Cryptobeginner.nl

Bitvavo vs Coinbase

Of het nu gaat om Bitvavo of Coinbase, het zijn beide handelsplatforms die vrij veel bekendheid genieten. Dat is natuurlijk het resultaat van een aantal factoren die zich door de jaren heen steeds meer hebben gericht op een breed publiek. Het is geen ´ver van mijn bed´ show meer, maar een kans die voor iedereen is weggelegd. Door deze vorm van toegankelijkheid te bieden, is de cryptomarkt niet meer weg te denken en kan men er niet langer meer omheen. 

Bitvavo 

Er hebben zich vanaf de lancering van Bitcoin veel ontwikkelingen voorgedaan op de cryptomarkt. Dat heeft het ontwikkelingsteam van Bitvavo altijd op weten in te spelen en valt gelijk het volgende op: 

 • Eenvoudige betalingsmogelijkheden: Met iDeal kan je snel en eenvoudig jouw euro’s overmaken naar jouw Bitvavo account en gelijk beginnen met kopen van crypto.  
 • Apart dashboard voor beginners en de meer ervaren traders: met deze optie valt niemand buiten de boot en is er geen specifieke voorkennis nodig om te beginnen met traden. 
 • Alle tegoeden zijn verzekerd: mocht er dus onverhoopt iets misgaan bij Bitvavo, dan krijgen alle leden keurig hun tegoeden gewoon uitbetaald. 
 • Geregistreerd bij DNB: dat zegt al veel over de mate van betrouwbaarheid die aan dit platform gegeven kan worden. 
 • De lage trading fees: daar het voornamelijk om bij het uitkiezen van een handelsplatform omdat zo de kosten laag blijven en dat op zich ook zorgt voor een vergroot handelsvolume. 

Coinbase 

Na de lancering van Bitcoin in 2009 zagen velen al vrij snel de enorme potentie van crypto en was het Coinbase die al in 2012 van start ging met een platform waar Bitcoin kan worden verhandeld.  Dat is allemaal door de jaren heen flink uitgebreidt en neemt Coinbase een  belangrijke rol in binnen de cryptowereld. Een belangrijk punt van dit platform is ook, dat er gemikt wordt op een breed publiek en het gebruik niet voor uitdagingen zorgt: 

 • De meeste middelen worden in een kluis bewaard: door de middelen offline op te slaan in hard wallets kan er niemand er zondermeer bij. Er zijn speciale protocollen om te voorkomen dat de crypto van de leden in verkeerde handen zal vallen. 
 • De klantenservice: onduidelijkheden worden zo goed als mogelijk beantwoordt. 
 • Alle stappen zijn eenvoudig te nemen: om ervoor te zorgen dat alles vanaf het aanmelden tot aan het kopen en verkopen vlot zal verlopen, zijn de te volgen stappen eenvoudig opgebouwd en laten ze geen ruimte voor twijfel. 
 • Alle middelen zijn verzekerd : het kan nu eenmaal gebeuren dat er wat mis kan gaan met het platform, maar is ook in die situatie ervoor gezorgd dat de middelen worden uitgekeerd.  

Een groot verschil qua opslag 

Van jouw crypto natuurlijk en is het duidelijk dat Coinbase het zekere voor het onzekere neemt. Dat betekent niet dat jouw investering gevaar loopt bij Bitvavo, maar zijn er wat extra stappen voor nodig zoals de aanschaf van een eigen hard wallet die je zelf veilig kan opbergen. Voor de rest is het aanmelden bij beide platforms gericht op een eenvoudige procedure en moet dat voldoende zijn om personen over te halen om te investeren in crypto. Bij beiden zijn de tegoeden van de accounthouders verzekerd en kan er worden gerekend op een prima klantenservice. 

 

Bitvavo vs BTC Direct

Het verhandelen van crypto lijkt voor velen onder ons op een vrij ingewikkelde zaak en is men daarom nog huiverig over om in de de wereld van crypto te stappen. Wie echter daadwerkelijk een kijkje neemt op de vele handelsplatforms als Bitvavo en BTC Direct, zal gelijk verrast worden door de eenvoud waarmee alles te werk gaat. Er wordt stapsgewijs ingegaan op de handelingen die er allemaal verricht dienen te worden en wordt er zo ook voor gezorgd dat de eerste aankopen van crypto vlot verlopen. Met dat als basis kan er dan verder worden deelgenomen aan het cryptoverkeer. 

Bitvavo 

Investeerders in crypto zoeken altijd naar platforms die betrouwbaar zijn en waar er nog veel potentie in zit. Dat is ook het geval Bitvavo en komen er niet alleen investeerders op af die afkomstig zijn uit Nederland, maar ook veel andere landen. Het volgende trekt ze allemaal zo aan: 

 • Eenvoudige betalingsmogelijkheden: Met iDeal kan je snel en eenvoudig jouw euro’s overmaken naar jouw Bitvavo account en gelijk beginnen met kopen van crypto.  
 • Apart dashboard voor beginners en de meer ervaren traders: met deze optie valt niemand buiten de boot en is er geen specifieke voorkennis nodig om te beginnen met traden. 
 • Alle tegoeden zijn verzekerd: mocht er dus onverhoopt iets misgaan bij Bitvavo, dan krijgen alle leden keurig hun tegoeden gewoon uitbetaald. 
 • Geregistreerd bij DNB: dat zegt al veel over de mate van betrouwbaarheid die aan dit platform gegeven kan worden. 
 • De lage trading fees: daar het voornamelijk om bij het uitkiezen van een handelsplatform omdat zo de kosten laag blijven en dat op zich ook zorgt voor een vergroot handelsvolume. 

BTC Direct 

Een handelsplatform dient eenvoud uit te stralen en helpt dat aardig mee om velen over de streep te trekken om een investering te doen in crypto. Dat hadden ze bij BTC Direct al vanaf het begin in gedachten en is dat mede terug te zien in de aanmeldprocedure. Alle instructies zijn in het Nederlands en komt het doordat het bedrijf in Nederland gevestigd is. Opgericht in 2013, is het meteen ook een pionier geweest voor bitcoinbedrijven in Europa. Het verbaast daarom ook niet dat er veel te halen valt: 

 • Tal van instructiefilmpjes: informatie wordt nu eenmaal sneller opgenomen wanneer het wordt gevisualiseerd en komt BTC Direct regelmatig uit met filmpjes. Daarin zijn niet alleen de stappen aangegeven om je aan te melden, maar ook veel actuele informatie omtrent de ontwikkelingen op de cryptomarkt. 
 • Geen onbekenden binnen de cryptowereld: veel van de stappen nodig voor het verhandelen van crypto kunnen pas met zekerheid gezet worden wanneer een platform bekendheid geniet. Die bekendheid staat ook gekoppeld aan een veilige en snelle dienstverlening. 
 • Eenvoudige betaalmethodes: dat is gewoon voor een ieder weggelegd en kan met iDeal bijvoorbeeld het geld overgemaakt worden naar jouw account. Ook andere betaalmethodes zoals bankoverschrijving of met een creditcard zijn mogelijk. 

Beiden afkomstig uit Nederland 

Dat is een overeenkomst die ook wel terug te vinden is in de Nederlandstalige instructies en het feit dat betalen niet perse moet met een creditcard. Ook middels een bankovermaking of iDeal kan het geld overgemaakt worden naar jouw account. Het handelsvolume van beide platforms vertoont een stijgende trend en heeft dat altijd een positieve invloed op de koersen. Bij Bitvavo is er de keuze uit een apart dashboard voor beginners terwijl er bij BTC Direct een beroep kan worden gedaan op de tal van instructiefilmpjes. 

 

Binance vs Kraken

Crypto speelt al een belangrijke rol in het financieel verkeer en is het vanaf de lancering in 2009 van Bitcoin wel duidelijk dat niemand achter wil blijven met de ontwikkelingen. In het begin waren het voornamelijk partijen met grote bedragen die de aan- en verkopen pleegden. Tegenwoordig is dat weer anders en kan iedereen met een kleine inzet al deelnemen aan de cryptomarkt. Dat is voor het grootste deel te danken aan de verschillende handelsplatforms waar het aanmelden tot het kopen van crypto sterk is vereenvoudigd. Ook bij Binance en Kraken is dat natuurlijk het geval. 

Binance 

Wanneer er wordt gesproken over een ruim aanbod, is het duidelijk dat Binance een voorname rol inneemt binnen de cryptowereld. Er worden namelijk meer dan 100 cryptocurrencies aangeboden en wordt er daar ook nog kracht bijgezet door het groot handelsvolume. Na de oprichting in 2017 is er steeds weer gewerkt aan het inspelen op de vele verandering op de cryptomarkten. De volgende voordelen zijn er nog meer aan verbonden: 

 • De lage trading fees: die zijn op zich ook het gevolg van het groot handelsvolume en worden de kosten ook minder naarmate er grotere aankopen worden gedaan. Ook kan er extra bespaard worden door uitsluitend binnen Binance te verhandelen. 
 • Ruime ondersteuning: naast meer dan 150 soorten crypto worden er ook nog 500 handelsparen ondersteunt. 
 • Komt met een eigen wallet: dat sluit meteen goed aan bij de veiligheid die Binance biedt voor niet alleen het verhandelen van crypto, maar ook de opslag. 
 • De beschikbaarheid is wereldwijdt: zeker handig wanneer je regelmatig op reis bent en komt het vooral goed uit voor de zakelijke gebruikers. 
 • De software wordt breed ondersteunt: of het dus gaat om een mobiel of een desktop computere die op Windows draait, inloggen op jouw Binance account zal geen probleem opleveren. 
 • Geld overmaken naar jouw account kan met verschillende betalingsmogelijkheden. 

 

Kraken 

Opgericht door Jesse Powel, is Kraken langzaam uitgegroeid tot een toonaangevende speler op de cryptomarkt. Dat is natuurlijk niet vanzelf gekomen, zeker niet met de enorme concurrentiestrijd die er nog altijd heerst. Het geheim van een succesvolle handelsplatform ligt in een aantal factoren waarbij innovatiteit op een hoog pitje moet staan. Kraken weet zich te onderscheiden door het volgende: 

 • Optimale begeleiding: dit moet niet verward worden met de 24/7 support afdeling. De begeleiding heeft te maken met de diepgaande aspecten van de cryptohandel en waar je allemaal op moet letten.  
 • Eenvoudig mee te werken: het plegen van betalingen en ontvangen van gelden kan eenvoudig gebeuren en kunnen alle ontwikkelingen op de markt worden bijgehouden. 
 • Geniet het volste vertrouwen: dat speelt een grote rol binnen elk financieel systeem en biedt Kraken een platform dat binnen de cryptowereld het volste vertrouwen heeft. 
 • Op maat te gebruiken: Of je nu als beginner naar Kraken stapt of als persoon die al flink wat ervaring heeft binnen de cryptomarkt, er kan bij Kraken gekozen worden uit een aantal dashboards. 
 • 24/7 support: Geen bot die jouw vragen beantwoordt, maar kom je in contact met operators die elke klacht of vraag met de nodige aandacht behandelen. 

Met beiden goed overweg 

Het kopen en verkopen van crypto is op zowel Kraken als Binance goed geregeld en is het bij Kraken wel zo, dat je er nooit alleen voor staat. De optimale begeleiding valt meteen op en is dat iets dat zeker van toepassing is voor personen die nog nieuw zijn binnen de cryptowereld. Wat echter bij Binance opvalt zijn de lage fees en krijg je er ook een eigen wallet bij.  Aan vertrouwen ontbreekt het er niet bij zowel Binance als Kraken.  

 

Bitvavo vs Bitcoinmeester

Een aantal ontwikkelingen zullen zeker opvallen wanneer er wordt gekeken naar de cryptomarkt en zijn het zeker het groot aantal handelsplatforms die er hun uiterste best doen om zoveel als mogelijk deelnemers naar zich toe te trekken. Het is daarbij wel duidelijk dat de veranderingen op de cryptomarkt zich snel voordoen en zo een handelsplatform er op moet inspelen. Dat is gelukkig niet alleen voorbehouden aan de wat grotere handelsplatforms als Binance, maar timmeren ook anderen hard aan de weg. Dat kan zeker gezegd worden van Bitvavo en Bitcoinmeester. 

Bitvavo 

Met alle aandacht heeft het ontwikkelingsteam van Bitvavo gewerkt aan een aantal punten die er gelijk de reden van zijn, dat de in Amsterdam gevestigde onderneming aan populariteit aan het toenemen is: 

 • Eenvoudige betalingsmogelijkheden: Met iDeal kan je snel en eenvoudig jouw euro’s overmaken naar jouw Bitvavo account en gelijk beginnen met kopen van crypto.  
 • Apart dashboard voor beginners en de meer ervaren traders: met deze optie valt niemand buiten de boot en is er geen specifieke voorkennis nodig om te beginnen met traden. 
 • Alle tegoeden zijn verzekerd: mocht er dus onverhoopt iets misgaan bij Bitvavo, dan krijgen alle leden keurig hun tegoeden gewoon uitbetaald. 
 • Geregistreerd bij DNB: dat zegt al veel over de mate van betrouwbaarheid die aan dit platform gegeven kan worden. 
 • De lage trading fees: daar het voornamelijk om bij het uitkiezen van een handelsplatform omdat zo de kosten laag blijven en dat op zich ook zorgt voor een vergroot handelsvolume. 

Het is belangrijk om te kijken naar de vrijstelling van kosten tot een bedrag van € 1000. 

Bitcoin Meester 

Als klein land mag Nederland zich onbetuigd laten op het gebied van crypto en is dat ook te merken aan de opzet van Bitcoin Meester. Dit handelsplatform werd in 2017 gelanceerd en komt er ook nog bij kijken, dat alles op hun site in het Nederlands is aangegeven. Ook hun klantenservice is gewoon in het Nederlands en is dat aardig meegenomen. Verder vallen ook nog op: 

 • Een groot aanbod aan cryptomunten: Er is keuze uit ongeveer 200 soorten cryptomunten en biedt het dus de mogelijkheid om te investeren in crypto die nog over veel potentie beschikt. 
 • Eenvoudig betalen: Er is geen creditcard nodig om euro’s naar jouw account over te maken. Simpel al met iDeal kan het geld al overgemaakt worden. 
 • Mogelijk om cryptovaluta om te ruilen: Er is dus geen verkoop nodig om van cryptomunt te veranderen omdat Bitcoin Meester de mogelijkheid biedt om munten met elkaar te ruilen. Dit komt ook voordelig uit als gekeken wordt naar de handelskosten. 
 • Rente op stablecoins: jouw zittend “ geld “ wordt dus meer en is dat ook een motivatie om jouw spaarcenten te investeren in crypto. 
 • Aantrekkelijke kortingen: hoe meer crypto er zich in jouw wallet bevindt, hoe meer er kan worden genoten van aantrekkelijke kortingen die Bitcoin Meester biedt. 

Beiden hebben veel te bieden 

Het valt meteen op dat beide handelsplatforms hun roots in Nederland hebben. Overmaken van euro´s naar jouw account kan bij beiden met iDeal en heb je dus niet speciaal een creditcard voor nodig. Wat bij Bitcoin Meester verder ook opvalt, is dat er rente wordt gegeven op stablecoins. Dat is een aardige manier om wat meer te halen uit jouw crypto. Bij Bitvavo worden er wat lagere fees gehanteerd en zijn alle tegoeden ook nog verzekerd. Het is dus wel even het overwegen waard en is het belangrijk om ook te kijken naar het handelsvolume. 

 

Bitvavo VS Kraken

Met de vele ontwikkelingen die zich allemaal aan het afspelen zijn op het gebied van crypto staat èèn ding wel vast: er is geen weg terug en zal de groei aanhouden. Dat heeft natuurlijk ook geleidt naar een groot aantal cryptomunten die er op de markt zijn verschenen en idem platforms waar die verhandeld kunnen worden. Er zijn daarbij wat gevestigde namen die boven de rest uitsteken, maar zijn er ook snelle stijgers te zien waar er flink voordeel uit te halen is. Voor Bitvavo en Kraken is het nog altijd keihard tegen elkaar gaan en hebben beide namelijk veel te bieden. 

Bitvavo 

Niet alleen bekend in Nederland omdat het hier is ontwikkeld, maar ook in trek wereldwijdt. Die groei wordt mede veroorzaakt door een aantal sterke punten waarmee Bitvavo zich weet te onderscheiden: 

 • Eenvoudige betalingsmogelijkheden: Met iDeal kan je snel en eenvoudig jouw euro’s overmaken naar jouw Bitvavo account en gelijk beginnen met kopen van crypto.  
 • Apart dashboard voor beginners en de meer ervaren traders: met deze optie valt niemand buiten de boot en is er geen specifieke voorkennis nodig om te beginnen met traden. 
 • Alle tegoeden zijn verzekerd: mocht er dus onverhoopt iets misgaan bij Bitvavo, dan krijgen alle leden keurig hun tegoeden gewoon uitbetaald. 
 • Geregistreerd bij DNB: dat zegt al veel over de mate van betrouwbaarheid die aan dit platform gegeven kan worden. 
 • De lage trading fees: daar het voornamelijk om bij het uitkiezen van een handelsplatform omdat zo de kosten laag blijven en dat op zich ook zorgt voor een vergroot handelsvolume. 

Er wordt door het team van Bitvavo bovendie continu gewerkt aan verbeteringen om de strijd aan te kunnen gaan met de vele platforms op de cryptomarkt. 

Kraken 

Opgericht door Jesse Powel, is Kraken langzaam uitgegroeid tot een toonaangevende speler op de cryptomarkt. Dat is natuurlijk niet vanzelf gekomen, zeker niet met de enorme concurrentiestrijd die er nog altijd heerst. Het geheim van een succesvolle handelsplatform ligt in een aantal factoren waarbij innovatiteit op een hoog pitje moet staan. Kraken weet zich te onderscheiden door het volgende: 

 • Optimale begeleiding: dit moet niet verward worden met de 24/7 support afdeling. De begeleiding heeft te maken met de diepgaande aspecten van de cryptohandel en waar je allemaal op moet letten.  
 • Eenvoudig mee te werken: het plegen van betalingen en ontvangen van gelden kan eenvoudig gebeuren en kunnen alle ontwikkelingen op de markt worden bijgehouden. 
 • Geniet het volste vertrouwen: dat speelt een grote rol binnen elk financieel systeem en biedt Kraken een platform dat binnen de cryptowereld het volste vertrouwen heeft. 
 • Op maat te gebruiken: Of je nu als beginner naar Kraken stapt of als persoon die al flink wat ervaring heeft binnen de cryptomarkt, er kan bij Kraken gekozen worden uit een aantal dashboards. 
 • 24/7 support: Geen bot die jouw vragen beantwoordt, maar kom je in contact met operators die elke klacht of vraag met de nodige aandacht behandelen. 

Ideaal voor beginners 

Dat kan voor Kraken gezegd worden en komt het door de wijze waarop de informatie wordt gebracht naar personen die belangstelling hebben om ook deel te nemen aan het handelsplatform. Indien er nog onduidelijkheden zijn, kan 24/7 een beroep worden gedaan op de support afdeling. Dat je als beginner de mist ingaat bij Kraken is dus zo goed als uitgesloten. Bij Bitvavo wordt eveneens rekening gehouden met de minder ervaren personen en kan er daarvoor gekozen worden uit het vereenvoudigd dashboard. Het valt ook bij Bitvavo op, dat de trading fees wat lager uitvallen. Beide platforms genieten trouwens binnen de cryptowereld veel vertrouwen.

 

Bitvavo VS Binance

De handel in crypto is niet meer weg te denken en wordt dat allemaal voor het grootste deel mogelijk gemaakt dankzij de cryptomarkten die de verschillende partijen bij elkaar brengen en waar de drempel voor het verhandelen aanzienlijk wordt verlaagd.

Het zijn dus ware platforms die als basis dienen voor de snelle ontwikkeling van crypto en hebben vanaf de lancering van Bitcoin in 2009 een aantal platforms  hun intrede gedaan. Bitvavo en Binance mogen zich daar ook tot rekenen en is het te merken dat er van alles aan gedaan is om te kunnen voldoen aan de wensen van de klant. Een vergelijking is dus wel op zijn plaats.

 

Bitvavo 

Een platform die niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten een sterke groei heeft doorgemaakt. Daar is er nog geen eind in zicht en is de groei te danken aan een aantal punten: 

 • Eenvoudige betalingsmogelijkheden: Met iDeal kan je snel en eenvoudig jouw euro’s overmaken naar jouw Bitvavo account en gelijk beginnen met kopen van crypto.  
 • Apart dashboard voor beginners en de meer ervaren traders: met deze optie valt niemand buiten de boot en is er geen specifieke voorkennis nodig om te beginnen met traden. 
 • Alle tegoeden zijn verzekerd: mocht er dus onverhoopt iets misgaan bij Bitvavo, dan krijgen alle leden keurig hun tegoeden gewoon uitbetaald. 
 • Geregistreerd bij DNB: dat zegt al veel over de mate van betrouwbaarheid die aan dit platform gegeven kan worden. 
 • De lage trading fees: daar het voornamelijk om bij het uitkiezen van een handelsplatform omdat zo de kosten laag blijven en dat op zich ook zorgt voor een vergroot handelsvolume. 

Er is dus niet bepaald licht omgesprongen met de opzet vam Bitvavo en staat er nog altijd een sterk team achter. 

Binance 

Een grote speler op de cryptomarkt en was dat al een jaar na de oprichting in 2017 het geval. Het gaat nu om een handelsplatform die snel heeft weten in te spelen op de veranderingen op de markt en biedt het de ruimte aan meer dan 100 cryptocurrencies om er verhandeld te worden. Er zijn natuurlijk nog wat andere voordelen verbonden aan Binance: 

 • De lage trading fees: die zijn op zich ook het gevolg van het groot handelsvolume en worden de kosten ook minder naarmate er grotere aankopen worden gedaan. Ook kan er extra bespaard worden door uitsluitend binnen Binance te verhandelen. 
 • Ruime ondersteuning: naast meer dan 150 soorten crypto worden er ook nog 500 handelsparen ondersteunt. 
 • Komt met een eigen wallet: dat sluit meteen goed aan bij de veiligheid die Binance biedt voor niet alleen het verhandelen van crypto, maar ook de opslag. 
 • De beschikbaarheid is wereldwijdt: zeker handig wanneer je regelmatig op reis bent en komt het vooral goed uit voor de zakelijke gebruikers. 
 • De software wordt breed ondersteunt: of het dus gaat om een mobiel of een desktop computere die op Windows draait, inloggen op jouw Binance account zal geen probleem opleveren. 
 • Geld overmaken naar jouw account kan met verschillende betalingsmogelijkheden. 

 

Wat zou dan de beste keuze zijn? 

Er zijn dus veel voordelen die overeenkomen en is het ook in zijn algemeenheid zo, dat de meeste handelsplatforms met een bepaalde basis komen. Het verschil ligt hem dus in de details en moeten de verschillen gezocht worden in de hoogte van de tradingfees. Dat komt bij Binance wat voordeliger uit, vooral wanneer het gaat om grotere transacties.

 

Bij Bitvavo is de drempel om van start te gaan wel laag geplaatst, mede omdat alles gewoon in het Nederlands is opgezet en de betalingen ook gewoon met iDeal kunnen plaatvinden.  Daar komt er wel bijkijken dat Binance een groot platform is dat door het veel groter handelsvolume soms wat meer te bieden heeft. 

 

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!