Wat zijn Meebits NFT’s?

the meebits

De NFT’s Meebits is een NFT-collectie die is uitgebracht in mei 2021. Er zijn in totaal 20.000 unieke Meebits. Een Meebit wordt gerepresenteerd als een 3D karakter, wat lijkt op iets uit een game zoals Minecraft. Het doel van de NFT Meebits is dan ook dat ze later gebruikt zullen worden als avatars in virtuele werelden en games. Er zijn ook verschillende types van Meebits. Zo zijn er bijvoorbeeld skelet-Meebits die veel zeldzamer zijn dan menselijke Meebits, en dus ook meer waard zijn. De NFT Meebits collectie is gecreëerd door Larva Labs, dezelfde groep die de CryptoPunks had gemaakt. Net als de CryptoPunks, zijn de Meebits ook gebouwd op het netwerk van Ethereum.

Vergeleken met andere collecties, zijn de NFT’s Meebits prijzen relatief laag. De goedkoopste NFT Meebit is ongeveer 2 ETH, of zo’n 5.000 euro. Voor de meer zeldzame Meebits ben je echter wel al gauw meer dan 90 ETH kwijt, of ongeveer 235.000 euro. De prijs kan dus enorm verschillen. De NFT Meebits prijs verwachtingen zijn ook zeer zeker positief, omdat het een redelijk recent project is. Daarnaast is het ook veel goedkoper dan andere NFT’s, waardoor het lijkt alsof een NFT Meebit prijs nog veel ruimte heeft om te groeien. Het is natuurlijk moeilijk om een accurate voorspelling te maken, maar met de populariteit van NFT’s die razendsnel groeit, denken wij dat de NFT Meebits prijzen ook mee zullen groeien.

NFT Meebits kopen

Wil je één van deze NFT crypto’s kopen? Dan kun je kijken op Opensea. Dit is de grootste en eerste marktplaats ooit voor het kopen en verkopen van NFT’s. Het is ook mogelijk om ze te kopen via hun officiële site. Belangrijk om te weten is dat je deze alleen kunt kopen met Ethereum. Hou ook rekening dat er transactiekosten in de vorm van een “Gas Fee” komen kijken wanneer je een NFT koopt (en verkoopt).

NFT Meebits verwachting

Vanwege de populariteit rond NFT’s is de verwachting voor Meebits zeer positief. Ook zijn de NFT Meebits gemaakt door de makers van NFT CryptoPunks, wat een groot succes is. Hetzelfde kan dus volgen voor de Meebits.

Wat is een NFT eigenlijk?

Tegenwoordig zie je overal wel nieuws over hoe een NFT alweer is verkocht voor een aantal miljoenen euro’s. Dit trekt natuurlijk de aandacht van veel mensen naar de NFT-crypto wereld, omdat grote bedragen het laten lijken op iets belangrijks. Maar is het echt belangrijk, of is het slechts een tijdelijke hype? Om dit te kunnen beantwoorden moeten we eerst uitleggen wat NFT’s precies zijn.

NFT staat voor non-fungible token. Dit zegt je waarschijnlijk niets, dus we moeten kijken naar wat “non-fungible” precies betekent. Van een valuta zoals Bitcoin bestaan er miljoenen kopieën die uitgewisseld kunnen worden tussen mensen, waarbij ieder munt dezelfde waarde heeft. Bij NFT crypto’s is dit net iets anders; ze zijn namelijk uniek en niet vervangbaar, en dat is precies wat non-fungible betekent. Een voorbeeld is wanneer je een vliegticket koopt. Het geld waarmee je betaalt is niet uniek; je vliegticket wel.

Wat hebben mensen hier nou aan? Collecties zoals NFT Meebits kunnen bijvoorbeeld erg belangrijk zijn voor mensen die enorme fans zijn van games. Hierdoor kunnen NFT’s dus heel persoonlijk zijn, en zullen mensen er veel waarde aan hechten. Dit maakt NFT’s ideale verzamelitems. Ook opent het een nieuwe wereld voor kunstenaars, waar zij op deze populaire markt gemakkelijk hun kunstwerken kunnen verkopen aan geïnteresseerden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *