De waarde van een cryptocoin kan ineens kelderen of juist oplopen. Een toename is niet erg natuurlijk, maar flinke dalingen kunnen zorgelijk zijn. Het probleem met cryptocoins is dat er geen centraal orgaan is die de munt beheersbaar probeert te houden, zoals dat bijvoorbeeld met de euro wel het geval is. Hoe kun je dan toch bepalen of een cryptocoin stabiel genoeg is om in te investeren? Een vraag die we hier zo goed mogelijk beantwoorden.

Niet alles uitsluiten

Ten eerste is het belangrijk om duidelijk te hebben dat er geen garanties zijn. Destijds daalde de waarde van de crytomunt bitcoin gigantisch na een Tweet van Tesla-topman Elon Musk. Hij liet in de tweet weten dat Tesla stopt met het accepteren van betalingen in bitcoin. Men nam aan dat Tesla ook de bitcoins wilde verkopen die al in handen van Tesla was. Toen bleek dat gelukkig niet zo te zijn en sprong de koers van de bitcoin weer omhoog.

Goede technische analyse

Om toch wat meer gevoel te krijgen bij de toekomst van een cryptocoin is het slim om een goede technische analyse uit te voeren. Met een technische analyse richt je je op de gegevens van het verleden van koersen, om van daaruit iets over de waarschijnlijke toekomst te zeggen. Voor een goede technische analyse heb je allereerst de juiste grafieken nodig met het koersverloop. Vervolgens kun je vanuit de historie een scenario schetsen van het verloop in de toekomst.

Maak je voor het eerst een technische analyse? Doe het dan eerst zonder aandelen en ga daarna kijken of de analyse klopte. Zo krijg je meer gevoel bij het uitvoeren van de analyse en zie je wat je eventueel nog kunt verbeteren.

5 Krachten model van Porter

Een extra hulpmiddel in de analyse kan het 5 krachten model van Porter zijn. Dit is een model dat veelal in de marketing wordt gebruikt voor het voorspellen van het winstpotentieel van een markt, een bedrijfstak. Het is alleen niet alleen in te zetten voor een bedrijf in een bepaalde bedrijfstak, het is ook te gebruiken als voorspeller van een muntkoers.

Ingecalculeerd risico is nog steeds risico

Alleen, ‘No guts, no glory’. Een bijzonder mooie uitspraak die precies aangeeft wat het spel is dat met de aankoop van cryptocoins wordt gespeeld. Het is daarom altijd raadzaam om geld in te zetten dat je niet echt nodig hebt voor de belangrijke zaken zoals je levensonderhoud. Op die manier lig je minder snel wakker van plotselinge koerswisseling.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.