Qtum verwachting

Qtum, (uitgesproken als ‘quantum’) is een blockchain technologie welke is gevestigd in Singapore. De technologie geniet een aanzienlijke support vanuit China en heeft als het ware een brug gecreëerd tussen de smart contracts van Ethereum enerzijds en Bitcoin’s stabiele blockchain anderzijds. Bovendien werd er bij Qtum voor gekozen om gebruik te maken van het ‘proof of stake’ algoritme. Mede hierdoor hoopt men er voor te kunnen zorgen dat de integratie en het gebruik van smart contracts kan worden uitgebreid, niet in het minst bij bedrijven en voor institutionele doeleinden. Dat Qtum vooral kijkt in de richting van ondernemingen blijkt onder meer uit het feit dat ze verschillende functionaliteiten gaat implementeren zoals tools, templates en tal van andere plug-and-play smart contract opties. Hierdoor moet het voor bedrijven aanzienlijk eenvoudiger worden om smart contracts te gaan bouwen en uit te voeren.

Wat is Qtum?

Qtum is een in Singapore gevestigde cryptocurrency, gecreëerd door Patrik Dai en Jordan Earls in 2017. Het doel van hun project is om het platform te presenteren als een zakelijk platform.

Qtum, uitgesproken als Quantum, stelt de bedrijven in staat slimme contracten en gedecentraliseerde apps (Dapps) te ontwikkelen. Qtum werkt aan het Proof of Stake (PoS) -protocol waarbij de node-operators worden beloond voor het valideren van de transacties.


Qtum werkt een beetje zoals het UTXO-transactiemodel van Bitcoin. Daarom is Qtum een innovatieve combinatie van ’s werelds twee grootste cryptocurrencies: Bitcoin en Ethereum.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
Bitvavo

Beste platform & exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=
Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=
Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=
Litebit

Eenvoudig te gebruiken

Rating

8,5

Aantal cryptocurrencies

50+

BekijkLitebit
 /></a><br />
<p class=
Kraken

Internationale exchange

Rating

8,1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Qtum 2021

2019 was een moeilijk jaar voor de cryptovalutamarkt als geheel. Echter, begin 2020 vertoont het tekenen van verbetering, ondanks de wereldwijde COVID-19-pandemie. Qtum vooral trok de aandacht van veel handelaren, omdat het niet te hard werd getroffen door de neerwaartse trend van vorig jaar.

Ondanks deze interesse laten prijsvoorspellingsalgoritmen een neerwaartse trend zien voor QTUM in 2020.

 

Koers Qtum

De Qtum koers noteerde zijn recordhoogte van $ 8.62 op 18 september 2020 op Binance. De QTUM koers staat vandaag op $ 2,77 met een handelsvolume van $ 477.129.523 in de afgelopen 24 uur. Qtum is de afgelopen 24 uur met 0,48% gedaald.

Op de huidige CoinMarketCap-ranglijst staat Qtum op plaats # 61, met een marktkapitalisatie van $ 269.488.077. In omloop zijn er 97.439.872 QTUM-munten in omloop terwijl de maximale voorraad op 107,822,406 QTU-munten zit.

De belangrijkste beurzen waar je terecht kunt voor de handel in Uniswap zijn nu Binance, Huobi Global, HBTC, Binance.KR en Dsdaq.

Verwachting Qtum

Korte termijn prognose Qtum

Het succes van QTUM hangt sterk af van hoe succesvol de Qtum-blockchain is. Het combineren van de beste functies van Bitcoin en Ethereum klinkt als een uitstekend concept, maar veel gebruikers zien het als een ander smart-contractplatform waarop dApps kunnen worden gebouwd, en niets meer.

Volgens korte termijn prognoses gaat de Qtum-prijs dalen. Nu is de prijs $ 2,77000, maar de Qtum verwachting tegen het einde van 2020 is dat de prijs $ 2,43505 zal zijn. QTUM ziet er dus op korte termijn niet uit als een goede optie.

 

Qtum koers verwachting 2021

Het Qtum token heeft wel één voordeel en dat is dat vrijwel 90% van alle QTUM-tokens al zijn uitgegeven. Dus als de waarde van de Qtum-blockchain begint te stijgen, zullen de tokens behoorlijk schaars zijn. Deze schaarste kan de prijs omhoogdrijven. Alhoewel de mensen achter het project een zwaar doel hebebn gesteld, is er goed nieuws.

En dat is dat het ernaar uitziet dat de QTUM-munten een uitstekende optie zijn voor langetermijninvestering. Volgens analisten is de Qtum verwachting 2021 dat de prijs gaat stijgen. Nu is de Qtum-prijs $ 2,77000, maar tegen het einde van 2021 zegt de Qtum voorspelling dat de gemiddelde Qtum dollar koers $ 2,79322 zal zijn. Wat gaat Qtum doen op lange termijn?

 

Qtum verwachting lange termijn

Qtum koers verwachting 2025

Qtum is ongetwijfeld een groot opgezet project. Het team erachter heeft de durf opgebracht om het onderzoek te doen en resultaat te leveren. Want het is beslist geen gemakkelijke opgave om van de twee beste blockchains ter wereld, het beste op één platform te brengen.

Feit is, de Qtum-blockchain is live en er draaien al enkele dApps op. Echter, de concurrentie waarmee Qtum wordt geconfronteerd van Ethereum (de blockchain die slimme contracten in de cryptowereld introduceerde) en andere slimme contractplatforms zoals NEO, EOS en TRON is heel hard.

Daarom zal de weg naar succes van QTUM geen gemakkelijke zijn. Dat wil niet zeggen dat het gedoemd is te mislukken. Algoritmen wijzen erop dat het op korte termijn waarschijnlijk geen goede investering is. De voorspelling, Qtum op lange termijn, voor de komende 5 jaren geeft aan dat de prijs voor Qtum rond 9.506 US Dollars zal liggen.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
Bitvavo

Beste platform & exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=
Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=
Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=
Litebit

Eenvoudig te gebruiken

Rating

8,5

Aantal cryptocurrencies

50+

BekijkLitebit
 /></a><br />
<p class=
Kraken

Internationale exchange

Rating

8,1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Eenvoudigere en veiligere smart contracts

Het hele idee achter Qtum is eigenlijk terug te vinden in het feit dat het toepassen van zogenaamde smart contracts een stuk eenvoudiger en bovendien ook veiliger moet kunnen verlopen. Daar waar bijvoorbeeld Ethereum een werkelijk fantastisch platform is moet het gezegd dat ze ook algemeen bekend staat als bijzonder complex. Door het gebruik van smart contracts te vereenvoudigen en een link te behouden met zowel Ethereum als de Bitcoin blockchain is het voor Qtum mogelijk om van meerdere walletjes te eten. Ondanks het feit dat Qtum namelijk oorspronkelijk is gebaseerd op de Bitcoin blockchain hebben de ontwikkelaars er voor gekozen om layers toe te voegen die het mogelijk maken om de smart contracts van Ethereum bovenop de Bitcoin kern te draaien. Hierdoor is een fantastisch en zeer compleet geheel ontstaan die niet alleen op vandaag, maar zeker ook naar de toekomst toe nog heel wat interessante mogelijkheden met zich mee zal brengen.

Zakelijke applicaties met smart contracts

Ondanks het feit dat iedereen de mogelijkheden van het platform kan benutten moet het gezegd dat de nadruk van de Qtum Foundation wel degelijk zeer sterk neigt in de richting van zakelijke applicaties die gebruikmaken van smart contracts. Het ultieme doel van de Qtum Foundation is dan ook om organisaties de mogelijkheid te bieden enerzijds hun automatische processen te verbeteren (of nieuwe processen te implementeren), maar anderzijds ook om de kosten te verlagen. In de praktijk kan dit er voor zorgen dat het een vereiste is voor het bedrijf in kwestie om gebruik te maken van een eigen token voor diens diensten en goederen.

Bovenstaande zal bij veel mensen als muziek in de oren klinken, maar tot op moment van schrijven is er geen enkel platform die hier concreet in slaagt. Voor Ethereum geldt bijvoorbeeld nog steeds dat er sprake is van problemen met de stabiliteit en vooral de schaalbaarheid van het netwerk. Bitcoin mag daarnaast dan wel de meest stabiele en betrouwbare blockchain zijn die er bestaat, ook zij krijgt af te rekenen met enkele niet onaanzienlijke obstakels. Eén daarvan is het feit dat het programmeren van smart contracts direct op de Bitcoin blockchain niet tot de mogelijkheden behoort.

Dit alles zorgt er voor dat we kunnen concluderen dat Qtum eigenlijk het beste van twee werelden biedt. Er is de stabiliteit en veiligheid van de Bitcoin blockchain enerzijds en anderzijds de enorme mogelijkheden die door middel van de smart contracts van Ethereum worden gecreëerd. Om haar platform zo toegankelijk mogelijk te maken heeft Qtum er voor gekozen om niet alleen verschillende hulpmiddelen, maar ook blueprints evenals pre-built smart contracts te voorzien. Hierdoor is het mogelijk om op efficiënte wijze nieuwe, gedecentraliseerde applicaties en andere op blockchain gebaseerde mogelijkheden voor bedrijven te realiseren.

Proof of Stake

Ondanks het feit dat Qtum dus duidelijk het beste van Bitcoin en Ethereum tot één geheel heeft versmolten valt het op dat er geen gebruik wordt gemaakt van het ‘proof of work‘ algoritme. In plaats daarvan heeft Qtum de voorkeur gegeven aan ‘proof of stake‘. Dit heeft er voor gezorgd dat Qtum de eerste partij is die smart contracts in combinatie met het PoS algoritme mogelijk maakt. Dit lijkt op het eerste zicht misschien geen baanbrekend gegeven, maar toch moet het ook niet worden onderschat. Het staat als een paal boven water dat de blockchain technologie heel wat efficiënte upgrades kan aanleveren voor zakelijke gebruikers.

Deze vaak innovatieve features worden echter in de praktijk niet zelden ondermijnd door het inefficiënte proof of work algoritme. Omwille van deze reden heeft het team achter Qtum verschillende meetings gehad met stakeholders uit niet alleen de financiële, maar ook de logistieke en fabricage sectoren. Het doel van deze meetings was om te achterhalen op welke manieren proof of stake in de praktijk een meerwaarde kon bieden ten opzichte van proof of work. Vooral de efficiëntie evenals de veiligheid waren twee belangrijke issues waar het team mee werd geconfronteerd bij proof of work.

Support vanuit China

China is in vele opzichten een bijzonder land. Ze staat er onder meer om bekend cryptocurrencies met de nodige regelmaat het vuur aan de schenen te leggen. De impact die dit heeft op de koers zorgt er voor dat de Chinese (crypto)markt absoluut niet mag worden onderschat. Helaas zijn er slechts een handvol cryptocurrencies die door de Chinese overheid worden ondersteund… of moeten we zeggen ‘getolereerd’? Het gaat hierbij uiteraard om NEO, maar ook Qtum lijkt heel wat (grote) investeerders uit China voor zich te hebben gewonnen. Het is absoluut niet ondenkbaar dat deze support uiteindelijk mee aan de basis zal liggen van de groei die Qtum zal weten te realiseren.

Willem

Sinds 2014 actief in cryptocurrency. Helpt graag de cryptobeginners van Nederland met basis kennis over cryptocurrency. Heb je vragen? Laat gerust een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *