Cryptobeginner.nl

Koers Bitcoin Cash explodeert en schiet boven de 300 dollar

Koers Bitcoin Cash explodeert

Bitcoin Cash heeft het behoorlijk moeilijk gehad sinds de hard fork in november van vorig jaar. Haar koers viel dan ook spectaculair terug en bereikte daarmee een voorlopig dieptepunt op 2 april van iets minder dan 168 dollar. Het positieve sentiment waar momenteel binnen de cryptomarkt toch wel sprake van is heeft er echter voor gezorgd dat ook Bitcoin Cash een stevige boost heeft gekregen. Haar waarde schoot vandaag dan ook omhoog tot een bedrag van zomaar even 340 dollar voor één BCH-token. Daarmee lijkt ook meteen de waarde van voor de hard fork (van boven de 400 dollar) terug in het vizier te komen.

Instroom uit BTC, Tether (USDT) en fiat

Het lijkt er naar uit te zien dat het vooral de significante bedragen zijn die afkomstig zijn uit handelsparen met BTC en Tether (USDT) die de waarde van de BCH-token een extra boost geven. Dat is echter niet alles. Daarnaast kan er immers ook worden vastgesteld dat er heel wat geld afkomstig blijkt te zijn uit fiat en dan meer bepaald uit de Amerikaanse dollar. Dit betekent dus dat er heel wat vers geld in de cryptomarkt en meer bepaald in Bitcoin Cash vloeit. Ook dit lijkt aan te geven dat het vertrouwen van (nieuwe) investeerders in crypto langzaam maar zeker terug begint aan te trekken.

Ook stijging ten opzichte van Bitcoin

Net het feit dat er sprake is van een significante instroom uit BTC in BCH zorgt er voor dat Bitcoin Cash er als één van de weinige assets op de cryptomarkt in slaagt om niet alleen een stijging ten opzichte van de dollar, maar ook ten opzichte van Bitcoin te realiseren. Dit gezegd zijnde is ze niet de enige die hierin slaagt. Hetzelfde geldt namelijk ook voor Bitcoin SV evenals voor het Japanse NEM (XEM). Ook Augur (REP) is er in geslaagd om niet alleen een meerwaarde te realiseren ten opzichte van dollar, maar ook ten opzichte van de nummer één cryptocurrency. In het bijzonder voor NEM is deze positieve ontwikkeling meer dan welkom.

Ook Bitcoin SV vindt de weg naar boven

Niet alleen Bitcoin Cash, maar ook één van diens rechtstreekse concurrenten Bitcoin SV kon een boost in activiteit waarnemen. Zij zag haar waarde uiteindelijk stijgen tot 94,66 dollar. Het hoogtepunt in Bitcoin waarde bedroeg dan weer 0,01840078 BTC. Ondanks het feit dat ook Bitcoin SV dus duidelijk positieve cijfers laat zien is het wel zo dat ze de concurrentiestrijd met Bitcoin Cash duidelijk heeft verloren. Niet alleen noteert deze laatste tegen een veel hogere prijs, daarnaast ligt ook het volume gemiddeld vijf keer hoger ten opzichte van Bitcoin Cash.

Ook instappen in Bitcoin Cash met fiat-geld?

Bent u nog niet eerder ingestapt in Bitcoin Cash en zou u nu graag met vers fiat-geld een positie in deze cryptovaluta willen innemen? Dat is uiteraard perfect mogelijk. U kunt dit doen bij verschillende partijen zoals LiteBit, BTCDirect en natuurlijk ook Bitvavo. Al deze verschillende cryptocurrency brokers maken het mogelijk om direct met iDeal een investering te doen in Bitcoin Cash of tal van andere cryptocurrencies.

Alles wat je moet weten over de aankomende Bitcoin Cash hard fork

Alles over de aankomende Bitcoin Cash hard fork

Eén van de sterkste stijgers op de cryptomarkt van deze maand is ongetwijfeld Bitcoin Cash. Op 11 april stond de koers van Bitcoin Cash nog rond de 652 dollar. Op vandaag tekent ze echter een waarde aan van 1.388 dollar, ruim het dubbele van 2 weken geleden dus. Ondanks het feit dat het merendeel van de cryptomarkt enkele niet onaanzienlijke groene cijfers heeft laten optekenen steekt Bitcoin Cash er wel met kop en schouders bovenuit. Daar zou de aankomende hard fork van 15 mei zomaar iets mee te maken kunnen hebben. Alles wat je over deze hard fork moet weten lees je in dit artikel!

Wat is een hard fork precies?

Voor zij die er nog niet bekend mee zijn, een hard fork kan het best worden omschreven als een soort van software update welke gebeurt bij een crypto netwerk en resulteert in de creatie van een volledig nieuwe blockchain, veelal uiteraard met een (nieuwe) cryptocurrency die er mee samenhangt. Wie reeds enige tijd deel uitmaakt van de cryptowereld weet dat ook Bitcoin Cash een vork is van de originele Bitcoin. Iedereen die bij de splitsing houder was van BTC-tokens had recht op een gelijkaardige hoeveelheid aan BCH-tokens. Dit is ook doorgaans één van de belangrijkste redenen waarom coins die toeleven naar een hard fork in de weken daarvoor een niet onaanzienlijke stijging kunnen laten optekenen van hun koers.

Sinds de splitsing van Bitcoin Cash op 1 augustus 2017 heeft de munt een aanzienlijke groei gerealiseerd. Het absolute hoogtepunt viel natuurlijk te noteren op 20 december. Toen bereikte Bitcoin Cash een waarde van zomaar even 4.091 dollar. In vergelijking met de koers toen is de waarde van een BCH-token dan wel aanzienlijk gedaald, dat geldt eigenlijk voor alle cryptocurrencies die op de markt zijn terug te vinden.

Waarom een nieuwe hard fork op 15 mei?

Goed, op 15 mei van dit jaar mogen we dus een nieuwe hard fork verwachten voor Bitcoin Cash. Betekent dit dat er terug een nieuwe coin zal worden geïntroduceerd? Gelukkig niet. De hard fork van 15 mei is het resultaat van een bijeenkomst van zeven Bitcoin Cash ontwikkelaars welke heeft plaatsgevonden in november 2017 in Londen. De groep die bekend staat onder de naam ‘Bitcoin ABC’ heeft toen aangegeven dat bruikbaarheid haar belangrijkste zorg was voor het BCH netwerk. Om de bruikbaarheid van haar coin te verbeteren dienen er echter verschillende updates te worden doorgevoerd. Daar zitten (naar onze mening) trouwens enkele zeer veelbelovende zaken tussen.

In eerste instantie zouden er bijvoorbeeld enkele stukjes van de oorspronkelijke Bitcoin code worden geactiveerd. Het zou hierbij onder meer gaan om de ‘OP_GROUP’ code. Deze moet het mogelijk maken om eigen tokens uit te geven op het BCH netwerk. Dit dus vergelijkbaar met de ERC20 tokens die op het Ethereum netwerk uitgegeven kunnen worden.

Eén van de belangrijkste reden voor de ontwikkelaars achter Bitcoin Cash om uit te pakken met de hard fork was het realiseren van een grotere blokgrootte. Het is algemeen bekend dat het team achter Bitcoin Cash niet geloofde in de mogelijkheden en het potentieel van SegWit. Omwille van die reden kreeg Bitcoin Cash een blokgrootte mee van 8 MB. Deze blokgrootte gaat op 15 mei terug omhoog. Deze keer naar een mooie 32 MB. Dit moet er niet alleen voor zorgen dat er meer transacties kunnen worden afgehandeld, daarnaast moet dit ook nog eens op nog snellere wijze kunnen gebeuren.

Bitcoin Cash kopen?

De periode voorafgaand aan een hard fork is er één van pieken en dalen. Dit biedt perspectieven, maar je moet je als potentiële investeerder ook steeds bewust zijn van de gevaren. Ondanks het feit dat de geplande aanpassingen aan het Bitcoin Cash netwerk interessant kunnen zijn blijft het altijd afwachten hoe ze onthaald zullen worden. Geloof jij wel in het verdere potentieel van Bitcoin Cash en zou je graag willen investeren? Dat kan zeer eenvoudig door gebruik te maken van LiteBit (Bitcoin Cash kopen met iDeal) of door te kiezen voor een exchange zoals Binance.

Spannende tijden voor Ripple, Bitcoin Cash stijgt met 20%

Ripple en Bitcoin Cash stijgt

De koers van Ripple vertoont misschien wel meer dan ooit grote pieken en dalen. Nadat de enorme stijging van 21 september werd gevolgd door een logische correctie laat de XRP-token op regelmatige tijdstappen nieuwe gains zien die zowel vriend als vijand weten te verbazen. Over de voorbije 24 uur is er dan ook wederom sprake van een koersstijging van meer dan 20 procent. Dit in combinatie met een nog steeds kwakkelende ETH-koers zorgt er voor dat de tweede plaats op vlak van marktwaarde terug in zicht komt. Eerder wist Ripple al verschillende keren (kort) de tweede plaats te claimen, maar indien de trend zich verder zet zou ze zomaar eens permanent ‘s werelds tweede meest waardevolle cryptocurrency kunnen worden.

Weet Ripple de tweede plaats nu echt te claimen?

Dat er sprake is van een switch binnen de top 10 met cryptocurrencies is op zich niets nieuws onder de zon, in tegendeel. Wanneer we de huidige top 10 naast deze van een jaar geleden leggen kunnen we dan ook vaststellen dat enkele coins er uit zijn verdwenen terwijl anderen gewoon enkele plaatsen zijn gezakt of zijn gestegen. Ripple is een trouwe coin in de top 10 welke zich steeds meer blijkt te gaan manifesteren. Met een verschil van amper iets meer dan 1 miljard dollar in market cap en een koers die regelmatig aanzienlijke stijgingen laat zien lijkt het slechts een kwestie van tijd vooraleer die tweede plaats terug van Ethereum kan worden afgesnoept. Bovendien is er nog de veronderstelling dat er in de komende maanden nog heel wat positief nieuws rond Ripple naar buiten zal worden gebracht. Vooral een succesvolle lancering van het xRapid-platform en een mogelijke listing op Coinbase zouden de koers van de XRP-token zomaar eens terug een stevige boost kunnen geven.

Nekt afnemende populariteit ICO’s Ethereum?

Des te groter de koersschommelingen worden van Ripple, des te meer valt het op dat Ethereum eigenlijk vaak de slechtste leerling van de klas is. Ondanks het feit dat ze relatief betrouwbaar die tweede plaats op vlak van market cap weet te verdedigen lijkt het er naar uit te zien dat vooral de alsmaar verder slinkende populariteit van ICO’s Ethereum de das om gaat doen. Recent verscheen echter het nieuws dat Vitalik Buterin mogelijks een nieuwe technologie zou kunnen implementeren in het Ethereum netwerk welke er voor zou kunnen zorgen dat ze aanzienlijke hoeveelheid meer transacties per seconde zou kunnen verwerken. Echter lost dit uiteraard nog steeds het probleem van de afnemende populariteit van ICO’s niet op.

Ook Bitcoin Cash stijgt behoorlijk

Niet alleen Ripple heeft een koersstijging van meer dan 20 procent gemaakt, dit geldt ook voor Bitcoin Cash. Zij laat over de voorbije 24 uur dan ook een stijging optekenen van 20,42 procent tot een waarde van 526,92 Amerikaanse dollar. Dit brengt ze bovendien op een market cap van 9.153.048.473 Amerikaanse dollar. Daarmee claimt Bitcoin Cash (weliswaar op geruime afstand) de vierde plaats achter Ripple’s XRP-token. De sterkste stijgers over de voorbije 24 uur waren overigens Eternal Token en Electroneum met gains van respectievelijk 83,21 en 27,04 procent.

Wat veroorzaakt de stijging van Bitcoin Cash (BCH)?

Wat veroorzaakt stijging van Bitcoin Cash (BCH)

De koersen op de cryptomarkt lieten vandaag overwegend licht rode cijfers aantekenen met enkele positieve uitschieters. Vooral Bitcoin Cash liet alweer een mooie stijging optekenen. De meerwaarde van deze token bedraagt op moment van schrijven gezien over de voorbije week zomaar even 22 procent. Het grootste rendement werd nog steeds opgetekend op vrijdag. De koers van de BCH-token steeg op vandaag richting een waarde van 159,82 dollar. Niet alleen de koers kent een mooie stijging, dit geldt ook voor het handelsvolume. Over de voorbije 24 uur wist de token zomaar even 500 miljoen dollar aan volume te realiseren. Welke oorzaken liggen nu echter precies aan de basis van deze prijsstijging?

Toename van activiteit in BCH/BTC handelspaar

Bitcoin Cash (BCH) is nog steeds sterk afhankelijk van de koers die de originele Bitcoin (BTC) vaart. De activiteit in het BCH/BTC handelspaar is toegenomen en bedraagt op moment van schrijven 26 procent van de totale handelsactiviteit. De prijsstijging van de BTC-token tot over een waarde van 4.000 dollar heeft ook Bitcoin Cash duidelijk een extra duwtje in de rug gegeven. De impact hiervan op de waarde van de BCH-token is wellicht vrij beperkt gebleven.

Nieuw altcoin seizoen aangebroken?

Er kan worden vastgesteld dat verschillende altcoins rond deze tijd regelmatig een mooie run weten neer te zetten. Bitcoin Cash en dan natuurlijk in het bijzonder haar BCH-token blijft een belangrijke, grote coin met een enorme hoeveelheid aan liquiditeit. Bovendien viel te verwachten dat de prijs van BCH nog eens een piek zou doormaken. Het merendeel van de andere coins in de top 10 van de cryptomarkt hebben namelijk reeds een mooie stijging doorgemaakt. Bitcoin Cash bleef op dit vlak dus nog een beetje achterwege.

Trading inflows

De BCH-token kent zogenaamde “trading inflows” vanuit verschillende andere tokens. Het gaat hierbij niet alleen om de BTC-token van Bitcoin, maar ook om Ethereum (ETH) en Tether (USDT). Heel wat investeerders zijn dan ook op zoek naar betere returns op hun investering waardoor ze daarvoor graag (gedeeltelijk) uitstappen uit andere cryptocurrencies. Dit zou in principe voldoende moeten zijn om een rally op korte termijn te kunnen realiseren. Uiteraard kunnen er zoals steeds op dit vlak geen garanties worden gegeven.

De impact van de oorlog met Bitcoin SV lijkt af te nemen

De hard fork welke in november plaats heeft gevonden en waardoor Bitcoin SV (BSV) in het leven werd geroepen heeft de reputatie van beide tokens niet onaanzienlijke schade toegebracht. Inmiddels lijkt Bitcoin SV de hoop op te hebben gegeven om de plaats van Bitcoin Cash (BCH) in te nemen. Op moment van schrijven is de waarde van de BSV-token dan ook verder gedaald richting de 67 dollar. Bovendien hebben heel wat potentiële investeerders ook hun bedenkingen bij de technische kant van de coin. Het lijkt er dan ook niet meteen naar uit te zien dat BSV een nieuwe poging kan ondernemen om de strijd met BCH aan te gaan.

Kan Bitcoin Cash momentum vasthouden?

Een belangrijke vraag die (potentiële) investeerders in Bitcoin Cash en haar BCH-token zich nu stellen is of de cryptomunt haar momentum zal weten vast te houden en nog verder kan doorbreken of niet. De nabije toekomst zal het ons leren.

Coinbase Wallet voegt Bitcoin Cash support toe

Coinbase Wallet voegt Bitcoin Cash support toe

Coinbase Wallet biedt vanaf nu ondersteuning voor Bitcoin Cash (BCH) in haar mobiele applicatie. Het nieuws werd door Coinbase zelf middels haar officiële blog de wereld ingestuurd. Tot dusver was het alleen nog maar mogelijk om Bitcoin Cash te verhandelen via Coinbase. In het blogartikel dat Coinbase de wereld in heeft gestuurd staat in ieder geval het volgende te lezen:

“De wallet zal eveneens support bieden voor het Bitcoin Cash Testnet. Vanuit het ‘Advanced Settings’ onderdeel van de ‘Settings’ tab is het mogelijk om over te schakelen naar het testnet. Bovendien plannen we ook ondersteuning te bieden voor het ‘JSON Payment Protocol’ in de toekomst”.

Encryptie van tokens op het systeem zelf

Door gebruik te maken van de Coinbase Wallet wordt er voor gezorgd dat de private keys op het mobiel toestel in kwestie worden geëncrypteerd. Dit betekent dat de eigenaar van het toestel ook volledig eigenaar is van de cryptocurrencies in kwestie. Tegelijkertijd blijft Coinbase.com wel een zogenaamde ‘custodial wallet’ waarbij de funds voor haar gebruikers worden opgeslagen. Dit wordt uiteraard aanzien als een meer risicovol alternatief voor de mobiele wallet. Een dergelijke online wallet is namelijk vaak het target voor hackers. Bovendien zouden gebruikers op deze manier ook hun tokens kwijt kunnen geraken mocht Coinbase er bijvoorbeeld ooit voor kiezen om de stekker uit haar dienst(en) te trekken. Dat risico bestaat eigenlijk niet voor gebruikers van de mobiele applicatie.

Geen ondersteuning voor BitcoinSV (BSV)

Het mag duidelijk zijn dat Coinbase vooral de kaart lijkt te trekken van Bitcoin Cash en niet zozeer deze van BitcoinSV. Deze cryptocurrency ontstond naar aanleiding van de hard fork die plaats heeft gevonden op 15 november van vorig jaar. Tot dusver heeft de populaire exchange nog helemaal niet aangegeven ook maar iets met BitcoinSV te zullen gaan doen. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat gebruikers van Coinbase de tokens die ze hebben ontvangen naar aanleiding van de hard fork kunnen opvragen. Ook ondersteuning voor BitcoinSV in de mobiele wallet van Coinbase hoeft nog niet meteen te worden verwacht.

Bitcoin Cash nog steeds herstellende

Op moment van schrijven is de BCH markt zich nog druk aan het herstellen van de opdoffer die ze te verduren heeft gekregen naar aanleiding van de hard fork. De problemen die gepaard gingen met de vork en eigenlijk de volledige markt hebben beïnvloed zorgden er voor dat de waarde van de BCH-token een terugval kende van ongeveer 400 dollar naar beneden de 100 dollar. De token wordt op moment van schrijven verhandeld tegen een waarde van 145,21 dollar. Het volume over de voorbije 24 uur bedraagt 481 miljoen Amerikaanse dollar.

LBank activiteit belangrijk voor Coinbase

Het lijkt er naar uit te zien dat Bitcoin Cash vooral afhankelijk is van de activiteit die door middel van LBank wordt gerealiseerd. Ongeveer 29 procent van het volledige volume van BCH wordt bovendien gerealiseerd middels het handelspaar met Tether (USDT). Het moet evenwel gezegd dat er de laatste tijd ook kan worden vastgesteld dat het volume welke wordt gerealiseerd door middel van het handelspaar met Ethereum aanzienlijk is toegenomen. Dit volume neemt op vandaag dan ook 21 procent van de taart in beslag.

Waarde BTC-token duikt onder de 5.000 dollar

Waarde Bitcoin onder de 5000.- dollar

De cryptomarkt blijft in vrije val. De waarde van de BTC-token bereikte vandaag een absoluut dieptepunt. Het laat haar laagste waarde optekenen in zomaar even 13 maanden. De nieuwe daling heeft er voor gezorgd dat Bitcoin nu minder dan 5.000 dollar waard is. Over de voorbije 24 uur gezien liet Bitcoin alweer een stevig verlies optekenen van zomaar even 12 procent. Daarmee noteert ze op moment van schrijven aan een prijs van 4.970 dollar. Bovendien is het niet alleen Bitcoin welke rake klappen te verduren krijgt, maar nagenoeg de hele cryptomarkt. Ook Ethereum, EOS, Litecoin, IOTA, TRON en Monero laten verliezen optekenen van meer dan 11 procent. Alleen Ripple blijkt de verliezen vooralsnog binnen de perken te kunnen houden.

Regulering alweer aan basis van negatief sentiment?

Een aantal cryptocurrency experts heeft inmiddels aangegeven dat de berenmarkt stand weet te houden en zich zelfs weet te manifesteren door ernstige zorgen over de verscherpte regulering. Deze zorgen er namelijk voor dat heel wat eigenaars van tokens als het ware verplicht worden om hun assets om te zetten in fiat-geld. Aan het einde van de voorgaande week raakte bijvoorbeeld nog bekend dat de SEC (US Securities & Exchange Commission) twee initial coin offering bedrijven, namelijk Paragon en Airfox heeft verplicht om haar tokens te registreren als securities. Bovendien moesten de deelnemers van de ICO terugbetaald worden.

“De enorme verkoopdruk die we nu zien op de cryptomarkt is ontstaan door handhaving die nu nagenoeg met honderd procent zekerheid onderweg blijkt te zijn. Projecten worden gedwongen om de investeringen die ze hebben ontvangen terug te betalen. Echter is dat, na een enorme hoeveelheid aan geld te hebben gespendeerd aan marketing, uiteraard niet zo eenvoudig”, aldus Justin Litchfield, CTO bij ProChain Capital.

Niet te onderschatten oorlog bij Bitcoin Cash

Bovenstaande is zeker een probleem om bij stil te blijven staan, maar de bom onder de cryptomarkt moeten we op dit ogenblik toch vooral gaan zoeken in het kamp van Bitcoin Cash. Deze coin splitste recent op in Bitcoin Cash ABC en Bitcoin Cash SV. Bitcoin Cash miners en ontwikkelaars lijken er echter niet uit te komen welk pad ze naar de toekomst toe precies willen gaan bewandelen. Het gevolg daarvan is een aanhoudend gevecht voor dominantie in de hashing power waarmee ze trachten om de controle over het netwerk te verkrijgen. Tijdens dit gevecht hebben verschillende van ‘s werelds belangrijkste cryptocurrency exchanges uiteenlopende posities ingenomen. Dit zorgt er voor dat de community haar vertrouwen in de markt in diens totaliteit blijkt te verliezen.

Craig Wright waarschuwde voor depressie

Craig Wright, de op z’n zachtst gezegd controversiële figuur achter Bitcoin Cash SV heeft eerder investeerders al proberen te waarschuwen over het negatieve sentiment dat zou ontstaan ten opzichte van Bitcoin tijdens deze ‘oorlog’. Dit heeft voor een deel te maken met het feit dat de groepen die verantwoordelijk zijn voor dit gevecht verplicht worden om hun BTC-tokens te verkopen om op die manier hun gevecht te kunnen blijven financieren. Bovendien benadrukte hij dat het een lang gevecht belooft te worden waardoor het zomaar mogelijk is dat de prijs van Bitcoin terug kan vallen naar diens waarde van in 2014. Of ook deze voorspelling zal uitkomen is vooralsnog vooral bang afwachten.

Coinbase en Binance gaan Bitcoin Cash hard fork ondersteunen

Bitcoin Cash hard fork ondersteunt door Binance en Coinbase

Twee van ‘s werelds grootste en belangrijkste cryptocurrency exchanges, namelijk Binance en Coinbase hebben aangekondigd dat ze de aankomende Bitcoin Cash hard fork zullen ondersteunen. De hard fork staat gepland voor 15 november. De upgrade zou in de praktijk kunnen leiden tot een zogenaamde ‘code split’ van Bitcoin Cash. De code split zou worden veroorzaakt door een verschil in consensus tussen Amaury Séchet’s Bitcoin ABC en Craig Wright’s nChain. Volgens Wright zullen de voorgestelde aanpassingen van ABC niet compatibel zijn met de oorspronkelijke visie van het protocol. Dit heeft nChain er toe aangezet om zelf met haar volledige node BCH client genaamd ‘Bitcoin SV’ uit te pakken.

Coinbase bevestigt ondersteuning Bitcoin Cash hard fork

In eerste instantie liet Coinbase optekenen dat ze ondersteuning biedt voor de ‘gepubliceerde roadmap van bitcoincash.org’. In principe betekent dit net zoveel als dat de exchange de ABC client zal ondersteunen. Bovendien liet de exchange meteen ook optekenen dat ze transacties in Bitcoin Cash vanaf ongeveer één uur voor de hard fork zal stopzetten. Op deze manier hoopt de exchange de overlast van de hard fork tot een absoluut minimum te kunnen beperken. Bovendien wil het er voor zorgen dat de hard fork op deze manier weet te voldoen aan de door de exchange opgelegde security vereisten.

“We zullen onze klanten op de hoogte houden met betrekking tot de Bitcoin Cash hard fork van zodra het netwerk een consensus heeft bereikt. In het onwaarschijnlijke geval dat er verschillende chains ontstaan na de vork zal Coinbase er eveneens voor zorgen dat klanten toegang hebben tot hun funds op elke chain”.

Ook Binance stuurt aankondiging de wereld in

Niet alleen Coinbase, maar ook Binance heeft meteen aangegeven dat het ondersteuning zal bieden voor de Bitcoin Cash hard fork. De exchange heeft daarbij aangegeven dat het de funds bereikbaar zal maken op de nieuwe blockchains, maar het wel beperkingen zal opleggen tot de nieuwe coins stabiel en veilig zijn om mee te handelen. Binance zal de snapshot nemen op de accounts van haar klanten op 15 november om 04h40 PM (UTC). Omwille van deze reden zullen alle handelsactiviteiten met betrekking tot Bitcoin Cash worden opgeschort vanaf 15 november 2018 om 03h00 PM (UTC).

“Zorg er alstublieft voor dat stortingen voldoende op tijd voor aanvang van de hard fork plaatsvinden. We zullen alle technische vereisten voor onze rekening nemen voor alle gebruikers die Bitcoin Cash in hun Binance account hebben staan. Wanneer de hard fork heeft plaatsgevonden en het netwerk terug als stabiel en veilig kan worden beschouwd zullen we onze klanten daarvan op de hoogte brengen. Vanaf dat ogenblik zullen zowel stortingen als opnames terug tot de mogelijkheden behoren”, aldus nog Binance.

BCH-koers blijft stijgen

Het sentiment in de aanloop naar de hard fork is duidelijk positief. De koers van Bitcoin Cash wist de voorbije dagen reeds een mooie stijging neer te zetten en ook op vandaag is er terug sprake van een stijging van zo’n 11 procent over de voorbije 24 uur. Dit brengt de waarde van één BCH-token op moment van schrijven op zo’n 619 dollar.

Oorlog tussen Bitcoin Cash & Bitcoin SV heeft 18 miljoen dollar gekost

Bitcoin Cash versus Bitcoin SV oorlog kost 18 miljoen dollar

De oorlog waarvan sprake was tussen Bitcoin Cash en Bitcoin SV heeft de volledige cryptomarkt aanzienlijke schade toegebracht. Dit konden we reeds afleiden uit de stevig teruggevallen koersen, maar er is meer. Het minen van de twee concurrerende ketens na de Bitcoin Cash hard fork zou bijvoorbeeld zomaar even zo’n 3 miljoen dollar aan elektriciteit hebben gekost.

Het totale verlies voor de miners zou bovendien uitkomen op een slordige 18 miljoen. Dit heeft Bitmex Research bekend gemaakt. Deze benadrukt wel dat ook de kostprijs van de misgelopen vergoedingen in het bedrag is inbegrepen. Naar aanleiding van de vaststellingen welke Bitmex Research wist te maken heeft ze de volgende tweet de wereld ingestuurd:

“Het lijkt er naar uit te zien dat de Bitcoin Cash hashwar voorlopig over is. Dit kan worden vastgesteld op basis van de sterk teruggevallen hashrate naar een ‘normaler’ niveau. Het totale verlies is aan de basis gelegen rond de 6 miljoen dollar (uitsluitend rekening houdende met de energiekosten) van de in totaal 18 miljoen”.

75% van BCH-prijs in rook opgegaan

Bovenstaande cijfers zijn natuurlijk behoorlijk indrukwekkend, maar toch liggen ze (veel) lager dan de eerste verwachtingen. Toen was er sprake van veel grotere verliezen. Dit heeft alles te maken met het feit dat de eerste cijfers die bekend werden gemaakt ook rekening hielden met financiële verliezen ten gevolge van een onstabiele (of gewoon onmogelijke) handel. De hash wars hebben in ieder geval een enorme sell-off tot stand gebracht binnen de cryptomarkt welke ook Bitcoin Cash uiteraard aan de lijve heeft mogen ondervinden. In totaal ging zomaar even 75 procent van de totale waarde van de BCH-token in rook op!

Strijd om exchange rate dominantie

Ondanks het feit dat de oorlog tussen Bitcoin Cash en Bitcoin SV dus ten einde lijkt wordt er achter de schermen uiteraard wel nog gewoon strijd geleverd. Beide cryptocurrencies strijden dan ook met elkaar om een zo groot mogelijke invloed te kunnen realiseren. Bovendien wordt er ook hard gewerkt op vlak van exchange rate dominantie. Wat dit laatste betreft lijkt het er naar uit te zien dat vooral Bitcoin SV behoorlijk dominant voor de dag komt.

Stevige verliezen voor verschillende coins

Tijdens de hash oorlog heeft de BCH ABC versie een verlies opgetekend van meer dan 10 miljoen dollar. De BSV versie zag op haar beurt eveneens een verlies van 7,8 miljoen dollar. Miners trachten op de beide chains nog steeds blokken te vinden omdat dit op moment van schrijven meer opbrengt dan het minen van Bitcoin (BTC). Het Bitcoin netwerk is winstgevender geworden omdat ze er voor heeft gekozen om een eenvoudigere block reward toe te kennen. Deze nieuwe vergoeding kwam er nadat ongeveer 50 procent van de mining power het netwerk in de voorbije maanden had verlaten.

Het licht opnieuw uitgevonden?

De twee met elkaar in conflict zijnde blockchains stellen alles in het werk om het concept van digitale cash terug uit te vinden. Ze trachten dit echter te doen op het moment dat Bitcoin evenals de rest van de cryptomarkt in een stevige recessie verkeren. Op moment van schrijven noteert Bitcoin Cash aan een waarde van 99,74 dollar terwijl één token van Bitcoin SV een kostprijs heeft van 88,53 dollar. Voorlopig lijkt Bitcoin Cash de strijd met Bitcoin SV te winnen, maar zal dat ook in de toekomst het geval zijn? We zijn benieuwd!

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!