Het cijfer van de consumentenprijsindex (CPI) voor november liet voor de vijfde achtereenvolgende maand een afkoelende inflatie zien, aangezien de jaar-op-jaar inflatie is gedaald van 9,1% in juni tot 7,1% in november.

Dit heeft een effect gehad op enkele belangrijke crypto-tokens, waaronder Solana (SOL), Dogecoin (DOGE) en Metacade (MCADE). Lees verder voor meer informatie.

Een afkoelende inflatie: wat is de CPI en hoe heeft deze de cryptomarkten beïnvloed?

De CPI is een enkel percentage dat de algehele verandering in prijzen meet voor een selectie van goederen en diensten. Het wordt maandelijks vrijgegeven en meet de gemiddelde prijsverandering over de afgelopen 12 maanden.

Het nieuws over afkoelende inflatie had een positieve invloed op de crypto markten toen DOGE, SOL en MCADE een prijsreactie zagen. SOL steeg snel met 17,4% nadat de CPI-gegevens waren vrijgegeven, terwijl DOGE met 9,6% steeg. MCADE, een gloednieuw GameFi-platform dat onlangs zijn token-presale aankondigde, was volledig uitverkocht in de eerste investeringsronde.

Wat is Metacade (MCADE)?

Metacade is de eerste door community gestuurde arcade, die een selectie van klassieke arcade-achtige titels biedt en verschillende manieren om een inkomen te verdienen dat wordt betaald in crypto. Het platform heeft tot doel een centrale hub te worden voor Web3-gebruikers, een brede utility voor tokenhouders te introduceren en exclusieve vacatures aan de community te bieden.

Hoe werkt MCADE?

De on-chain arcade biedt informele en competitieve gamers een scala aan verschillende play-to-earn spellen, evenals compete-to-earn toernooien waarin spelers hun vaardigheden kunnen testen. Compete-to-earn omvat games met betaalde toegang, waarin de winnaars toegang hebben tot grote MCADE-prijzenpotten.

Metacade verbindt gebruikers met betaalde rollen bij verschillende Web3-projecten via de work-to-earn functie. Banen kunnen parttime klussen, freelance-posities of zelfs bèta testrollen zijn, waarmee de community van Metacade nieuwe blockchain-games kan spelen voordat ze officieel worden uitgebracht. Bètatesters verdienen MCADE-tokens voor het geven van feedback aan ontwikkelingsteams, het helpen oplossen van bugs en het aanbrengen van verbeteringen voordat een nieuwe game live gaat.

De create-to-earn functie zal de community belonen voor het op verschillende manieren bijdragen aan het platform. Of het nu gaat om interactie met andere gebruikers, het delen van gamebeoordelingen of het plaatsen van de nieuwste GameFi-alfa, Metacade-gebruikers kunnen MCADE-tokens verdienen voor de informatie die ze op het platform delen.

Kan MCADE $1 bereiken in 2023?

In de nasleep van recent nieuws over afkoelende inflatie, is de presale van MCADE-tokens een groot succes geweest. Investeerders kochten 140.000.000 MCADE in iets meer dan 3 weken, waarmee $1,12 miljoen werd opgehaald voor het nieuwe GameFi-platform. Veel investeerders zijn onder de indruk van de geavanceerde verdien mechanismen van Metacade, die naar verwachting in de loop van de tijd een bruisende gedecentraliseerde community zullen aantrekken.

De prijs van MCADE zal naar verwachting omhoog schieten aan het einde van het presale evenement, waarbij experts een winst van 50x voorspellen in 2023. Het token is momenteel te laag geprijsd op $0,01, en de afnemende inflatie betekent dat de macro-economische omstandigheden verbeteren. MCADE lijkt een van de beste investeringsmogelijkheden tijdens de presale, aangezien er grote winsten in het verschiet liggen voor MCADE.

Wat is Dogecoin (DOGE)?

Dogecoin is een populaire meme-coin die in eerste instantie als grap is gemaakt. Sindsdien is DOGE bekend geworden en werd het een leuk toegangspunt voor nieuwe blockchain-gebruikers – maar het token heeft historisch gezien geen enkele vorm van bruikbaarheid gehad.

In de afgelopen jaren is DOGE een steeds populairdere methode geworden voor het verzenden van internationale betalingen. Het token is gebruikt om makers van inhoud op verschillende sociale-mediaplatforms een fooi te geven, en geruchten suggereren dat het token zou kunnen worden geïntegreerd met Twitter nadat Elon Musk, een voorstander van Dogecoin, het platform heeft gekocht.

DOGE prijsvoorspelling 2023

DOGE blijft een populaire cryptocurrency en staat momenteel in de top 10 van tokens op basis van marktkapitalisatie. DOGE zou in 2023 $0,20 kunnen bereiken, maar ondervindt op dat prijsniveau sterke weerstand.

Wat is Solana (SOL)?

Solana is een layer 1-blockchain die twee methoden combineert om netwerkconsensus te bereiken in een uniek protocol, namelijk proof-of-stake en proof-of-history. De blockchain is de thuisbasis van veel gedecentraliseerde applicaties (dApps) en kan een groot aantal transacties verwerken tegen lage kosten voor de gebruikers.

SOL prijsvoorspelling 2023

SOL daalde in november met meer dan 70% omdat FTX en Alameda belangrijke financiers van het ecosysteem waren. Beide bedrijven kondigden het faillissement aan, waardoor de prijs van SOL kelderde.

Het nieuws over afkoelende inflatie zorgde echter voor een herstel voor SOL, en de token zal naar verwachting in 2023 aan kracht winnen. Het Solana-project blijft groeien en SOL zou opnieuw $75 kunnen bereiken – een stijging van 7x ten opzichte van het huidige prijsniveau.

MCADE zal in 2023 omhoog schieten met afkoelende inflatie

Het macro-economische sentiment is positief verschoven als gevolg van het nieuws over een afkoelende inflatie. Metacade is goed gepositioneerd, aangezien de verscheidenheid aan gedecentraliseerde verdienmogelijkheden naar verwachting de waardering in 2023 zal verhogen.

De prijs van MCADE zal in de loop van de presale stijgen van $0,008 naar $0,02, en elke financieringsronde zal naar verwachting snel uitverkocht zijn. Beleggers hebben maar een beperkte tijd om mee te doen, aangezien het is aangemerkt als een van de beste investeringsmogelijkheden van het jaar. Het is zeker een geweldige aanvulling op elke beleggingsportefeuille.
Je kunt hier deelnemen aan de Metacade-presale.