Cryptobeginner.nl

Ripple (XRP) in 2020 $ 100? Onmogelijk!

Ripple (XRP) in 2020 $ 100,-: onmogelijk!!!

Een medewerker van Ripple Labs Inc., Josh Lin, heeft gezegd dat het praktisch onmogelijk is om een XRP prijs van $ 100,- te bereiken in 2020. Dit kwam in antwoord op een vraag op het forum Quora over wat Ripple (XRP) in 2020 zou gaan doen.

Josh Lin, een ‘asymmetrische belegger’ en ‘Ripple’s Talent Sourcer’, zei dat de mogelijkheid dat XRP $ 100 bereikt zeer onwaarschijnlijk is, omdat dit zou betekenen dat de volledige marktkapitalisatie van XRP $ 10 biljoen is. Op dit moment is de marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer $ 165 miljard, terwijl de hele cryptocurrency-markt ongeveer $ 227 miljard is. Nog altijd een leuk bedrag voor op de rekening, maar dan is $ 10 biljoen in een jaar tijd natuurlijk volkomen ondenkbaar.

Lin zei dat als XRP eind 2020 op $ 100 zou staan, dit zou betekenen dat deze digitale cryptocurrency de enige dominante cryptomunt was die door mensen wordt gebruikt.
“Dit is super onrealistisch, zo niet onmogelijk. Een nieuw opgerichte technolologie ontwikkeld zich vaak als één ontwerp welke in gebruik voor vele doeleinden gebruikt wordt. Dat is althans de opzet.  Maar historisch gezien gebeurt het meestal dat één ontwerp voor alle gebruikssituaties, eindigt in vele ontwerpen voor verschillende gebruiksscenario’s.”

Beleggen in meerdere cryptocurrencies

Dezelfde Josh Lin, zoals gezegd een ‘asymmetrische belegger’, stelde voor dat iedereen die in cryptocurrency wil investeren, vijf digitale activa selecteert en niet alleen XRP. En hij benadrukt investeerders om onderzoek te doen naar deze 5 cryptocurrencies. Daarnaast adviseerde hij investeerders “om een even grote hoeveelheid kapitaal te storten” in alle vijf de digitale valuta waar ze bullish over zijn.

“Dus als je $ 10k had om te investeren, zou ik $ 2k in elke 5 crypto’s stoppen waar je bullish van bent. Op deze manier creëer je een basket (en diversificatie!). En je creëert een visie om op de hele sector toe te passen in tegenstelling tot slechts één crypto. ”

Indien je deze richtlijnen goed volgt, was Lin ervan overtuigd dat elke belegger die deed wat werd voorgesteld, een goede Return on Investment (ROI) zou hebben.

Ripple in de toekomst

Hoewel het niet zo is dat Josh een overdreven voorstander is van Ripple (XRP), is deze belegger sterk optimistisch dat XRP een goede ROI zal hebben in de komende 5-10 jaar. Of nog iets later zoals tegenwoordig het geval is bij veel andere aandelen. “Ik geloof echt dat XRP zal” exploderen “, maar het zal tijd kosten. Denk aan een tijdsbestek van 5-10 + jaar. “

We vonden het van CryptoBeginner.nl leuk jullie dit artikel te brengen om inzicht te geven in de denkwijze van deze belegger. Dat jullie ook een mooie ROI mogen behalen via dit systeem!!!!

Xpring investeerde voor 500 miljoen dollar in XRP projecten

Xpring investeerde voor 500 miljoen dollar in XRP projecten

Xpring, de investeringstak van Ripple heeft bekend gemaakt dat het sinds haar lancering in mei 2018 reeds voor een slordige 500 miljoen dollar heeft geïnvesteerd in verschillende XRP projecten. De bekendmaking gebeurde door middel van een blogartikel welke het bedrijf zelf de wereld in heeft gestuurd. De fondsen zijn volgens het bedrijf verspreid over 20 verschillende bedrijven of projecten die allen over een directe link met Ripple en haar XRP-token beschikken. Het zou hierbij onder meer gaan om het op blockchain gebaseerde gaming platform ‘Forte’. 

Meer gebruiksvlakken voor de XRP-token 

Het verslag welke door het investeringsorgaan ‘Xpring’ is vrijgegeven maakt duidelijk dat de investeringen zijn bedoeld om meer gebruiksvlakken te creëren voor de XRP-token van Ripple. Het is namelijk algemeen bekend dat verschillende technologieën en mogelijkheden welke door Ripple op de markt zijn gebracht het gebruik van de XRP-token niet vereisen. Daar wil Xpring verandering in brengen. Het doet dit overigens niet alleen door middel van financiële injecties in projecten. Xpring staat er immers eveneens om bekend op praktisch vlak een niet onbelangrijke meerwaarde te realiseren voor de XRP-token die door het bedrijf Ripple op de markt is gebracht. 

Eenvoudigere ontwikkelingsmogelijkheden 

In eerste instantie heeft Xpring er bijvoorbeeld voor gezorgd dat het ontwikkelen van (nieuwe) toepassingen voor de XRP-token eenvoudiger is geworden. Daarnaast voorziet het bedrijf ontwikkelaars ook van verschillende hulpmiddelen om hun toepassingen op de XRP Ledger te kunnen lanceren. Xpring is een bedrijf welke zich ook niet volledig richt op de (financiële) ondersteuning van derden. Daarnaast werkt ze namelijk ook zelf aan innovatieve projecten die gebruikmaken van de XRP-token. Hier is evenwel nog niet zoveel van bekend. 

Gedecentraliseerde kredieten 

De bekendmaking welke door Xpring de wereld werd ingestuurd maakt meteen duidelijk dat het bedrijf zich meer wil gaan toeleggen op gedecentraliseerde financiering. Het bekijkt op dit vlak onder meer de mogelijkheden om op crypto gebaseerde oplossingen te lanceren die betrekking hebben tot schulden en derivaten. Het is al langer bekend dat de hele cryptomarkt een belangrijke verschuiving teweeg kan brengen binnen de financiële wereld. Dit overigens niet alleen voor wat het betalen betreft, maar dus ook op vlak van financieringen. Dat Xpring steeds nadrukkelijker in die richting kijkt hoeft dan ook eigenlijk helemaal niet te verbazen.

Ethan Beard 

Dat er door Xpring danig aan de weg wordt gesleuteld blijkt eveneens uit de recente toevoegingen van nieuwe leden aan haar bestuur en ontwikkelingsteam. Zo raakte recent nog bekend dat ex-Facebook Developer Network Director ‘Ethan Beard ‘ aan de slag is gegaan als ‘Senior Vice President’ van het Xpring en Ripple ontwikkellaarsprogramma. 

Directe financiële connectie met Ripple 

Het spreekt voor zich dat er ook voor Xpring een constante stroom aan inkomsten moet worden gerealiseerd wil het haar activiteiten verder kunnen ontplooien. Hiervoor is het bedrijf (uiteraard) sterk afhankelijk van het bedrijf Ripple. Deze laatste heeft namelijk eerder reeds bekend gemaakt op haar beurt financieringen te verstrekken aan Xpring. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat het bedrijf onafhankelijk van Ripple opereert. Hoe dan ook is het ongelofelijk interessant om te blijven volgen op welke manier Xpring er precies in zal slagen om de gebruiksvlakken van de XRP-token uit te breiden en / of te verbeteren.

MoneyGram gaat gebruikmaken van Ripple’s XRP token voor internationale betalingen

MoneyGram gaat gebruikmaken van Ripple's XRP token voor internationale betalingen

MoneyGram, de bekende, internationale money transfer service heeft bekend gemaakt dat het voor haar internationale betalingen binnenkort gebruik gaat maken van Ripple’s XRP token. Door deze keuze hoopt het bedrijf niet alleen de snelheid te verbeteren van haar transacties, daarnaast wil ze op deze manier ook de kosten aanzienlijk kunnen drukken.

MoneyGram (‘s werelds tweede grootste betaalprovider) en Ripple hebben de samenwerking vandaag gezamenlijk bekend gemaakt. Beide bedrijven gaven aan dat er een ‘open-ended pilot’ programma komt die als belangrijkste drijfveer heeft om de efficiëntie van het interne proces bij de in Dallas gevestigde betaalprovider te verbeteren. In een officiële verklaring heeft Ripple CEO Brad Garlinghouse het volgende aangegeven:

De hoge kostprijs van internationale betalingen treft niet alleen maar banken, maar ook andere financiële organisaties zoals MoneyGram. Toch is het belangrijk dat dit probleem ook voor diensten wordt opgelost. MoneyGram helpt namelijk familieleden, vrienden en kennissen om geld op een efficiënte en snelle manier tot bij de personen te krijgen waar ze van houden, waar zij zich ook in de wereld mogen bevinden. Door gebruik te maken van een digitale token zoals XRP is het mogelijk om een betaling uit te voeren in minder dan 3 seconden.

Uiteraard kwam er niet uitsluitend een reactie uit het kamp van Ripple en wou ook de CEO van MoneyGram Alex Holmes graag reageren. Zijn verklaring was als volgt:

Ripple is een voortrekker voor wat blockchain technologie betreft. We kijken er dan ook naar uit om gebruik te gaan maken van xRapid. We zijn er van overtuigd dat de integratie van de XRP token zal helpen bij het verbeteren van de efficiëntie van onze diensten voor onze klanten.

De nakende samenwerking met MoneyGram is goed nieuws voor Ripple’s XRP token. Ondanks de recente, vrij explosieve stijging van de XRP koers kreeg de organisatie namelijk erg veel kritiek te slikken. Ondanks het feit dat een groot aantal bedrijven en financiële instellingen namelijk hun interesse hadden geuit in het platform van Ripple hebben slechts een aantal partijen er daadwerkelijk voor gekozen om de XRP token in de praktijk te gaan gebruiken. Ondanks dit gegeven werd mede-oprichter van Ripple, namelijk Chris Larsen tijdelijk de achtste rijkste persoon ter wereld.

Inmiddels heeft Ripple ook significante verliezen geleden welke ze terug heeft gebracht naar een market cap van 80.033.519.482 Amerikaanse dollar. De tweede plaats in de lijst met ‘s werelds meest waardevolle cryptocurrencies heeft ze inmiddels ook reeds terug moeten afstaan aan Ethereum. Toch lijkt het jaar 2018 nog heel wat moois te brengen voor Ripple en haar XRP token. Recent nog maakte Garlinghouse namelijk bekend dat minstens drie grote bedrijven of financiële instellingen in de wereld de XRP token gaan adopteren. Wellicht is MoneyGram dus de eerste van deze drie. Benieuwd wat de komende tijd nog voor Ripple zal brengen en of de koers van haar XRP token zich kan herstellen na het toch aanzienlijke verlies dat ze heeft geleden.

Gaat de XRP-token een nieuwe periode van bloei tegemoet? 

Gaat de XRP-token een nieuwe periode van bloei tegemoet?

Gedurende toch wel enige tijd bleek er maar weinig meer in het vat te zitten voor de XRP-token van Ripple. Ondanks positieve berichtgeving met betrekking tot het achterliggende bedrijf had dat nauwelijks impact op de prijs van de token. Daar is ondertussen toch weer enigszins verandering in gekomen. Ten opzichte van 1 mei heeft de XRP-token immers een stijging laten optekenen van op moment van schrijven zo’n slordige 27 procent. Bovendien lijkt er nog meer in de pijplijn te zitten. Volgens de meest actuele charts zou er namelijk volgende week nog een extra positieve uitbraak plaats gaan vinden… Zoals steeds geen garanties! 

27 procent stijging in (bijna) één maand tijd 

Wanneer we de huidige waarde van de XRP-token (zijnde 0,413 dollar op Bitfinex) gaan vergelijken met de waarde op 1 mei zien we een niet onaanzienlijke stijging. De XRP-token steeg dan ook met een waarde van 27 procent. Op 1 mei beschikte de token dan ook over een waarde van 0,3249 dollar. Weet de token van Ripple haar huidige prijs vast te houden tot 31 mei? Dan zal er sprake zijn van de sterkste stijging van de XRP-token sinds september 2018. In die maand steeg de waarde van de XRP-token met zomaar even 73 procent, namelijk van 0,3350 naar 0,5820 Amerikaanse dollar. 

Kan het positieve sentiment zich doorzetten?

Uiteraard blijft het nog maar zeer de vraag hoelang het huidige, positieve sentiment kan blijven aanhouden. De cryptomarkt blijft immers een zeer gevoels gedreven markt. Dit betekent dat één slecht nieuwsfeit meteen een stevige impact kan hebben op de koers van de XRP-token. Een blik op de actuele verwachtingen leert ons echter het tegenovergestelde. Deze laten namelijk in de komende week een verdere stijging zien van de XRP-token. Ook de technische indicaties voor de lange(re) termijn geven een gelijkaardig beeld weer. Het zou dus zomaar kunnen dat we de XRP-token van Ripple in de komende tijd nog heel wat hoger zullen gaan zien. Dit zal bij de investeerders in de XRP-token uiteraard als muziek in de oren klinken. 

Nog steeds 87% lager dan all-time high

Ondanks het feit dat de XRP-token in de huidige maand dus een mooie meerwaarde heeft laten optekenen is ze nog steeds ver verwijderd van haar all-time high. Op moment van schrijven staat de XRP-token dan ook nog steeds zo’n 87% lager in vergelijking met haar all-time high. Deze all-time high wist ze te realiseren op 4 januari 2018. Toen bedroeg de waarde van de token zo’n slordige 3,30 Amerikaanse dollar. Meer dan een jaar zaten late investeerders in de XRP-token met de handen in het haar. Zij zagen hun investering immers structureel in waarde afnemen. Nu lijkt er gelukkig dus beterschap aan de horizon zichtbaar. In welke mate de token zich ook de komende periode nog verder zal weten door te zetten blijft uiteraard afwachten. 

Ook Stellar (XLM) laat een meerwaarde optekenen 

Als we kijken naar de XRP-token van Ripple moeten we ook even aandacht schenken aan de XLM-token van Stellar. Ook deze heeft een mooie groei laten optekenen deze maand, hetzij beperkter dan de token van Ripple. Op 1 mei van dit jaar noteerde de XLM-token nog net onder 10 dollarcent. Op moment van schrijven is de 14 dollarcent echter alweer in zicht. Wellicht is de financiële meerwaarde van de XLM-token enigszins getemperd door de downtime die ze heeft ervaren op 15 mei. Toen lag het Stellar netwerk zo’n twee uur plat.

Herstel Ripple koers blijft uit, is er reden tot paniek?

Herstel Ripple koers blijft uit, is er reden tot paniek?

Informatie over Ripple kun je lezen op cryptobeginner.nlSinds de Ripple koers haar hoogtepunt bereikte op 4 januari 2018 (3,81 Amerikaanse dollar) heeft ze een significant verlies opgetekend. Op vandaag mag er dan wel sprake zijn van een stijging van 7,96 procent, de koers blijft hangen rond de 1,29 Amerikaanse dollar. Over de voorbije 7 dagen piekte de koers nog tot 1,49 Amerikaanse dollar op 21 januari. Haar dieptepunt kende ze op 26 januari toen de koers de 1,14 Amerikaanse dollar aantikte.

Ondanks kleine positieve correcties hier en daar blijft het frappant om te zien dat Ripple een significant verlies heeft geleden en dat ondanks toch enkele prima berichten. Zo was er niet alleen het nieuws dat MoneyGram Ripple gaat gebruiken, daarnaast hebben ook enkele grote Zuid-Koreaanse banken aangegeven het platform toe te gaan passen. Deze aankondigingen zijn uiteraard positief, maar het spreekt voor zich dat het nog even duurt vooraleer ze daadwerkelijk in de praktijk worden omgezet. Wellicht knelt net hier het schoentje.

Het gebruik van Ripple in de praktijk

Ondanks het feit dat verschillende partijen hebben aangegeven dat ze interesse hebben in het gebruik van het Ripple platform is dat in de praktijk op moment van schrijven nog niet zo. De algemene verwachting is dat dit in het begin van de maand februari gaat veranderen. Mocht dat inderdaad het geval zijn en alles blijkt in de praktijk goed uit te pakken kan dit de Ripple koers zeker en vast een stevig duwtje in de juiste richting geven. Anderzijds moet het gezegd dat dit een vrij experimenteel project is waardoor de kans ook nog altijd bestaat dat het fout loopt en de vooropgestelde verwachtingen niet kunnen worden waargemaakt. Mocht dit scenario zich voltrekken, dan zal dit er voor zorgen dat de Ripple koers of rond haar huidige niveau zal blijven hangen of kan het zelfs nog meer druk op de ketel zetten. De maand februari zou er dus zomaar reeds op of er onder kunnen zijn voor Ripple.

Koersen van Ripple (XRP) vind je op cryptobeginner.nl

Ripple kopen?

Het gecentraliseerde karakter waar Ripple over beschikt is reeds meermaals voer geweest voor (heftige) discussies. Volgens heel wat experts druist het platform dan ook in tegen alles waar cryptocurrencies voor staan. Of dat nu al dan niet correct is om te concluderen laten we in het midden, maar feit is wel dat Ripple als platform een zeer mooi potentieel met zich meebrengt. Daarnaast kunnen we ons niet van de veronderstelling ontdoen dat net het gecentraliseerde karakter van Ripple naar de toekomst toe nog een niet onbelangrijke troef kan blijken te zijn. Het feit dat de Ripple koers inmiddels als dusdanig is teruggevallen biedt dan ook zeker heel wat interessante perspectieven. Mocht alles in februari en in de daarop volgende maanden goed uitpakken is het zomaar mogelijk dat we tegen het einde van het jaar een significant hogere waarde voor Ripple gaan zien. Volg dus op cryptobeginner.nl of herstel Ripple koers inzet!


Wil jij graag jouw voordeel kunnen doen met de huidige, lage Ripple koers? In dat geval is het mogelijk om zeer eenvoudig een account aan te maken bij LiteBit. Hier kan je vervolgens zowel met iDeal (Nederland) als met Bancontact (België) een storting uitvoeren waardoor je meteen kan beginnen met handelen. 

Weiss Ratings beoordeelt oa Ripple & EOS; misschien nu investeren?

Weiss Ratings beoordeelt Ripple, EOS en meer....

In de afgelopen jaren zijn voor crypto-assets diverse ‘rating-platformen’ onstaan. 
China heeft een eigen beoordelingssysteem die eigenlijk alleen maar naar de eigen projecten kijkt. Het westen heeft ‘Weiss Crypto Ratings’, welke beweert het enige financiële rating-bureau te zijn die cijfers over cryptocurrencies levert.

XRP en EOS

In haar nieuwste jaarverslag getiteld “Dark Shadows with a Bright Future” beoordeelde het ratingbureau de top cryptocurrencies op het gebied van technologie en adoptie. Weiss Ratings beoordeelt hier aan de hand van deze criteria dat XRP, EOS en Bitcoin een ‘A’ rating krijgen. Weiss voegt eraan toe dat deze crypto-projecten het meest waarschijnlijk in 2019 en de verdere toekomst zullen doorgroeien.

Beginnend met een positieve draai aan de huidige marktsituatie, begon het rapport met een verklaring welke luidde:
“Nu cryptocurrencies scherp in prijs dalen, lijken veel mensen aan te nemen dat er in de hele industrie een afname in gebruik en praktische toepassingen is geweest. Echter niets is verder van de waarheid verwijderd dan dit.”

Het ratingsysteem omvat 122 digitale assets, waarbij alleen de drie bovenvermelde coins topposities behaalden. XRP (Ripple) zou het meest waarschijnlijk gaan concurreren met SWIFT, de huidige wereldwijde standaard voor grensoverschrijdende betaalopdrachten. Zoals iedereen weet, is deze methode om geld te versturen erg traag en duur. Het Ripple netwerk met bankpartners die het xCurrent en xRapid blockchain-overdrachtplatforms gebruiken, heeft een indrukwekkende groei laten zien en blijft nieuwe gebruikers toevoegen.

Het rapport beweerde met betrekking EOS, dat EOS de leidende munt was die Ethereum uitdaagt om de ‘ruggengraat van het nieuwe internet’ te worden. Hoewel het waar is dat dApps op het EOS-platform talrijker zijn dan die van Ethereum, dat het project Ethereum op dit moment geplaagd wordt door centralisatie problemen. De EOS prijs reageerde vandaag ook met een ‘pump’ van meer dan 10%, waardoor het de $4 doorbreekt en opnieuw een nieuw maandrecord neerzet.

Het is duidelijk dat centralisatie geen probleem is voor Weiss omdat Ripple de helft van de voorraad XRP bezit en beheert, en de EOS miners geld voor stemrecht hebben aangeboden, omdat er beperkingen zijn op de rechten om blokken toe te voegen.

Bitcoin was natuurlijk de enige andere cryptocurrency om een ‘A’ cijfer te halen. Het rapport vermeldde dat het ‘de best gepositioneerde coin was om dienst te doen als een winkel met waarde, en is de leider in massa-adoptie geweest’. Daarnaast ook nog eraan toevoegend dat BTC een veilige haven kan zijn in tijden van onrust.

De beste tijd om te investeren zou heel dichtbij kunnen zijn

Weiss heeft Ethereum gereduceerd tot een ‘A-‘ rapportcijfer, omdat de problemen met betrekking tot schaalvergroting ze achter EOS hebben gepositioneerd op het gebied van technologie, echter niet op het gebied van adoptie. Verrassend genoeg ontving Cardano hetzelfde cijfer voor het streven naar de meest geavanceerde, ‘smart-contract’ mogelijkheden, ook al bevindt deze zich nog in de beginfase van ontwikkeling. De ADA-koers reageerden vandaag met een stijging van meer dan 8% (moment van schrijven), om opnieuw in de top tien te komen.

Een graad lager, een B+, ging naar Litecoin, Stellar, NEO, Zcash en Steem.

De oprichter van Weiss Ratings, Martin D. Weiss, was optimistisch over de toekomst waarover hij schreef;
“Ondanks lagere prijzen sinds begin 2018, geeft ons waarderingsmodel ons hard bewijs dat een kritiek segment van de cryptocurrency-industrie een opmerkelijke groei heeft doorgemaakt in gebruikers- & transactievolume, netwerkcapaciteit en netwerkbeveiliging. Even belangrijk is onze bevinding dat deze verbeteringen vaak wordt aangedreven door een evolutie in de onderliggende technologie. Daarom zou voor diegenen die bereid zijn het risico te nemen, de beste tijd om te investeren heel dichtbij kunnen zijn. “

Ripple boekt mooie stijging van meer dan 32 procent

Ripple boekt mooie stijging van meer dan 32 procent

Ripple koersen kun je volgen op cryptobeginner.nlJe bent er voor of je bent er tegen, maar één ding staat vast, potentieel heeft Ripple absoluut. Ondanks het feit dat ze (net zoals het merendeel van de andere cryptocurrencies trouwens) een flinke terugval heeft gekend na haar all time high van 4 januari van dit jaar moet het gezegd dat Ripple duidelijk terug de weg omhoog heeft gevonden. Over de voorbije 24 uur wist ze alweer een rendement van 32 procent te behalen. Deze brengt de huidige koers op moment van schrijven terug boven de dollar. Een XRP token koop je nu dan ook voor niet minder dan 1,08 Amerikaanse dollar.

De koersstijging die Ripple meemaakt heeft ongetwijfeld voor een niet onbelangrijk deel te maken met het goede nieuws dat rond Ripple naar buiten is gekomen. Recent stond hier op Cryptobeginner.nl bijvoorbeeld nog te lezen dat de van oorsprong Spaanse bank Santander er voor gaat kiezen om een app met Ripple betalingen te lanceren in vier landen. Het gaat daarbij niet alleen om de Spaanse thuismarkt, maar ook om het Verenigd Koninkrijk, Brazilië evenals Polen. Eerder maakte ook de tweede grootste money transfer service ter wereld ‘MoneyGram’ bekend een proefproject met Ripple op te gaan starten.

Naast bovenstaande doen er ook nog heel wat geruchten de ronde over  het gebruik van Ripple bij met name Ebay en ook Amazon werd al verschillende malen genoemd. Wat hier allemaal van waar is of kan zijn blijft uiteraard koffiedik kijken. Er doen heel wat geruchten de ronde over de adoptie van een cryptocurrency door grote namen, maar in de praktijk moet het nog maar allemaal even blijken. Wel lijkt het vertrouwen in Ripple enigszins te zijn hersteld en volgens ons is dit alleen maar terecht. Ondanks het feit dat er geen garanties zijn blijven wij van mening dat Ripple eigenlijk deel moet uitmaken van ieders portfolio. Wellicht moet je nu wel even een kleine correctie afwachten vooraleer in te kopen, maar ons vermoeden is dat we in 2018 nog heel wat nieuwe koersexplosies voor Ripple gaan zien.

Western Union gaat Ripple testen

Western Union gaat Ripple testen

Eerder dit jaar, namelijk op 11 januari stond hier op Cryptobeginner.nl het bericht te lezen dat ‘s werelds tweede grootste money transfer service MoneyGram er voor koos om te gaan experimenteren met Ripple betalingen. Dat was meteen groot nieuws voor het platform waardoor meteen ook diens potentiële meerwaarde voor de sector duidelijk werd. Vandaag kunnen we nog een andere grote naam toevoegen aan het rijtje met bedrijven die interesse hebben in Ripple… en ook deze speler is niet de minste. Western Union is op dit moment namelijk bezig met Ripple testen.

Alles over Ripple kun je lezen op cryptobeginner.nl

Western Union heeft namelijk bij monde van een woordvoerder van het bedrijf bevestigd dat het voor het oplossen van verschillende problemen kijkt in de richting van het Ripple platform. Niet alleen zou het platform er voor Western Union voor kunnen zorgen dat de transactietijd kan worden ingeperkt, daarnaast zou ze de veiligheid kunnen verhogen en zouden er lagere kosten aan verbonden zijn. Bijkomend voordeel is dat het door Ripple zelf te gaan testen niet langer het mogelijke voordeel in het kamp van MoneyGram legt.

Niet alleen een woordvoerder van Western Union bevestigde ondertussen het experiment. Ook vanuit het Ripple kamp werd er uiteraard op gereageerd. Daar klinkt het volgende:

We testen reeds enige tijd verschillende mogelijkheden samen met of voor Western Union. We zijn bijzonder enthousiast over het inmiddels gerealiseerde werk en de progressie we hebben gemaakt in de richting van een een pilot implementatie van xRapid. Deze maakt voor het verwerken van haar transacties gebruik van de XRP token.

Hoe dit uiteindelijk allemaal gaat uitpakken blijft vooralsnog uiteraard de vraag. Hoe dan ook, dat een grote partij als Western Union (welke duidelijk niet de enige is) interesse toont in het gebruik van het Ripple platform biedt heel wat potentieel voor de toekomst. Kun je Western Union als partner erbij krijgen, dan krijg je toch ook een wereldwijd netwerk tot je beschikking. En een wereldwijd netwerk, betekent ook weer dat meer mensen kennis maken met cryptocurrencies. Massa-adoptie van crypto blijft uiteindelijk een essentieel iets. Wij van cryptobeginner.nl hopen daarom van harte dat het project ‘Ripple-Western Union’ dan ook doorgaan vind. Wij blijven het voor je volgen!!!

Daar is Ripple terug! XRP-koers eindelijk terug wakker?

Ripple terug na slecht begin 2019?

Een groot aantal verschillende altcoins zijn er sinds het begin van dit jaar in geslaagd om een niet onaantrekkelijke meerwaarde te realiseren. Negatieve uitblinker op dit vlak was gedurende lange tijd de XRP-token van Ripple. Ondanks heel wat positieve berichtgeving leek er maar geen schot te komen in de XRP-koers. Daar lijkt nu eindelijk terug verandering in gekomen. Op moment van schrijven noteert de XRP-koers namelijk ruim 21 procent hoger over de voorbije 24 uur. Op dit ogenblik is ze zelfs de best presterende altcoin uit de top 10. De huidige koers van de XRP-token bedraagt 0,38 Amerikaanse dollar. Is Ripple terug?

Eén van de slechtst presterende altcoins van 2019

Ondanks het feit dat er over de voorbije 24 uur dus een mooie meerwaarde is gerealiseerd door de XRP-token van Ripple is er nog niet meteen reden voor een vreugdedansje. Het blijft namelijk zo dat de token van het bedrijf Ripple tot dusver één van de slechtst presterende altcoins is van het jaar. Dit gezegd zijnde lijkt er mogelijks beterschap op komst. Er verschijnen immers de laatste tijd heel wat interessante berichten over XRP en Ripple. 

Visa koopt Earthport, partner van Ripple 

In eerste instantie is er de aankoop van het zogenaamde ‘Earthport’ door Visa. Dit bedrijf zal bij XRP-tokens waarschijnlijk extra bekend in de oren klinken. Het is namelijk zo dat Earthport door de jaren heen een nauwe samenwerking heeft opgebouwd met Ripple. Dat de onderneming nu in handen komt van Visa kan mogelijks ook voor Ripple dus een interessante meerwaarde met zich meebrengen. Met de overname van Earthport door Visa is een bedrag gemoeid van zo’n slordige 331 miljoen Amerikaanse dollar.

Geen verplichte adoptie van de XRP-token

Ondanks het feit dat bovenstaande uiteraard voor het bedrijf Ripple een niet onaanzienlijk potentieel met zich meebrengt hoeft dit noodzakelijkerwijs de reden te zijn voor de XRP-rally. Het is namelijk algemeen bekend dat de diensten die door Ripple worden aangeboden lang niet allemaal het gebruik van XRP vereisen, in tegendeel. Dit gezegd zijnde heeft het nieuws wel het sentiment ten opzichte van de XRP-token veranderd. Op moment van schrijven zijn de verdere prognoses voor de token ook vrij bullish. Zo verschenen er op Twitter reeds tal van verschillende berichten die een koersdoel van 0,50 à 0,60 dollar in het vooruitzicht stellen. 

XRP (eindelijk) beschikbaar voor inwoners van New York 

Wat wel direct positief nieuws is voor de XRP-token van Ripple is het feit dat de XRP-token nu ook beschikbaar is voor inwoners van New York. Tot voorheen was dat niet het geval. De bekendmaking verscheen recent op de blog van de cryptocurrency exchange Coinbase. Het feit dat de koers van de XRP-token nu ondergewaardeerd lijkt te zijn (geen garanties) kan er zomaar voor zorgen dat ze op een aanzienlijke interesse zal kunnen rekenen vanuit de crypto community in New York. De exacte impact hiervan blijft uiteraard vooralsnog even afwachten. Wel wordt verwacht dat de interesse in de XRP-token nog verder zal toenemen. Dit niet in het minst nu Ripple terug een uitgebreide campagne heeft gelanceerd op diverse social media platformen.

1 miljard XRP: Ripple duikt in wallet om $ 300 miljoen in crypto te verplaatsen

1 miljard XRP door Ripple verplaatst

Ripple Labs heeft gisteren 1 miljard XRP uit escrow gehaald. Dit aantal wordt momenteel gewaardeerd op ongeveer $ 300 miljoen. Als onderdeel van een maandelijkse overschrijving verplaatst Ripple, naar verluidt, overtollige fondsen op een later tijdstip opnieuw naar escrow. Of in het geval van de escrow van vorige maand, wacht het tot de volgende mogelijkheid om er één te gebruiken. De XRP escrow-rekening van 55 miljard,  is ongeveer twee jaar geleden gecreëerd om de liquiditeit en het aanbod te waarborgen.

Een gewone Ripple dag

Het gerapporteerde 24-uursvolume van de Ripple XRP bedroeg (op het moment van schrijven) meer dan $ 850 miljoen. Dit betekent dat als het volledige bedrag was geliquideerd, dit waarschijnlijk een minimaal effect zou hebben gehad op de marktprijs van het XRP-token. Maar aangezien we er ook niet vanuit gaan dat volledige liquidatie heeft plaatsgevonden, heeft deze verplaatsing vermoedelijk geen enkel effect gehad op de prijs.

Het geld werd verplaatst naar wallet adres rDdXiA3M4mYTQ4cFpWkVXfc2UaAXCFWeCK, waarna er drie opeenvolgende transacties hebben plaatsgevonden. De rekening had nog een resterend saldo van 700 miljoen van de escrow van vorige maand. Gisteren verhuisde er dus in 3 transacties, binnen drie minuten, met een totaal van 800 miljoen XRP van de rekening, waardoor er 900 miljoen overbleef. Alle drie de bestemmingsadressen van de ontvanger behoren naar verluidt ook toe aan Ripple. Hiermee kan worden aangegeven dat de fondsen zich verplaatsen voor dagelijkse activiteiten.

De escrow-verzendingen had ook een memo, zoals veel recente escrow-verzendingen dat hebben:
Go! Ripple! and Korean Community! (by XRP factory)

800 Miljoen XRP rondgepompt

Ripple meldde onlangs een significante piek in de aankopen door institutionele beleggers van zijn token. Institutionele aankopen is het soort dat Ripple op de lange termijn levensvatbaar kan maken. Dit omdat Ripple het doel heeft, om enorme betalingen mogelijk te maken in tegenstelling tot peer-to-peer betalingen. De commando- en controlestructuur van het netwerk, in combinatie met de veerkrachtige gedecentraliseerde infrastructuur, biedt veel van de functies die grote instellingen missen in bepaalde andere cryptocurrencies.

Ripple is altijd voorloper geweest in haar missie om banken en financiële instellingen in de wereld van dienst te zijn. Het doel ervan werd nog niet zo lang geleden onderschreven toen JP Morgan, één van de grootste financiële instellingen ter wereld, besloot om zijn eigen crypto-grootboek te maken, om de kosten van zijn enorme dagelijkse geld-bewegingen te verminderen. Niettemin blijft de lijst van Ripple’s institutionele partners groeien. Het zal dus vermoedelijk niet de laatste keer zijn dat men even 1 miljard XRP overboekt…

Ripple: “Verkoop van XRP steeg met 31% in eerste kwartaal 2019”

Verkoop van Ripple steeg met 31 procent eerste kwartaal 2019

Ripple heeft bekend gemaakt dat de verkoop van haar XRP-token in het eerste kwartaal van dit jaar met 31% is gestegen. De in San Francisco gevestigde firma verkocht voor in totaal 169,42 miljoen dollar aan XRP-tokens. Dit in vergelijking met de 129,03 miljoen dollar aan XRP die ze verkocht in het voorgaande kwartaal. Ondanks het feit dat dit inderdaad een mooie meerwaarde is, is dit niet meteen terug te zien in de koers van de XRP-token. Deze blijft reeds enige tijd rond hetzelfde niveau hangen.

Gerealiseerd volume in XRP neemt af

Ondanks het feit dat de verkoop van XRP-tokens dus duidelijk verder toeneemt is het opvallend dat dit niet geldt voor het volume dat de token van Ripple weet te realiseren, in tegendeel. In vergelijking met het vierde kwartaal van 2018 is er zelfs sprake van een terugval van het volume met ongeveer 2 procent. Over het eerste kwartaal van 2019 was er dan ook sprake van een volume van slechts 53,85 miljard dollar. Dit in vergelijking met het volume van 54,82 miljard in het vierde kwartaal van 2018.

Geen significante groei het voorbije jaar

Wanneer we nog verder kijken dan de recent gerealiseerde cijfers en we bijvoorbeeld de data van het voorbije jaar er bij gaan nemen kan er worden vastgesteld dat er geen sprake is van een significante groei, in tegendeel. In het eerste kwartaal van 2018 werd er door het bedrijf voor 167,7 miljoen aan XRP verkocht. Dit is slechts één procent minder in vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat het eerste kwartaal van 2018 nog maar de start inluidde van de berenmarkt.

Escrow

Verder heeft Ripple laten optekenen dat het er in het eerste kwartaal van 2019 voor heeft gekozen om 3 miljard aan XRP uit escrow accounts te halen. Van drie 3 miljard zijn uiteindelijk 2,30 miljard XRP’s terug in escrow accounts gestopt. De resterende 700 miljoen tokens die niet terug in escrow zijn gegaan zijn volgens het team achter Ripple gebruikt om te helpen bij de support van het XRP ecosysteem.

Gelist bij 120 cryptocurrency exchanges

Ondanks globaal gezien toch een beetje tegenvallende cijfers is het natuurlijk wel nog steeds zo dat XRP de derde grootste cryptocurrency is volgens marktwaarde ter wereld. Het voorbije jaar heeft ze op diverse momenten de tweede plaats overgenomen van Ethereum, maar die positie bleek de XRP-token toch niet vast te kunnen houden. Op moment van schrijven is er tussen beide projecten een verschil van zo’n 5 miljard dollar aan marktwaarde waardoor een nieuwe swap er toch niet snel lijkt aan te zitten komen. Uiteraard kan dit snel veranderen.

Wie geïnteresseerd is om over te gaan tot het aankopen van XRP kan dat op dit ogenblik doen bij zomaar even 120 verschillende cryptocurrency exchanges. Uit de gegevens van het eerste kwartaal van dit jaar blijkt dat er 19 nieuwe exchanges aan de bestaande lijst zijn toegevoegd. Wie met vers fiat-geld in wil stappen in XRP heeft de mogelijkheden overigens ook voor het uitkiezen. Zowel LiteBit, Bitvavo als AnyCoinDirect bieden dit namelijk aan.

Anycoin Direct voegt Ripple toe aan lijst met cryptocurrencies

Anycoin direct voegt ripple toe aan aanbod

De bekende aanbieder van cryptocurrencies Anycoin Direct heeft bekend gemaakt dat het Ripple heeft toegevoegd aan haar aanbod. Niet alleen biedt ze haar klanten de mogelijkheid om te investeren in de XRP-token, daarnaast kan ze via haar website ook zeer eenvoudig worden verkocht. De toevoeging van Ripple aan het aanbod van Anycoin Direct komt op een goed moment. Net zoals zoveel andere altcoins laat ook Ripple de voorbije dagen groene cijfers zien. Er lijkt dus terug beterschap aan de horizon voor deze cryptocurrency. Het vele goede nieuws van de voorbije maanden bleek in eerste instantie nauwelijks een (positieve) impact te hebben op de koers, maar daar kan nu zomaar verandering in komen.

Ripple kopen bij Anycoin Direct

Ripple kopen en verkopen via Anycoin Direct

Wil je ripple kopen; dan kun je dit doen bij Anycoin Direct!Zou jij ook graag willen investeren in Ripple en haar XRP-token? In dat geval is dat vanaf nu dus zeer eenvoudig mogelijk via Anycoin Direct! Klik hier of op de banner hiernaats om naar de Anycoin /direct website te gaan en Ripple te kopen. Op deze manier kan je zeer eenvoudig en met jouw favoriete betaalmethode investeren in de XRP-token van Ripple. Let wel, hou er rekening mee dat een destination tag vereist kan zijn. Indien dat het geval is mag je deze niet vergeten in te vullen. Doe je dat wel, dan bestaat de kans dat je jouw XRP tokens verliest.

Is Ripple toe aan een nieuwe rally of niet?

Is Ripple toe aan een koerssprong?

Ondanks de enorme hoeveelheid aan veelbelovend nieuws welke er de voorbije maanden is uitgekomen moet het gezegd dat het opvallend is dat de koers van de XRP-token van Ripple hier eigenlijk niet echt op heeft gereageerd. Veel investeerders waren de wanhoop dan ook enigszins nabij, maar nu lijkt er toch eindelijk een beetje positiviteit te bespeuren. Net als het merendeel van de altcoins heeft namelijk ook Ripple de weg naar boven duidelijk terug ingezet. Betreft het hier slechts een tijdelijke boost of is er meer aan de hand? Wij zochten het voor je uit.

Waarom bleef de impact op de XRP-koers zo beperkt?

In eerste instantie schrikt het veel (potentiële) investeerders enigszins af dat de koers van Ripple’s XRP-token zo onder de radar is gebleven de voorbije tijd en dat ondanks echt wel goed en groot nieuws. Toch is hier een niet zo complexe verklaring voor te vinden. In tegenstelling tot wat veel mensen namelijk nog steeds denken is het helemaal niet zo dat het gebruik van het Ripple systeem automatisch ook het gebruik van de XRP-token vereist, in tegendeel. Bedrijven kunnen er perfect voor kiezen om een soort van eigen gateway te verkrijgen op Ripple waardoor ze de XRP-token in principe niet nodig hebben. Er wordt aangenomen dat Ripple er wel alles aan zal doen om de kosten af te laten rekenen door middel van diens eigen XRP-token, maar garanties zijn er uiteraard niet. Dit is dan ook beslist een punt waar je als (potentiële) investeerder absoluut aandachtig voor moet zijn.

De grens van 1 Amerikaanse dollar moet worden overschreden

Voor veel investeerders is de grens van 1 Amerikaanse dollar bereiken voor Ripple een belangrijke mijlpaal. Met een huidige koers van 0,86 dollar zitten we daar behoorlijk dicht bij. Toch moet het gezegd dat zelfs een koers van 1 dollar nog altijd relatief ver onder de oorspronkelijke verwachtingen blijft steken. In eerste instantie werd er namelijk verwacht dat Ripple tegen het einde van het eerste kwartaal van dit jaar een waarde zou hebben weten te behalen van maar liefst 5 dollar. Echter moet het gezegd dat alle altcoins in de markt aanzienlijke verliezen hebben geleden waardoor Ripple zeker niet alleen achter is gebleven.

Groot groeipotentieel sterke troef voor Ripple

Het lijkt er eindelijk weer naar uit te zien dat heel wat (nieuwe) partijen vers geld in de cryptomarkt investeren. Tegelijkertijd kunnen we echter ook vaststellen dat de dominantie van Bitcoin onder druk komt te staan. Wellicht heeft dit voor een groot deel te maken met het feit dat nieuwe investeerders in het bijzonder in de richting van potentievolle en vooral op moment van schrijven betaalbare cryptocurrencies kijken. Voor 1 BTC token betaal je op vandaag een slordige 8.761 dollar terwijl één XRP-token je amper 0,86 dollar kost. Uiteraard zou je er voor kunnen kiezen om een bepaalde hoeveelheid aan Satoshi aan te kopen, maar zeg nu zelf, dan staat een portefeuille met volwaardige XRP-tokens toch net wat mooier… niet?

Al het nieuws van de voorbije maanden had vooral betrekking tot het uitvoeren van tests met de Ripple technologie. Dat is fijn om te lezen, maar Ripple moet nu echt wel eens daadwerkelijk in de praktijk worden ingezet, het liefst met behulp van haar XRP-token. Op het ogenblik dat er meer praktijkvoorbeelden aangehaald kunnen worden spreekt het voor zich dat dit ook de koers en de verdere interesse in Ripple en haar XRP-token alleen maar zal doen toenemen.

Terug naar 1 dollar in mei 2018?

Eerder hebben we het al over de magische kaap van 1 dollar gehad voor Ripple. Eigenlijk zouden we voorop kunnen stellen dat de maand mei daarvoor een gunstige periode kan zijn. Niet alleen staat deze maand er om bekend er één te zijn waarin de cryptomarkt vaak behoorlijk aantrekt, daarnaast konden we vorig jaar reeds vaststellen dat Ripple in deze periode vlotjes naar een nieuwe all-time high ging (0,41 dollar op 17 mei 2017).


Hoe Ripple kopen?

Ben jij ook iemand die wel gelooft in de toekomst van Ripple en haar XRP-token? In dat geval is het op verschillende manieren mogelijk om in deze cryptocurrency te investeren. Wist je bijvoorbeeld dat Ripple kopen ook met iDeal mogelijk is via een partij zoals LiteBit? Ben je reeds in het bezit van andere cryptocurrencies zoals bijvoorbeeld BTC-tokens en wil je het liefst van allemaal deze gebruiken om de nodige XRP-tokens in te slaan? Ook dat is uiteraard een optie. Enkele exchanges die Ripple hebben opgenomen in hun aanbod zijn Binance, Bitstamp, Poloniex evenals Kraken en HitBTC.

      

Nordic Growth Market lanceert XRP en Litecoin ETP’s

Nordic Growth Market lanceert XRP en Litecoin ETP

Nordic Growth Market, een dochteronderneming van de Borse Stuttgart exchange heeft vier nieuwe ETP’s gelanceerd. Het betreft hier “exchange traded products” welke zijn gebonden aan de prijs van Ripple’s XRP-token en Litecoin. Alle investeerders die zijn gevestigd in de Europese Unie beschikken over de mogelijkheid om te investeren in deze vier (twee voor XRP en twee voor Litecoin) nieuwe ETP’s. Het was de provider XBT, het bedrijf achter de investeringsproducten die het nieuws bekend heeft gemaakt.

Verschillende investeringsproducten met link met crypto

XBT is zeker niet aan haar proefstuk toe. De provider staat er dan ook om bekend ook in het verleden reeds verschillende ETP’s op de markt te hebben gebracht met een link naar crypto. Sterker nog het was XBT die verantwoordelijk was voor de lancering van een aan Bitcoin verbonden ETP die live ging op de Nasdaq Stockholm exchange in 2015. Later verscheen er ook een gelijkaardig product die was gebonden aan de prijs van ether.

Geen directe investering in cryptocurrencies

Het hele idee achter de financiële producten die door XBT op de markt worden gebracht is om investeerders de mogelijkheid te bieden om te speculeren op het potentieel van crypto zonder dat ze daarvoor verplicht worden om ook echt cryptocurrencies aan te kopen. Het is nog maar de vraag of dit over de lange(re) termijn wel zo positief is voor de markt. Wat natuurlijk wel positief is, is dat cryptocurrencies op deze manier wederom extra onder de aandacht worden gebracht van traditionele investeerders.

“Voor traditionele investeerders die geïnteresseerd zijn in handelen en reeds over een account beschikken bij een broker zoals bijvoorbeeld Avanza of Nordnet is het wellicht zo dat ze er maar weinig voor voelen om nog eens een extra account aan te maken bij gespecialiseerde cryptocurrency exchanges die vaak niet gereguleerd zijn. Voor deze doelgroep lanceren we nu vier gloednieuwe financiële producten die verbonden zijn aan de koers van XRP en Litecoin”, aldus Ryan Radloff, de CEO van het moederbedrijf van XBT Provider, namelijk ‘CoinShares’.

Acht crypto gerelateerde ETP’s in totaal voor XBT Provider

Sinds de lancering van haar eerste ETP in het jaar 2015 die dus over een link beschikte met Bitcoin heeft XBT Provider in totaal acht verschillende ETP’s op de markt gelanceerd. Bovendien heeft het bedrijf reeds laten optekenen dat het in de (nabije) toekomst wil uitpakken met nog meer dergelijke producten die gebaseerd zullen zijn op andere cryptovaluta’s. Om welke cryptocurrencies het dan precies zou gaan is echter nog niet bekend.

Tweede ETP in één week tijd voor Ripple’s XRP token

XBT Provider is zeker niet de enige partij die brood ziet in het aanbieden van financiële producten die zijn gelinkt aan de waarde van een bepaalde cryptocurrency. Sterker nog, eerder deze week pakte ook de Zwitserse primary stock exchange ‘SIX’ uit met een op een Ripple XRP gebaseerde ETP. Dit financiële product werd op de exchange gelanceerd door het bedrijf Amun AG. Het lijkt er dan ook naar uit te zien dat partijen die graag willen uitpakken met een dergelijk product daarvoor onder meer in de richting van Ripple’s XRP-token kijken.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!