Cryptobeginner.nl

Binance vs Kraken

Crypto speelt al een belangrijke rol in het financieel verkeer en is het vanaf de lancering in 2009 van Bitcoin wel duidelijk dat niemand achter wil blijven met de ontwikkelingen. In het begin waren het voornamelijk partijen met grote bedragen die de aan- en verkopen pleegden. Tegenwoordig is dat weer anders en kan iedereen met een kleine inzet al deelnemen aan de cryptomarkt. Dat is voor het grootste deel te danken aan de verschillende handelsplatforms waar het aanmelden tot het kopen van crypto sterk is vereenvoudigd. Ook bij Binance en Kraken is dat natuurlijk het geval. 

Binance 

Wanneer er wordt gesproken over een ruim aanbod, is het duidelijk dat Binance een voorname rol inneemt binnen de cryptowereld. Er worden namelijk meer dan 100 cryptocurrencies aangeboden en wordt er daar ook nog kracht bijgezet door het groot handelsvolume. Na de oprichting in 2017 is er steeds weer gewerkt aan het inspelen op de vele verandering op de cryptomarkten. De volgende voordelen zijn er nog meer aan verbonden: 

 • De lage trading fees: die zijn op zich ook het gevolg van het groot handelsvolume en worden de kosten ook minder naarmate er grotere aankopen worden gedaan. Ook kan er extra bespaard worden door uitsluitend binnen Binance te verhandelen. 
 • Ruime ondersteuning: naast meer dan 150 soorten crypto worden er ook nog 500 handelsparen ondersteunt. 
 • Komt met een eigen wallet: dat sluit meteen goed aan bij de veiligheid die Binance biedt voor niet alleen het verhandelen van crypto, maar ook de opslag. 
 • De beschikbaarheid is wereldwijdt: zeker handig wanneer je regelmatig op reis bent en komt het vooral goed uit voor de zakelijke gebruikers. 
 • De software wordt breed ondersteunt: of het dus gaat om een mobiel of een desktop computere die op Windows draait, inloggen op jouw Binance account zal geen probleem opleveren. 
 • Geld overmaken naar jouw account kan met verschillende betalingsmogelijkheden. 

 

Kraken 

Opgericht door Jesse Powel, is Kraken langzaam uitgegroeid tot een toonaangevende speler op de cryptomarkt. Dat is natuurlijk niet vanzelf gekomen, zeker niet met de enorme concurrentiestrijd die er nog altijd heerst. Het geheim van een succesvolle handelsplatform ligt in een aantal factoren waarbij innovatiteit op een hoog pitje moet staan. Kraken weet zich te onderscheiden door het volgende: 

 • Optimale begeleiding: dit moet niet verward worden met de 24/7 support afdeling. De begeleiding heeft te maken met de diepgaande aspecten van de cryptohandel en waar je allemaal op moet letten.  
 • Eenvoudig mee te werken: het plegen van betalingen en ontvangen van gelden kan eenvoudig gebeuren en kunnen alle ontwikkelingen op de markt worden bijgehouden. 
 • Geniet het volste vertrouwen: dat speelt een grote rol binnen elk financieel systeem en biedt Kraken een platform dat binnen de cryptowereld het volste vertrouwen heeft. 
 • Op maat te gebruiken: Of je nu als beginner naar Kraken stapt of als persoon die al flink wat ervaring heeft binnen de cryptomarkt, er kan bij Kraken gekozen worden uit een aantal dashboards. 
 • 24/7 support: Geen bot die jouw vragen beantwoordt, maar kom je in contact met operators die elke klacht of vraag met de nodige aandacht behandelen. 

Met beiden goed overweg 

Het kopen en verkopen van crypto is op zowel Kraken als Binance goed geregeld en is het bij Kraken wel zo, dat je er nooit alleen voor staat. De optimale begeleiding valt meteen op en is dat iets dat zeker van toepassing is voor personen die nog nieuw zijn binnen de cryptowereld. Wat echter bij Binance opvalt zijn de lage fees en krijg je er ook een eigen wallet bij.  Aan vertrouwen ontbreekt het er niet bij zowel Binance als Kraken.  

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!