Tezos verwachting

Tezos XTZ koers 24u laag 24 u hoog Kopen?
$3,15 $2,94 $3,37 Registreren

Tezos is steeds populairder aan het worden. De actuele prijs is op dit moment $3,15 per Tezos. Momenteel staat Tezos op 46 geranked van de totale cryptocurrency markt.
De prijs van XTZ schommelt enorm. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $3,37 en de laagste prijs was slechts $2,94 per Tezos.

Op deze pagina geven wij jou interessante informatie over deze coin. Wist jij bijvoorbeeld dat XTZ al actief is sinds en sindsdien een stijging van 798,40%% behaald heeft. Stel je voor als je vanaf het begin voor 100 euro gekocht had.
Is het te laat om als nog winst te pakken op deze coin? Op deze pagina tonen wij interessante data en delen wij onze eigen Tezos verwachtingen zodat jij deze keuze zelf kunt maken.

Prijs verschil van Tezos

Benieuwd hoe deze currency gepresteerd heeft de afgelopen tijd? Je leest het af in onderstaande tabel.

VS 1 uur 24 uur Week Maand Jaar
Euro +0,41% -5,84% -11,03% -47,58% +12,09%
USD +0,41% -5,99% -11,46% -47,45% +20,19%

De  Tezos koers heeft vanaf de launch in 2018 een gestadige groei doorgemaakt en is dat zeker niet ongemerkt voorbij gegaan. Het is een felle concurrentiestrijd op de cryptomarkt en moet er niet alleen ingespeeld worden op de wensen van de klant, maar moet het product zich kunnen onderscheiden.

Het moet gezegd dat de XTZ-token van Tezos haar lancering op de markt niet heeft gemist, in tegendeel. Ze gaat dan ook de geschiedenisboeken in als één van de meest succesvolle ICO’s ooit. In amper twee weken tijd slaagde het project er dan ook in om een bedrag van zomaar even 232 miljoen dollar op te halen. Het vertrouwen in het project was reeds bij de start duidelijk enorm te noemen. Helaas heeft Tezos in het verleden ook af te rekenen gekregen met tal van verschillende problemen. Deze lijken inmiddels gelukkig wel te zijn verholpen waardoor het project terug constructief aan de weg kan bouwen. Bent u ook wel geïnteresseerd in het Tezos project en wilt u er dan ook graag meer over te weten komen. Dat kan op deze pagina!

Voor de afkorting Tezos koers XTZ is dat met een inbreng van 8000 XTZ, er actief deelgenomen mag worden aan het doen van voorstellen voor het veranderingen van de blockchain code. Deze inbreng wordt baking genoemd en gaat ook frauduleuze handelingen tegen.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br /><p class=
Bitvavo

Beste platform & exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br /><p class=
Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br /><p class=
Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br /><p class=
Litebit

Eenvoudig te gebruiken

Rating

8,5

Aantal cryptocurrencies

50+

BekijkLitebit
 /></a><br /><p class=
Kraken

Internationale exchange

Rating

8,1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

 

Wat is dan de Tezos koers verwachting?

Er is bij de oprichting van Tezos door Arthur Breitman erop gewezen dat pas door een actieve participatie van de munthouders er daadwerkelijk een gedecentraliseert gebruik en beslisvorming bereikt kan worden. Het is dus belangrijk om er een beloning aan te koppelen en is er het proces van ‘baking’ toen geintroduceerd.

De veranderingen waar er voor kan worden gekozen gaan door een validatieproces dat 23 dagen duurt. Na een testperiode van 48 uur pas wordt alles volledige geimplementeerd en dan ook pas wanneer er sprake is van een absolute meerderheid die erachter staat.

Het is een werkwijze die soms wat omslachtig kan overkomen, maar Tezos tot een veilige munt maakt en ook de macht niet legt bij een bepaalde groep. Voor de  Tezos verwachting 2021 wordt er dus met al deze factoren rekening gehouden.

Tezos nieuws verwachtingen

De nogal grote ontwikkelingen op het gebied van cryptovaluta waarbij men er steeds meer de nadruk op legt dat er ruimte moet zijn voor veranderingen en dat de macht niet geconcentreerd mag zijn bij een selecte groep, heeft velen laten kijken naar Tezos als de cryptovaluta van voorkeur.

Met de koers Tezos in een algemeen stijgende trend, is er ook veel belangstelling voor de munt vanuit toonaangevende exchanges als Binance en Coinbase. Houders van XTZ worden beloond wanneer zij lang hun Tezos tegoeden aanhouden. Zo een mate van vertrouwen wordt zeker meegenomen bij de Tezos verwachting 2021.

Er is een totaal van rond de 750 millioen XTZ in omloop en wordt daarvan 20% vastgehouden door de ontwikkelaar. Dat geeft weer eens aan, dat de macht voor het verrichten van aanpassingen daadwerkelijk bij de overige XTZ houders ligt. De ruimte die er wordt gelaten voor het verrichten van de aanpassingen, maakt Tezos tot een competieve munt die vrij snel kan inspelen op wensen van de markt.

Wat gaat Tezos doen?

Met een sterk vertrouwen in XTZ door de grote exhanges en de wijze waarop de veiligheid wordt gegarandeerd middels de proof-of-stake, moet de Tezos dollar koers zeker in de gaten worden gehouden. Houders van Tezos die contributies verrichten aan de blockchain worden beloont en zorgt dit voor de dynamiek die een sterke invloed heeft op de Tezos koers verwachting 2025.

Om er nog meer kracht aan bij te zetten werd er in 2020 een overeenkomst gesloten met de Societe Generale, een van de grootste Franse banken. Dat straalt vertrouwen uit en is dat nu eenmaal van onschatbare waarde binnen de wereld van cryptocurrencies. Tezos verwachting lange termijn is een weerspiegeling van al deze ontwikkelingen en is de voorspelling Tezos dan ook dat het op den duur de strijd aan zal gaan met de grotere spelers.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br /><p class=
Bitvavo

Beste platform & exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br /><p class=
Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br /><p class=
Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br /><p class=
Litebit

Eenvoudig te gebruiken

Rating

8,5

Aantal cryptocurrencies

50+

BekijkLitebit
 /></a><br /><p class=
Kraken

Internationale exchange

Rating

8,1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Kennismaking met Tezos (XTZ)

Een belangrijk deel van de populariteit waar Tezos op kan rekenen is het gevolg van het feit dat ze zich kan blijven door ontwikkelen. Bovendien is het zo dat Tezos in de praktijk grote gelijkenissen vertoont met Ethereum. De manier waarop het platform zich door kan ontwikkelen zorgt er voor dat er in tegenstelling tot bij de meeste andere cryptocurrencies geen hard forks zijn vereist voor het doorvoeren van gewenste updates aan het netwerk. Kenmerkend voor het project van Tezos is niet alleen dat ze ondersteuning biedt voor zogenaamde smart contracts, daarnaast kenmerkt ze zich door een ingebouwd bestuur en is er sprake van “formal verification”. Daarnaast is het zo dat Tezos in vergelijking met Ethereum geen gebruik maakt van een proof of work (en toekomstig proof of stake) algoritme. In plaats daarvan heeft het team achter Tezos gekozen voor het Delegated Proof of Stake algoritme.

Het bestuur van Tezos

Voor potentiële investeerders in het project Tezos is het belangrijk om te weten dat het bestuur volledig bestaat uit zogenaamde aandeelhouders. Dit betekent dat iedereen die houder is van XTZ-tokens mee kan participeren in het bestuur van het protocol. Op het ogenblik dat één van de ontwikkelaars een voorstel lanceert voor het doorvoeren van een bepaalde upgrade aan het protocol zullen alle eigenaars van XTZ-tokens over de aangekondigde upgrade kunnen stemmen. Pas op het ogenblik dat er een meerderheid van de coinbezitters zich achter het voorstel kan scharen wordt deze ook daadwerkelijk doorgevoerd.

De manier waarop het systeem met stemmen werkt werd uiteraard op voorhand bepaald. Wat het platform van Tezos potentieel extra interessant maakt is het feit dat met voldoende stemmen zelfs aanpassingen aan het platform mogelijk kunnen worden gemaakt. Door deze manier van werken toe te passen kan er in de praktijk voor worden gezorgd dat het systeem zich kenmerkt door een honderd procent correct verloop. Bovendien zullen ontwikkelaars op deze manier ook aangespoord en gemotiveerd worden om het platform te blijven doorontwikkelen.

Misschien wel het belangrijkste voordeel dat het governance concept van Tezos met zich meebrengt is terug te vinden in het feit dat hard forks niet langer zijn vereist. Dit is het gevolg van het feit dat Tezos over de mogelijkheid beschikt om upgrades “on-chain” door te voeren. Op deze manier hoeft er niet telkens terug een nieuwe blockchain te worden gecreëerd. Heel wat investeerders zien hier ook een niet onbelangrijk voordeel in ten opzichte van bijvoorbeeld het Ethereum platform.

Het “Delegated Proof of Stake” algoritme

Tezos maakt zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven gebruik van het zogenaamde “Delegated Proof of Stake” algoritme. Het betreft hier een algoritme waarbij er gebruik wordt gemaakt van het zogenaamde “baking”. Tijdens dit proces worden er nieuwe blokken “Tezzies” aangemaakt. Deze Tezzies zullen in de praktijk steeds volledig willekeurig worden toegewezen aan een specifieke Tezzie welke reeds in de markt is terug te vinden. De persoon of partij welke in het bezit is van deze Tezzie zal uiteindelijk het blok toegewezen krijgen. In principe fungeert dit systeem als een soort van loterij waarbij elke Tezzie de functie van een lot vertegenwoordigt. Des te meer loten je in bezit hebt, des te groter jouw kans is om te winnen.

Bovenstaande betekent evenwel niet dat elke investeerder in Tezos verplicht is om aan dit proces deel te nemen, in tegendeel. Je kan namelijk ook perfect de keuze maken om jouw coins als het ware te delegeren aan iemand anders. Uiteindelijk zal het dan ook deze partij zijn die er mee gaat “baken”. Als baker ontvang je enkele weken op voorhand een waarschuwing met betrekking tot het moment waarop je jouw coinborg moet gaan inzetten. De bakers ontvangen voor het eerlijk handelen een bepaalde vergoeding. Dit aldus bijvoorbeeld wanneer ze er in zijn geslaagd om een blok goed te keuren. Heeft men oneerlijk gehandeld? Dan worden ze daarvoor gestraft. Zo blijft het Tezos systeem ten allen tijde eerlijk en transparant.

Tezos (XTZ) kopen

Bent u na het lezen van de informatie op deze pagina met betrekking tot het Tezos project ook wel geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden van dit platform? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat het mogelijk is om de XTZ-token op verschillende manieren aan te kopen. Er zijn dan ook verschillende cryptocurrency exchanges welke er voor hebben gekozen om de token in hun aanbod op te nemen. Het gaat hierbij onder meer om de volgende exchanges:

  • Kraken;
  • HitBTC;
  • Huobi Global;
  • Bitfinex;
  • Gate.io

Op moment van schrijven is het zo dat (nog) geen enkele Nederlandse cryptocurrency broker er voor heeft gekozen om deze cryptocurrency in haar aanbod op te nemen. Dit betekent dat het nog niet mogelijk is om in te stappen met vers fiat-geld. Van zodra daar verandering in komt spreekt het voor zich dat we daar meteen melding van zullen maken hier op Cryptobeginner.nl. Wees er dan ook zeker om regelmatig ons actuele nieuws te volgen!

Hoe veilig uw Tezos tokens opslaan?

Op het ogenblik dat u er voor kiest om een bepaalde hoeveelheid aan XTZ-tokens aan te kopen bij een bepaalde cryptocurrency exchange is het nooit een goed idee om deze tokens zomaar bij de exchange in kwestie te laten staan, in tegendeel. In plaats daarvan wordt het dan ook aangeraden om ze meteen weg te zetten op een wallet waarvan u zelf houder bent van de private key. Enkele voorbeelden van Tezos wallets die je kan gebruiken zijn onder meer:

  • De TezBox Wallet;
  • De Galleon Tezos Wallet;
  • De Tezos CLI Wallet;
  • De Kukai Tezos Wallet;
  • De Tezos.Blue Wallet;

Naast bovenstaande cryptocurrency wallets is het zo dat je er eveneens voor kan kiezen om gebruik te maken van een zogenaamde hardware wallet. Met name de Trezor T maakt het voor investeerders in Tezos perfect mogelijk om er hun XTZ-tokens op, op te slaan. In het bijzonder wanneer u bent ingestapt in Tezos voor de lange(re) termijn is een dergelijk toestel zonder ook maar enige twijfel het overwegen meer dan waard.

Willem

Sinds 2014 actief in cryptocurrency. Helpt graag de cryptobeginners van Nederland met basis kennis over cryptocurrency. Heb je vragen? Laat gerust een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *