Finst Crypto Review

Wil je beginnen met het beleggen in crypto dan kan dat onder andere bij Finst. Het bedrijf is opgericht door een ervaren team van brokers afkomstig van DEGIRO, een belangrijke naam in de beleggingswereld. Met Finst willen ze handelen in crypto makkelijk en goedkoop maken.

In deze Finst review lees je wat onze Finst ervaringen en die van vaste klanten zijn. Ontdek of het makkelijk is om Crypto te kopen of Finst, of Finst betrouwbaar is en welke crypto beschikbaar zijn. 

Wat is Finst?

Finst is een cryptocurrency exchange gevestigd in ons eigen Amsterdam. Het platform biedt iedereen de mogelijkheid om snel en makkelijk cryptocurrency te kopen. Van de bekende crypto zoals Bitcoin, Litecoin en ethereum tot nieuwe en minder bekende opties. 

De oprichters van Finst hadden als doel om een platform te maken waar iedereen makkelijk kon handelen. De heren zijn zelf afkomstig van het beleggingsplatform DEGIRO en wilden met de lessen die ze daar geleerd hebben een nieuw gebruiksvriendelijk platform voor crypto maken. 

Uit de Finst recensies blijkt dat de heren hun belofte ook hebben waargemaakt. Zo is het heel makkelijk om een account aan te maken en bij Finst in te loggen. En ook crypto kopen op Finst is iets wat theoretisch gezien zelfs een kind zou kunnen doen.

Voor - en nadelen Finst

✔ Eenvoudig crypto kopen en verkopen

✔ Handige app 

✔ Lage transactiekosten

✔ Nederlandstalige klantenservice

✔ Kopen met iDEAL

✖ Het crypto aanbod mag nog groter 

✖ Crypto storten is niet mogelijk

Voor wie is Finst?

Finst is een crypto exchange die geschikt is voor elke investeerder. Het maakt niet uit of je al jaren ervaring hebt in het handelen in crypto of pas net begint. Als beginnende cryptohandelaar zul je merken dat je binnen no-time door hebt wat je moet doen. Ben je eenmaal wat meer ervaren dan kun je gebruikmaken van een aantal extra functies die ervaren handelaren zeker zullen waarderen. 

Het maakt overigens ook niet uit of je met een kleine of grote portemonnee wil handelen in crypto. Crypto kopen op Finst kan al vanaf een paar euro en de transactiekosten zijn slechts 0,15%. Hiermee zijn ze een van de goedkoopste brokers.

Aanbod van Finst

In deze Finst review moeten we het ook over het aanbod op Finst hebben. Momenteel kun je iets meer dan 100 verschillende crypto kopen of Finst. Het bedrijf doet er alles aan om het aanbod nog verder uit te breiden. Regelmatig komen er dan ook nieuwe coins bij. 

Bij Finst kun je de meest populaire crypto kopen zoals Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Dogecoin en Ripple. Maar daar houdt het niet bij op. Je kunt er als investeerder ook voor kiezen om wat minder bekende crypto aan te schaffen zoals Uniswap, Polkadot en Stellar. Het is aan te raden om te kiezen voor een diversiteit aan crypto. Hiermee spreid je het risico. 

Verschillende crypto op Finst:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ripple (XRP)
 • Avalanche (AVAX)
 • Ape Coin (APE)
 • Dogecoin (DOGE)
 • Litecoin (LTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Solana (SOL)
 • Cardano (ADA)

Investeren in crypto via Finst, hoe het werkt

Investeren in crypto is dankzij Finst nog nooit zo makkelijk geweest. Iedereen met een geldig legitimatiebewijs kan een account aanmaken en beginnen met handelen. Dit zijn de stappen die je moet doorlopen om te beginnen met investeren in crypto via Finst:

 1. Ga naar de website van Finst.
 2. Voer je e-mailadres in en klik op verder gaan. 
 3. Open de e-mail die je ontvangt en download de app in Android of iOS.
 4. Log in op je account en verifieer je identiteit met een geldig legitimatiebewijs en een selfie.
 5. Stort geld op je account met iDEAL, SEPA of Bancontact.
 6. Klik op de crypto die je wil kopen
 7. Voer het bedrag in waarvoor je crypto wil kopen en voltooi de betaling.
 8. Je bent nu eigenaar van crypto, die zie je terug in je persoonlijke account. 

Hoe gebruiksvriendelijk is Finst?

Uit de Finst recensies blijkt dat Finst een van de meest gebruiksvriendelijke brokers is. Kopen en verkopen is slechts een kwestie van een paar klikken. Daarbij is de app zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief. Crypto kopen was nog nooit zo eenvoudig. 

Is Finst betrouwbaar?

Als je handelt in crypto wil je dat dat veilig gebeurt. Daar hoef je je bij Finst geen zorgen om te maken. Niet alleen is het bedrijf opgericht door een aantal grote namen in de beleggingswereld die weten wat ze doen, ze hebben ook een groot aantal veiligheidsmaatregelen genomen. 

Om te voorkomen dat Finst slachtoffer wordt van cybercrime hanteren ze een strikt veiligheidsbeleid. Zo zijn er regels die moeten helpen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van hacken. Daarnaast worden zowel de medewerkers als partners vooraf gescreend.

Klantervaringen Finst

Wij kunnen je wel vertellen dat Finst betrouwbaar is en dat kopen op Finst eenvoudig is, maar het is veel belangrijker wat de Finst ervaringen van anderen zijn. Dit zijn een aantal Finst recensies:

“Ik hoorde van een collega dat het heel makkelijk is om crypto te kopen. Ik geloofde het eerst niet, maar nu ik Finst geprobeerd heb ben ik overtuigd. Het is heel makkelijk om een account aan te maken en ook handelen is heel makkelijk”.

“Ik ben al een tijdje aan het handelen in crypto, maar het platform dat ik eerst gebruikte was veel te ingewikkeld. Ik besloot de overstap naar Finst te maken en ben meer dan tevreden. Met een paar klikken kun je nieuwe crypto kopen en verkopen”.

“Een tijdje geleden besloot ik dat ik wilde handelen in crypto, maar tot voor kort wist ik niet waar ik moest beginnen. Na het lezen van meerdere positieve Finst recensies besloot ik het te proberen. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb”. 

Kosten en betaalmethodes

Uiteraard moeten we het in deze Finst review ook over de kosten hebben. Finst heeft een van de laagste transactiekosten. Je betaalt voor elke transactie 0,15%. In vergelijking tot de concurrent is dat zeer laag. We willen wel de kanttekening maken dat het percentage niet omlaag gaat als je voor grote bedragen investeert of langer klant bent. Dat is iets wat bij andere cryptobrokers vaak wel het geval is. 

Betaalmethodes Finst

Finst heeft een aantal betaalmethoden waarmee je geld kunt storten. Uit de Finst recensies blijkt dat dit kinderlijk eenvoudig is. Open je persoonlijke account op Finst en ga naar de betaalpagina. Hier kun je kiezen uit iDEAL, SEPA of Bancontact. Nadat je het bedrag hebt ingevoerd zul je naar een beveiligde betaalpagina worden gestuurd. Het bedrag wordt vervolgens direct bijgeschreven. 

Contact en klantenservice Finst

Heb je meer informatie nodig of heb je vragen dan kun je contact opnemen met Finst. Heb je een niet zo dringende vraag dan kun je het antwoord opzoeken onder het kopje Help. Staat het antwoord op je vraag er niet bij dan kun je zowel via chat als e-mail contact opnemen.

De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag beschikbaar van 9:00 tot 18:00 uur. Het e-mailadres van Finst is: [email protected]. Uit de manier waarop de klantenservice omgaat kun je opmaken dat Finst betrouwbaar is. Onze Finst ervaring is dat ze snel reageren op vragen en hun best doen om jou als klant zo goed mogelijk te helpen. 

Veelgestelde vragen over Finst

We hebben naar aanleiding van onze Finst review heel wat vragen gekregen. Zo willen jullie weten hoe het zit met de betrouwbaarheid van Finst, maar ook hoe je crypto moet kopen op Finst. We geven hier antwoord op de meest gestelde vragen. 

Finst crypto is een crypto exchange waar je als particulier kunt handelen in crypto. Na het openen van een gratis account kun je een groot aantal verschillende soorten crypto kopen en verkopen. Bitcoin, Ripple, Avalanche, Dogecoin en Litecoin zijn slechts een aantal opties die beschikbaar zijn. 

Finst is een Nederlands bedrijf dat in 2023 werd opgericht. Het bedrijf werd opgericht door ondernemers met vele jaren ervaring in het vak. Sinds de oprichting is Finst een van de meest populaire crypto exchanges van Nederland geworden. Daarbij worden ze continu in de gaten gehouden door De Nederlandsche Bank. 

Wil je na het lezen van deze Finst crypto review crypto kopen op Finst dan is dat heel eenvoudig. Ga naar de website en maak een account aan. Dit proces is makkelijk en eenvoudig. Na het aanmaken van je account kun je direct geld storten met iDEAL of SEPA-overschrijving. Zodra het geld is bijgeschreven, kun je crypto kopen. Klik hiervoor op de crypto van je voorkeur, voer het bedrag in en reken af. 

Een Finst storing komt maar zelden voor. Mocht het toch een keer gebeuren dan zal er niets veranderen. Je cryptotransacties en cryptowallet zijn veilig opgeslagen.

Tim
Tim

Ik ben Michael, een gepassioneerde schrijver en fervent analist op het gebied van crypto en financiën. Mijn reis begon met een diepe nieuwsgierigheid naar de wereld van digitale valuta en investeringen. Als zelfstandige schrijver heb ik me gespecialiseerd in het delen van mijn inzichten en meningen door middel van doordachte reviews. Mijn pen is mijn kracht, waarmee ik complexe financiële concepten vertaal naar begrijpelijke stukken voor mijn lezers. Door mijn onophoudelijke toewijding aan het ontrafelen van de geheimen van de markt, hoop ik anderen te inspireren en informeren op hun eigen financiële ontdekkingsreis.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.