NEM verwachting

NEM XEM koers 24u laag 24 u hoog Kopen?
$0,16 $0,15 $0,17 Registreren

NEM is steeds populairder aan het worden. De actuele prijs is op dit moment $0,16 per NEM. Momenteel staat NEM op 65 geranked van de totale cryptocurrency markt.
De prijs van XEM schommelt enorm. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $0,17 en de laagste prijs was slechts $0,15 per NEM.

Op deze pagina geven wij jou interessante informatie over deze coin. Wist jij bijvoorbeeld dat XEM al actief is sinds 2015-03-31 en sindsdien een stijging van 191.254,52%% behaald heeft. Stel je voor als je vanaf het begin voor 100 euro gekocht had.
Is het te laat om als nog winst te pakken op deze coin? Op deze pagina tonen wij interessante data en delen wij onze eigen NEM verwachtingen zodat jij deze keuze zelf kunt maken.

Prijs verschil van NEM

Benieuwd hoe deze currency gepresteerd heeft de afgelopen tijd? Je leest het af in onderstaande tabel.

VS 1 uur 24 uur Week Maand Jaar
Euro -0,08% -5,67% -14,35% -47,59% +252,04%
USD -0,08% -5,78% -14,77% -47,46% +277,49%

NEM staat voor ‘New Economy Movement’. Het betreft hier een blockchain en cryptoplatform welke verschillende innovatieve eigenschappen heeft toegevoegd aan de blockchaintechnologie. De token van NEM is de zogenaamde ‘XEM’. NEM zag het levenslicht in 2015 en moest er voor zorgen dat transacties niet alleen sneller, maar bovendien ook efficiënter konden worden verwerkt in vergelijking met andere blockchainnetwerken. In eerste instantie was het de bedoeling om NEM te lanceren als vork van een andere cryptocurrency genaamd ‘NXT’. Uiteindelijk werd er echter voor gekozen om dit toch maar niet te doen en NEM volledig van nul af aan op te bouwen met behulp van Java en Javascript.

Blockchain technologie wordt al gebruikt voor tal van toepassingen en ligt het in de verwachting dat het alleen maar zal toenemen. De cryptomarkt weerspiegelt deze groei en maakt NEM daar ook deel van uit.

Als ‘werkarm’ van de NIS1 blockchain zijn er veel overeenkomsten met Bitcoin als gekeken wordt naar de wijze waarop het te werk gaat. Zo worden alle veranderingen aangebracht bij de blockchain en wordt er een beloning gegeven aan houders van de munt die middels het uitvoeren van calculaties hun bijdrage leveren aan de blockchain.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br /><p class=
Bitvavo

Beste platform & exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br /><p class=
Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br /><p class=
Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br /><p class=
Litebit

Eenvoudig te gebruiken

Rating

8,5

Aantal cryptocurrencies

50+

BekijkLitebit
 /></a><br /><p class=
Kraken

Internationale exchange

Rating

8,1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Wat is dan de NEM koers verwachting?

De afkorting NEM koers is XEM en vond de launch in 2014 plaats. In het aantal jaren dat de munt beschikbaar is op de verschillende platforms als CoinBene en Binance, is de ranking gestaag gestegen en sluit dat goed aan bij de NEM verwachting 2021. Januari 2021 is de koers van NEM al op $0.2698. Er is naast de overeenkomsten met Bitcoin, natuurlijk ook gewerkt aan een werkwijze die op een vrij aparte wijze houders beloont.

Het gaat namelijk om een proof-of-importance en houdt dat in, dat houders die steeds transacties verrichten en zo de dynamiek van de munt helpen te bepalen, meer waardering krijgen. Hoe meer dat oploopt, hoe hoger de beloning en voorkomt deze aanpak dat de munten wordn vastgehouden en er voor de rest niets mee wordt gedaan.

De verwachting NEM is wel hoog gespannen en komt dat door de vele mogelijkheden die de munt biedt dankzij gebruik van het uniek Pol algoritme. Bij het verrichten van elke transactie wordt er een fee toegekend aan de partijen die het mogelijk hebben gemaakt en stijgt dat allemaal wanneer er vaker gebruik van wordt gemaakt.

NEM nieuws verwachtingen

Met de mogelijkheden die NEM biedt, kan het gebruik worden geintegreerd in apps die ontworpen zijn door andere partijen. Met het Apostille systeem wordt het mogelijk om de authenticiteit van de blockchains na te trekken en heeft dat een grote invloed op de veiligheid die NEM te bieden heeft.

Dat is een immers een belangrijke factor waar er gekeken wordt bij de NEM koers verwachting 2021. Ook de SHA3 has algoritme helpt een handje bij om het vertrouwen middels het bieden van een optimale beveiliging naar binnen te halen. De koers NEM ziet er met alle geboden garanties op termijn wel goed uit.

De ontwerpers zijn immers personen die niet alleen jarenlange ervaring beschikken op tal van gebieden zoals pyschologie en finance, maar ook hun verschillende achtergronden hebben weten te combineren met NEM.

Wat gaat NEM doen?

Het ligt niet in de bedoeling om een afwachtende houding aan te nemen en is het voor de ontwikkelaars van NEM van groot belang dat de dynamiek er blijft. Van de totaal aan 8.999 miljard munten, zijn allemaal al uitgegeven en kunnen er geen nieuwe gemined worden.

Met de stijgende populariteit zal dit de NEM dollar koers alleen maar in een opwaartse richting stuwen. De prognose NEM sluit ook aan op de performance op de verschillende handelsplatformen. Aantrekkelijk zijn namelijk de fees die er worden toegekend bij elke transactie en laat maakt het de munt populair bij niet alleen individuele spelers, maar ook grotere investeerders als bedrijven.

Wie dus niet achter wil blijven bij de NEM koers verwachting 2025, zal er goed aan doen om ook de mogelijkheden te bekijken op de grote handelsplatforms.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br /><p class=
Bitvavo

Beste platform & exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br /><p class=
Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br /><p class=
Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br /><p class=
Litebit

Eenvoudig te gebruiken

Rating

8,5

Aantal cryptocurrencies

50+

BekijkLitebit
 /></a><br /><p class=
Kraken

Internationale exchange

Rating

8,1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Kennismaking met NEM

Wanneer we het eenvoudig zouden zeggen beschikt NEM eigenlijk over twee concrete functies. In eerste instantie is het bijvoorbeeld een blockchainplatform welke kan worden gebruikt om betalingen mee uit te voeren door middel van de publiekelijk toegankelijke blockchain. Daarnaast is het echter eveneens een platform om binnen gesloten omgevingen private blockchain transacties uit te kunnen voeren. Het realiseren van een dergelijke private blockchain van NEM kan gebeuren door gebruik te maken van de software ‘Mijin’. NEM kan op dit vlak als een geschikt platform worden aanzien omdat niet alleen haar systeem, maar ook paar processen weten te voldoen aan het merendeel van de richtlijnen evenals de geldende, wettelijke verplichtingen welke zijn opgesteld door de financiële sector.

Geen “mining”, maar wel “harvesting”

In tegenstelling tot Bitcoin maakt NEM geen gebruik van mining, maar wel van harvesting. De zogenaamde “harvesters” welke deel uitmaken van het netwerk van NEM ontvangen een beloning voor het zogenaamde “harvesten” van een nieuwe block op de NEM blockchain. Deze vergoeding wordt aan de “harvesters” toegekend met behulp van de transactiekosten welke worden door betaald door de gebruikers van het NEM netwerk die een bepaalde transactie uitvoeren. Iedereen welke over meer dan 10.000 XEM beschikt in diens wallet kan starten met harvesten. U dient er wel rekening mee te houden dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen twee verschillende soorten van harvesters, namelijk:

1.) De gedelegeerde harvesters
In eerste instantie zijn er de gedelegeerde harvesters. Zij staan er om bekend te kunnen genieten van de voordelen die de harvesting van NEM met zich meebrengt zonder dat ze daarvoor online hoeven te zijn op het NEM netwerk. Het merendeel van de harvesters maakt gebruik van deze optie. Dit uiteraard omdat er op deze manier geen elektriciteit hoeft te worden verbruikt. Om erkend te worden als een gedelegeerde harvester is het echter belangrijk om uw “Importance Score” aan een Supernode toe te wijzen. Het is dan ook uiteindelijk deze Supernode welke voor u zal harvesten. Het spreekt voor zich dat er in dit geval slechts een kleinere beloning zal worden toegekend dan wanneer u er voor zou kiezen om zelf te harvesten. De kostprijs van de elektriciteit moet echter ook mee worden opgenomen in de overweging welke u hierbij maakt.

2.) De lokale harvesters
Het spreekt voor zich dat niet alle harvesters van NEM zogenaamde ‘gedelegeerde harvesters’ zijn. Er zijn dan ook wel degelijk ook lokale harvesters welke deel uitmaken van het NEM netwerk. In dit geval betreft het natuurlijk mensen die er voor kiezen om met behulp van hun eigen computer te harvesten. Dit is eenvoudig mogelijk via de browser zonder dat er daarvoor speciale apparatuur moet worden aangekocht. Ondanks het feit dat u in dit geval dus uw computer aan moet laten staan en u bijgevolg geconfronteerd zult worden met bepaalde elektriciteitskosten, is het wel zo dat de opbrengsten heel wat hoger liggen dan wanneer u als gedelegeerde harvester zou fungeren.

Het ‘Proof of Importance’ protocol van NEM

Daar waar Bitcoin gebruik maakt van het zogenaamde ‘Proof of Work‘ algoritme geldt voor NEM dat ze gebruik maakt van ‘Proof of Importance’. Dit is een zeer interessant algoritme. Hierbij spelen namelijk tal van verschillende factoren een niet onbelangrijke rol om te bepalen hoe belangrijk een bepaalde harvester nu precies is. Het gaat hierbij om:

  1. Het aantal transacties welke de harvester in kwestie reeds heeft uitgevoerd;
  2. De grootte van de investering die de harvester heeft gedaan;

Met andere woorden, bent u iemand die veel handelt met de XEM-token en heeft u bovendien ook heel wat van deze tokens in uw wallet zitten? In dat geval is de kans groot dat u door het netwerk aanzien zult worden als een belangrijke schakel. Hoe groter de belangrijkheidsfactor van u is, over des te meer mogelijkheden u beschikt om bijvoorbeeld mee te bepalen hoe de besluitvorming van het NEM netwerk er uit komt te zien.

NEM (XEM) kopen

Wilt u XEM-tokens kopen? Dan kan dat op verschillende manieren gebeuren. Heeft u reeds cryptocurrencies in uw bezit en wilt u deze graag gebruiken voor het aankopen van XEM-tokens? In dat geval kunt u er voor kiezen om daarvoor gebruik te maken van de mogelijkheden die worden aangeboden door cryptocurrency exchanges zoals Binance, HitBTC, Bithumb, Poloniex en Huobi Global. Dit uiteraard alleen maar wanneer u reeds in het bezit bent van cryptocurrencies. Bent u een nieuwe investeerder of wilt u gewoon instappen met vers fiat-geld? In dat geval is het mogelijk om daarvoor een beroep te doen op een partij zoals Bitvavo. Zij maakt het mogelijk om meteen XEM-tokens aan te kopen met euro’s. In ieder geval mag het duidelijk zijn, NEM kopen is op tal van verschillende manieren mogelijk.

Willem

Sinds 2014 actief in cryptocurrency. Helpt graag de cryptobeginners van Nederland met basis kennis over cryptocurrency. Heb je vragen? Laat gerust een reactie achter.

1 Comment

  • Anandkumar Gopi

    8 maart 2021 - 13:54

    Hoi Willem erg goed van je dat je deze info deelt ik ben een echte beginner en wil me begeven op deze markt. wat weet je van riple xrp?
    Grs Anandkumar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *