Cryptobeginner.nl

Waarom u Bitcoin zou moeten gebruiken om te reizen

Bitcoin

Bitcoin

Meer merken accepteren nu Bitcoin-betalingen. Of u nu wilt betalen voor een hotelkamer, luchtvaartmaatschappij of resort, u kunt uw crypto-portemonnee zoals bitcoin-prime gebruiken om de transactie te voltooien. Maar waarom zou je Bitcoin gebruiken om te reizen?

Misschien heeft u zelfs vrienden die in deze cryptomunt hebben geïnvesteerd via dergelijke digitale wegen. In wezen zijn veel mensen enthousiast over Bitcoin. Sommige mensen willen Bitcoins in hun crypto portefeuille houden, wachten tot de prijs stijgt, en hun tokens verkopen voor winst. Anderen betalen echter liever voor hun vakantie met deze digitale valuta. Hier is waarom u uw reis ook met dit virtuele geld zou moeten betalen.

Gemakkelijke reservering van vluchten

Hoewel sommige mensen niet vertrouwd zijn met Bitcoin Betalingen, aanvaarden sommige luchtvaartmaatschappijen deze virtuele munt voor het boeken van vluchten. FlyPeach, AirBaltic, Virgin Galactic en Far Eastern Air aanvaarden bijvoorbeeld Bitcoin Betalingen. Dat betekent dat u naar verschillende bestemmingen kunt vliegen door Bitcoin te gebruiken om uw vluchten te boeken.

Vlot wisselen van valuta

U hebt waarschijnlijk wel eens problemen gehad met het wisselen van valuta wanneer u naar verschillende plaatsen reisde. In wezen is het nooit gemakkelijk om op de meeste plaatsen wisselkantoren te vinden. Bovendien rekenen de beschikbare aanbieders van deze dienst exorbitante prijzen aan. Daarom zijn het meenemen en omwisselen van fiat valuta niet de beste opties. Met Bitcoin hoeft u al dit gedoe niet te doorstaan.

Omdat het een digitale munteenheid is, kunt u met Bitcoin naar elke bestemming reizen. Zolang u een bitcoin portefeuille op uw smartphone of laptop hebt, kunt u altijd en overal snel over het geld beschikken dat u nodig hebt om voor een dienst of product te betalen.

Vandaag de dag zijn er veel crypto-marktplaatsen die verschillende manieren bieden om Bitcoin te verhandelen of om te zetten in fiatgeld. Zo kunt u uw Bitcoin inwisselen voor de fiat valuta van uw voorkeur. Bovendien kunt u een Bitcoin-automaat gebruiken die functioneert als een geldautomaat voor lokale valuta. Ongeveer 71 landen hebben deze ATM’s, via welke u toegang kunt krijgen tot andere digitale valuta.

Reizen met Bitcoin is veiliger

Toeristen zijn overal het doelwit van zakkenrollers. Als u met contant geld reist, kunnen criminelen het gemakkelijk van u stelen. Bitcoin is echter bijna onmogelijk te stelen, omdat u een private sleutel nodig hebt om de tokens over te zetten naar een andere digitale portefeuille. Zelfs als dieven uw rugzak of handtas stelen, zullen ze er geen geld in vinden.

U kunt echter minder geluk hebben als u Bitcoin bewaart in een USB-portefeuille en dieven deze stelen. Bovendien is het mogelijk dat u inbreuken niet betwist als criminelen de wachtwoorden voor uw crypto beurs rekening vinden op een papiertje in uw rugzak en ze gebruiken om toegang te krijgen tot uw fondsen en ze te stelen. Toch gebruiken de meeste mensen cryptomunten om te reizen omdat het hen beschermt tegen diefstal.

Geen bevroren Bitcoin-rekeningen

Als u een creditcard gebruikt om te reizen, kan uw dienstverlener u dwars zitten als u uw reisplannen niet met hem deelt. In het ideale geval eisen de meeste creditcardmaatschappijen dat klanten contact met hen opnemen en hen informeren over hun reisbestemmingen. Als u dat niet doet, kan het bedrijf uw rekening om veiligheidsredenen bevriezen.

Met Bitcoin hoeft u geen enkel bedrijf te informeren. Bitcoin kan uw digitale portefeuille niet bevriezen of u waarschuwen als u er niet bij bent.

Vlot shoppen

Afhankelijk van uw reisbestemming kunt u veel handelaren vinden die Bitcoin Betalingen accepteren. Dat betekent dat u met deze virtuele valuta kunt betalen voor zaken als voedsel. Fastfoodketens en restaurants als Burger King, Subway, Pizza Hut, KFC, Eat Me Bangkok, Taco Bell, Starbucks, en The Habit Burger Grill accepteren Bitcoin-betalingen. Ook accepteren verschillende winkels deze cryptomunt, waaronder Walmart, Macy’s, Reeds Jewelers, en Geeft nemen Bitcoin aan.

Reizigers profiteren van talloze voordelen als ze onderweg Bitcoin gebruiken. Als u nog niet met deze virtuele valuta hebt gereisd, probeer het dan op uw volgende reis.

 

 

 

Kun je geld verdienen door het staken van crypto?

In de wereld van cryptocurrency zijn er een aantal manieren om geld te verdienen. Een populaire optie is staking. Met staking crypto kun je beloningen verdienen voor het aanhouden van munten in een aangewezen portemonnee. Maar is het je tijd wel waard? En hoe begin je eraan? In deze post verkennen we de basisprincipes van staking en geven we wat tips om te beginnen. Laten we beginnen!

Wat is staking en hoe werkt het

Als het op cryptocurrency aankomt, zijn er allerlei verschillende manieren om beloningen te verdienen. Een populaire methode is crypto staking, waarbij je munten vasthoudt om het netwerk te helpen steunen en rente te verdienen. Om te kunnen staken moeten gebruikers eerst munten kopen en die dan opslaan in een portemonnee die staking ondersteunt. Zodra de munten zijn opgeslagen, kan de gebruiker beginnen met het verdienen van beloningen door te helpen transacties op het netwerk te valideren.

Het bedrag aan verdiende beloningen hangt af van het aantal munten dat gespaard wordt, en ook van de tijd dat ze gespaard blijven. Crypto staking is een populaire manier om beloningen te verdienen omdat het heel weinig inspanning vergt als de eerste opzet eenmaal voltooid is. Bovendien levert het gebruikers een passieve inkomstenstroom op die gebruikt kan worden om andere investeringen te ondersteunen of eenvoudigweg kan worden opgenomen en uitgegeven als dat nodig is.

De voordelen van staking

Voor cryptobeleggers is staking een steeds populairdere manier geworden om een passief inkomen te verdienen. In tegenstelling tot traditionele beleggingen, die meestal actief beheer vereisen om een rendement te genereren, hoef je bij staking alleen maar een bepaalde hoeveelheid digitale valuta in een portemonnee te bewaren. In ruil daarvoor krijg je periodieke beloningen in de vorm van rentebetalingen.

Er zijn verschillende voordelen aan staking boven andere vormen van beleggen. Ten eerste is het een relatief weinig riskante manier om rendement op je investering te verdienen. Ten tweede is het een relatief gemakkelijke manier om rendement op je belegging te verdienen, want je hoeft je positie niet actief te beheren. Tenslotte biedt het de mogelijkheid van hogere rendementen dan veel andere vormen van beleggen. Om deze redenen is staking een aantrekkelijke optie geworden voor veel cryptobeleggers.

Altcoins en welke je moet kopen in 2022

verschillende-altcoins

Op de cryptomarkt zijn er meer dan 15.000 coins. Deze coins zijn grofweg in drie categorieën te verdelen. Bitcoin is de meest bekende coin, waar tevens het meeste geld in omgaat. De in 2009 opgerichte cryptocurrency is één van de oudste coins, die de motor achter de cryptomarkt is. Daarom wordt Bitcoin als een aparte categorie gezien.

Daarnaast zijn er stablecoins. Deze coins zijn de minst volatiele cryptocurrencies op de cryptomarkt. Stablecoins bootsen fiat valuta na. Zo zijn er crypto coins die de Amerikaanse dollar, Britse pond of de euro nabootsen. Het staken van deze coins wordt als de investering met het minste risico gezien, terwijl je toch een leuk rendement kunt maken.

De cryptocurrencies die buiten de Bitcoin en stablecoins vallen, worden altcoins genoemd. Altcoins is een afkorting voor alternatieve coins. De meeste coins op de cryptomarkt zijn altcoins. De altcoin met de meeste invloed op de cryptomarkt is Ethereum. Ook deze coin bestaat al bijna 10 jaar en is binnen de blockchain technologie een grote partij.

Ethereum wordt na Bitcoin als de meest stabiele cryptocurrency gezien. Ethereum heeft een eigen blockchain, waar veel projecten graag gebruik van maken. De meeste crypto projecten bouwen op de blockchain van Ethereum, maar ook grote bedrijven zoals Samsung en Microsoft maken gebruik van de technologie.

Ethereum kopen? Dit kan bij Bitvavo.

bitcoin-altcoins

Populaire Altcoins van 2021

Het jaar 2021 is voor verschillende altcoins een zeer succesvol jaar gebleken. Waar in de bullrun van 2017 coins zoals XRP, Litecoin en Zcash de show stalen, was dit vier jaar later anders. 2021 is het jaar van de metaverse, memecoins, exchange coins en alternatieven voor Ethereum gebleken.

Memecoins

In het voorjaar van 2021 ontstond er een enorme hype rondom memecoins. Bij de start van de hype was het vooral Dogecoin die flink in waarde steeg. Elon Musk verstuurde enkele tweets over de memecoin, waardoor de koers explodeerde. Vervolgens sloeg de interesse over in andere memecoins, zoals SafeMoon en Shiba Inu.

Na een rustige zomer, kwam in het najaar de interesse in memecoins weer terug. Shiba Inu nam hierbij het voortouw, maar ook Floki Inu steeg explosief. Naast de grote memecoins, waren er dagelijks kleine memecoins die flinke prijsstijgingen zagen. Elke coin met Inu, Doge, Shiba, enzovoort in de naam, werden door investeerders bijna blind gekocht.

Memecoins zoals Dogecoin of Shiba Inu kopen? Dit kan bij Bitvavo.

Ethereum alternatieven

Doordat veel projecten gebruik maken van de blockchain technologie van Ethereum, is de coin de op één na grootste cryptocurrency in de cryptomarkt. Echter zijn er enkele problemen met Ethereum. Zo zijn de transactiekosten hoog en zijn er problemen met de schaalbaarheid van het netwerk.

Andere projecten spelen hierop in, door deze problemen met hun eigen blockchain op te lossen. Er zijn tientallen projecten die de technologie van Ethereum willen verbeteren, wat door veel investeerders als een grote kans gezien wordt. Door de voordelen voor ontwikkelaars en de potentiële rendementen voor investeerders, stegen de concurrenten van Ethereum in 2021 aanzienlijk.

Cardano is misschien wel de meest bekende uitdager van Ethereum, maar ook concurrenten zoals Avalanche, Luna, Solana en Fantom zagen flinke rendementen voor hun coin. Daarnaast kende Polkadot een enorme prijsstijging in het najaar, omdat zij de hun parachains plannen lanceerden. De parachain technologie van Polkadot is een oplossing voor de problemen van Ethereum.

Altcoins van exchanges

Ook de coins van gecentraliseerde handelsplatformen hebben opvallende stijgingen doorgemaakt. De meest bekende coin op dit gebied is de Binance Coin (BNB), die van enkele euro´s naar meer dan 500 euro steeg. Maar ook de coins van Crypto.com (CRO) en FTX hebben een flinke stijging in de koers gezien.

Doordat er steeds meer investeerders op de cryptomarkt komen, wordt er meer gebruik gemaakt van exchanges. Deze exchanges bieden steeds meer diensten aan, waarvoor de token van de exchange nodig is. Vaak geeft de betreffende coin korting op de handelskosten en heb je een bepaalde hoeveelheid coins nodig om extra voordelen vrij te spelen.

Doordat steeds meer mensen hun coins vastzetten, neemt het aanbod af. Bij een toenemende vraag zal de koers van exchange coins hierdoor een grote stijging doormaken. Ook het staken van de betreffende coins zorgt voor een minder groot aanbod, omdat investeerders hun investering vastzetten voor het ontvangen van rendement.

BNB of CRO kopen? Dit kan bij Bitvavo.

Metaverse crypto coins

Ook de komst van de metaverse bracht wereldwijd, zeker binnen de cryptomarkt, een hoop teweeg. Nadat Facebook de metaverse plannen bekend maakte, stegen de cryptocurrencies die zich richten op de metaverse enorm in waarde. 

De coins van The Sandbox, Decentraland en Enjin waren onderdeel van deze hype. Daarnaast steeg de waarde binnen deze metaverses ook. Zo werden landgoederen, verpakt als NFT, voor miljoenen verkocht.

Metaverse coins zoals The Sandbox of Decentraland kopen? Dit kan bij Bitvavo.

verschillende-altcoins

Beste Altcoins om te kopen in 2022

Om de juiste coins te vinden, zal je eerst moeten kijken naar de toekomstige trends. De metaverse lijkt een ontwikkeling, die mede door de plannen van Facebook een trend kan blijven. Omdat items op de metaverse NFTs zijn, kan deze trend zich ook blijven ontwikkelen.

Indien je uit eigen onderzoek tot dezelfde conclusie komt, is het raadzaam om coins te zoeken die passen bij deze trends. Er zijn verschillende ecosystemen, die een eigen metaverse en NFT marktplaats hebben. Solana en Ethereum zijn hier de meest bekende voorbeelden van.

Altcoin season – Wat is dit?

Naast de volatiele koersbewegingen op de cryptomarkt, zijn er ook periodes waarin de koers van diverse coins parabolisch stijgt. Verschillende altcoins maken in een relatief korte periode een flinke groei door. Dit is voor altcoins de periode waar er het meeste rendement gemaakt kan worden.

Vaak komt altcoin season, wat ook altseason genoemd wordt, nadat Bitcoin zijn piek in de bullrun bereikt heeft. Vooraf corrigeert de koers van Bitcoin, maar in de nieuwe opwaartse beweging stijgen de altcoins explosief. Deze uptrend van Bitcoin zal niet zorgen voor een nieuwe all time high, maar zal eerder de weg naar beneden opzoeken.

Er zijn uitzonderingen op de regel. Voorheen is het voorgekomen dat er een altseason tijdens de bullrun van Bitcoin plaatsvond. Dit gebeurde toen de stijging van Bitcoin stagneerde, waardoor altcoins de ruimte kregen. Het voorjaar van 2021 is hiermee te vergelijken. Toen bleef de prijs een periode rond de $60.000 hangen, terwijl verschillende altcoins explosief stegen. 

altcoin-season

Welke Altcoins nu kopen?

Vele beginnende investeerders maken vaak de fout om altcoins te kopen die flink zijn gestegen. Alles wat omhoog gaat, komt ook weer naar beneden. Ga dus op zoek naar altcoins die een correctie hebben gehad. Er zijn uitzonderingen op de regel, zoals memecoins zonder een community en toekomstvisie.

Verschillende trends uit 2021 kunnen doorgezet worden. Zo kunnen coins van exchanges en metaverse projecten nog steeds interessant zijn, maar pas op wanneer de koers in de afgelopen tijd al flink is gestegen. Er zijn altijd kansen op de cryptomarkt, dus de kunst is om een coin te vinden waar je laag kan instappen.

Ook grote altcoins, die al een behoorlijke periode rond dezelfde prijs manoeuvreren, kunnen kansen zijn. Voorbeelden hiervan zijn Ripple (XRP) en Cardano. Beide coins kampen met enkele problemen, maar hebben grote toekomstplannen of belangrijke gebeurtenissen op komst, die de koers positief kunnen beïnvloeden. 

Voor- en nadelen van Altcoins

Altcoins hebben verschillende voor- en nadelen. Zo is de volatiliteit van altcoins een voordeel, maar ook een nadeel. Het voordeel van de volatiliteit zijn de grote koersbewegingen, die kunnen zorgen voor een mooi rendement over je investering. Echter zorgt de volatiliteit ook voor emoties, die nadelig uitpakken wanneer je hierdoor op een ongunstig moment verkoopt. 

Een ander voordeel van altcoins zijn de rendementen voor het staken. Platformen waar je kan staken bieden voor sommige altcoins enorme rendementen aan, die zeer lucratief kunnen zijn. Denk bij het staken ook aan je verwachting van de koers. Het kan gebeuren dat het staken je portfolio qua coins groter maakt, maar een koersdaling zorgt voor een lagere waarde van de coin.

Een nadeel van altcoins is het fundament. Projecten achter de altcoins kunnen grootse plannen hebben, maar indien deze plannen niet van de grond komen, heeft de coin ook geen waarde. Hierdoor kan een coin met 99% dalen en hier niet van herstellen. Het risico van altcoins is een stuk hoger dan bijvoorbeeld Bitcoin.

Ook de altcoins met toekomstperspectief zijn risicovol. Er zijn genoeg investeerders die in 2017 voor de hoofdprijs altcoins hebben gekocht. Deze investeerders konden vervolgens ruim vier jaar wachten, voordat hun investering weer breakeven stond. Om dit te voorkomen is het verstandig om vooraf verschillende verkoopprijzen te bepalen, zodat je emoties niet mee gaan met het enthousiasme van de markt.

Altcoins kopen op een exchange

Wanneer je wil investeren in altcoins, zul je deze ergens moeten aanschaffen. Het kopen van coins is mogelijk op exchanges. Op deze platformen is het mogelijk om je coins te kopen en verkopen. Zo zijn er Nederlandse aanbieders, zoals Bitvavo, die deze dienst verleend. Naast het kopen en verkopen, kun je op Bitvavo ook je coins gaan staken.

Ook wereldwijd wordt er door miljoenen investeerders gebruik gemaakt van verschillende exchanges. Bitvavo en Binance zijn op dit gebied de grootste partijen, die tientallen miljoenen investeerder de mogelijkheid geven om te handelen in cryptocurrencies. Beide platformen hebben een zeer groot aanbod van coins. Binance heeft zelfs meer dan 200 verschillende coins in het assortiment.

Jouw vragen over cryptocurrency beantwoord

Hoewel de term cryptocurrency onder de meeste mensen inmiddels wel bekend is, zijn er nog een aantal onduidelijkheden. De groeiende interesse in cryptocurrencies zorgt er tevens voor dat er steeds maar nieuwe informatie bijkomt. Zowel beginnende als bestaande investeerders hebben verschillende vragen over deze digitale valuta en de interne werking van Blockchain. Wij hebben een aantal van de meest gestelde vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet.

Is Bitcoin geld?

Of Bitcoin geld is, daar zijn de meningen over verdeeld. Volgens het Burgerlijk Wetboek is Bitcoin een ruilmiddel en geen geld. Zo kun je Bitcoin ruilen om producten en diensten te kopen of verkopen. De rechtbank heeft besloten dat omdat bitcoin wordt beheerd door de eigenaar zelf, dat er geen sprake is van giraal geld wat bijvoorbeeld door een bank wordt beheerd.

Wat zijn de functies van cryptocurrencies?

Allereerst zijn cryptocurrencies zoals Bitcoin natuurlijk een betalingssysteem. Je kunt met deze digitale valuta op verschillende plaatsen betalen. Het aantal diensten en producten waarvoor cryptocurrencies een betaalmethode worden zal alleen maar toenemen. Er zijn bijvoorbeeld diverse online casino’s die experimenteren met het toevoegen van cryptocurrency als betaalmogelijkheid. Het zou zomaar kunnen dat je bij casino777 gokkasten in de toekomst kunt inleggen met je Bitcoin of andere cryptocurrency. Naast dat je cryptocurrencies als betalingssysteem kunt gebruiken, heeft de digitale valuta ook een aantal andere functies. De waarde van een cryptomunt kan namelijk worden gekoppeld aan een onderliggende valutastandaard zoals de Euro. beleggers gebruiken cryptocurrencies tevens als lange termijn activa in plaats van een traditionele activa zoals goud.

Waarom zijn cryptocurrencies zo populair?

Er zijn verschillende redenen waarom cryptocurrencies zo populair zijn. Zo zijn een hoop mensen van mening dat cryptocurrencies de valuta van de toekomst zijn. Een ander voordeel van de cryptocurrency is dat financiële tussenpersonen zoals banken minder invloed hebben op de waardevermindering van het geld. Verder zijn een hoop mensen fan van de technologie achter de cryptocurrency, oftewel de blockchain. Een blockchain zorgt voor een gedecentraliseerd systeem voor het verwerken en documenteren van transacties. Dit systeem biedt daarom een betere beveiliging dan conventionele betalingssystemen. Ten slotte trekken de stijgende waarde van cryptocurrencies mensen in grote aantallen aan.

Waarom zijn er zoveel verschillende cryptocurrencies?

Ondernemers zagen het grote succes van Bitcoin en dachten: wij kunnen dit beter. Vandaar dat een hoop partijen hun eigen cryptomunt hebben ontwikkeld. Het idee achter de verschillende cryptomunten is dat bestaande functionaliteiten worden verbeterd. Daarnaast bieden nieuwe cryptocurrencies nieuwe of andere functionaliteiten. Uiteindelijk proberen deze ontwikkelaars natuurlijk ook om mee te pikken in het succes van cryptocurrency. Niet elke cryptocurrency is echter een succes. Naar schatting zijn er al 2.000 verschillende cryptocurrencies mislukt. Dit komt onder andere door een gebrek aan financiering of omdat de munt niet aan de verwachtingen van het publiek voldeed.

Wie beheerd de cryptocurrencies?

Als het om Blockchain gaat dan heeft geen enkele entiteit controle. Een van de belangrijkste concepten van Blockchain is namelijk de decentralisatie. Dit houdt in dat geen enkele computer of organisatie eigenaar kan zijn van de Blockchain. De ontwikkelaars van cryptocurrencies kunnen wel bepaalde parameters instellen. Denk bijvoorbeeld aan specifieke regels voor het kopen of verkopen van cryptocurrency.

Is er maar één blockchain?

Nee, er zijn verschillende blockchains. Zo heeft Ethereum zijn eigen blockchain en ook andere ontwikkelaars van cryptocurrency werken aan hun eigen blockchain. De oudste en langste blockchain is die van Bitcoin. Deze blockchain heeft ook het grootst aantal transacties.

Hoe werken vraag en aanbod op de markt van cryptocurrency?

Een aantal cryptocurrencies zoals Bitcoin hebben een beperkte voorraad. Zodra de vraag toeneemt, zal de waarde van Bitcoin dus normaal gesproken ook toenemen. Het verschil in aanbod en vraag leidt tot een cyclus die zichzelf in stand houdt.

 

De ontwikkeling van crypto

Hoe zijn cryptovaluta ontstaan? Wat zijn enkele van de uitdagingen waar ze momenteel voor staan? Dit artikel gaat in op de ontwikkelingsstadia van crypto en waarom het vandaag een van de populairste investeringsmiddelen in de wereld is geworden. Blijf bij ons om meer te weten te komen!

De geschiedenis van crypto

Cryptocurrencies bestaan nu al bijna een decennium, maar hun precieze oorsprong is nog steeds een beetje een mysterie. De eerste bekende digitale munt werd in 2009 gecreëerd door een anonieme programmeur (of groep programmeurs) die de naam Satoshi Nakamoto droeg.

Deze munt, die Bitcoin heette, was ontworpen als een gedecentraliseerd en peer-to-peer alternatief voor traditionele fiat munteenheden. Sindsdien zijn er honderden andere cryptocurrencies ontstaan, elk met zijn eigen unieke kenmerken en gebruiksmogelijkheden.

Vandaag worden cryptocurrencies gebruikt voor allerlei doeleinden, waaronder betalingen, geldtransfers, investeringen, en zelfs gokken. Met hun groeiende populariteit is het waarschijnlijk dat we er de komende jaren nog meer toepassingen van zullen zien. We raden aan cryptokalender openen voor de beste advies!

De voordelen van crypto

De laatste paar jaar zijn cryptocurrency’s een belangrijke kracht in de financiële wereld geworden. Hoewel crypto nog grotendeels buiten de traditionele financiële instellingen bestaat, begint het al een grote invloed op de economie te krijgen. Zo wordt crypto vaak gebruikt als een manier om snel en veilig geld over te maken tussen partijen. Crypto is ook zeer draagbaar, wat betekent dat het gemakkelijk kan worden opgeslagen en vervoerd.

Bovendien wordt crypto vaak gezien als een veiliger vorm van belegging dan traditionele activa zoals aandelen en obligaties. Dit komt omdat crypto niet aan dezelfde soort regelgeving onderworpen is als andere financiële activa. Daardoor biedt crypto beleggers een hoge mate van flexibiliteit en vrijheid. Het is echter belangrijk te onthouden dat crypto een vluchtig actief is, en dat de waarde ervan snel kan schommelen. Als zodanig moeten beleggers altijd voorzichtig zijn met beleggen in crypto.

Toekomst van crypto

Cryptocurrencies staan nog in de kinderschoenen, maar ze hebben het potentieel om de manier waarop we over geld denken op zijn kop te zetten. Eeuwenlang hebben regeringen een monopolie op geld gehad, door de productie en distributie ervan te controleren. Cryptocurrencies zouden dat kunnen veranderen door de macht terug te geven aan het volk.

Met blockchain technologie kunnen cryptocurrencies gedecentraliseerd worden, wat betekent dat ze niet onderhevig zijn aan de grillen van regeringen of financiële instellingen. Daardoor zouden ze stabieler kunnen worden en hun waarde beter kunnen behouden dan fiat valuta’s.

Cryptocurrencies zouden het ook gemakkelijker kunnen maken om geld over de hele wereld te versturen zonder hoge kosten te moeten betalen. En omdat ze digitaal zijn, kunnen ze veiliger bewaard en gemakkelijker geraadpleegd worden dan fysiek geld. De mogelijkheden zijn eindeloos, en de toekomst van crypto ziet er rooskleurig uit.

Bitcoin met andere valuta’s omrekenen

Afbeelding1

Bitcoin is de laatste tijd overal in het nieuws. Naarmate de populariteit ervan toeneemt, willen steeds meer mensen in deze digitale munt investeren. Als je een van die mensen bent, vraag je je misschien af hoe je je bitcoins in andere munteenheden kunt omzetten. Maak je geen zorgen, het is niet moeilijk! In dit blogbericht laten we je zien hoe je dat doet. Blijf lezen voor stap-voor-stap instructies.

Hoe zet je Bitcoin om in andere munteenheden?

Als je Bitcoin in een andere valuta wilt omzetten, zijn er een paar dingen die je moet doen. Je moet bitcoincalculator openen eerst. Je vindt er zo een online met een snelle zoekopdracht. Voer de hoeveelheid Bitcoin in die je wilt omrekenen en kies de munteenheid waarin je het wilt omrekenen. De calculator laat je dan zien hoeveel dat bedrag waard is in de andere valuta.

Vervolgens moet je een gerenommeerde ruilbeurs vinden die zowel in Bitcoin handelt als in de valuta waarin je het wilt omzetten. Als je eenmaal een ruilbeurs gevonden hebt, open je een rekening en stort je je Bitcoin. Plaats dan eenvoudig een order om je Bitcoin te verkopen en ontvang er de overeenkomstige hoeveelheid van de andere valuta voor terug. Omzetting compleet!

De voordelen van het gebruik van Bitcoin

Bitcoin is een gedecentraliseerde cryptocurrency die een aantal voordelen biedt ten opzichte van traditionele fiat munteenheden. Ten eerste is Bitcoin open-source, en zijn code is voor iedereen beschikbaar om te bekijken. Dit maakt het voor iedereen moeilijk om de munt te manipuleren of valse bitcoins te maken. Bovendien is Bitcoin niet onderhevig aan de grillen van centrale banken of andere financiële instellingen.

Dit betekent dat de munt niet onderhevig is aan inflatiedruk, en dat de waarde ervan niet zo vatbaar is voor plotselinge schommelingen. Tenslotte zijn Bitcoin transacties relatief snel en goedkoop. In vergelijking met traditionele overschrijvingsdiensten biedt Bitcoin een efficiëntere manier om betalingen te verzenden en te ontvangen. Daardoor is Bitcoin uitgegroeid tot een populaire manier om online voor goederen en diensten te betalen.

De risico’s van beleggen in Bitcoin

Cryptocurrencies zoals Bitcoin zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, omdat beleggers worden aangetrokken door de mogelijkheid om hoge rendementen te behalen. Er zijn echter ook een aantal risico’s verbonden aan beleggen in Bitcoin. Ten eerste is de waarde van Bitcoin zeer volatiel, en kan snel schommelen als reactie op nieuwsgebeurtenissen of veranderingen in het marktsentiment.

Dit maakt het moeilijk te voorspellen hoeveel je investering in de toekomst waard zal zijn. Bovendien bestaat het risico dat het Bitcoin netwerk gehackt wordt, waardoor je investering verloren kan gaan. Tenslotte is er ook het risico dat regeringen hard kunnen optreden tegen cryptocurrencies, waardoor de waarde van Bitcoin kan kelderen. Als gevolg daarvan is beleggen in Bitcoin niet voor de zwakkeren onder ons. Hoewel er potentieel is voor hoge rendementen, is er ook een aanzienlijk risico aan verbonden.

Crypto’s sparen

Het lijkt wel of elke dag nieuw nieuws brengt over weer een nieuw hacking incident of oplichterij waarbij cryptocurrencies betrokken zijn. Ondanks deze tegenslagen blijven de blockchain technologie en de digitale munten die ze ondersteunt aan populariteit winnen. Dus wat is de oplossing? Hoe kunnen we onze investeringen beschermen en ervoor zorgen dat onze crypto’s niet gestolen worden of verloren gaan? Hier zijn een paar tips om je te helpen je crypto’s te bewaren.

Begrijp de risico’s van beleggen in cryptocurrencies

Cryptocurrencies zijn de afgelopen tien jaar steeds populairder geworden, met Bitcoin en Ethereum op kop. Maar cryptocurrencies zijn nog een relatief nieuwe activaklasse, en er zijn een aantal risico’s verbonden aan beleggen in ze. Volatiliteit is een van de grootste risico’s als het gaat om beleggen in cryptocurrencies. De prijzen kunnen wild schommelen, en dat kan tot grote verliezen leiden als je niet oppast. Je moet geenfinancieeladvies.nl openen voor meer informatie!

Een ander risico waar je op moet letten is de kans op fraude. Omdat cryptocurrencies door geen enkele overheid of financiële instelling gereguleerd worden, is het voor oplichters gemakkelijk om valse munten of uitwisselingsplatforms te creëren en beleggers op te lichten. Tenslotte is er altijd de mogelijkheid dat cryptocurrencies gewoon mislukken. Ze zouden niet door genoeg mensen kunnen worden geadopteerd, of de technologie zou niet aan de behoeften van de gebruikers kunnen voldoen. Om al deze redenen is het belangrijk om de risico’s te begrijpen voor je in een cryptocurrency investeert.

Gebruik een veilige portemonnee om je cryptocurrencies op te slaan

Cryptocurrencies zijn een populaire manier geworden om waarde op te slaan en transacties te doen, maar het is belangrijk om een veilige portemonnee te kiezen om je munten in op te slaan. Er zijn veel verschillende soorten portemonnees beschikbaar, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Eén soort portemonnee, bekend als hot wallet, is verbonden met het internet en kan voor dagelijkse transacties gebruikt worden.

Dit maakt hot wallets echter ook vatbaarder voor hacking. Een ander type portemonnee, een koude portemonnee genoemd, is niet met het internet verbonden en wordt als veel veiliger beschouwd. Koude portemonnees zijn meestal in de vorm van een fysiek apparaat, zoals een USB schijf, en ze kunnen moeilijk in te stellen zijn. Als gevolg daarvan is het belangrijk om je behoeften zorgvuldig te overwegen voordat je een cryptocurrency portemonnee kiest.

Wat is Shiba Inu coin?

Tegenwoordig beleggen steeds meer mensen in cryptocurrencies. Bekende cryptocurrencies, zoals: Bitcoin, Ethereum en Dogecoin bereikte afgelopen jaar een nieuwe all-time high. Inmiddels zijn beleggers al weer op zoek naar de volgende cryptocurrency die flink zal gaan stijgen. Een van de laatst ontwikkelde cryptocurrency is de Shiba Inu Coin. Deze staat in de belangstelling van een hoop cryptobellegers, nadat de koers van Dogecoin verschillende dalingen en stijgingen liet zien.

In dit artikel vertellen wij jou alles wat je over Shiba Inu moet weten. Na het lezen van dit artikel weet je wat deze cryptocurrency inhoud, hoe het werkt en waar je SHIB kunt kopen. Oftewel: we vertellen jou alles over deze cryptocurrency.

Wat is de Shiba Inu Coin?

Shiba Inu staat ook wel bekend als de ‘Dogecoin killer’. De coin is sinds augustus 2020 op veel cryptoplatformen verkrijgbaar en is gemaakt op het Ethereum netwerk. Dat houdt in dat de Shiba Inu Coin een ERC-20 token is. De cryptocurrency is volledig decentraal en is community driven. Met name dit laatste punt is ontzettend belangrijk.

De Dogecoin killer maakt gebruik van het Ethereum netwerk, omdat dit netwerk erg veilig is. Bovendien wordt het netwerk wereldwijd gebruikt door vele cryptobeleggers. Volgens de oprichter zorgt het gebruik van het Ethereum platform ervoor dat de cryptovaluta 100% decentraal blijft. Daarnaast zou de community achter Shiba Inu volledige vrijheid moeten hebben in het maken van haar keuzes.

Om gebruik te mogen maken van het Ethereum platform gaven de oprichters van Shiba Inu de helft van het aantal coins aan Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum. Deze coins hadden een totale waarde van meer dan $1 miljard. Dit bedrag werd gedoneerd aan het Covid fonds in India. Deze donatie had een hoop gevolgen voor de koers van de Shina Inu coin.

Een andere argument voor Shiba Inu om gebruik te maken van het Ethereum platform, is de mogelijkheid om ShibaSwap op te zetten. Ze willen namelijk zorgen voor een Decentralized exchange (DEX), die zorgt voor betere beloningen dan andere exchanges.

De komst van ETH 2.0 heeft ervoor gezorgd dat de transacties een stukje goedkoper werden en transacties sneller kunnen worden afgehandeld. Dit kan ervoor zorgen dat ShibaSwap een grote speler wordt binnen het DEX landschap. Daarnaast kan het mee profiteren van de populariteit van Dogecoin. Echter liggen de verwachtingen een stuk hoger

Wat zijn de Shiba Inu verwachtingen in de toekomst?

Het schetsen van een duidelijk toekomstbeeld is voor elke cryptocurrency lastig. Er zijn een hoop factoren die de koers steeds kunnen laten veranderen. Wel kun je op basis van de lopende projecten kijken of je gaat investeren in de Shiba Inu Coin of niet.

Als we naar de verwachtingen van Shiba Inu kijken voor dit jaar, dan is het lastig om hier iets over kwijt te kunnen. Het nieuws en trends zijn lijdend voor de cryptomarkt. Op korte termijn kunnen er wel degelijk gekke veranderingen plaats vinden. Zo kan er bijvoorbeeld een bullmarkt ontstaan.

Over het jaar 2021 is wel al het een en ander te vertellen. We konden zien dat de populariteit van Shiba Inu stijgt. Als we de koers van Shiba Inu vergelijken met die van Dogecoin, dan gaat de cryptocurrency een mooie toekomst tegemoet. Echter is dit natuurlijk geen garantie voor de stijging van Shiba Inu.

Software voor crypto

bitcoin futures trading

Er zijn nu veel software programma’s voor het handelen in crypto-activa. Sommige zijn desktop-gebaseerd, terwijl andere web-gebaseerd of mobiel zijn. In dit artikel zullen we de kenmerken van enkele van de populairste software programma’s voor het handelen in crypto’s vergelijken en vergelijken. We bespreken ook de voordelen en nadelen van elk programma. Aan het eind van dit artikel zul je in staat zijn het juiste softwareprogramma voor je behoeften te kiezen.

Software voor de handel in crypto-activa

Naarmate de wereld van cryptocurrency steeds populairder wordt, neemt ook de behoefte aan handelssoftware voor crypto-activa toe. Dit soort software is ontworpen om beleggers te helpen digitale activa, zoals Bitcoin, Ethereum, en Litecoin, op een veilige en zekere manier te verhandelen. Handelssoftware voor crypto-activa biedt gebruikers meestal een gebruiksvriendelijke interface die het gemakkelijk maakt om activa te kopen en te verkopen.

Bovendien bieden veel platforms ook hulpmiddelen en grafieken die beleggers kunnen helpen hun portefeuilles bij te houden en weloverwogen beslissingen te nemen over wanneer te kopen of te verkopen. Met de juiste handelssoftware voor crypto-activa kunnen beleggers hun vermogen beschermen en winst maken, zelfs in de volatiele wereld van cryptocurrency. Je kunt itwiki openen voor meer informtie hierover!

De kenmerken van desktop-gebaseerde softwareprogramma’s

Als het op crypto handel aankomt, zijn er een paar verschillende manieren om het te benaderen. Je kunt handmatig handelen, waarbij je je eigen onderzoek en analyse gebruikt om beslissingen te nemen over wanneer te kopen en te verkopen. Of je kunt een handelsbot gebruiken, die automatisch handelstransacties uitvoert op basis van vooraf ingestelde criteria. Als je een bot wilt gebruiken maar niet je eigen code wilt schrijven, zijn er een aantal populaire, gebruikersvriendelijke programma’s beschikbaar.

Deze programma’s hebben meestal een desktop interface die lijkt op een traditioneel aandelen handelsplatform. Ze kunnen ook functies bieden als real-time grafieken en nieuwsfeeds, koerswaarschuwingen, en de mogelijkheid om handelsstrategieën te backtesten. Sommige programma’s zijn ontworpen voor gebruik met specifieke beurzen, terwijl andere met meerdere beurzen gebruikt kunnen worden. Uiteindelijk zal het beste programma voor jou afhangen van je individuele handelsbehoeften en voorkeuren.

Bitcoin kopen, doe je dit in een bull market of bear market?

Dus je wilt toch bitcoin kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost ga ik je alles vertellen over het kopen van bitcoin in een bull markt of bear markt. Maak je geen zorgen, zelfs als je nieuw bent in beleggen, loop ik je er stap voor stap doorheen. Tegen de tijd dat je klaar bent met lezen zul je klaar zijn om je eerste stappen in de wereld van cryptocurrency te zetten!

Wat is een bull en een bear marktet

Een bull markt is een financiële markt waarin de prijzen stijgen of naar verwachting zullen stijgen. De term “bull market” wordt het vaakst gebruikt voor de aandelenmarkt, maar hij kan van toepassing zijn op alles wat verhandeld wordt, zoals obligaties, grondstoffen, en onroerend goed. Een bearmarkt is het tegengestelde van een bull markt, waar de prijzen dalen of naar verwachting zullen dalen. Ook hier wordt de term het vaakst gebruikt in verband met de aandelenmarkt, maar hij kan ook andere soorten beleggingen omvatten. Beleggers gebruiken meestal verschillende strategieën in bull en bear markten.

In een haussemarkt kunnen beleggers “kopen en vasthouden” aan hun beleggingen, weddend dat de prijzen zullen blijven stijgen. In een bearmarkt kunnen beleggers “short verkopen”, wedden dat de prijzen zullen blijven dalen zodat ze de belegging tegen een lagere prijs kunnen terugkopen en winst maken. Stijgende en dalende markten kunnen maanden of jaren duren, en het kan moeilijk zijn te voorspellen wanneer er een zal beginnen of eindigen. Maar begrijpen hoe deze twee soorten markten werken kan beleggers helpen betere beslissingen te nemen over wanneer ze hun beleggingen moeten kopen of verkopen. Wanneer bitcoin kopen en verkopen? Lees verder om te weten!

Hoe koop je bitcoin in een stijgende markt of dalende markt

Als het op beleggen in bitcoin aankomt, is timing alles. Als je koopt wanneer de markt stijgt, kun je je investering snel zien groeien. Koop je echter als de markt daalt, dan kun je uiteindelijk geld verliezen. Dus, hoe weet je of de markt gaat stijgen of dalen? Een manier om een voorspelling te doen is te kijken naar de algemene trend. Als de markt al een hele tijd aan het stijgen is, is het waarschijnlijk dat hij dat zal blijven doen. Aan de andere kant, als de markt al een tijdje daalt, is de kans groter dat hij zal blijven dalen. Bitvavo versus Binance, welke platform moeten we gebruiken? Dat hangt geheel af van voorkeuren. Beide hebben een aantal goede eigenschappen te bieden.

Trends kunnen echter plotseling veranderen, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen. Een andere factor om rekening mee te houden is vraag en aanbod. Als er meer mensen geïnteresseerd zijn in het kopen van bitcoin dan er bitcoins beschikbaar zijn, zal de prijs stijgen. Omgekeerd, als er meer bitcoins beschikbaar zijn dan er mensen geïnteresseerd zijn om ze te kopen, zal de prijs dalen. Als je dus bitcoin wilt kopen als de markt stijgt, moet je letten op tekenen van toegenomen vraag. Tenslotte is het belangrijk te onthouden dat bitcoin een vluchtig bezit is

Beginnen met cryptovaluta doe je zo

Ben je nieuwsgierig naar cryptovaluta maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Deze gids laat je zien hoe je je eerste Bitcoin, Ethereum, Litecoin of een andere cryptovaluta kunt kopen. Je leert ook over portemonnees en ruilbeurzen, en hoe je je investeringen kunt beschermen. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het leren over cryptovaluta!

Wat is crypto valuta en hoe werkt het

Cryptocurrency is een digitaal activum dat ontworpen is om als ruilmiddel te werken en dat sterke cryptografie gebruikt om financiële transacties te beveiligen, de aanmaak van extra eenheden te controleren, en de overdracht van activa te verifiëren. Cryptocurrencies zijn gedecentraliseerd, wat betekent dat ze niet onder controle staan van de overheid of van financiële instellingen. Bitcoin, de eerste en meest bekende cryptocurrency, werd in 2009 gecreëerd. Cryptocurrencies worden vaak verhandeld op gedecentraliseerde beurzen en kunnen ook gebruikt worden om goederen en diensten te kopen.

Bitcoin, bijvoorbeeld, kan gebruikt worden om hotels te boeken op Expedia, meubels te kopen op Overstock, en Xbox spellen te kopen. Maar net als elk ander activum kunnen de prijzen van cryptocurrency sterk schommelen. Cryptobeleggers moeten daarom het marktnieuws en de prijzen nauwlettend in de gaten houden. Sommige analisten geloven dat cryptocurrencies op een dag de traditionele fiat valuta’s (bv. Amerikaanse dollars) helemaal zullen vervangen. Alleen de tijd zal leren of deze gewaagde voorspelling uitkomt. Je kan mevrouwcrypto.nl bezoeken voor meer tips!

Hoe bewaart je je cryptovaluta in een portemonnee

Als het om cryptocurrency gaat, is een van de belangrijkste dingen om te weten hoe je het veilig kunt opslaan. Cryptocurrency wordt opgeslagen in een digitale portemonnee, en er zijn veel verschillende soorten portemonnees om uit te kiezen. Sommige mensen kiezen ervoor hun valuta op een beurs op te slaan, maar dit is niet aan te raden omdat beurzen vaak gehackt worden. De veiligste manier om cryptocurrency te bewaren is in een hardware portemonnee, dat is een fysiek apparaat dat de privésleutels bewaart die gebruikt worden om toegang te krijgen tot je valuta.

Hardware portemonnees zijn zeer veilig, maar ze kunnen verloren of gestolen worden. Een andere optie is een papieren portemonnee, dat is gewoon een stuk papier met je publieke en private sleutels erop afgedrukt. Papieren portemonnees zijn erg veilig, maar ze kunnen moeilijk zijn om op te zetten en te gebruiken. Uiteindelijk is de beste manier om je cryptocurrency te bewaren in een combinatie van verschillende portemonnees. Zo ben je er zeker van dat zelfs als één portemonnee verloren gaat of gecompromitteerd raakt, je geld nog steeds veilig is.

Waar te investeren wanneer de wereldeconomie instabiel is?

De laatste jaren is er veel instabiliteit geweest in de wereld, wat tot economische stress heeft geleid als gevolg van de pandemie en wereldwijde conflicten. Vele markten zijn ingestort en duizenden mensen hebben hun investeringen verloren en zijn financieel verzwakt. Hoewel er altijd kansen zijn om goede investeringen te maken, kan het erg lastig zijn om de juiste en veilige keuze te vinden die bij je past. Wat als er een magische platform was die het maken van jouw trading activiteiten super gemakkelijk kon maken? Misschien is cryptovaluta iets voor jou en MobileTrader is het antwoord!

Wat is MobileTrader?

MobileTrader is een volledig functioneel mobiel handelsstation dat ideaal is voor klanten van alle ervaringsniveaus. Het programma staat gebruikers toe om op hun telefoons met een achtenswaardige online makelaar te handelen die meer dan 20 prestigieuze onderscheidingen van financiële industrieprofessionals heeft gewonnen.  Je kan ook eenvoudig crypotmunten traden op MobileTrader, wat veel analisten beschouwen als de toekomst van traden! Vele handelaars van over de hele wereld hebben reeds hun beslissing genomen; nu is het jouw tijd!

Hoe aan de slag met MobileTrader?

Jouw account actief maken met MobileTrader is een eenvoudig en ongecompliceerd proces. In 5 minuten kan je jou account up and running hebben om te beginnen met het maken van je eerste trades! Download de App op een van uw apparaten, open een nieuwe rekening door al je gegevens in te vullen en u bent klaar om te gaan. Simpel toch? De app leidt je rond voordat je aan de slag gaat om jou te verwelkomen in de app en jou te helpen bij het inwerken. En daarna? Stuur wat geld naar je rekening en begin met handelen!

Wat zijn de voordelen?

MobileTrader is een van de weinige online brokers die 24 uur per dag open is en je toegang geeft tot de best presterende CFD’s en ETF’s! Het gebruiksvriendelijke ontwerp zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt navigeren door de verschillende handelsopties die beschikbaar zijn. Wil je een beetje technische analyse doen voordat je committeert aan een transactie? Maak je geen zorgen, MobileTrader heeft je gedekt. De app heeft intuïtieve grafieken met technische indicatoren voor je om te bestuderen! Het is ook super gemakkelijk om een account in real-time te volgen, wat betekent dat je alle recente informatie hebt om een geïnformeerde beslissing te nemen. Dus waar wacht je nog op? Meld je nu aan en verdien cryptogeld met je traden!

De veiligste manier om je crypto te bewaren

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die ervoor kiezen om in crypto te investeren. Als je dit wilt doen, is het echter ook belangrijk om je crypto op een veilige manier te bewaren. Veel mensen vinden het lastig om te weten op welke manier ze dit het beste aan kunnen pakken. Er zijn namelijk een aantal manieren waarop je dit kunt doen.

Belang van veiligheid crypto

Tegenwoordig kan crypto op tal van manieren worden gebruikt. U kunt bijvoorbeeld uw favoriete spellen spelen in een crypto-casino, waarbij u in plaats van traditioneel met virtuele munten kunt betalen. Op het moment dat je het leuk vindt om af en toe gebruik te maken van crypto casinos, bijvoorbeeld, is het belangrijk om je crypto veilig te bewaren.

Dit heeft een aantal redenen. Er zijn namelijk veel mensen die de crypto graag van je willen hebben. Dit komt omdat crypto als het niet veilig opgeborgen is makkelijk gepakt kan worden.

Er zijn veel mensen die malware en andere manieren hebben gemaakt om bij je crypto te kunnen komen. Hierdoor kunnen ze makkelijk je crypto wallet leeg halen en niets meer achter laten. Gelukkig is het mogelijk om je crypto op een veilige manier te bewaren.

Gebruik maken van 2FA

Als je een crypto wallet hebt, kun je altijd het beste gebruik maken van 2FA. Dit is namelijk de veiligste manier om je crypto te bewaren. Als je iets met je crypto wilt doen, is het nodig om op een ander apparaat dit te bevestigen. Als je dit niet doet, is het niet mogelijk om de crypto te verplaatsen. Hierdoor blijft het altijd op je rekening staan.

Op het moment dat je gebruik maakt van 2FA, is het nooit mogelijk voor malware en andere manieren om je wallet binnen te komen om je crypto te pakken. Voor malware is het namelijk niet mogelijk om de 2FA te blokkeren of over te slaan. Hierdoor kan er niks met je crypto gebeuren.

2FA staat ook wel voor Two Factor Authorisation. Dit houdt in dat je twee factoren nodig hebt om een transactie of een andere actie te realiseren. Bij de meeste wallets houdt dit in dat je een code op je telefoon krijgt die elke 60 seconden ververst. Met deze code is het mogelijk om in te loggen en transacties te maken. Voor veiligheid is dit ideaal.

Meestal wordt er voor 2FA gebruik gemaakt van Google Authenticator. Zonder je telefoon in beheer te hebben, is het voor niemand mogelijk om gebruik te maken van je crypto. Ook al lukt het iemand om achter je wachtwoord te komen, is het nooit mogelijk om in te loggen zonder je telefoon ook te hebben.

Een apart e-mailadres

De meeste mensen gebruiken één e-mailadres voor alle dingen die ze via de mail moeten doen. Dit is natuurlijk erg praktisch, maar niet het meest veilige om te doen. Hierom kan het een betere keuze zijn om een apart e-mailadres aan te maken voor je crypto zaken. Op het moment dat iemand in je normale e-mailadres komt, komen ze nog steeds niet zomaar aan al je crypto zaken.

Voor mensen die je crypto willen stelen, is het een stuk lastiger om achter je crypto e-mailadres te komen. Dit komt omdat het niet logisch is dat je deze gebruikt. Als je ervoor zorgt dat alle normale mails die op je crypto e-mailadres binnenkomen geforward worden naar je normale e-mail, krijg je nooit te maken met problemen.

Op het moment dat je een apart e-mailadres hebt, is het ook het beste om deze te beveiligen met een goed wachtwoord en 2FA. Op die manier voorkom je dat anderen zomaar in je e-mailadres kunnen. Hierdoor blijft je crypto altijd goed beveiligd.

Gebruik een aparte laptop voor je crypto

Als je crypto hebt, kan het ook handig zijn om hier gewoon een geheel aparte laptop voor te kopen. Op het moment dat je een aparte laptop hebt, is het voor anderen nooit mogelijk om in je normale laptop of computer te komen zonder dat je dit door hebt. Vooral als je een laptop hebt die je alleen voor crypto gebruikt, is het erg veilig.

Het beste kun je deze computer gebruiken voor crypto gerelateerde zaken. Ook je bankzaken kun je hierop doen. Echter is het nooit verstandig om veel meer te doen dan je wallet bezoeken en crypto te kopen of verkopen. Dit komt omdat je op andere websites alsnog aan malware kunt komen. Ook forums over crypto kun je beter bezoeken op een andere computer.

Vooral het installeren van dubieuze software of torrents moet je voorkomen. Deze software is erg toegankelijk en makkelijk om te downloaden. Echter is de kans ook erg groot dat je te maken krijgt met malware die in je wallet probeert te komen. Om te voorkomen dat dit kan gebeuren, kan het ook handig zijn om gebruik te maken van een goede antivirus. Hierdoor weet je zeker dat je geen problemen krijgt op deze computer.

Cardano staken: wat is dat en hoe doe je dat?

Steeds meer mensen in Nederland investeren in crypto. Het zijn met name jongeren die de sprong wagen in de hoop om er wat geld mee te verdienen. Wanneer je net begint met crypto zijn de mogelijkheden eindeloos. 

Zo kun je naast investeren in de welbekende Bitcoin ervoor kiezen om te beleggen op andere koersen zoals de Cardano koers. Dat is niet het enige wat je daar kunt doen; je hebt ook de mogelijkheid om te beginnen met cardano staken. Wat is staking precies en hoe doe je dat? In dit artikel lees je er meer over.

Wat is crypto staking precies?

Voordat je begint met cardano staking is het goed om te weten wat staking in de cryptowereld überhaupt betekent. Er zijn namelijk steeds meer exchanges te vinden die crypto staking aanbieden. Staken betekent dat je bepaalde cryptomunten vasthoudt in je digitale wallet voor een onbepaalde tijd. Je doet er in die tijd niets mee, wat betekent dat je ze niet verkoopt en/of dat je er niet mee gaat handelen. Crypto staking wordt gedaan om zo de veiligheid van het netwerk van een bepaalde munt te verbeteren en sterker te maken. Voor het vasthouden van je cryptogeld krijg je een beloning; een soort rente per coin die je hebt.

Eigenlijk kun je de beloning bij crypto staking dus wel een beetje vergelijken met de rente die je krijgt wanneer je je geld op je spaarrekening laat staan. Eerder kreeg je daar volop rente voor terug; tegenwoordig is dat net even anders. De spaarrente ligt momenteel erg laag, waardoor het minder tot niet meer aantrekkelijk is om je spaargeld op de bank te laten staan. Dat is een van de redenen waarom steeds meer mensen (en vooral jongeren) in Nederland ervoor kiezen om geld te investeren in crypto. De kans daar is groter dat je er wat geld mee kunt verdienen; helemaal wanneer je kiest voor crypto staking.

Dit moet je weten over Cardano staking

Beginners in de cryptowereld zijn vaak vooral bekend met de Bitcoin; de meest bekende en grootste cryptomunt die er bestaat. Vervolgens maken ze al gauw kennis met andere altcoins, waaronder de ADA op de Cardano koers. Cardano is een van de grotere alternatieve cryptomunten met ontzettend veel voordelen voor de gebruiker. Sterker nog: deze munt combineert de grootste pluspunten van andere cryptomunten in één munt! Zo profiteer je bij Cardano van de veilige opslag van de Bitcoin, de lage transactiekosten van de altcoin Litecoin en de smart contracts van Ethereum. Daarbij kan Cardano veel sneller transacties doen dan menig ander cryptogeld.

Net als bij veel andere cryptomunten kun je beginnen met Cardano staking. Dat houdt in dat je een bepaald bedrag aan ADA coins vast moet houden om er een reward voor te krijgen. Stel: je beschikt over 50 munten en de munten zijn op dat moment € 10 waard. Wanneer je die munten gaat staken dan stake je ter waarde van € 500. Hoewel de rente per aanbieder en munt kan verschillen, kun je na een jaar staken in ieder geval een fijne reward verwachten. Wanneer de rente bijvoorbeeld 5% is, ontvang je 5% van het staking bedrag. Daar hoef je verder helemaal niks voor te doen. Natuurlijk moet je wel altijd de verwachting van de munt en de Cardano koers in de gaten houden, omdat dit een voorbeeld is met een stabiele koers.

Voor- en nadelen van crypto staking

Bij crypto staking geldt: des te langer je de munten vasthoudt, des te hoger de reward is. Je ontvangt je reward in de vorm van coins. Bij Cardano scoor je dus een reward in ADA. Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen te ontdekken wanneer je begint met crypto staking. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Je hoeft geen uitgebreide technische kennis of apparatuur te hebben om te beginnen met crypto staking. Iedereen kan ermee beginnen.
  • Door te beginnen met crypto staking zorg je ervoor dat het netwerk van je favoriete cryptomunt(en) nog beter wordt. Dat kan weer positieve effecten hebben voor de toekomst.
  • Voor crypto staking hoef je vrij weinig te doen, behalve je munten laten staan in je digitale portefeuille.

Maar: er zijn ook enkele nadelen waarmee je rekening moet houden. Het vasthouden van je cryptomunten betekent ook dat je er helemaal niks mee kunt doen. Je kunt de munt bijvoorbeeld niet verkopen op het moment dat de waarden op de Cardano koers (of een andere koers) omhoog schieten. Voor daytraders is staking dus zeker geen optie. Ook moet je tot slot weten dat als je er écht het nodige geld mee wilt verdienen je veel geld moet inleggen in crypto en crypto staking.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!