Zo af en toe is het wel eens interessant om te kijken naar de transacties die gebeuren met bepaalde cryptocurrencies. Zelden springt daar echter echt een transactie tussenuit… tot 20 oktober 2018 dan. Deze dag zal namelijk de geschiedenisboeken ingaan als de dag waarop de (tot dusver) grootste transactie met LTC ooit heeft plaatsgevonden. De transactie had betrekking tot een bedrag van zomaar even 62 miljoen dollar. De kostprijs die voor deze transactie in rekening werd gebracht? 50 dollarcent! Dit nieuws werd bekend gemaakt door de website Litecoin.com welke overigens niet de officiële website is van de cryptocurrency. De transactie was goed voor zomaar even meer dan 1 miljoen aan LTC-tokens.

Transactie met 1,159,005.90779568 LTC

De grootste transactie met LTC tot dusver had betrekking tot zomaar even 1,159,005.90779568 LTC-tokens die van eigenaar zijn verwisseld. Wat heeft deze transactie nu precies getriggerd? Zeer eenvoudig, namelijk de ondersteuning van de nieuwe Litecoin adressen. Wanneer we de transactie meer in detail gaan bekijken kan er namelijk worden vastgesteld dat ze van een Legacy naar een SegWit adres zijn gegaan. Het SegWit-adres zou eveneens een multi-signature adres kunnen zijn.

Bovenstaande is natuurlijk interessant om te weten, maar hoe kunt u nu precies zo’n SegWit-adres herkennen? Zeer eenvoudig. Een SegWit-adres voor Litecoin begint namelijk steeds met een M. Transacties welke gebruikmaken van SegWit zijn bovendien ook kleiner in grootte. Dit betekent dat ze sneller door het netwerk verwerkt kunnen worden en bovendien is het ook nog eens zo dat er meer transacties in een block passen.

Multi-signature wallet

Een tweede mogelijkheid is dat er sprake is van een zogenaamde multi-signature wallet. Het betreft hier een wallet welke zoals de naam reeds enigszins laat vermoeden over meerdere private keys beschikt. Een transactie die wordt uitgevoerd vanaf een dergelijke wallet dient door verschillende private keys te worden ondertekend vooraleer ze daadwerkelijk kan worden doorgevoerd. Een multi-signature wallet wordt omwille van die reden dan ook aanzien als een stuk veiliger in vergelijking met een gewoon wallet-adres.

Wie is de eigenaar van de Litecoin wallet?

Wie er nu precies de eigenaar is van de Litecoin wallet die verantwoordelijk was voor de grootste transactie met LTC tot dusver is niet bekend. Wat we echter wel weten is dat de transactie is uitgevoerd vanuit een zogenaamde ‘cold storage wallet’ naar een SegWit adres. Dit zorgt er voor dat de kans op z’n minst aanzienlijk te noemen is dat het hierbij gaat om een cold storage adres van een exchange. Is dit voor u nog niet helemaal duidelijk? Een cold storage wallet is een wallet welke niet is verbonden met het internet. Een bekend voorbeeld van zo’n wallet zijn de hardware exemplaren van bijvoorbeeld Trezor en Ledger. Exchanges maken net als lange termijn investeerders gebruik van een dergelijke wallet om het risico op hacks tot een absoluut minimum te kunnen beperken.

Het vermoeden van een exchange wallet

Waarom bestaat nu precies het vermoeden dat het hierbij gaat om een wallet van een exchange? Onder meer omdat de transactie verschillende inputs bevat van 20.000 LTC. Deze inputs bestaan ook op hun beurt terug uit vier transacties welke telkens goed zijn voor 5.000 LTC. Elke transactie kan getraceerd worden naar een adres welke beschikt over meer dan 150.000 LTC in diens balans. Bovendien vinden er telkens aanzienlijke transacties plaats van en naar het adres. Dit laat het vermoeden bestaan dat er sprake is van een (hot) wallet van een exchange. Het zou daarbij dan ook zomaar kunnen gaan om transacties van gebruikers die geld storten evenals terug opnemen van het platform in kwestie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.