De crypto markt zit weer in een nieuwe bullish trend. Cryptocurrency koersen schieten omhoog en verschillende projecten behalen nieuwe all time highs (ATH), waaronder Bitcoin (BTC). De grootste cryptocurrency in de markt wist boven de $70.000 en breekt sindsdien bijna dagelijks zijn prijs record. Maar BTC is niet de enige munt, veel kleinere altcoins stijgen ook flink in waarde. Hoe kun je deze markt navigeren?

De cryptocurrency markt neigt vaak te bewegen in bepaalde cycli. De gehele markt kent periodes waarin prijzen hard stijgen, de bull markt, maar ook periodes waarin veel koersen juist hard dalen, de bear markt. Nu de crypto markt zich in een nieuwe bull markt bevindt is het belangrijk om goed voorbereid aan de slag te gaan. Door op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen kun je goed geïnformeerd de markt navigeren.

Bitcoin is leider in de markt

Bitcoin is de grootste cryptocurrency in de markt. In vergelijking tot andere munten een stabiele factor die over de lange termijn in waarde weet te stijgen en een lange track record heeft, waardoor het een relatief veilige investering is. Historisch gezien leidt BTC de markt, nadat bitcoin zijn all time high heeft behaald, komen langzamerhand altcoins op in de markt. Dit wordt ook wel altcoin season genoemd, waarin prijzen van kleinere projecten explosief stijgen. Wanneer dit gebeurt zien we historisch gezien vaak dat investeerders hun aandacht verleggen naar andere crypto projecten om grote winsten te realiseren.

Altcoin season, grote winsten en risico

Altcoin season is een tumultueuze periode maar kan zeer lucratief zijn. Het brengt natuurlijk wel de nodige risico’s met zich mee, veel onbekende projecten die nog veel te bewijzen hebben, kunnen hard stijgen. Meestal komt dit puur door hype. Om fundamenteel aan de slag te gaan en lange termijn risico’s te beperken is het belangrijk om te kijken naar munten die innoveren en concurrentie voor blijven en die continu groeien.

Solana en Cardano groeien hard

Projecten zoals Solana (SOL) en Cardano (ADA) zijn populaire smart contract platformen die een sterk ontwikkelteam hebben en al meerdere jaren groei laten zien. Zo heeft Solana een van de eerste Web3 en blockchain telefoons gelanceerd en is Cardano bezig aan het uitvoeren van een imposante ontwikkel roadmap.

Memecoins stijgen in populariteit

Als je liever speculatief wilt zijn, dan kunnen memecoins een interessant alternatief zijn. Projecten zoals Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) zijn erg gevoelig voor hype en kunnen daardoor in periodes van veel optimisme flink in waarde stijgen. Daarnaast proberen deze projecten ook te innoveren, met name SHIB is bezig met het uitbouwen van een ecosysteem met nieuwe innovaties en blockchain toepassingen.

BlockSpace: Premium Crypto en Web3 nieuws

Om juist door de markt te kunnen navigeren is het belangrijk om goed geïnformeerd te blijven. Aan de hand van het laatste nieuws en on-chain data analyses kun je als investeerder geïnformeerd de markt navigeren. BlockSpace is een premium Nederlandse crypto- en web3 website die het laatste nieuws en expert analyses biedt. Volg ons voor de laatste markt updates.