Cryptobeginner.nl

Groestlcoin (GRS)

Groestlcoin is een cryptocurrency waar sinds haar lancering in maart 2014 reeds heel wat over gezegd en geschreven is. In het bijzonder de naam van deze virtuele munt vormt voor velen stof om over te praten. Toch is Groestlcoin veel meer dan een ietwat vreemde naam alleen. Zo was het bijvoorbeeld de eerste cryptovaluta die er voor koos om de SEGWIT update toe te passen op haar netwerk. Daarnaast is Groestlcoin ook helemaal klaar voor het Lightning Netwerk. Eén keer per kwartaal brengt het ontwikkelingsteam bovendien een verslag uit met de nieuwste technische innovaties die in de planning staan om toe te voegen of te testen. Ben je geïnteresseerd in Groestlcoin en haar unieke eigenschappen? Lees dan snel de informatie op deze pagina!

Kennismaking met  Groestlcoin

In eerste instantie zouden we kunnen stellen dat Groestlcoin niet alleen een zeer degelijke klassieke Bitcoin altcoin is, daarnaast kunnen we ze ook bestempelen als een uitstekende privacy coin. De token van het Groestlcoin platform, namelijk GRS kan volledig anoniem worden verzonden. Daarnaast is het mogelijk om voor GRS gebruik te maken van de uitstekende privacy vriendelijke wallet genaamd ‘Samourai Wallet’. Op deze manier beschik je over toegang tot een zogenaamde AES-256 wallet encryptie en bovendien kan je rekenen op TOR en VPN ondersteuning. Dit alleen al zorgt er voor dat Groestlcoin over een degelijk potentieel voor de toekomst beschikt.

Het spreekt voor zich dat er buiten bovenstaande nog heel wat andere voordelen zijn verbonden aan Groestlcoin. We kunnen dan ook stellen dat Groestlcoin niet alleen een high-tech privacy coin is, bovendien kenmerkt ze zich ook nog eens door een prima snelheid en is ze bovendien ook nog eens bijzonder goedkoop in gebruik. Iedere minuut wordt er door de Groestlcoin miners dan ook een nieuwe transactieblok toegevoegd. Deze nieuwe technologie zorgt er voor dat transacties per direct kunnen gebeuren en dat bovendien ook nog eens tegen een zeer lage kostprijs.

Wat verwachten van Groestlcoin in 2018?

Verschillende investeerders in cryptocurrencies hebben inmiddels gesteld dat het jaar 2018 heel wat moois met zich mee kan brengen voor Groestlcoin. Het klopt inderdaad dat er een aantal aantrekkelijke veranderingen in de planning staan voor deze virtuele munt. Zo wordt er gewerkt aan Offchain evenals Onchain Atomic Swaps. Daarnaast komen er Ligntning Netwerk ondersteunende GRS wallets, BECH32 adressen en worden er gesprekken gevoerd met hardware wallet fabrikanten Ledger en Trezor. Bovendien werd er eerder door het team achter Groestlcoin reeds aangegeven dat ze enkele nieuwe samenwerkingen zal aankondigen voor het jaar 2018 met verschillende cryptocurrency exchanges.

RSK-Integratie

Eveneens een bijzonder interessant aspect om rekening mee te houden is terug te vinden in het feit dat de ontwikkelaars achter het Groestlcoin platform hebben bekend gemaakt dat ze gaan werken met een zogenaamde RSK-integratie. Deze integratie moet het mogelijk maken om niet alleen smart contracts, maar ook decentrale applicaties te kunnen programmeren met behulp van zijketens. Naast RSK-integratie wordt er ook gewerkt aan het integreren van M.A.S.T. Wist je bovendien dat alle nieuwe toevoegingen eerst uitgebreid worden getest op een individueel ingericht test-netwerk? In de praktijk zijn er nog heel wat altcoins die deze mogelijkheid niet zomaar voor handen hebben.

Asic-chip resistent

GroestlCoin is een cryptocurrency die niet meteen als doel heeft om miners rijk te maken. Dat blijkt niet in het minst uit het feit dat Groestlcoin Asic-chip resistent is. Om dit mogelijk te maken werd er door het ontwikkelaarsteam voor gekozen om een speciaal algoritme in het leven te roepen welke luistert naar de naam ‘Groestl512 mining’. Het delven van de GRS tokens is in principe mogelijk door gebruik te maken van eender welke computer die over een eenvoudige videokaart beschikt. De manier van werken van het GroestlCoin platform zorgt er voor dat er een netwerk tot stand is gekomen welke niet alleen bijzonder decentraal is, maar bovendien ook nog eens de distributie van haar tokens op een eerlijkere en gelijkmatigere manier doet verlopen.

Groestlcoin kopen

Bovenstaande informatie maakt duidelijk dat het de moeite waard kan zijn om je even verder te verdiepen en misschien zelfs te investeren in GRS tokens. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. De meest toegankelijke manier is echter gebruikmaken van de mogelijkheden die Litebit te bieden heeft. Deze bekende aanbieder van altcoins maakt het mogelijk om zeer eenvoudig een investering te doen in GRS. Wanneer je nog geen account hebt bij deze aanbieder is het in geen tijd mogelijk om je te verifiëren en bovendien kan je een storting in alle eenvoud en op een veilige manier doen door middel van iDeal (Nederland) of Bancontact (België). Op deze manier staat helemaal niets jou nog in de weg om een eerste investering te doen in Groestlcoin (GRS).

Wil je Groestlcoin (GRS) kopen? Kijk dan ook eens bij LiteBit!

Welke Groestlcoin wallet gebruiken?

Indien je hebt geïnvesteerd of van plan bent om te investeren in Groestlcoin haar GRS tokens zal je kunnen vaststellen dat er gebruik gemaakt kan worden van tal van verschillende wallets. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven kan je op dit vlak de voorkeur geven aan de Samourai wallet, maar er zijn ook nog heel wat alternatieven op de markt terug te vinden. Op moment van schrijven zijn er meer dan 10 verschillende desktop wallets beschikbaar. Voor wat de mobiele wallets betreft onderscheiden we 11 Android, 10 Blackberry en 2 iOS exemplaren. Tot slot is het ook altijd interessant om te weten dat Groestlcoin perfect compatible is met Msigna, Sentinel en is het eveneens mogelijk om te kiezen voor een wallet waarbij er gebruik wordt gemaakt van NFC tags als encryptie sleutels. Heb je er voor gekozen om je GRS tokens aan te kopen bij Litebit? In dat geval kan je er eveneens voor opteren om je tokens op te slaan in de online wallet van Litebit zelf.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!