Cryptobeginner.nl

TezosXTZ koers24u laag24 u hoogKopen?
$6,09$6,09$7,00Registreren

Tezos is steeds populairder aan het worden. De actuele prijs is op dit moment $6,09 per Tezos. Momenteel staat Tezos op 32 geranked van de totale cryptocurrency markt.
De prijs van XTZ schommelt enorm. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $7,00 en de laagste prijs was slechts $6,09 per Tezos.

Deze coin kan gekocht worden bij Bitvavo en eToro,

Op deze pagina geven wij jou interessante informatie over deze coin. Wist jij bijvoorbeeld dat XTZ al actief is sinds en sindsdien een stijging van 1.638,14%% behaald heeft. Stel je voor als je vanaf het begin voor 100 euro gekocht had. Nu zou je op een behoorlijke winst zitten ermee.
Is het te laat om als nog winst te pakken op deze coin? Op deze pagina tonen wij interessante data en delen wij onze eigen Tezos verwachtingen zodat jij deze keuze zelf kunt maken.

Prijs verschil van Tezos

Benieuwd hoe deze currency gepresteerd heeft de afgelopen tijd? Je leest het af in onderstaande tabel.

VS1 uur24 uurWeekMaandJaar
Euro1,89%7,89%+10,82%+78,65%+147,94%
USD1,91%8,21%+9,90%+78,90%+146,24%
      

 

Hoe populair is deze coin op social media?

Hoe populair is deze coin op Google?

 

Kennismaking met Tezos (XTZ)

Een belangrijk deel van de populariteit waar Tezos op kan rekenen is het gevolg van het feit dat ze zich kan blijven door ontwikkelen. Bovendien is het zo dat Tezos in de praktijk grote gelijkenissen vertoont met Ethereum. De manier waarop het platform zich door kan ontwikkelen zorgt er voor dat er in tegenstelling tot bij de meeste andere cryptocurrencies geen hard forks zijn vereist voor het doorvoeren van gewenste updates aan het netwerk. Kenmerkend voor het project van Tezos is niet alleen dat ze ondersteuning biedt voor zogenaamde smart contracts, daarnaast kenmerkt ze zich door een ingebouwd bestuur en is er sprake van “formal verification”. Daarnaast is het zo dat Tezos in vergelijking met Ethereum geen gebruik maakt van een proof of work (en toekomstig proof of stake) algoritme. In plaats daarvan heeft het team achter Tezos gekozen voor het Delegated Proof of Stake algoritme.

Het bestuur van Tezos

Voor potentiële investeerders in het project Tezos is het belangrijk om te weten dat het bestuur volledig bestaat uit zogenaamde aandeelhouders. Dit betekent dat iedereen die houder is van XTZ-tokens mee kan participeren in het bestuur van het protocol. Op het ogenblik dat één van de ontwikkelaars een voorstel lanceert voor het doorvoeren van een bepaalde upgrade aan het protocol zullen alle eigenaars van XTZ-tokens over de aangekondigde upgrade kunnen stemmen. Pas op het ogenblik dat er een meerderheid van de coinbezitters zich achter het voorstel kan scharen wordt deze ook daadwerkelijk doorgevoerd.

De manier waarop het systeem met stemmen werkt werd uiteraard op voorhand bepaald. Wat het platform van Tezos potentieel extra interessant maakt is het feit dat met voldoende stemmen zelfs aanpassingen aan het platform mogelijk kunnen worden gemaakt. Door deze manier van werken toe te passen kan er in de praktijk voor worden gezorgd dat het systeem zich kenmerkt door een honderd procent correct verloop. Bovendien zullen ontwikkelaars op deze manier ook aangespoord en gemotiveerd worden om het platform te blijven doorontwikkelen.

Misschien wel het belangrijkste voordeel dat het governance concept van Tezos met zich meebrengt is terug te vinden in het feit dat hard forks niet langer zijn vereist. Dit is het gevolg van het feit dat Tezos over de mogelijkheid beschikt om upgrades “on-chain” door te voeren. Op deze manier hoeft er niet telkens terug een nieuwe blockchain te worden gecreëerd. Heel wat investeerders zien hier ook een niet onbelangrijk voordeel in ten opzichte van bijvoorbeeld het Ethereum platform.

Het “Delegated Proof of Stake” algoritme

Tezos maakt zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven gebruik van het zogenaamde “Delegated Proof of Stake” algoritme. Het betreft hier een algoritme waarbij er gebruik wordt gemaakt van het zogenaamde “baking”. Tijdens dit proces worden er nieuwe blokken “Tezzies” aangemaakt. Deze Tezzies zullen in de praktijk steeds volledig willekeurig worden toegewezen aan een specifieke Tezzie welke reeds in de markt is terug te vinden. De persoon of partij welke in het bezit is van deze Tezzie zal uiteindelijk het blok toegewezen krijgen. In principe fungeert dit systeem als een soort van loterij waarbij elke Tezzie de functie van een lot vertegenwoordigt. Des te meer loten je in bezit hebt, des te groter jouw kans is om te winnen.

Bovenstaande betekent evenwel niet dat elke investeerder in Tezos verplicht is om aan dit proces deel te nemen, in tegendeel. Je kan namelijk ook perfect de keuze maken om jouw coins als het ware te delegeren aan iemand anders. Uiteindelijk zal het dan ook deze partij zijn die er mee gaat “baken”. Als baker ontvang je enkele weken op voorhand een waarschuwing met betrekking tot het moment waarop je jouw coinborg moet gaan inzetten. De bakers ontvangen voor het eerlijk handelen een bepaalde vergoeding. Dit aldus bijvoorbeeld wanneer ze er in zijn geslaagd om een blok goed te keuren. Heeft men oneerlijk gehandeld? Dan worden ze daarvoor gestraft. Zo blijft het Tezos systeem ten allen tijde eerlijk en transparant.

Tezos verwachting 2021 – 2025

Natuurlijk wil jij weten wat de Tezos verwachting is. Gaat Tezos stijgen of gaat het dalen? Op Cryptobeginner.nl proberen wij je te helpen om zelf een Tezos voorspelling te maken. Het nieuws is een enorm belangrijke factor van een eventuele prijs stijging of een prijs daling van Tezos.

Je kunt in cryptocurrency op de lange termijn investeren. Je vraagt je dan af wat de verwachting voor 2025 of zelfs 2030 is. Als je voor korte termijn investeert, dan wil je in een kleine prijsschommeling je winst pakken.

Neem bijvoorbeeld een time frame van 24 uur. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $7,00 en de laagste prijs was slechts $6,09 per Tezos. Als je dus binnen deze 24 uur wist te voorspellen wat het laagste punt was en toen in kocht en het bij het hoogste punt weer verkocht heb je toch een leuke winst te pakken. Er zijn genoeg day traders die dit dagelijks doen.

Als je juist meer op de lange termijn wilt investeren, dan kijk je meer naar macro economische factoren. Maar ook het team achter XTZ is belangrijk om te volgen.

De github van deze currency wordt gevolgd door 261 mensen. Op Reddit https://www.reddit.com/r/tezos kun je ook vaak meelezen voor interessante inzichten.

Kortom de XTZ verwachtingen kun je op verschillende manieren bekijken. Het is aan jou om onderzoek te doen en je eigen conclusies te trekken.

 

Prijs historie van Tezos

Hoe goed heeft Tezos het door de jaren heen gedaan? Wij hebben de hoogte punten en dieptepunten door de jaren heen bijgehouden.

Jaar Gem. Prijs Max. Prijs Min. Prijs Gem. Market Cap Gem. Volume Supply Volatiliteit
2017 $2,74 $12,19 $1,40 $0 $734.800 0 106%
2018 $2,61 $7,55 $0,32 $395,2 mln $1,6 mln 300,9 mln 157%
2019 $1,01 $1,84 $0,36 $632,1 mln $7,2 mln 624,3 mln 104%
2020 $2,43 $4,46 $0,99 $1,6 mld $92,8 mln 660,4 mln 137%
Ben je nieuw met crypto? Doe dan onze Cryptobeginner cursus. Gegarandeerd veilig crypto kopen na het volgen van onze cursus. "Dé Complete en eenvoudig te volgen Stap Voor Stap Online Cursus die je actief begeleidt bij het opzetten van een account en jou echt alle skills leert om veilig en zelfstandig je eerste cryptocurrencies te kopen, te bewaren en te verkopen."