Crypto-creditcards zijn zeker geen volledig nieuw fenomeen, maar ze zijn het afgelopen jaar of twee zeker een nieuw tijdperk van bekendheid ingegaan. Hoewel Bitcoin oorspronkelijk werd aangeprezen als een manier om de wereld van online betalingen te revolutioneren, is de realiteit dat de meeste mensen vandaag de dag alleen nog maar gebruik maken van cryptomateriaal als opslagplaats voor waarde of speculatieve handel.

Er zijn inderdaad schaalbeperkingen die inherent zijn aan publieke, gedecentraliseerde blokkades, die de deur hebben geopend voor creditcards om een populaire optie te worden wanneer een crypto liefhebber een deel van zijn bezittingen in de echte wereld wil uitgeven.

1). Binance card

Binance crypto creditcard
Binance card aanvragen

Binance Card is een interessante nieuwe kaart waar we bij Cryptowisser.com erg enthousiast over zijn. De kaart is formeel uitgegeven door Contis Financial Services Ltd., die door de Financial Conduct Authority gemachtigd is om e-geld uit te geven (Firm Reference Number: 900025) en lid is van Visa.

De kaart heeft veel interessante functies. Een daarvan is een “auto top-up”. Het tegoed op uw kaart wordt gedekt door het tegoed op uw Binance-account. Laten we zeggen dat je altijd 100 EUR op je kaart wilt hebben, en dat dit saldo wordt gedekt door je BTC-holdings.

Als BTC aanzienlijk daalt, zodat je kaartsaldo onder je voorgedefinieerde niveau valt (in dit voorbeeld EUR 100), zal de kaart “auto topup” uitvoeren, wat betekent dat de kaart geld overmaakt van je Binance-rekening naar je kaartrekening, zodat je weer EUR 100 op je kaart hebt staan. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat u in de winkel bent en iets wilt kopen, maar onvoldoende saldo op uw kaart heeft als gevolg van een prijsdaling op de crypto-markt.

2). Crypto.com card

Crypto creditcard crypto.com
Crypto.com card aanvragen

De Crypto.com crypto debetkaart is een Visa debetkaart die kaarthouders in staat stelt om met gemak dagelijkse aankopen te doen. In aanmerking komende kaarthouders hebben de mogelijkheid om te kiezen tussen vijf verschillende kaartniveaus. Met de alledaagse gebruiker in het achterhoofd, zal deze beoordeling zich richten op de meest haalbare Crypto.com debetkaart: de Midnight Blue (gratis) kaart editie.

Voor- en nadelen

Voordelen

 Nadelen

Wat is een Cryptocurrency Credit Card?

Terwijl traditionele debetkaarten meestal gekoppeld zijn aan een bankrekening, geeft een crypto debetkaart de gebruiker toegang tot de koopkracht van zijn Bitcoin en andere cryptocurrency holdings. En ja, er zijn nu zelfs crypto-creditcardopties beschikbaar voor degenen die willen lenen tegen hun cryptocurrency activa en de mogelijkheid hebben om deze uit te geven waar Visa of Mastercard wordt geaccepteerd.

Laten we eens goed kijken naar het crypto-creditcard-ecosysteem om te zien of deze fusie van het oude financiële systeem en het digitale geld van de toekomst een goede optie zou kunnen zijn voor uw situatie.

Heb ik een Bitcoin creditcard nodig?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand zou beslissen om voor een Bitcoin creditcard te kiezen. En voor sommige mensen is de realiteit dat een crypto prepaid kaart een van hun enige beschikbare opties is om toegang te krijgen tot de wereldeconomie.

Voor de meeste mensen zal een crypto debetkaart niets meer doen dan het proces van het omzetten van crypto activa in geld dat kan worden uitgegeven in de echte wereld te vereenvoudigen. Ja, je zou je crypto tegoeden op een beurs kunnen houden, deze verkopen en overmaken naar je bankrekening wanneer je wat geld moet uitgeven, maar dit kan een tijdrovend proces zijn met een moeilijk te begrijpen gebruikersinterface die geen zin heeft in het tijdperk van digitaal geld. Crypto debetkaarten geven u de mogelijkheid om uw crypto activa in een kwestie van minuten om te zetten in uw lokale valuta, en u zult in staat zijn om dat geld te gebruiken bij een handelaar die Visa of Mastercard accepteert meteen. U kunt zelfs fysiek geld opnemen bij geldautomaten met crypto prepaid kaarten.

Terwijl het omzetten van cryptokrediet in koud hard geld het belangrijkste verkoopargument is van crypto-debetkaarten, zijn er ook andere voordelen te overwegen, zoals de mogelijkheid om direct toegang te krijgen tot een lening die wordt gedekt door uw crypto-activa of het ontvangen van cashback-beloningen die in Bitcoin of een andere cryptokaart luiden.

Wat is het verschil tussen een crypto krediet en debetkaarten?

Voordat we verder gaan, is het belangrijk om onderscheid te maken tussen creditcards en debetcards. Een debetkaart is een kaart van een financiële instelling zoals Visa of Mastercard waarmee een gebruiker op basis van een kaart betalingen kan doen die geld halen van een rekening waar een gebruiker al geld heeft gestort, zoals een bankrekening. Met een creditcard hoeft de gebruiker niet noodzakelijkerwijs geld te hebben gestort bij een bank of andere financiële instelling om geld te gaan uitgeven. De gebruiker kan elke maand tot een bepaalde limiet uitgeven en wordt geacht al het geld dat hij heeft uitgegeven aan het einde van de maand terug te betalen.

Terwijl crypto debetkaarten al jaren bestaan, zijn crypto creditcards een relatief nieuw fenomeen dat gebruikers in staat stelt om direct geld uit te geven dat ze hebben geleend tegen hun in crypto luidende onderpand. Er zijn ook een aantal crypto-creditcards in de fabriek die hetzelfde werken als de traditionele creditcards, met als belangrijkste verschil dat cashback-beloningen worden uitbetaald in Bitcoin.

Wat te zoeken in een Crypto-creditcard

Er zijn negen belangrijke attributen om te zoeken in een crypto-creditcard.

Gebruiksgemak

Een crypto-creditcard moet gemakkelijk te gebruiken zijn. Immers, het hele punt van het combineren van cryptokrediet met het traditionele financiële systeem is om het gemakkelijker te maken om zo snel mogelijk te beginnen met het gebruik van Bitcoin en andere crypto activa voor dagelijkse betalingen. Sommige crypto-betaalkaarten worden geleverd met aantrekkelijke beloningen en voordelen die worden gecombineerd met nieuwe, moeilijk te begrijpen experimenten in de crypto-economie. Voor veel mensen is het vinden van een kaart die het eenvoudigweg mogelijk maakt om Bitcoin om te zetten in een goed besteedbare prepaidvisa-kaart het enige wat nodig is.

Beveiliging

Het hoeft geen verbazing te wekken dat veiligheid een uiterst belangrijk onderwerp is voor alles wat te maken heeft met de wereld van de cryptografie. Crypto activa werken anders dan de traditionele betaalrails die de meeste mensen in het verleden hebben gebruikt. Het belangrijkste is dat transacties op Bitcoin en andere cryptocurrency over het algemeen onomkeerbaar zijn. Dit betekent dat er niemand is die u om hulp kan vragen in een situatie waarin u uw wachtwoord bent kwijtgeraakt of gehackt. Daarom is het van het grootste belang dat u een crypto-creditcard kiest waarmee u uw cryptocurrency op een veilige manier kunt opslaan.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is een ander belangrijk punt van zorg in de cryptokalenderuimte. Het vermogen om geld uit te geven kan zeer belangrijk zijn, vooral als het gaat om taken zoals het kopen van boodschappen of het betalen van huur. U moet ervoor zorgen dat u werkt met een vertrouwd merk bij het kiezen van een crypto-betaalpas, omdat u niet wilt dat u in een situatie komt waarin u niet bij uw geld kunt komen.

Kosten

Hoewel kostenstructuren niet het enige zijn waar je rekening mee moet houden bij de keuze tussen verschillende crypto-betaalkaarten, is het geen geheim dat iedereen zo weinig mogelijk wil uitgeven aan zaken als verwerkingskosten en de kosten van het opnemen van contant geld bij een geldautomaat. Er zijn een grote verscheidenheid aan kostenstructuren die worden gebruikt in de crypto debetkaart ruimte, dus zorg ervoor dat u een kijkje nemen op de voorwaarden en de service voordat u uw beslissing over welke kaart te krijgen. Als je het moeilijk hebt gevonden om de kosten in verband met een bepaalde kaart te vinden, dan kan die kaartaanbieder proberen om de werkelijke kosten van het gebruik van hun diensten te verbergen.

Kenmerken

De add-on functies die zijn opgenomen in de meeste crypto debetkaarten zijn nog steeds enigszins beperkt op dit moment, omdat de meeste aanbieders van crypto-kaarten geïnteresseerd zijn in het vastspijkeren van het eenvoudige proces van het omzetten van crypto activa in fiat valuta gehouden op een debetkaart alvorens over te gaan op andere functies. Dat gezegd hebbende, de meeste kaartopties hebben ten minste een onderscheidende functie die het mogelijk maakt om zich te onderscheiden van de rest van de opties op de markt. Wanneer u kijkt naar verschillende crypto debetkaarten, denk dan na over uw persoonlijke situatie en kijk of er geen crypto debetkaarten zijn die beter geschikt zijn voor uw specifieke behoeften.

App

Het hebben van een app geassocieerd met een crypto-creditcard is in principe een vereiste op dit punt. U wilt uw saldo, transacties en elk ander aspect van uw crypto-betaalpas op elk moment kunnen volgen, wat betekent dat u een app nodig hebt om alles te kunnen afhandelen terwijl u onderweg bent. Een van de meest voordelige functies die tegenwoordig in de crypto debetkaart apps te vinden zijn, is de mogelijkheid om uw kaart direct te bevriezen in een situatie waarin deze verloren of gestolen is.

Incentives en beloningen

Opgemerkt moet worden dat het niveau van de stimulansen en beloningen die worden aangeboden voor crypto-creditcards op dit moment vrij beperkt is. Er zijn een paar Bitcoin-debetkaarten die cashbackbeloningen van 5% of meer bieden, maar deze aanbiedingen zijn meestal verpakt met de verplichting om een groot bedrag aan een eigen munt te kopen en te houden (dit houdt een zeker risico in). Meer programma’s die cashback-beloningen in Bitcoin mogelijk maken, blijven online komen, maar het kan zinvoller zijn om nu dieper na te denken over andere factoren.

Beschikbaarheid

Beschikbaarheid is een groot probleem in de wereld van de crypto-creditcards, omdat de regelgeving rond cryptokaarten zelf van week tot week lijkt te veranderen. Niet alleen de wetten veranderen, maar bedrijven als Visa en Mastercard zullen ook hun eigen interne beleid veranderen over hoe hun partners van tijd tot tijd kunnen omgaan met crypto activa. Het vinden van een kaart die wereldwijd beschikbaar is, is op dit moment een beetje lastig, dus zorg ervoor dat uw Bitcoin-kaart daadwerkelijk beschikbaar is in uw lokale land voordat u een verbintenis aangaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *