De ‘Bank of England’ heeft bekend gemaakt dat het, het plan om zelf een cryptocurrency te lanceren in de koelkast heeft gestopt. De belangrijkste reden hiervoor zou zijn terug te vinden in de potentiële impact op het financiële systeem, aldus FT Advisor. De Bank of England is begonnen met het onderzoeken van de mogelijkheden voor het lanceren van een eigen cryptovaluta in het jaar 2015.

De bank heeft wel aangegeven onderzoek te zullen blijven doen naar cryptocurrencies. Echter zou het zelf lanceren van een cryptovaluta mogelijks een negatieve impact hebben op de traditionele banken en dat wil ze uiteraard voorkomen. De bank stelde bovendien dat ze gelooft dat heel veel klanten er voor zouden opteren om de voorkeur te geven aan cryptocurrencies boven papieren geld. Bovendien bestaat de realistische vrees dat klanten er ook voor zouden kunnen kiezen om hun bestaande accounts bij banken stop te zetten.

Zorgen over impact op klassieke banken

De Engelse centrale bank vreest dat heel veel mensen er bij een lancering van een eigen cryptocurrency voor zouden kiezen om hun geld bij traditionele banken op te vragen. Bovendien bestaat het risico dat de banken niet over voldoende geld beschikken om al deze aanvragen te kunnen verwerken met alle gevolgen van dien. Daarnaast zou eveneens het probleem bestaan dat banken niet meer de mogelijkheid zouden hebben om bij elkaar te lenen. De centrale bank heeft bovendien eveneens haar vrees geuit met betrekking tot het verloren gaan van de financiële stabiliteit vanwege het gebruik van haar ‘interest rate policy’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.