Er is een reden waarom er zoveel verschillende soorten cryptovaluta zijn. Waar de een meer anonimiteit biedt bij het verzenden, biedt de andere munt meer transactiesnelheid. Lagere kosten of een stabielere cryptovaluta kan ook een reden zijn. Welke munt je ook bekijkt, iedere cryptomunt is met een speciale reden gemaakt.

Omdat je kunt kiezen uit een groot aanbod cryptovaluta, vind je altijd wel een munt waar jij naar op zoek bent. Doe altijd vooronderzoek voordat je zomaar in een bepaalde digitale munt investeert. Ga je online gokken kijk je ook eerst bij een Betrouwbaar en legaal casino overzicht.

Waarom is niet elke munt hetzelfde?

Voortdurend duiken er nieuwe cryptovaluta op waardoor deze wereld continu evalueert. Maar zijn er belangrijke functies bij bepaalde munten? En wat zijn deze functies precies dan? We lichten enkele cryptomunten uit om de belangrijkste functies duidelijk te maken.

Bitcoin: De meest bekende digitale munt is de Bitcoin, deze kwam ook als eerste op de markt in 2009. Bitcoin wordt vandaag de dag al gebruikt om van alles te kopen, van een kop koffie tot het betalen van schoolgeld. Het is ook een van de veiligste manieren om mee te betalen, zonder de privésleutel kan er niemand bij je geld.

Ethereum: Een andere populaire cryptocurrency is Ethereum. Deze werd door Vitalik Buterin in 2015 gecreëerd. Met Ethereum kun je ook eenvoudig geld over de grens sturen. Gebruikers kunnen ook gebruik maken van slimme contracten , die worden uitgevoerd via blockchaintechnologie. Hierdoor hoef je je als gebruiker geen zorgen te maken dat je wordt opgelicht wanneer je een Ethereum gebaseerd platform gebruikt.

Litecoin: In 2011 werd door voormalig Google medewerker Charlie Lee Litecoin gecreëerd, als alternatief voor de Bitcoin. Omdat het sneller en voordeliger te delven is dan Bitcoin, kunnen meer mensen het zich veroorloven. Er zijn veel plaatsen waar je bijvoorbeeld met Dollars en andere traditionele valuta Litecoin kunt aankopen. Zoals met iDeal gokken online.

Het is nooit te laat om te investeren

Vaak denken mensen dat ze de boot gemist hebben om te investeren in de cryptomarkt. De crypto markt bestaat al jaren en heeft een enorme groei doorgemaakt afgelopen tijd. Bijna iedere dag worden er nieuwe cryptocurrencies gecreëerd, waardoor je altijd iets hebt om naar uit te kijken. In principe heb je ook niet veel nodig om te beginnen met investeren.

Om te beginnen met investeren in cryptovaluta heb je alleen internet nodig en wat geld om op een rekening te zetten. Om je eerste aankopen te doen kun je gebruikmaken van een handelsplatform. Wil je meer controle over het risico wat je kunt lopen, dan is het ook mogelijk een geavanceerder systeem op te zetten. Gelukkig zijn er geen minimum of maximale bedragen. Vaak wordt er wel meer gekocht om de flexibiliteit te vergroten van je investeringen. Er zijn verschillende platforms om veilig te investeren.

Goud, edelmetalen en Bitcoin

Al eeuwenlang is goud een populaire investering. Vandaag de dag is het nog steeds de meest gewilde grondstof. Met de komst van cryptocurrency is de vraag naar voren gekomen of investeerders dan in beide moeten investeren. Wanneer je al in goud hebt geïnvesteerd, is er dan een reden om niet in Bitcoin te investeren? Zijn er twijfels en welke zijn dit?

Al jarenlang staat Bitcoin bovenaan op de lijst van cryptocurrencies, tot op de dag van vandaag. Velen geloven en hebben het vertrouwen dat Bitcoin nog veel verder zal stijgen in waarde. Toch zijn er nog heel veel mensen die niet het vertrouwen hebben in cryptocurrency. Goud bestaat al eeuwen volgens sceptici, dat is volgens hen ook een reden dat investeerders van goud minder investeren in bijvoorbeeld Bitcoin.