Cryptobeginner.nl

Waar moet je op letten als je begint met crypto?

Het handelen in crypto kan soms voordelig zijn. Maar jij moet weten waarin je investeert en hoe je dat doet. Als startende belegger is het van belang dat je eerst gaat oriënteren alvorens jij overgaat tot het handelen in crypto.

Zaken die in acht genomen dienen te worden

Wens u te starten met het handelen in crypto? Dan is het vinden van een betrouwbare broker onmisbaar. Dit is een exchange bij wie j terecht kunt voor het handelen in crypto. Een alternatieve manier om te handelen is door aanschaf van crypto trading robots. Dit zijn robots die werken volgens door de gebruiker voorgeprogrammeerde data. Het doet precies wat er van hem verwacht wordt. Echter, er zijn ook nadelen hieraan verbonden.
Een crypto bod is niet geheel zelfstandig. Zoals er eerder is genoemd moet er eerst data worden geprogrammeerd door de gebruiker. Dit is niet eenvoudig waardoor het eigenlijk meer voor ervaren gebruikers ontworpen is. Het wordt wel beveiligt met een sleutel, maar dit is niet raadzaam doordat het account op elk moment gehackt kan worden.

Bitvavo

Als beginnende handelaar is het altijd goed dat u een betrouwbare broker vindt met de laagste kosten. De meest gebruikte exchange in Nederland is Bitvavo. Met Bitvavo is het eenvoudig handelen in crypto op een veilige manier. Bitvavo biedt u toegang tot het betalen met ideal. Wilt u snel bitcoin kopen ideal? Dan is Bitvavo het ideaal platform. Naast de lage kosten is het eenvoudig, snel en veilig.

Wat moet u doen?

Om Bitcoins te kopen gaat u een account aanmaken. Vervolgens gaat u de gegevens invullen, waarbij u dat zal moeten bevestigen met een opgestuurde code. Na de account te hebben aangemaakt kunt u inloggen en enkele vragen beantwoorden voor de wet en regelgeving.

Wisselkoersen euro en dollar

De euro en de dollar zijn twee van de populairste valuta’s in de wereld. Ze worden allebei in een groot aantal landen gebruikt, en ze schommelen al jaren in waarde ten opzichte van elkaar. Momenteel is de euro meer waard dan de dollar, maar het is onduidelijk of dit zo zal blijven. Hier bekijken we hoe deze valuta’s het de laatste tijd gedaan hebben, en wat er in de toekomst kan gebeuren.

Wat zijn de euro en de dollar, en welke landen gebruiken ze?

De euro en de dollar zijn twee van de meest gebruikte valuta’s in de wereld. De euro is de officiële munteenheid van 19 van de 28 lidstaten van de Europese Unie, terwijl de dollar de officiële munteenheid van de Verenigde Staten is. Hoewel beide munteenheden ook in een aantal andere landen worden gebruikt, zijn het in die rechtsgebieden geen officiële munteenheden. De euro werd in 1999 ingevoerd en verving een aantal nationale munteenheden binnen de Europese Unie.

De dollar wordt sinds 1792 gebruikt als de officiële munteenheid van de Verenigde Staten. In koopkracht is de euro de op een na grootste munt in omloop, terwijl de dollar de op twee na grootste is. Reservevaluta’s worden echter door centrale banken aangehouden als deel van hun deviezenreserves, en hun feitelijk gebruik kan dus groter zijn dan hun koopkracht zou doen vermoeden. In 2019 werd meer dan 60% van alle mondiale deviezenreserves in dollars aangehouden, en meer dan 30% in euro’s.

Hoe zijn de wisselkoersen van de euro en de dollar in de loop van de tijd veranderd?

De wisselkoers tussen de twee valuta’s heeft de laatste jaren grote schommelingen vertoond, en dit had een overeenkomstig effect op de prijzen van goederen en diensten die in een van beide valuta’s luiden. In het algemeen leidt een zwakkere euro tot hogere prijzen voor geïmporteerde goederen in de Verenigde Staten, terwijl een sterkere dollar de Amerikaanse export duurder maakt voor Europese kopers.

De huidige trend lijkt te gaan in de richting van een versterking van de dollar, wat in de Verenigde Staten tot inflatoire druk zou kunnen leiden. Tegelijk zou een zwakkere euro kunnen helpen om de uitvoer uit de eurozone te stimuleren en buitenlandse investeringen aan te trekken. Uiteindelijk zal de toekomstige richting van de wisselkoers afhangen van allerlei factoren, waaronder economische groei, rentevoeten en overheidsbeleid. Bezoek wisselkoers.org voor meer informatie!

Populaire coins voor de toekomst

De cryptowereld staat niet stil sinds de oprichting ervan begin 2000. Continue wordt er gewerkt aan het verbeteren van de blockchain technologie achter bepaalde coins en tevens zie je iedere maand weer nieuwe coins de markt betreden welke wellicht grote potentie in de toekomst gaan hebben. In 2021 werden er alleen al meer dan 6.000 cryptomunten gelanceerd. Met name de gaming, Web 3, gedecentraliseerde financiën en gespecialiseerde blockchain netwerken zijn gebieden waar deze coins voor ontwikkeld zijn. Wat voor ontwikkelingen waren er in 2021 en waar liggen hier kansen voor de crypto belegger.

Ontwikkeling crypto in 2021

De crypto industrie heeft het afgelopen jaar enorme vooruitgang gemaakt waarbij het richting de mainstream aan het klimmen is. In cijfers gezien komt het erop neer dat de cryptomarkt van ongeveer 750 miljard dollar gestegen is naar rond de 2 biljoen, in slechts 12 maanden tijd, aldus gegevens afkomstig van CoinMarketCap. De hoeveelheid cryptomunten steeg van circa 10.000 tot meer dan 16.000 coins, oftewel meer dan 500 coins per maand die erbij gekomen zijn. 

Gezien de snelle ontwikkeling van de crypto wereld, is het nagenoeg onmogelijk om bij te blijven in de ontwikkeling van de blockchain en de nieuwe munten die op de markt komen. Het nieuws, een blog over crypto, het internet, social media of andere crypto experts kunnen jouw een eind op weg helpen. Laten we daarom eens naar de trends kijken en interessante projecten uit te gaan kiezen. Welke van die 6.000 nieuwe munten vallen er nou eigenlijk op en zijn de moeite waard om te blijven monitoren. 

Raydium

De cryptomunt Raydium heeft inmiddels zijn bekendheid redelijk gewonnen met de potentie om een grote en belangrijke crypto te gaan worden. Dankzij een sterk team met veel expertise, partnerships met grote bedrijven en niet te vergeten een grote maatschappelijke acceptatie ziet de toekomst voor Raydium er goed uit. Vele experts op crypto gebied verwachten dan ook dat de koers sterk zal gaan stijgen in de toekomst. Houdt het nieuws daarom goed in de gaten, bestudeerd de roadmap en vind het juiste moment om in te stappen waarbij je een helder doel voor ogen hebt. 

Star Atlas

Zoals eerder vermeld staat de gaming industrie sinds de pandemie in vuur en vlam waarbij metaverse coins een ware rage geworden zijn. Star Atlas maakt het mogelijk om virtuele activa te verdienen die kunnen worden ingewisseld voor real-life valuta.

Star Atlas is op het netwerk van Solana gezet en is een gaming-metaverse met realistische graphics waarbij je als speler met ruimteschepen vliegt om nieuwe planeten te ontdekken. Door lid te worden van de in-game facties, kun je de personages aanpassen, grondstoffen delven en woningen in de ruimte neerzetten. Er is tot op heden nog geen game in de blockchain die zoveel mogelijkheden biedt. 

Doe je huiswerk alvorens je gaat investeren

Het is en blijft verstandig om alvorens je enorm grote bedragen in een bepaalde crypto gaat investeren, altijd onderzoek doet naar de munt. 

 • Onderzoek het hoe en wat van de crypto
 • Achterhaal wie de doelgroep is en wat voor mensen in de crypto investeren
 • Wat voor voor- en nadelen zitten er aan de crypto
 • Wat voor ervaringen hebben andere beleggers met de munt
 • Welk bedrijf zit er achter de cryptomunt
 • Wat voor toekomstperspectief biedt de munt. Indien je geïnteresseerd bent in bijvoorbeeld Dogecoin kun je gemakkelijk Dogecoin kopen via Knaken.nl. Op Knaken kun je bijvoorbeeld eenvoudig de Dogecoin koers bekijken en de verwachting van de coin bekijken, en wat voor groeipotentie deze coin heeft. 

Omdat er over nieuwe munten vrij weinig bekend is, doe je er goed aan om vooraf goed onderzoek te doen. Nieuwe munten kunnen in een korte tijd sterk veranderen van koers, wat winst of verlies kan opleveren. 

Hoe werkt crypto staking precies? Rente pakken op je crypto

In de cryptocurrency wereld kun je op diverse manieren aan crypto komen. Je kunt het kopen bij een exchange of een ander crypto handelaar. Een alternatieve manier om aan crypto te komen is door crypto te staken. In deze blog zullen we u toelichten wat is staking van crypto?

Wat is het? 

Het staken van cryptocurrency is niets anders dan het vasthouden van munten voor het versterken en ondersteunen van het netwerk. Je krijgt hiervoor een beloning. Dit kan eigenlijk worden gezien als een rente. Gebruikers die cryptocurrency vasthouden kunnen naarmate zij een specifieke munt vasthouden een validator worden. Hoe langer je een specifieke munt vasthoudt, hoe groter de kans om validator te worden. Bij het staken van munten kun je er voordelen uit putten. Maar als er voordelen zijn kunnen er sowieso ook nadelen zijn.  

Stel dat je crypto vasthoudt en de waarde toeneemt zal de winst ook toenemen. Neemt de waarde af dan zal je ook minder winst ontvangen. Bedrijven die je in staat stellen om crypto te staken houden voor hun service ook een klein percentage van de winst in. Behalve dat je met staking het netwerk ondersteund en verbeterd kun je ook ervoor zorgen dat de schaalbaarheid wordt vergroot. Crypto die al gestaked is kun je niet meer gebruiken om te handelen in crypto. Je kunt het ook niet uitgeven.  

Welke exchanges bieden het aan? 

Hoewel het vasthouden van crypto veel voordelen met zich meebrengt kun je niet elke crypto vasthouden. Bij staking gaat het meer om de hoeveelheid crypto die je vasthoudt. Voordelig bij staken is dat je geen speciale apparatuur hoeft te hebben net zoals dat wel het geval is bij minen. Enkele exchanges waar je terecht kunt voor het staken van crypto zijn Bitvavo, Binance, BlockFi, Crypto.com en Coinbase.  

Beginnen met NFT crypto? Bekijk deze 5 tips

Als u net begint met NFT’s, dan vraagt u zich misschien af waar u ze kunt kopen. Gelukkig zijn er een aantal verschillende opties voor u beschikbaar. In deze blogpost bespreken we een aantal van de beste plaatsen om NFT’s online te kopen. We zullen ook enkele tips geven over hoe u het juiste platform voor uw behoeften kunt kiezen. Dus als je klaar bent om te beginnen met investeren in NFT’s, lees dan verder!

Dit zijn de factoren waar we op moeten letten

Bij het kopen van NFT’s zijn er een aantal factoren die u in overweging moet nemen. Ten eerste moet u beslissen welk type platform u wilt gebruiken. Er zijn een paar verschillende opties beschikbaar, waaronder gecentraliseerde beurzen, gedecentraliseerde beurzen, en makelaars. Met gecentraliseerde beurzen kunt u tokens direct van de beurs kopen en verkopen terwijl gedecentraliseerde beurzen u in staat stellen tokens te verhandelen met andere gebruikers. Brokers zijn diensten van derden die u in staat stellen tokens te kopen van een verscheidenheid van verschillende platforms.

Veiligheid kan niet over het hoofd worden gezien

Een ander ding om te overwegen is de veiligheid. Bij het kiezen van een platform, zorg ervoor dat u hun beveiligingsfuncties controleert en ervoor zorgt dat ze up-to-date zijn met de nieuwste veiligheidsprotocollen. En helaas is de cryptocurrency-industrie niet immuun voor hacks en andere problemen die uw fondsen kunnen beïnvloeden. Als je niet zeker weet waar je online NFT’s kunt kopen, raden we je aan onze gids te lezen over waar je veilig cryptocurrencies kunt kopen.

Tijd om onderzoek te doen

Nadat je hebt gekozen welk platform je wilt gebruiken in het geval van waar een nft kopen, is het tijd voor wat onderzoek! Er zijn veel verschillende platforms beschikbaar, dus het is het is belangrijk dat u uw onderzoek doet voordat u geld investeert. Kijk naar waar elk platform is gevestigd, hoe lang het al bestaat, en of ze veiligheidsmaatregelen hebben getroffen zoals twee-factor authenticatie of cold storage wallets (die niet verbonden zijn met het internet).

Hoe werkt een crypto creditcard? Betalen met crypto

Een crypto creditcard is hetzelfde als een traditionele creditcard waarvan we gebruik maken. Met een crypto creditcard kun je betalingen doen zonder dat je een bank nodig hebt als tussenpersoon. Er zijn er een aantal crypto creditkaarten in omloop dat je zelfs niet weet welke crypto creditcard het best is. We willen u op weg helpen om de beste crypto credit card te vinden.   

Crypto credit card 

Alvorens je overgaat tot het kopen van een creditcard is het van belang dat je weet wat je koopt. Je weet dat wanneer het om geld gaat het belangrijk is dat je meer voorzichtigheid aanbiedt. Het is belangrijk dat je weet dat alle crypto creditkaarten worden ondersteund door Visa en Mastercard. Je zult je dus moeten houden aan de voorwaarden en regels van deze bedrijven. Een crypto creditcard kan gezien worden als een prepaid creditcard. Om het te gebruiken zal je eerst een bepaald bedrag erop moeten zetten. Je kan het in principe vergelijken met een prepaid telefoon. Zodra je er geen kaart erop opwaardeer kun je het niet gebruiken.   

Crypto credit card vs traditionele creditcard   

Je zou misschien denken dat er geen verschil is tussen een traditionele creditcard en een crypto credit card. Helaas is dat niet het geval. Met een traditionele credit card kun je niet met cryptovaluta betalen. Een crypto creditcard werkt precies als een prepaid credit card. De nadelen van deze kaart zullen dus ook verschillen met de nadelen van de credit card. Bij het aanvragen van een crypto creditcard word je niet getoetst bij Bureau Krediet Registratie. Dit is wel van belang bij de traditionele credit card. Hier heb je ook te maken met opzegtermijnen en andere relevante data. Zodra je geen geld opwaardeert kun je niet gebruik maken van je crypto pas. Je gebruikt dus eigenlijk digitale geld dat je hebt gestort. 

 

Tips voor cryptocurrency staking – Snel geld verdienen

Op zoek naar enkele tips hoe je het best cryptocurrency kunt staken? Dan is het zoeken eindelijk aan een eind gekomen, want in dit artikel geven we namelijk de beste tips rondom het stakingsprcoces van cryptocurrency. 

Open een account 

Voordat we ingaan op wat de tips zijn zullen we toelichten wat staking nu eigenlijk inhoudt. Het is eigenlijk een manier om een passief inkomen te creëren. Door crypto te staken wordt het netwerkt gecorrigeerd en versterkt. Wil je van start gaan met het staken van crypto? Dan is het eerste wat je doet een account aanmaken bij een crypto exchange. Op cryptostakingrewards.nl vind je enkele platforms waar je terecht bent voor het aanmaken van een account.  

Stake op lange termijn 

Een alternatieve manier om geld te verdienen met crypto staking is door op lange termijn te staken. Wanneer je crypto staked op lange termijn is de kans groot dat je meer rente verdiend. Zoals het reeds bekend is in de wereld van crypto zijn cryptocurrency erg volatiel. De waarde van cryptocurrency kan elk moment veranderen. Als je ervoor kiest om crypto op lange termijn te staken kun je het risico op waardevermindering beperken. De beste plek om crypto te staken is bijvoorbeeld Bitvavo.  

Koop crypto die je wilt 

Je weet intussen welke crypto’s gestaked kunnen worden. De volgende stap is om een uit te kiezen en aan te schaffen. Het is van belang dat je eerst gaat overwegen welk munt je zult vasthouden. Het is beter dat u kiest voor een crypto uitwisseling met een ingebouwde staking functie. Dit omdat niet elk crypto platform gebruikers in staat stelt om crypto vast te zetten. Het is van belang dat u houdt aan beurzen die u volledige controle geven over uw crypto gegeven. Besluit je om te beginnen met crypto staken? Neem deze handige tips dan mee. 

Meer informatie over het ruilen van een NFT

Wat zijn NFT’s? Hoe koopt u ze? Wat kunt u ermee doen? In deze blogbijdrage zullen we al uw vragen over NFT’s beantwoorden! Non-Fungible Tokens (NFT’s) zijn een nieuw type digitale activa dat snel aan populariteit wint. Ze verschillen van traditionele cryptocurrencies omdat ze unieke activa vertegenwoordigen die niet kunnen worden gerepliceerd. Dit maakt ze perfect voor het vertegenwoordigen van digitale verzamelobjecten, zoals zeldzame kunstwerken of virtuele game-items.

Hoe NFT kopen?

NFT’s worden gecreëerd op blockchainplatforms zoals Ethereum en Bitcoin. Er zijn een aantal manieren om NFT’s te kopen, maar de populairste manier is via gedecentraliseerde exchanges (DEX’en). Deze beurzen stellen u in staat om NFT’s te verhandelen met andere gebruikers in een veilige omgeving. U kunt DEXs ook gebruiken om items te kopen van andere platforms zoals OpenSea of Rarible.

NFT’s kopen

Een andere manier om een NFT te kopen is via een gecentraliseerde beurs (CEX). Deze beurzen zijn vergelijkbaar met traditionele aandelenmarkten, waar u activa kunt verhandelen voor fiat valuta’s zoals USD of EURO. Een voorbeeld van dit type platform is Coinbase Pro, waarmee gebruikers van over de hele wereld kopen en verkopen NFT’s met hun creditcards.

Veel unieke soorten NFT

Als u een NFT voor uw plezier of als verzamelaar wilt kopen, zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten op de markt. Deze omvatten: ruilkaarten van populaire spellen zoals Magic The Gathering en Pokemon; kunstwerken van beroemde kunstenaars zoals Banksy; digitale verzamelobjecten zoals CryptoKitties (die zijn verkocht voor meer dan $100 k) en meer!

Begin met NFt’s kopen

Als u wilt investeren in een NFT, bekijk dan onze gids over de beste manieren om Crypto NFT kopen. We raden aan om klein te beginnen zodat je niet te veel geld in één keer riskeert – maar als het iets is dat het waard is om op lange termijn in te investeren dan wees niet bang om een groter kooporder te plaatsen.

Crypto staking op FTX

Wanneer je geinteresseerd bent in crypto heb je vast al eerder gehoord van crypto staking. Het is een prominente tak van de DeFi wereld die beleggers naar de wereld van crypto heeft aangetrokken. Door crypto coins vast te zetten kun je als belegger een extra rendement behalen. In dit artikel zullen we het hebben over de staking-diensten aangeboden door FTX, een van de top crypto beurzen in de wereld op dit moment. Laten we beginnen, hoe kun je crypto staken bij FTX?

FTX is een van ‘s werelds grootste crypto exchanges en biedt concurrerende handelstarieven en honderden coins.

De DeFi (decentralised finance) sector heeft grotendeels de mogelijkheid gepopulariseerd om cryptocurrencies in te zetten om passief inkomen te verdienen. Dit is iets dat nu kan worden gedaan op de meeste blockchains die slimme contracten aanbieden, waaronder Ethereum, Solana, en anderen.

Natuurlijk is staking ook mogelijk op eenvoudig te gebruiken cryptocurrency exchanges, zoals de FTX Exchange. FTX heeft zijn eigen applicatie genaamd de FTX app waarmee u uw ondersteunde tegoeden kunt inzetten en tot 8% APY kunt verdienen.

Staken met FTX is heel eenvoudig: je zet de cryptocurrencies vast en verdient rente op het vastgezette bedrag. Net zoals een spaarrekening, maar met een hogere rente.

Wat is crypto staking?

Als je niet bekend bent met staking; het is zoals net gezegd hetzelfde als een spaarrekening waar je het geld voor een periode vast zet. De crypto welke is vastgezet wordt gebruikt voor het validatie proces op de blockchain, maar daar merk jij niets anders van dan dat er rente wordt uitgekeerd.

FTX biedt veel flexibiliteit voor stakers, waaronder de mogelijkheid om hun munten op elk moment te un-staken.

Zo niet, dan kunnen stakers tot 8% verdienen op het ingezette bedrag, hoewel dit kan variëren per coin.

Wat heb ik nodig om crypto te staken bij FTX?

Voor je van start kan gaan om crypto te staken bij FTX, is er een korte lijst met vereisten – eenvoudige dingen die je moet doen en voorbereiden voor je de cryptos daadwerkelijk vast zet. Zorg ervoor dat u beschikt over:

 • Een account op FTX Exchange.
 • Een cryptocurrency wallet die de tokens ondersteunt waarmee je gaat werken, zoals Ledger Nano X (cold wallet).
 • Cryptocurrencies voor staking, die je kunt importeren uit een privé wallet, of kopen op de exchange. Enkele van de meer populaire cryptocurrencies die beleggers graag staken op FTX zijn FTT, SRM, SOL, RAY.

Let er op dat:

 • Activa die beschikbaar zijn voor staking worden getoond in het FTX account
 • Je geen coins op FTX hoeft te kopen als je ze al bezit in een privé wallet
 • Je kunt FTX op elk moment opdracht geven uw munten te un-staken, ze op te halen en ze (samen met alle verdiende rente) op de rekening bij te schrijven. Houd er alleen rekening mee dat het tot 14 dagen kan duren voordat de crypto vrijgegeven is om mee te handelen, of uit te laten betalen.

Hoe kan ik crypto staken op FTX?

Het inzetten van cryptocurrencies via jouw FTX app is vrij eenvoudig, je hoeft maar een paar simpele stappen te doorlopen:

 1. Zorg ervoor dat je cryptocurrencies beschikbaar hebt in de app. Nogmaals, deze kunnen gekocht worden binnen het platform zelf, of gestort worden vanuit de privé wallet.
 2. Zoek vervolgens het tabblad Investeren en tik op Inzetten.
 3. Daarna moet je de knop “Stake Your Crypto” vinden en aantikken.
 4. Tenslotte voer je het bedrag in en tik op Start Staking

De app zal digitale munten naar de toepasselijke DeFi pool sturen zodra deze beschikbaar is, en je ontvangt direct rente op de coins die je gestaked heeft.

Hoe krijg ik de rente uitbetaald?

De rente die je ontvangt van staken staat niet vast, en deze zullen van tijd tot tijd variëren op basis van verschillende factoren, zoals de omstandigheden in de crypto industrie en de heersende marktomstandigheden.

De rente kan verschillen van 0.05 % – 8 %

Conclusie

Staking is uitgegroeid tot een zeer populaire manier om de cryptocurrencies te gebruiken zonder ze uit te geven of ze te riskeren in beleggingen.

Tegelijkertijd heeft FTX bewezen uitstekende staking voorwaarden te bieden, evenals een gebruiksvriendelijk platform waarmee zelfs nieuwkomers snel en gemakkelijk hun weg kunnen vinden. En, zodra de beloningen beginnen binnen te komen, zul je je realiseren hoe gemakkelijk het is om jouw geld te gebruiken om meer geld te verdienen zonder iets te hoeven doen of blootgesteld te worden aan onnodige risico’s.

Bitcoin ATM handleiding; zo werkt het

U bent het misschien al eerder tegengekomen op een website, social media kanaal of een ander locatie. Een Bitcoin atm wordt veel gebruikt onder investeerders van digitale valuta. Met een Bitcoin automaat kun je bitcoin kopen en verkopen. Bij de bitcoin automaten die het mogelijk maken om bitcoin te verkopen kun je contant geld wisselen of ontvangen. Hieronder zullen we u toelichten waarom een bitcoin automaat handig is. 

Eenvoudiger te gebruiken 

Om het gebruik van een bitcoin automaat een stuk eenvoudiger te maken hebben ontwikkelaars een handleiding gemaakt. Op Bitcoinautomaat.nl kun je terecht voor het kopen en verkopen van bitcoins. Een bitcoin is een virtuele munt dus het is ook niet fysiek vast te houden. Bij het lezen denk je misschien dat je geld uit de automaat kunt pinnen, maar dit is niet het geval. Dat je bitcoin muntjes uit de automaat kunt pinnen is ook niet het geval. Wat je wel met een bitcoin automaat kunt doen is handelen in crypto. U kunt hierbij contant geld wisselen of ontvangen.  

Bitcoin Automaat of exchange? 

Een bitcoin automaat is bijna net zoals een exchange. Een exchange wordt ook wel een broker genoemd. Hier kun je handelen in cryptocurrency. U hebt dan de mogelijkheid om online cryptocurrency te kopen of te verkopen. Het verschil tussen een exchange en een bitcoin automaat is dat de ene u de mogelijkheid aanbiedt om online te handelen, terwijl de ander alleen op locatie mogelijk is. Dit is dus het geval bij een bitcoin automaat. Sinds cryptocurrency toeneemt aan naamsbekendheid is het ook zo dat er steeds meer bitcoin automaten worden gemaakt.  

In Nederland zijn er al 13 apparaten die u in staat stelt om contant geld in te ruilen voor bitcoins of andere digitale valuta’s. Wilt u ook geld inruilen voor bitcoins? Dan is het tijd om deze apparaten te gebruiken. 

Hoe kies je de juiste cryptomunt?

In de wereld van cryptocurrencies is altijd wel wat te beleven. De verwachting is dat 2022 een héél goed jaar gaat zijn voor cryptogeld. Hoewel niemand zeker weet wat de toekomst zal brengen, zien we toch dat enkele cryptocurrencies beter liggen op de markt. De bekendste munt is toch wel de bitcoin. Hier begon het immers allemaal mee. Dit was dé munt die zo groots in het nieuws verscheen. Toch betekent die populariteit niets voor de winstgevendheid van de munt. De markt is zeer volatiel. Kan snel veranderen. Je weet dus nooit zeker welke munt de grootste kans op winst geeft. Toch zijn er wel een aantal manieren waarop je kunt bepalen welke cryptomunt het meest interessant is. 

Wil jij starten met beleggen in cryptocurrencies en ben je benieuwd welke cryptomunt de meest ‘veilige’ keuze is? In dit artikel leggen we uit hoe jij kunt bepalen welke cryptomunt de beste keuze is. 

De beste cryptocurrency

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat er geen ‘beste’ cryptomunt is. Geen enkele cryptomunt zal je namelijk gegarandeerd winst opleveren. Maar, dit betekent niet dat je helemaal niets kunt doen om het risico te beperken. Er zijn namelijk wel enkele munten die de kans op succes kunnen vergroten. Hierbij komt het uiteindelijk allemaal op research. Je volgt niet blindelings vrienden of familie die allemaal in één specifieke coin investeren. De kans is groot dat dit uiteindelijk alleen maar tot verlies zal leiden. Blijf daarom altijd dicht bij je eigen keuzes staan en kies voor die munten waar jij in gelooft. 

Research 


Let bij het doen van research op verschillende aspecten. Hoe staat het bijvoorbeeld met de ontwikkeling? Sommige cryptomunten zijn heel ver ontwikkeld. Dat is bijvoorbeeld zichtbaar doordat je ze ook gemakkelijk met Euro’s kunt kopen en het netwerk een stuk beter bij de huidige tijd past. Een goed voorbeeld is lost crypto. Hierbij zijn zowel grote als kleine ondernemers gelijk en beschikken ze over dezelfde kansen. Dit is iets waar IOStoken zich enorm in onderscheidt. Zo zijn er echter nog meer cryptocurrencies die zich op deze manier proberen te onderscheiden. 

Aan jou de taak om grootschalig onderzoek te doen, alvorens je een investering maakt. Op die manier behoed je jezelf voor mogelijke problemen. Let in elk geval op de website van de cryptomunt, onderzoek wie de oprichters zijn, ga in gesprek met de community en hou de koersen goed in de gaten. Op die manier voelt het een stuk prettiger om te beleggen. Omdat je weet of deze munt daadwerkelijk de moeite waard is. 

Start met kleine bedragen

Wees je ervan bewust dat de cryptomarkt heel snel kan veranderen. Het kan dan ook heel goed zo zijn dat je de ene dag enorm goed nieuws krijgt over jouw belegging en de markt de volgende dag volledig instort. Raak niet in paniek! Paniekvoetbal is juist de reden waarom er zoveel verliezen worden verwerkt. Blijf rustig en verkoop nog niet direct je munten. Start daarom ook altijd met kleien bedragen. Op die manier is het minder problematisch als je verlies maakt. En, heel belangrijk, beleg enkel met geld wat je zou kunnen missen. 

Hoeveel crypto coins zijn er verkijgbaar op Huobi

Cryptocurrency raakt steeds meer ingeburgerd in de wereld naarmate de tijd voortschrijdt, de waarde ervan wordt op grote schaal erkend. Bitcoin is een tijdje het gezicht van de crypto-industrie geweest, maar alt-munten beginnen ook de interesse van mensen te trekken, om goede redenen. Ze bieden op verschillende manieren waarde, en sommige hebben zelfs meer nut dan Bitcoin. Het potentieel is echt opmerkelijk. Maar, soms kan het moeilijk zijn om deze alt munten te kopen, omdat sommige van de nieuwe projecten niet zo breed beschikbaar zijn, behalve op Huobi. Huobi is algemeen erkend voor het hebben van een scala aan opties beschikbaar in termen van cryptocurrency. Daarom is het een van de meest betrouwbare exchanges om mee te werken, aangezien het mensen meer flexibiliteit geeft in termen van het kopen van verschillende soorten cryptocurrencies.

Kies uit meer dan 309 cryptocurrencies

Ja, dat klopt, het Huobi platform is de thuisbasis van ongeveer 309 cryptocurrencies, van waanzinnig populaire tot relatief nieuwe cryptocurrencies, er is geen tekort als het gaat om diversiteit. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in het omgaan met spannende nieuwe projecten die worden uitgebracht, kun je erop vertrouwen dat Huobi dat biedt. Veel exchanges zijn verrassend genoeg beperkt in de hoeveelheid opties die ze beschikbaar hebben, wat voor mensen onideaal kan zijn. Maar Huobi maakt het leven gemakkelijker door mensen in staat te stellen schijnbaar een indrukwekkende hoeveelheid cryptocurrencies te kopen en verkopen.

 Het voordeel van meer opties

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het hebben van meer opties in termen van wat we kunnen kopen in de cryptomarkt, omdat elke munt plotseling van de ene op de andere dag in waarde kan exploderen, of sterk verwacht wordt dat te gaan doen. In deze gevallen is het belangrijk om snel te zijn, en om manieren te vinden om deze munten op de een of andere manier te kopen kan frustrerend zijn, wat een probleem is waar we op Huobi niet mee te maken zullen krijgen. Dat is waarom Huobi echt een ideaal platform is om op te vertrouwen, het is goed afgerond met het beste belang van de gebruiker in bea

Waarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van bitcoin nieuws?

Ook vandaag maken we na het sluiten van de Amerikaanse financiële markten een overzicht van de live Bitcoin prijs en de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we of er een uitbraak aanstaande is of volgt er juist een sell-off? Er zijn een aantal reden waarom het belangrijk is om op de hoogte te blijven van Bitcoin nieuws. We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt in negatieve cryptomarkt

Ook de rest van de cryptomunten toont een dalende tendens. De prijzen van de top 25 cryptomunten zijn op een enkele uitzondering na rood. Grootste stijger is Avalanche (AVAX), dat een winst van 13,31% noteert. De reden daarvoor is verklaarbaar en bespreken we later in dit artikel. Onder de verliezers leidt Internetcomputers (ICP) met -4,87% het grootste verlies. Uiteraard kun je alle live cryptoprijzen 24 uur per dag volgen op de site van Tradeincrypto.com.

Waarom is het buigen of barsten voor de Bitcoin prijs?

Inmiddels zien we dat de Bitcoin koers horizontaal beweegt en wat besluiteloos lijkt. Op de on-chain analyses zien we echter wel beweging. Het blijkt namelijk dat investeerders winst nemen zodra de Bitcoin richting $ 48.500, – gaat. Dit doet denken aan de situatie die we in mei zagen. Na de bull-run (met nieuw record) in april schoot de koers in mei een aantal keren fors omlaag. Als we die koerspatronen vergelijken met de huidige situatie zien we dat er gelijkenissen zijn in het hoge aantal unieke Bitcoin dat van eigenaar verwisselt.

Koerssprong Avalanche (AVAX) verklaard

Een cryptomunt die anders dan de Bitcoin zeker niet op een kruispunt staat is Avalanche (AVAX). In de negatieve cryptomarkt valt deze munt, net als veel vaker in de afgelopen week op omdat zij het hoogste resultaat weet te behalen. De stijgende Avalanche (AVAX) koers is echter goed te verklaren. Met een persbericht maakte de “Ethereum killer” bekend dat zij via bekende investeerders zoals Polychain Capital en Three Arrows Capital voor $ 200 miljoen aan investeringen heeft opgehaald.

Beginnen met crypto? Let op deze 3 zaken

Cryptocurrency worden met de dag bekender. U hebt wel eens gehoord over deze digitale betaalmunten die zich over de hele wereld verspreiden. De een nog populairder dan de ander. Maar er zijn enkele zaken waar u op moet letten wanneer u gebruik wilt maken van deze digitale betaalmiddelen. We zullen u 3 van deze zaken toelichten.

Blijf altijd up-to-date

Telcoin is een cryptocurrency die u de mogelijkheid aanbiedt om te verhandelen. Indien u wenst te handelen in deze crypto is het van belang dat u de Telcoin voorspelling 2025 kent. Dit stelt u in staat om te weten naar welke richting Telcoin gaat. Als de koers aan het stijgen is of juist niet. Indien u wenst te handelen in andere munten zoals HOLO is het ook van belang dat u op de hoogte bent van de HOLO koers voorspelling 2022. Door altijd up-to-date te zijn van de laatste ontwikkelingen en nieuwsberichten rondom de cryptomunten, weet u precies in welke u het best moet investeren.

Zoek een exchange

Cryptocurrency kunt u op verschillende manieren kopen. Het meest veilige is door het bij een broker of exchange te doen. In Nederland kennen we Bitvavo als de meest betrouwbare en goedkope broker. U gaat een account aanmaken en kunt u vervolgens aan de slag. Door met ideal te betalen is het goedkoper. Let er dus op dat u op een veilige manier verhandeld in crypto.

Beleggen met ‘onnodige’ geld

Een ander punt waar u rekening mee moet houden is het manier van beleggen. Het is raadzaam dat u belegt met geld dat u bereid bent te verliezen of niet nodig hebt op dat ogenblik. De prijzen van de cryptocurrencies kunnen altijd fluctueren, want niemand weet hoe de toekomst eruitziet. Het zijn slechts voorspellingen die gedaan worden door mensen zoals jij en mij.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!