Ben je van plan om je eerste investering te doen in cryptocurrencies? Spannend! Een investering doen in cryptocurrencies kan erg lucratief zijn, maar je dient er wel rekening mee te houden dat er ook bepaalde risico’s aan verbonden zijn. Zakt de koers van de cryptovaluta waarin je hebt geïnvesteerd in elkaar? In dat geval bestaat de kans zomaar dat je jouw investering voor een bepaalde tijd kwijt bent of je het geïnvesteerde bedrag zelfs niet meer kan recupereren. Om er zeker van te zijn dat je geen beginnersfouten maakt hebben wij alvast drie interessante tips voor jou op een rijtje gezet:

1.) Doe je eigen onderzoek vooraleer te investeren

Toen de Bitcoin op de markt werd gelanceerd waren er geen andere mogelijkheden voor handen voor mensen die wilden investeren in cryptocurrencies. Wie in een vroeg stadium heeft geïnvesteerd in BTC heeft inmiddels ongetwijfeld een mooi rendement verzilverd. Wanneer je op vandaag een stukje van je kapitaal wenst te investeren zal je kunnen vaststellen dat er heel wat extra mogelijkheden voor handen zijn dan enkel en alleen de Bitcoin. Verschillende altcoins met als één van de absolute uitschieters Ethereum hebben inmiddels een zeer aanzienlijke stijging van de koers weten te realiseren. Ook deze virtuele munten blijken dan ook potentieel een uitstekende investering te zijn. In welke cryptovaluta je ook wenst te beleggen, het is altijd aan te raden om op voorhand even het nodige onderzoek te doen. Alleen door goed je huiswerk te maken zal je namelijk de potentiële risico’s die aan je investering zijn verbonden kunnen inschatten en kan je een zo optimaal mogelijk rendement in het vooruitzicht stellen.

2.) Kijk naar cryptovaluta’s die ondergewaardeerd zijn

De ene coin is de andere niet. Achter een groot aantal cryptovaluta’s gaat dan ook een compleet platform schuil welke over haar eigen, specifieke kenmerken beschikt. We kunnen bovendien stellen dat de cryptomarkt eigenlijk nog in haar kinderschoenen staat. Dit zorgt er voor dat er nog steeds elke dag opnieuw nieuwe mogelijkheden op de markt worden geïntroduceerd. Bovendien is er bij heel wat altcoins uiteraard nog sprake van een onderwaardering. In een recent verleden hebben we bijvoorbeeld kunnen vaststellen dat Verge en ReddCoin een aanzienlijke groei heeft opgetekend. Mensen die op het juiste moment in deze virtuele munten zijn ingestapt konden in slechts enkele uren of dagen tijd een mooi rendement verzilveren. In het bijzonder zij die op korte termijn rendement willen kunnen behalen met een investering in cryptovaluta’s doen er goed aan om te kijken in de richting van cryptomunten die zijn ondergewaardeerd.

3.) Investeer uitsluitend geld dat je kan missen

De enorme rendementen die vaak binnen een korte termijn behaald kunnen worden zorgen er voor dat veel mensen in één keer een grote som geld gaan investeren. Daar is niets mis mee, zolang je dat geld maar kan missen. Investeren in cryptocurrencies kan een beetje worden vergeleken met beleggen in volatiele aandelen. Er kunnen dan ook nooit door niemand garanties voor worden gegeven. Dit betekent dat je altijd het risico loopt dat je, je geld kwijt bent of dat je er gedurende een bepaalde (lange) periode niet aan kan (bijvoorbeeld door een explosief dalende koers). Omwille van deze redenen is het dan ook altijd van belang om uitsluitend te beleggen met geld dat je kan missen. Ga je wakker liggen van het kapitaal dat je hebt geïnvesteerd wanneer de koers even onderuit gaat? Of moeten bepaalde onbetaalde facturen blijven liggen omdat je wil investeren in cryptocurrencies? In dat geval is het beter om je investering even uit te stellen.

Door rekening te houden met bovenstaande drie tips is het mogelijk om het risico dat gepaard gaat met je eerste investering in cryptocurrencies enigszins te beperken. Toch moet je er rekening mee houden dat je alle potentiële risico’s die verbonden zijn aan een investering in cryptovaluta’s nooit helemaal kan uitschakelen. Doe je het goed? Dan is het wel mogelijk om zowel op korte als op lange termijn een aantrekkelijk rendement te behalen. Veel succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *