Cryptobeginner.nl

Tether (USDT) gaat ook gebruikmaken van TRON (TRX) blockchain

Tether (USDT) gaat gebruikmaken van TRON blockchain

Het team achter de nummer één stablecoin van de wereld, namelijk ‘Tether’ heeft bekend gemaakt dat het haar platform ook compatible wil gaan maken met de TRON blockchain. Het team benadrukte wel meteen dat de TRC20-token zal bestaan naast Bitcoin’s Omny layer evenals de ERC-20 variant. Echter moet het gezegd dat de token welke is gebaseerd op de Ethereum blockchain veel minder actief is.

Het merendeel van het handelsvolume wordt op vandaag dan ook gerealiseerd door de Omni-based versie. Er zijn hiervan dan ook ruim 2 miljard aan USDT-tokens in circulatie. De nieuwe TRC20-token zal beschikbaar zijn in de op TRON gebaseerde dApps, maar zal bovendien ook verhandeld kunnen worden. Het is op moment van schrijven nog niet bekend hoeveel van deze tokens er zullen worden gecreëerd. De Tether CEO Jean-Louis der Velde stuurde alvast het volgende bericht de wereld in:

“We zijn bijzonder trots om aan te kunnen kondigen dat Tether een samenwerking heeft aangegaan met de TRON Foundation. Deze integratie onderstreept onze inzet om verdere innovatie binnen de cryptocurrencysector te gaan realiseren. Dit niet in het minst omdat we blijven inspelen op de geëvolueerde noden die vanuit de doelgroep zijn ontstaan en nog verder zullen ontstaan”.

Invloed van Tether blijft aanzienlijk

Ondanks het feit dat er sinds de lancering van Tether op de cryptomarkt ook heel wat andere stablecoins zijn geïntroduceerd blijft haar invloed hoog. Ze heeft op moment van schrijven dan ook nog steeds een slordige 95,6 procent van de markt in handen. Het resterende percentage van het marktaandeel dient dan nog te worden verdeeld over andere stablecoins zoals bijvoorbeeld TrueUSD (TUSD), Paxos (PAX) evenals de Gemini Dollar (GUSD). Op dit ogenblik is de activiteit die rond de Tether (USDT) gaat en wordt gerealiseerd extreem hoog. Ze is dan ook goed voor 27 procent van alle trades die worden gemaakt.

Toegang tot één van de snelst groeiende ecosystemen

De aanwezigheid van de USDT-token op de TRON blockchain zorgt er voor dat er toegang kan worden gekregen tot één van de snelst groeiende ecosystemen op de markt. Het TRON netwerk is op vandaag goed voor 1,5 miljard accounts en dat aantal neemt nog steeds gestaag toe. Bovendien is er ook nog de enorme populariteit op het netwerk voor dApps. De keuze voor USDT om een samenwerking met de TRON Foundation aan te gaan lijkt dan ook een uitstekende zet. De meerwaarde die Tether (USDT) gaat geven, zal uiteraard echter vooral naar de toekomst toe nog echt moeten blijken.

Ook TRX/USDT handelspaar genereert aanzienlijk volume

Ook een belangrijk deel van het volume van de TRX-token wordt gerealiseerd met behulp van het USDT-handelspaar. Het gaat hierbij op moment van schrijven om zomaar even 49 procent van het totale handelsvolume. Recent kon de TRX-token van TRON nog op heel wat extra aandacht rekenen. Dit niet in het minst omdat houders van de tokens konden rekenen op de BTT-airdrop welke onder meer heeft plaatsgevonden op de Binance exchange. Toen de airdrop plaats had gevonden zakte de koers van de TRX-token enigszins af. Het positieve sentiment welke heerst in de markt heeft er inmiddels echter voor gezorgd dat de weg naar boven terug open ligt. Uiteraard geen garanties. De kans blijft immers bestaan dat de koers ook nu weer vrij snel een nieuwe terugval zal kennen.

Tether (USDT) geeft extra tokens uit

Tether (USDT) geeft extra tokens uit

De inhoud van de schatkist van Tether is de laatste tijd aanzienlijk afgenomen. Nadat recent een deel van de tokens uit de schatkist werden gehaald door Tether heeft ze de voorraad nu terug aangevuld. Op een zeker ogenblik was er nog sprake van 57 miljoen resterende tokens. Nu heeft het bedrijf echter extra coins geprint waardoor de totale hoeveelheid terug uitkomt op 273 miljoen. De hoeveelheid USDT-tokens welke in circulatie zijn is in ieder geval aanzienlijk toegenomen. Van onder de 2 miljard enkele maanden geleden tot 2,8 miljard op vandaag. De invloed van de USDT-token van Tether wordt algemeen aanzien als één van de belangrijkste factoren voor de recente meerwaarde die Bitcoin heeft laten optekenen. Op vandaag werd dan ook duidelijk dat 71% van alle BTC trades zijn gebeurd met behulp van de USDT-token.

Nieuwe minting wallet opgezet op 24 april

De nieuwe minting wallet die is opgezet voor de uitgifte van de nieuwe tokens werd aangemaakt op 24 april. Meteen werden er 300 miljoen nieuwe tokens de markt ingestuurd. Deze tokens kwamen in eerste instantie terecht in de schatkist waarna ze zijn onderverdeeld onder een handvol exchanges. Opvallend is dat Bitfinex niet langer de lijst aanvoert met belangrijkste houders van USDT-tokens. Aan de top van deze lijst vinden we op vandaag dan ook namen terug als Binance, Huobi en OKEx. De hele dag al vloeien er een nieuwe hoeveelheid aan USDT-tokens richting deze exchanges.

Binance blijft belangrijkste USDT-houder

Binance mag zich op moment van schrijven de belangrijkste houder noemen van USDT-tokens. De exchange is dan ook in het bezit van zomaar even 809 miljoen tokens. Ook de hoeveelheid aan USDT-tokens bij Huobi stijgt echter in sneltempo. De voorbije twee dagen is de totale hoeveelheid aan tokens bij deze exchange uitgekomen boven de 300 miljoen. Ondanks het feit dat er dus heel wat nieuwe tokens de markt in zijn gestuurd is het nog steeds zo dat elke USDT-token per 24 uur zomaar even 5,7 keer door het trading ecosysteem wordt gestuurd. Dit maakt in één klap duidelijk dat het printen van nieuwe coins daadwerkelijk noodzakelijk was om te kunnen blijven voldoen aan de vraag van de investeerders.

Ook activiteit van Paxos Standard (PAX) neemt sterk toe

Niet alleen Tether en haar USDT-token krijgen af te rekenen met een sterk toegenomen activiteit. Dit geldt ook voor Paxos Standard en haar PAX-token. De adoptie van deze stablecoin stijgt niet alleen aanzienlijk, daarnaast ligt de zogenaamde ‘turnover’ ook bij deze token reeds op 190 procent.

Waarde van USDT-token enigszins in het rood

Vandaag is duidelijk een rode dag voor de cryptomarkt. De waarde van de BTC-token is niet alleen teruggevallen naar ongeveer 5.240 dollar, zelfs de USDT-token heeft een kleine opdoffer gekregen. Uiteraard blijven de verliezen bij een stablecoin altijd beperkt, maar toch. Bovendien valt het op dat de USDT-token op bijvoorbeeld de exchange Kraken is teruggevallen naar een waarde van 0,97 dollar. Dit naar aanleiding van de verkoopdruk waarvan sprake is bij die exchange. De aanzienlijke toename aan activiteit bij de verschillende stablecoins kan een teken aan de wand zijn dat heel wat investeerders hun winst van de voorbije periode hebben opgenomen en aldus veilig hebben gesteld in een stablecoin.

Slechts 74 procent van USDT-tokens gedekt door Amerikaanse dollars

Slechts 74 procent van USDT-tokens ingedekt door Amerikaanse dollars

Eerder dit jaar raakte bekend dat niet alle USDT-tokens daadwerkelijk zijn ingedekt door echte, Amerikaanse dollars. Een significant deel van het aantal uitgegeven USDT-tokens zou dan ook zijn gebackt door schuld. Tot dusver was het gissen naar hoeveel tokens daadwerkelijk waren ingedekt met dollars op een bankrekening, maar nu is daar verandering in gekomen. Een jurist van Tether heeft nu namelijk aangegeven dat slechts 74 procent van USDT-tokens ook daadwerkelijk zijn ingedekt door Amerikaanse dollars. Dat betekent meteen ook dat 26 procent van de tokens zijn gedekt door schuld. Iets wat toch een niet onaanzienlijk aantal is. 

“Geen probleem voor fondsen van gebruikers” 

Gebaseerd op de aangegeven reserves heeft de jurist van Tether bevestigd dat de fondsen van de gebruikers van USDT geen risico lopen. Echter heeft het verleden duidelijk gemaakt dat gebruikers van cryptocurrencies geen fan zijn van stablecoins die niet honderd procent door fiat zijn ingedekt. Toen in het verleden bekend raakte dat een deel van de USDT-tokens van Tether niet ingedekt zouden zijn door echte Amerikaanse dollars leidde dat nagenoeg meteen tot een aanzienlijke verkoop van USDT-tokens. Daarnaast zette dit nieuws ook steevast de koers van USDT onder druk. Het absolute dieptepunt op dit vlak vond plaats in oktober 2018. Toen was de waarde van de USDT-token immers gedaald naar 0,85 dollar. 

Tether gebruikt voor indekken Bitfinex verliezen 

Bij monde van de “New York Attorney General” werd gesteld dat Bitfinex gebruik zou hebben gemaakt van Tether om een verlies in te dekken met een waarde van 850 miljoen dollar. Hiermee kon meteen een link worden gelegd met het ontbrekende deel aan USDT-tokens welke aldus niet is ingedekt door fiat. Bovendien dook er inmiddels ook een document op welke duidelijk maakt dat Tether een lening heeft gegeven aan Bitfinex voor een waarde van 900 miljoen Amerikaanse dollar. 

TRON USDT reward programma uitgesteld 

Eerder werd door TRON vol trots aangekondigd dat haar blockchain dienst zou gaan doen voor het draaien van Tether’s USDT-token. Meteen daarna werd eveneens bekend gemaakt dat er een reward programma zou volgen, maar nu heeft Justin Sun via Twitter laten optekenen dat deze is uitgesteld. De mede-oprichter en CEO van TRON stuurde dan ook de volgende tweet de wereld in: 

“Ik heb besloten om ons #USDT rewards programma uit te stellen tot er nieuwe updates zijn met betrekking tot de zaak tussen Bitfinex & Tether. Dit gezegd zijnde blijf ik echter een sterke gelover in het feit dat stablecoins een cruciale rol vertegenwoordigen binnen het blockchain universum.” 

Wat als Tether (USDT) valt? 

Het moet gezegd worden dat deze hele zaak rond Tether, Bitfinex, en het nu naar buiten brengen dat slechts 74 procent van USDT-tokens zijn gedekt door fiat USD, een zeer negatieve impact kan hebben op de cryptomarkt in haar totaliteit. Het marktaandeel van Tether’s USDT-token op vlak van stablecoins is enorm. Op het ogenblik dat ‘s werelds eerste en grootste stablecoin zou vallen zou dat een schokgolf veroorzaken door de cryptomarkt. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat verschillende, nieuwere stablecoins aan marktaandeel winnen. Dit geldt niet in het minst voor de TrueUSD-token. Heeft u dus met andere woorden een aanzienlijk deel van uw kapitaal in stablecoins staan? Dan geldt ook op dit vlak dat diversifiëren en niet al uw eieren in dezelfde mand leggen van cruciaal belang is.

Tether brengt record hoeveelheid USDT op de markt

Tether brengt record hoeveelheid USDT op de markt

Er is de laatste tijd heel wat gezegd en geschreven over Tether en haar USDT-token. Toch blijft de asset duidelijk de absolute nummer één stablecoin op de markt. Inmiddels werd ook duidelijk dat Tether terug over een totale record hoeveelheid van meer dan 3 miljard USDT-tokens beschikt. In de voorbije week overtrof ze op deze manier haar eigen record. Op moment van schrijven is er dan ook sprake van 3,320,057,493 aangemaakte USDT-tokens. Hiervan zouden er 3,118 miljard tokens in circulatie zijn. Ongeveer 100 miljoen USDT-tokens zouden alleen al in de voorbije week op de markt zijn gebracht. 

Geen concentratie in grote wallets 

In vergelijking met vroeger kan er nu worden vastgesteld dat de USDT-tokens niet meer uitsluitend in enkele grote wallets zijn terug te vinden. Ook de exchange Binance heeft er bijvoorbeeld voor gekozen om haar holdings te verdelen over verschillende adressen. Ook andere grote exchanges hebben er voor gekozen om hun holdings te verplaatsen. Op moment van schrijven is het dan ook lastig om aan te geven welke markten nu precies de grootste houders zijn van USDT.

Ondanks het feit dat de voorraad aan USDT-tokens dus sterk is toegenomen is het wel nog steeds zo dat elke USDT-token de voorbije 24 uur zomaar even bijna 9 keer door het ecosysteem is gegaan. Dit betekent dat de markt op moment van schrijven zelfs een grotere voorraad met USDT-tokens zou kunnen gebruiken. Een record hoeveelheid dus… De USDT activiteit overschrijdt het equivalent van 27 miljard dollar in de voorbije 24 uur. Dit in het bijzonder onder invloed van significante inflows naar Bitcoin (BTC) evenals andere grote cryptocurrencies. 

Binnenkort waarde van 10.000 dollar voor Bitcoin? 

De aanzienlijk toegenomen USDT supply komt op een moment waarop er een nieuwe rally aan lijkt te komen voor Bitcoin. Een waarde van 10.000 dollar voor één BTC-token blijkt dan ook tot de mogelijkheden te behoren. Echter, de gestegen activiteit van de stablecoin wordt binnen de markt ook met het nodige scepticisme bekeken. Opvallend is namelijk dat gisteren het 24-uurs volume van USDT het volume in BTC heeft overstegen. Dit benadrukt de niet te onderschatten invloed waar de USDT-token van Tether over beschikt. 

Vragen bij dekking van nieuwe USDT-tokens 

Nu er weer zoveel nieuwe tokens in de markt zijn gebracht door Tether dringt de vraag zich op, op welke manier deze zijn ingedekt. Het is namelijk bekend dat niet elke USDT-token is ingedekt door de fiat-geld op een bankrekening. Een deel van de tokens die door Tether worden uitgegeven zijn dan ook gedekt door schuld. Wat de precieze verhouding is tussen beiden voor wat de nieuwe tokens betreft is niet geheel duidelijk. Ondanks het feit dat investeerders hier toch met de nodige argwaan naar kijken lijkt het de reputatie van de nummer één stablecoin van de wereld niet meteen zware schade te hebben toegebracht. 

Connectie tussen hogere USDT supply en recente IEO van Bitfinex 

Uiteraard is de vereiste, grotere supply aan USDT eveneens voor een stukje veroorzaakt door de recente IEO die werd gelanceerd door Bitfinex. De LEO-token wist namelijk zomaar even 1 miljard aan USDT-tokens en andere coins op te halen.

Stablecoin USDT gelanceerd op TRON blockchain 

Tether's USDT gelanceerd op TRON blockchain

Tether is officieel gestart met het uitgeven van haar USDT-token op de blockchain van TRON (TRX). De bekendmaking kwam er door middel van een blogartikel welke door Tether werd gepubliceerd op 17 april. De ontwikkeling heeft betrekking tot een upgrade van het op het OMNI protocol-gebaseerde USDT welke in principe gedekt zou moeten zijn door de Amerikaanse dollar op een 1:1 basis. Vanaf nu is het dus mogelijk voor gebruikers om niet alleen USDT op te slaan, maar ook te versturen door middel van smart contracts die worden uitgevoerd op de blockchain van TRON. 

Mogelijk bij verschillende exchanges

Verschillende cryptocurrency exchanges hebben inmiddels aangegeven dat ze ondersteuning zullen gaan bieden voor de uitgifte van USDT op de TRON blockchain. In eerste instantie ging het daarbij om de exchange Huobi, maar ook OKEx heeft inmiddels laten optekenen dat het de uitgifte van de USDT-token op TRON zou gaan ondersteunen. Hetzelfde geldt overigens ook voor de in de Verenigde Staten gevestigde exchange Poloniex. 

Poloniex heeft de ondersteuning voor de USDT-token op de TRON blockchain zelfs reeds toegevoegd. Dit geldt niet alleen voor stortingen, maar ook voor opvragingen in USDT. Daarnaast heeft de exchange laten optekenen dat er later deze maand een airdrop zal worden uitgevoerd. Over deze airdrop werd alvast het volgende gezegd: 

“De hoeveelheid aan USDT we zullen ontvangen door middel van de airdrop is volledig afhankelijk van de hoeveelheid die we uiteindelijk zullen converteren. Op het ogenblik dat de airdrop begint zullen klanten van Poloniex gecrediteerd worden op basis van de hoeveelheid aan USDT-tokens waarover ze beschikken bij Poloniex”. 

De andere exchanges die er voor hebben gekozen om ondersteuning te bieden voor Tether (USDT) op de blockchain van TRON hebben tot dusver nog niets bekend gemaakt over een eventuele airdrop. Het is nu in ieder geval afwachten wat de nieuwe overeenkomst tussen Tether en TRON teweeg zal brengen voor de waarde van de TRX-token. Naar aanleiding van het nieuws volgde een korte pump, maar de koers is inmiddels toch een beetje teruggevallen.

Bekendmaking van overeenkomst 

TRON en Tether maakten de overeenkomst bekend in maart van dit jaar. In een officiële bekendmaking lieten beide partijen optekenen dat de USDT token gebruik zou gaan maken van de blockchain van TRON. Op deze manier moet de blockchain in haar totaliteit toegankelijker worden gemaakt voor niet alleen organisaties, maar ook voor institutionele beleggers. 

Wantrouwen ten opzichte van Tether blijft bestaan 

Ondanks de lancering van de USDT-token van Tether op de blockchain van TRON moet het gezegd dat het wantrouwen in de stablecoin blijft bestaan. De community reageerde dan ook verbaasd toen door Tether bekend werd gemaakt dat niet alle uitgegeven USDT-tokens zijn gedekt door Amerikaanse dollars. In plaats daarvan is een deel van de tokens gedekt door schuld. Dit zorgt er voor dat de USDT-token in principe een grote risico kent ten opzichte van de andere stablecoins die op de markt zijn terug te vinden. Op het ogenblik dat je er dus als gebruiker of investeerder voor kiest om grote hoeveelheden aan USDT aan te houden is dit absoluut een punt waar je rekening mee zal willen houden.

KuCoin neemt Tether handelsparen op de korrel

KuCoin delist 9 handelsparen Tether

De populaire exchange ‘KuCoin’ heeft bekend gemaakt dat het plannen heeft om 9 handelsparen in USDT te schrappen. In plaats daarvan zouden er wel 6 nieuwe worden toegevoegd. In de lijst met 9 handelsparen die worden geschrapt vinden we toch enkele opvallende namen terug. Zo worden bijvoorbeeld de USDT handelsparen met onder meer Bitcoin Gold, Dash evenals OmiseGo geschrapt. Andere cryptocurrencies die binnen niet meer verhandeld kunnen worden tegen USDT bij KuCoin zijn Dent, Odyssey, KickCoin evenals DADI, Dock en Credits.

Geen verlies van tokens op de exchange

In een verklaring naar aanleiding van het verwijderen van de handelsparen met USDT van de 9 cryptocurrencies heeft KuCoin in een verklaring het volgende aangegeven:

“We zullen enkel en alleen overgaan tot het verwijderen van de aangegeven handelsparen met USDT. Dit betekent dat tokens op geen enkele manier zullen worden beïnvloed. Onze gebruikers kunnen er dan ook zeker van zijn dat er geen tokens verloren zullen gaan. Bovendien spreekt het voor zich dat de tokens van onder meer Bitcoin Gold, Dash evenals OmiseGo en de andere cryptocurrencies die betrokken zijn nog steeds gewoon verhandeld zullen kunnen worden door gebruik te maken van andere handelsparen.”

Ondanks het feit dat er dus 9 handelsparen met USDT komen te verdwijnen worden er ook enkele nieuwe toegevoegd. Het zou hierbij gaan om IoT Chain evenals Ontology, Distributed Credit Chain, Aurora, Lympo en One Ledger.

9 handelsparen Tether geschrapt op KuCoin

Tether (USDT) als één van de 5 KuCoin markten

KuCoin Exchange maakt op moment van schrijven gebruik van 5 verschillende markten. Het gaat hierbij om Bitcoin, Ethereum, NEO evenals haar eigen KuCoin Shares. Waarom er verschillende handelsparen werden geschrapt en vervangen door enkele nieuwe is niet bekend gemaakt. Des te opvallender is het bovendien dat het merendeel van de handelsparen die gedelist kunnen of zullen worden slechts de voorbije maand aan de USDT markt zijn toegevoegd. Los van dit nieuws stuurde KuCoin voorbije vrijdag nog een waarschuwing de wereld in. Valse accounts zouden zogezegd in naam van KuCoin namelijk proberen om de logingegevens van klanten van de exchange te ontfutselen.

“We raden onze gebruikers aan om bijzonder voorzichtig te zijn wanneer ze op onbekende links klikken. Dit in het bijzonder wanneer deze links worden gedeeld op sociale netwerken of in Telegram groepen. Ook de links die soms verschijnen in zoekmachines zijn bovendien lang niet altijd betrouwbaar. In het bijzonder moet er aandacht worden geschonken aan de domeinnaam achter deze links. Vaak zijn deze weliswaar vergelijkbaar aan deze van KuCoin, maar uiteraard niet exact. Een voorbeeld van zo’n domeinnaam kan bijvoorbeeld ‘kuc01n.com’ zijn. Door hier voldoende aandacht aan te schenken kunnen heel wat vervelende problemen worden voorkomen.”

Ook nog een aanval op Tether vanuit andere hoek

KuCoin liet op maandag een dagelijks volume optekenen van meer dan 10 miljoen Amerikaanse dollar. Gebaseerd op het 24-uur volume waren de belangrijkste handelsparen ETH/BTC, BTC/USDT en AOA/BTC. Deze waren goed voor een volume van respectievelijk 703.574, 639.624 en 506.105 Amerikaanse dollar. Of er binnenkort nog meer USDT-handelsparen zullen komen te verdwijnen bij de exchange is niet bekend.

Het verdwijnen van de negen handelsparen in USDT is in ieder geval geen goed nieuws voor de cryptocurrency. Enkele dagen geleden raakte bovendien ook reeds bekend dat de Winklevoss broers de aanval op Tether en haar USDT-token openen door de komst van de ‘Gemini Dollar’ (GUSD). Benieuwd of deze nieuwe cryptovaluta Tether daadwerkelijk het vuur aan de schenen zal kunnen leggen.

Tether laat 500 miljoen USDT-tokens in rook opgaan

Tether verbrand 500 miljoen USDT tokens

Opvallend nieuws vandaag nu duidelijk is geworden dat Tether Limited, de uitgever van de USDT-token er voor heeft gekozen om zomaar even 500 miljoen tokens te doen verdwijnen. Deze vaststelling kon gebeuren aan de hand van bepaalde blockchain data die werd verkregen. Daaruit blijkt dat de onderneming zomaar even 500 miljoen USDT-tokens van het zogenaamde ‘treasury adress’ naar het officiële USDT issuing adress heeft verplaatst. Meteen volgend op deze transactie werd duidelijk dat de tokens werden herroepen. Dit betekent niet zomaar dat ze uit circulatie worden gehaald, ze worden volledig vernietigd. Dit staaft het vermoeden van velen dat niet elke USDT-token ook daadwerkelijk is gedekt door 1 Amerikaanse dollar.

Sterk dalende market cap van Tether

Eerder raakte reeds het nieuws bekend dat het marktaandeel van Tether rake klappen moest incasseren. Deze maand daalde de market cap dan ook aanzienlijk omdat er niet minder dan 800 miljoen USDT-tokens door investeerders werden verkocht. Volgend op deze aanzienlijke verkoop waren er maar liefst 1 miljard tokens in de schatkist van het bedrijf terug te vinden. Hoewel de tokens uiteraard op de blockchain aanwezig bleven waren ze niet langer in circulatie. Op moment van schrijven zijn er in de schatkist nog zo’n 467 miljoen USDT-tokens terug te vinden.

“De voorbije week heeft Tether er voor gekozen om een aanzienlijke hoeveelheid aan USDT-tokens uit circulatie te nemen. In lijn met dit gegeven zal Tether ook 500 miljoen USDT vernietigen. De resterende hoeveelheid in de schatkist (ongeveer 466 miljoen tokens) zal daarin beschikbaar blijven en dienst doen voor toekomstige uitgaves. De uitgave van USDT-tokens is duidelijk omschreven in de whitepaper. Bovendien is het ook zo dat deze data kan worden geraadpleegd op de OMNI blockchain”.

Vragen bij dekking van USDT-tokens

Gedurende lange tijd was Tether een beetje de vreemde eend in de cryptobijt. Daar is inmiddels echter aardig verandering in gekomen. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat de cryptomarkt doorheen het jaar enkele flinke opdoffers te verduren heeft gekregen. Deze hebben er voor gezorgd dat steeds meer investeerders voor zekerheid hebben gekozen en een deel van hun portefeuille in een stable coin zoals Tether hebben omgezet. Daar kunnen de funds dan wachten tot er zich een geschikt investeringsmoment opdient. De stabiele koers van Tether’s USDT-token leek zich daar lange tijd uitstekend voor te lenen, maar altijd bestond al het vermoeden dat niet zomaar elke token daadwerkelijk is gedekt door een dollar. Dat er nu zomaar 500 miljoen usdt-tokens worden vernietigd blijkt dat vermoeden meer dan ooit te staven.

Alternatieven voor Tether?

Bovenstaande is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar wat moet u doen wanneer u tijdelijk even wat geld wenst te parkeren met behulp van een stable coin en u Tether niet meer vertrouwt? In dat geval zijn er gelukkig nog verschillende andere stable coins op de markt terug te vinden waar u gebruik van kunt maken. Het gaat hierbij onder meer om:

  • Stasis Coin (EURS)
  • TrueUSD (TUSD)
  • MakerDAO (Dai)

Het lijkt er in de praktijk vooral naar uit te zien dat de meeste investeerders in de richting kijken van TrueUSD. Deze stable coin verscheen op de markt in maart van 2018 en beschikt op moment van schrijven over een market cap van meer dan 177 miljoen dollar.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!