcoins kopen

Bij de Atm Bitcoin kun je wel kopen. Dankzij de ontwikkelingen binnen de technologie kan nu overal ter online geshopt worden. Dit geldt ook voor het open van Bitcoin. Je kunt het kopen van Bitcoin vergelijken met aankopen die je zou doen bij Bol.com. Je zult heir opnieuw met enkele zaken rekening moeten houden, maar het zal niet moeilijk zijn te begrijpen.

Een van deze zaken is de koers. Bij de Bitcoin schommelt de koers altijd. Het gaat hier om een echte volatiele koers. Dit betekent dat de koers snel omhoog kan gaan, maar ook juist omlaag. Daarom is het belangrijk hiermee rekening te houden bij het kopen van Bitocin. Het is daarom goed om alleen geld te besteden die je kan missen. Je kunt een groot deel van je vermogen kwijtraken als de koers van de Bitcoin klapt.

Een ander punt waarop je zult moeten letten is de wisselkoers. Dit alles is afhankelijk van het aanbod dat de aanbieder te bieden heeft. Dus voor het kopen van Bitcoin, zul je moeten kiezen tussen verschillende aanbieders. Tegenwoordig is het ook mogelijk om Bitcoins te kopen met contact geld. Je zult daarom een van de Bitcoin ATM- machines nodig moeten hebben.

Hoe werkt een Bitcoin automaat nou eigenlijk?

Hoe werkt een Bitcoin automaat? Deze automaat is met internet verbonden en kan transacties direct verzenden naar een bestaande Wallet. Je zult hiervoor een mobiele telefoon nodig hebben. Zo kun je gemakkelijk verbinden maken met je eigen Bitcoin Wallet. Hiernaast kun je dan ook gemakkelijk de transactie verifiëren. Zodra cash geld in de automaat gaat, wordt de transactie uitgevoerd.

Het is ook mogelijk om de gekochte Bitcoins op een paper Wallet te zetten. Deze bon wordt dan automatisch uitgeprint. Hiervoor zorgt de ATM zelf. Hierop vind je het adres en de Bitcoin die op dat moment zijn aangekocht. Over de transacties die op de Bitcoin ATM worden uitgevoerd, betaal je transactiekosten. De providers ontvangen de diensten en vindt de uitbetaling van de leveranciers plaats.

Bitcoin atm Nederland

In Nederland zijn er op dit moment ongeveer 34 automaten in werking. In Randstad kun je de meeste vinden. Hieruit zijn 17 actief in Amsterdam. In de hoofdstad is de helft van alle Bitcoin ATM te vinden. Verspreid over geheel Nederland kun je de andere automaten vinden. In de Noordelijke provincies; Groningen, Friesland en Overijssel geen Bitcoin ATM’s zijn de Bitcoin ATM’s gevestigd.

Het moet wel duidelijk zijn dat je naast Bitcoin ook altcoins zoals bijvoorbeeld Litecoin, Dash, Monero, ZCash, DogeCoin en Ethereum ook kunt kopen en verkopen. Momenteel zijn er veel discussies over de toegevoegde waarde van een Bitcoin ATM. Het apparaat kan eigenlijk hetzelfde doen als een online exchange. Een van de nadelen is dat je Bitcoin direct kunt omzetten naar cash. Andersom kan dit ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *