Cryptobeginner.nl

Roger Ver

Roger Ver is een naam die binnen de cryptowereld niet zelden over de tongen gaat. Het betreft hier dan ook één van de eerste investeerders in tal van verschillende Bitcoin-gerelateerde start-ups. Door de jaren heen is Roger Ver een vrij controversieel persoon geworden. In eerste instantie was hij een harde voorvechter van Bitcoin. Hij zag in de cryptovaluta de meest optimale manier om economische onafhankelijkheid te kunnen bekomen. Echter verloor Ver op een zeker ogenblik zijn geloof in de virtuele munt omdat de kosten voor het uitvoeren van transacties te hoog zouden liggen. Ook de lange wachttijd bij het uitvoeren van een transactie was voor Roger Ver een doorn in het oog. Omwille van die reden koos hij er voor om zijn pijlen te richten op Bitcoin Cash. Dit is een hard fork op Bitcoin welke in het leven werd geroepen om de belangrijkste problemen van Bitcoin op te lossen.

Het persoonlijke leven van Roger Ver

Roger Ver is geboren in San Jose, Californië. Hij ging voor één jaar naar het Anza College, maar al snel werd duidelijk dat hij daar eigenlijk maar weinig interesse in had. Ver was een ondernemer en wou dan ook graag zijn dromen in die richting waarmaken. In 2005 besloot hij om naar Japan te verhuizen nadat hij een 10 maanden durende gevangenisstraf had uitgezeten voor het illegaal verkopen van explosieven op Ebay. Hij zwoor zijn Amerikaans staatsburgerschap af in 2014 en werd officieel een inwoner van Saint Kitts en Nevis, een land gelegen in de Caraïben. In 2015 diende Ver een visa-aanvraag in om terug de Verenigde Staten binnen te mogen bij de Amerikaanse ambassade in Barbados, maar deze werd geweigerd. Officieel werd aangegeven dat er onvoldoende bewijs was dat Ver na zijn tijd in de VS terug zou vertrekken naar het buitenland. Bijgevolg bestond het risico dat Roger Ver een illegale immigrant zou worden in de Verenigde Staten. Later datzelfde jaar werd zijn visa-aanvraag bij de Amerikaanse ambassade in Tokio echter wel goedgekeurd.

De carrière van Roger Ver

Er valt reeds heel wat te vertellen over de carrière van Roger Ver. Dit zowel binnen als buiten de cryptocurrencywereld. In eerste instantie stond Roger Ver bekend als de CEO van de website MemoryDealers.com. Hij was de CEO van deze website van 1999 tot 2012. In het jaar 2000 probeerde Ver ook zijn sporen te verdienen in de politiek door op te komen voor de ‘Libertarian Party’ voor de California State Assembly. In het jaar 2002 kon Ver niet anders dan schuld bekennen voor het verkopen van explosieven via Ebay zonder dat hij daarvoor de nodige vergunningen had. Hij verkocht de explosieven via Ebay als zijnde ‘large firecrackers’. Bovendien werden de explosieven opgeslagen in een residentieel appartementsgebouw. De handel van Ver in de explosieven leverde hem uiteindelijk een gevangenisstraf van 10 maanden op. In het begin van het jaar 2011 kwam Ver voor het eerst in aanraking met crypto.

Investeringen in Bitcoin start-ups

De eerste investering welke door Roger Ver werd gemaakt die crypto gerelateerd was, was deze voor Charlie Shrem’s Bitinstant. De investering die Ver in het bedrijf deed zorgde er voor dat ze in staat was om niet alleen een designer, maar ook nog een andere programmeur in dienst te nemen. Hij investeerde uiteindelijk meer dan een miljoen dollar in nieuwe Bitcoin gerelateerde startups. Hier zitten enkele zeer bekende en inmiddels grote namen tussen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Ripple, Blockchain.info evenals Bitpay en Kraken. In 2011 accepteerde Ver’s bedrijf ‘Memorydealers’ als eerste Bitcoin als betaalmethode.

In 2012 werd door Roger Ver de webwinkel Bitcoinstore.com opgericht. In deze webwinkel was het mogelijk om werkelijk een enorme hoeveelheid aan artikelen aan te kopen met Bitcoin. In mei 2014 werd een oud e-mailaccount van Ver gehackt met als doel om een bepaalde hoeveelheid aan Bitcoin te bekomen, maar de hackers slaagden niet in hun opzet. In april van 2014 zou Ver uiteindelijk ook de eigenaar worden van de domeinnaam Bitcoin.com. Roger Ver staat bovendien eveneens bekend als één van de vijf oprichters van de ‘Bitcoin Foundation’. Eén van de belangrijkste streefdoelen van Roger Ver is altijd geweest om een grotere blokgrootte te realiseren. Hij steunde dan ook de ontwikkeling van Bitcoin XT, een hard fork die als doel had om in een snel tempo de grootte van een blok te kunnen vermeerderen.

Diverse door Roger Ver gesteunde hard forks

Ondanks het feit dat Roger Ver dus absoluut kan worden aanzien als een niet onbelangrijke pionier binnen de cryptomarkt moet het tegelijkertijd ook gezegd dat heel wat van de projecten waar hij zijn steun aan heeft gegeven uiteindelijk niet zijn geslaagd. Verschillende hard forks die doorgevoerd zouden worden konden dan ook op geen enkele steun rekenen vanuit de Bitcoin gemeenschap. Het gevolg is dat ze een stille dood zijn gestorven. Wij zetten de belangrijkste alvast even voor u op een rijtje.

Bitcoin XT

Bitcoin XT werd ontwikkeld door Mike Hearn en Gavin Andresen. Deze hard fork moest het mogelijk maken om de grootte van de blok op een eenvoudige en snelle manier op te trekken van 1 naar 8 MB. Bitcoin XT wist echter geen steun te krijgen vanuit de Bitcoin gemeenschap waardoor het project werd afgevoerd.

Bitcoin Classic

De poging die volgde na Bitcoin XT was deze voor Bitcoin Classic. Bij deze hard fork zou er geen sprake zijn van blokken van 8 MB, maar wel van 2 MB. Ook Bitcoin Classic vond echter geen steun waardoor ze nooit wist door te breken.

Bitcoin Unlimited

Voor het Bitcoin Unlimited project kon Roger Ver rekenen op een donatie van delvers. Deze donatie was goed voor een bedrag van zomaar even 1,5 miljoen dollar. Ook dit project is echter volledig mislukt. De reden achter de mislukking is echter behoorlijk opvallend. Uiteindelijk werd er namelijk een consensus bereikt over de implementatie van ‘Segregated Witness’. Deze belangrijke update werd dan ook doorgevoerd op het Bitcoin netwerk.

Uiteraard staat Roger Ver inmiddels vooral bekend als grote voorstander van Bitcoin Cash. Daar waar hij in eerste instantie zijn volle steun uitsprak voor Bitcoin veranderde dat in de loop der jaren aanzienlijk. Bovendien kwam hij in de strijd tussen Bitcoin Cash ABC en Bitcoin SV lijnrecht tegenover zijn voormalige bondgenoot Craig Wright te staan. Eén ding weten we nu al zeker, we hebben het laatste van Roger Ver in de cryptowereld nog niet gezien en gehoord!

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!