Cryptobeginner.nl

WavesWAVES koers24u laag24 u hoogKopen?
$29,17$28,92$31,17Registreren

Waves is steeds populairder aan het worden. De actuele prijs is op dit moment $29,17 per Waves. Momenteel staat Waves op 58 geranked van de totale cryptocurrency markt.
De prijs van WAVES schommelt enorm. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $31,17 en de laagste prijs was slechts $28,92 per Waves.

Deze coin kan gekocht worden bij Bitvavo en Binance,

Op deze pagina geven wij jou interessante informatie over deze coin. Wist jij bijvoorbeeld dat WAVES al actief is sinds 2016-06-12 en sindsdien een stijging van 22.180,07%% behaald heeft. Stel je voor als je vanaf het begin voor 100 euro gekocht had. Nu zou je op een behoorlijke winst zitten ermee.
Is het te laat om als nog winst te pakken op deze coin? Op deze pagina tonen wij interessante data en delen wij onze eigen Waves verwachtingen zodat jij deze keuze zelf kunt maken.

Prijs verschil van Waves

Benieuwd hoe deze currency gepresteerd heeft de afgelopen tijd? Je leest het af in onderstaande tabel.

VS1 uur24 uurWeekMaandJaar
Euro0,63%4,51%6,46%+30,99%+1.055,62%
USD0,67%4,83%7,24%+31,17%+1.047,51%
      

 

Hoe populair is deze coin op social media?

Hoe populair is deze coin op Google?

 

Wat is Waves?

Waves is een multifunctioneel blockchain-platform dat verschillende use cases ondersteunt, waaronder gedecentraliseerde applicaties (DApps) en slimme contracten.

Waves werd gelanceerd in juni 2016 na een van de eerste initial coin offerings (ICO) van de cryptocurrency-industrie. Waves wilde aanvankelijk de eerste blockchain-platformen verbeteren door de snelheid, het nut en de gebruiksvriendelijkheid te vergroten.

Het platform heeft verschillende wijzigingen ondergaan en nieuwe spin-off-functies toegevoegd om voort te bouwen op het oorspronkelijke ontwerp. Het native token van Waves is WAVES, een onbeperkt aanbodtoken dat wordt gebruikt voor standaardbetalingen zoals block rewards. Waves is opgericht door de Oekraïense wetenschapper Alexander Ivanov, die ook wel bekend staat als Sasha Ivanov.

Kennismaking met Waves

Er wordt naar Waves vaak verwezen als zijnde een ‘open blockchain platform’. Ze werd eigenlijk in eerste instantie in het leven geroepen om de functies van bijvoorbeeld Bitcoin te verlengen. Op het eerste zicht zou het er misschien naar uit kunnen zien dat Waves als doel heeft om de andere cryptocurrencies te vervangen, maar in de praktijk is dat zeker niet het geval, in tegendeel. In principe heeft het bedrijf achter Waves vooral als doel om een platform te creëren waarop een bepaald goed met een achterliggende waarde op kan worden uitgegeven. Het kan hierbij gaan om verschillende zaken zoals bijvoorbeeld traditionele valuta’s, maar ook cryptocurrencies evenals waardepapieren en ga zo maar door. Door gebruik te maken van hun platform is het mogelijk om verschillende handelingen met deze zaken uit te voeren en dat bovendien op een 100 procent decentrale manier.

Een solide basis

Het Waves platform beschikt over een solide basis waarbij er werd gekeken naar reeds andere bestaande cryptoprojecten. Dit zorgt er voor dat Waves gedeeltelijk leentje buur heeft gespeeld bij namen zoals Nxt en BitShares. Dit betekent evenwel niet dat het een simpele kloon is van deze projecten, in tegendeel. Het complete platform werd vanaf de basis uniek ontwikkeld en geprogrammeerd in de programmeertaal Scala. In de basis mag het concept dat Waves uitdraagt dan misschien niet helemaal uniek zijn, de manier waarop ze alles aanpakt is dat beslist wel. Vooral op vlak van gebruiksvriendelijkheid scoort dit platform dan ook werkelijk uitstekende punten.

Zelf een digitale token aanmaken op Waves

Het platform biedt iedereen de mogelijkheid om een geheel eigen token te creëren. Dit klinkt als een handeling die heel wat voeten in de aarde heeft, maar het tegendeel is waar. Het creëren van een eigen token kan dan ook reeds gebeuren binnen een tijdspanne van slechts 1 minuut! De waarde van elke token die wordt gecreëerd is bovendien gewaarborgd doordat 1 op 1 een andere ‘echte’ valuta er voor garant staat.

Het in- en uitvoeren van euro’s en andere klassieke valuta’s

Blockchain exchanges krijgen stelselmatig te maken met heel wat verschillende uitdagingen. Eén van de belangrijkste van deze uitdagingen heeft te maken met het in- en uitvoeren van zogenaamd ‘fiduciair geld’. Een bekend voorbeeld van dergelijk geld is onze eigen euro. Om dit mogelijk te maken heeft Waves er voor gekozen om gebruik te maken van zogenaamde fiat gateways. Het betreft hier een centrale partij die is gelicenseerd en op automatische wijze de klassieke munteenheden kan accepteren en vervolgens omzetten naar tokens op de blockchain van Waves.

Reguleren van cryptocurrencies met het Waves platform?

Het potentieel waar men over beschikt is terug te vinden in verschillende facetten van het platform. Het feit dat het platform beschikt over zogenaamde fiat gateways welke dienst doen als centrale autoriteit is het mogelijk om wet- en regelgeving toe te gaan passen. Deze kan worden toegepast op zowel de in- als uitstroom van fiduciair geld binnen de blockchain. Op moment van schrijven dient er nog te worden vastgesteld dat met name compliance frameworks zoals KYC en AML een barrière opwerpen tussen blockchain en de ‘echte’ wereld. Het platform van Waves met haar fiat gateways kan er echter voor zorgen dat heel wat landen over de mogelijkheid beschikken om cryptocurrency te reguleren en dat biedt naar de toekomst toe heel wat interessante opportuniteiten.

Waves verwachting 2021 – 2025

Natuurlijk wil jij weten wat de Waves verwachting is. Gaat Waves stijgen of gaat het dalen? Op Cryptobeginner.nl proberen wij je te helpen om zelf een Waves voorspelling te maken. Het nieuws is een enorm belangrijke factor van een eventuele prijs stijging of een prijs daling van Waves.

Je kunt in cryptocurrency op de lange termijn investeren. Je vraagt je dan af wat de verwachting voor 2025 of zelfs 2030 is. Als je voor korte termijn investeert, dan wil je in een kleine prijsschommeling je winst pakken.

Neem bijvoorbeeld een time frame van 24 uur. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $31,17 en de laagste prijs was slechts $28,92 per Waves. Als je dus binnen deze 24 uur wist te voorspellen wat het laagste punt was en toen in kocht en het bij het hoogste punt weer verkocht heb je toch een leuke winst te pakken. Er zijn genoeg day traders die dit dagelijks doen.

Als je juist meer op de lange termijn wilt investeren, dan kijk je meer naar macro economische factoren. Maar ook het team achter WAVES is belangrijk om te volgen.

De github van deze currency wordt gevolgd door 196 mensen. Op Reddit https://www.reddit.com/r/Wavesplatform/ kun je ook vaak meelezen voor interessante inzichten.

Kortom de WAVES verwachtingen kun je op verschillende manieren bekijken. Het is aan jou om onderzoek te doen en je eigen conclusies te trekken.

 

Prijs historie van Waves

Hoe goed heeft Waves het door de jaren heen gedaan? Wij hebben de hoogte punten en dieptepunten door de jaren heen bijgehouden.

Jaar Gem. Prijs Max. Prijs Min. Prijs Gem. Market Cap Gem. Volume Supply Volatiliteit
2016 $0,29 $1,68 $0,12 $20,1 mln $122.400 91,4 mln 183%
2017 $3,39 $18,07 $0,18 $338,7 mln $9,2 mln 99,4 mln 158%
2018 $4,11 $14,11 $0,98 $412,9 mln $21,5 mln 100,7 mln 134%
2019 $1,82 $3,31 $0,52 $182,0 mln $20,0 mln 100,0 mln 81%
2020 $2,40 $9,27 $0,58 $240,4 mln $56,0 mln 100,0 mln 137%
Ben je nieuw met crypto? Doe dan onze Cryptobeginner cursus. Gegarandeerd veilig crypto kopen na het volgen van onze cursus. "Dé Complete en eenvoudig te volgen Stap Voor Stap Online Cursus die je actief begeleidt bij het opzetten van een account en jou echt alle skills leert om veilig en zelfstandig je eerste cryptocurrencies te kopen, te bewaren en te verkopen."