Cryptobeginner.nl

NEMXEM koers24u laag24 u hoogKopen?
$0,18$0,18$0,19Registreren

NEM is steeds populairder aan het worden. De actuele prijs is op dit moment $0,18 per NEM. Momenteel staat NEM op 77 geranked van de totale cryptocurrency markt.
De prijs van XEM schommelt enorm. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $0,19 en de laagste prijs was slechts $0,18 per NEM.

Deze coin kan gekocht worden bij Bitvavo en Binance,

Op deze pagina geven wij jou interessante informatie over deze coin. Wist jij bijvoorbeeld dat XEM al actief is sinds 2015-03-31 en sindsdien een stijging van 216.600,63%% behaald heeft. Stel je voor als je vanaf het begin voor 100 euro gekocht had. Nu zou je op een behoorlijke winst zitten ermee.
Is het te laat om als nog winst te pakken op deze coin? Op deze pagina tonen wij interessante data en delen wij onze eigen NEM verwachtingen zodat jij deze keuze zelf kunt maken.

Prijs verschil van NEM

Benieuwd hoe deze currency gepresteerd heeft de afgelopen tijd? Je leest het af in onderstaande tabel.

VS1 uur24 uurWeekMaandJaar
Euro+0,21%3,66%3,98%6,68%+65,76%
USD+0,16%3,48%4,36%6,13%+65,34%
      

 

Hoe populair is deze coin op social media?

Hoe populair is deze coin op Google?

 

NEM staat voor ‘New Economy Movement’. Het betreft hier een blockchain en cryptoplatform welke verschillende innovatieve eigenschappen heeft toegevoegd aan de blockchaintechnologie. De token van NEM is de zogenaamde ‘XEM’. NEM zag het levenslicht in 2015 en moest er voor zorgen dat transacties niet alleen sneller, maar bovendien ook efficiënter konden worden verwerkt in vergelijking met andere blockchainnetwerken. In eerste instantie was het de bedoeling om NEM te lanceren als vork van een andere cryptocurrency genaamd ‘NXT’. Uiteindelijk werd er echter voor gekozen om dit toch maar niet te doen en NEM volledig van nul af aan op te bouwen met behulp van Java en Javascript.

Als ‘werkarm’ van de NIS1 blockchain zijn er veel overeenkomsten met Bitcoin als gekeken wordt naar de wijze waarop het te werk gaat. Zo worden alle veranderingen aangebracht bij de blockchain en wordt er een beloning gegeven aan houders van de munt die middels het uitvoeren van calculaties hun bijdrage leveren aan de blockchain.

Kennismaking met NEM

Wanneer we het eenvoudig zouden zeggen beschikt NEM eigenlijk over twee concrete functies. In eerste instantie is het bijvoorbeeld een blockchainplatform welke kan worden gebruikt om betalingen mee uit te voeren door middel van de publiekelijk toegankelijke blockchain. Daarnaast is het echter eveneens een platform om binnen gesloten omgevingen private blockchain transacties uit te kunnen voeren. Het realiseren van een dergelijke private blockchain van NEM kan gebeuren door gebruik te maken van de software ‘Mijin’. NEM kan op dit vlak als een geschikt platform worden aanzien omdat niet alleen haar systeem, maar ook paar processen weten te voldoen aan het merendeel van de richtlijnen evenals de geldende, wettelijke verplichtingen welke zijn opgesteld door de financiële sector.

Geen “mining”, maar wel “harvesting”

In tegenstelling tot Bitcoin maakt NEM geen gebruik van mining, maar wel van harvesting. De zogenaamde “harvesters” welke deel uitmaken van het netwerk van NEM ontvangen een beloning voor het zogenaamde “harvesten” van een nieuwe block op de NEM blockchain. Deze vergoeding wordt aan de “harvesters” toegekend met behulp van de transactiekosten welke worden door betaald door de gebruikers van het NEM netwerk die een bepaalde transactie uitvoeren. Iedereen welke over meer dan 10.000 XEM beschikt in diens wallet kan starten met harvesten. U dient er wel rekening mee te houden dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen twee verschillende soorten van harvesters, namelijk:

1.) De gedelegeerde harvesters
In eerste instantie zijn er de gedelegeerde harvesters. Zij staan er om bekend te kunnen genieten van de voordelen die de harvesting van NEM met zich meebrengt zonder dat ze daarvoor online hoeven te zijn op het NEM netwerk. Het merendeel van de harvesters maakt gebruik van deze optie. Dit uiteraard omdat er op deze manier geen elektriciteit hoeft te worden verbruikt. Om erkend te worden als een gedelegeerde harvester is het echter belangrijk om uw “Importance Score” aan een Supernode toe te wijzen. Het is dan ook uiteindelijk deze Supernode welke voor u zal harvesten. Het spreekt voor zich dat er in dit geval slechts een kleinere beloning zal worden toegekend dan wanneer u er voor zou kiezen om zelf te harvesten. De kostprijs van de elektriciteit moet echter ook mee worden opgenomen in de overweging welke u hierbij maakt.

2.) De lokale harvesters
Het spreekt voor zich dat niet alle harvesters van NEM zogenaamde ‘gedelegeerde harvesters’ zijn. Er zijn dan ook wel degelijk ook lokale harvesters welke deel uitmaken van het NEM netwerk. In dit geval betreft het natuurlijk mensen die er voor kiezen om met behulp van hun eigen computer te harvesten. Dit is eenvoudig mogelijk via de browser zonder dat er daarvoor speciale apparatuur moet worden aangekocht. Ondanks het feit dat u in dit geval dus uw computer aan moet laten staan en u bijgevolg geconfronteerd zult worden met bepaalde elektriciteitskosten, is het wel zo dat de opbrengsten heel wat hoger liggen dan wanneer u als gedelegeerde harvester zou fungeren.

Het ‘Proof of Importance’ protocol van NEM

Daar waar Bitcoin gebruik maakt van het zogenaamde ‘Proof of Work‘ algoritme geldt voor NEM dat ze gebruik maakt van ‘Proof of Importance’. Dit is een zeer interessant algoritme. Hierbij spelen namelijk tal van verschillende factoren een niet onbelangrijke rol om te bepalen hoe belangrijk een bepaalde harvester nu precies is. Het gaat hierbij om:

  1. Het aantal transacties welke de harvester in kwestie reeds heeft uitgevoerd;
  2. De grootte van de investering die de harvester heeft gedaan;

Met andere woorden, bent u iemand die veel handelt met de XEM-token en heeft u bovendien ook heel wat van deze tokens in uw wallet zitten? In dat geval is de kans groot dat u door het netwerk aanzien zult worden als een belangrijke schakel. Hoe groter de belangrijkheidsfactor van u is, over des te meer mogelijkheden u beschikt om bijvoorbeeld mee te bepalen hoe de besluitvorming van het NEM netwerk er uit komt te zien.

NEM verwachting 2021 – 2025

Natuurlijk wil jij weten wat de NEM verwachting is. Gaat NEM stijgen of gaat het dalen? Op Cryptobeginner.nl proberen wij je te helpen om zelf een NEM voorspelling te maken. Het nieuws is een enorm belangrijke factor van een eventuele prijs stijging of een prijs daling van NEM.

Je kunt in cryptocurrency op de lange termijn investeren. Je vraagt je dan af wat de verwachting voor 2025 of zelfs 2030 is. Als je voor korte termijn investeert, dan wil je in een kleine prijsschommeling je winst pakken.

Neem bijvoorbeeld een time frame van 24 uur. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $0,19 en de laagste prijs was slechts $0,18 per NEM. Als je dus binnen deze 24 uur wist te voorspellen wat het laagste punt was en toen in kocht en het bij het hoogste punt weer verkocht heb je toch een leuke winst te pakken. Er zijn genoeg day traders die dit dagelijks doen.

Als je juist meer op de lange termijn wilt investeren, dan kijk je meer naar macro economische factoren. Maar ook het team achter XEM is belangrijk om te volgen.

De github van deze currency wordt gevolgd door 40 mensen. Op Reddit https://www.reddit.com/r/nem kun je ook vaak meelezen voor interessante inzichten.

Kortom de XEM verwachtingen kun je op verschillende manieren bekijken. Het is aan jou om onderzoek te doen en je eigen conclusies te trekken.

 

Prijs historie van NEM

Hoe goed heeft NEM het door de jaren heen gedaan? Wij hebben de hoogte punten en dieptepunten door de jaren heen bijgehouden.

Jaar Gem. Prijs Max. Prijs Min. Prijs Gem. Market Cap Gem. Volume Supply Volatiliteit
2015 $0,00 $0,00 $0,00 $1,3 mln $3.800 9,1 mld 144%
2016 $0,00 $0,02 $0,00 $30,2 mln $235.700 8,9 mld 153%
2017 $0,18 $1,14 $0,00 $1,6 mld $13,8 mln 8,9 mld 177%
2018 $0,30 $2,09 $0,06 $2,7 mld $31,3 mln 9,1 mld 131%
2019 $0,06 $0,11 $0,03 $497,9 mln $28,8 mln 9,0 mld 86%
2020 $0,08 $0,32 $0,03 $755,2 mln $39,1 mln 9,0 mld 116%
Ben je nieuw met crypto? Doe dan onze Cryptobeginner cursus. Gegarandeerd veilig crypto kopen na het volgen van onze cursus. "Dé Complete en eenvoudig te volgen Stap Voor Stap Online Cursus die je actief begeleidt bij het opzetten van een account en jou echt alle skills leert om veilig en zelfstandig je eerste cryptocurrencies te kopen, te bewaren en te verkopen."