Cryptobeginner.nl

MoneroXMR koers24u laag24 u hoogKopen?
$281,57$263,63$281,86Registreren

Monero is steeds populairder aan het worden. De actuele prijs is op dit moment $281,57 per Monero. Momenteel staat Monero op 41 geranked van de totale cryptocurrency markt.
De prijs van XMR schommelt enorm. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $281,86 en de laagste prijs was slechts $263,63 per Monero.

Deze coin kan gekocht worden bij Binance en Litebit,

Op deze pagina geven wij jou interessante informatie over deze coin. Wist jij bijvoorbeeld dat XMR al actief is sinds 2014-04-18 en sindsdien een stijging van 130.008,82%% behaald heeft. Stel je voor als je vanaf het begin voor 100 euro gekocht had. Nu zou je op een behoorlijke winst zitten ermee.
Is het te laat om als nog winst te pakken op deze coin? Op deze pagina tonen wij interessante data en delen wij onze eigen Monero verwachtingen zodat jij deze keuze zelf kunt maken.

Heb je nog nooit crypto gekocht? Volg dan eerst onze cursus, tijdelijk in prijs verlaagd. 

Prijs verschil van Monero

Benieuwd hoe deze currency gepresteerd heeft de afgelopen tijd? Je leest het af in onderstaande tabel.

VS1 uur24 uurWeekMaandJaar
Euro0,10%+4,93%+4,12%+13,86%+125,20%
USD0,10%+4,91%+4,50%+12,91%+121,06%
      

 

Hoe populair is deze coin op social media?

Hoe populair is deze coin op Google?

 

Het uitgangsprincipe van het gebruik van cryptovaluta is, dat de data van personen die er gebruik van maken goed beschermd blijft, niet alleen voor de overige gebruikers, maar ook Overheden en andere controlerende instanties. Dat vraagt wel om een aparte aanpak en is dat ook wat Monero te bieden heeft.

De afkorting Monero koers is XMR en wordt gebruik gemaakt van decoys om het onmogelijk te maken transacties na te trekken en zo terecht te komen bij de verzender. Volledige privacy is er dus geboden, maar zorgt dat weer voor wat vragen vanuit andere hoeken.

Veel mensen die voor het eerst kennismaken met cryptocurrencies en de blockchain denken dat het onmogelijk is om transacties die hierop uit te voeren te herleiden. Dat is echter een grote misvatting. Het is namelijk zo dat de blockchain er om bekend staat een digitaal grootboek te zijn waarbij de transacties gewoon publiekelijk opvraagbaar zijn. Dit betekent dat het mits een beetje moeite in principe zonder al teveel problemen mogelijk is om niet alleen de inhoud, maar ook de oorsprong van een transactie welke is uitgevoerd te herleiden. Omdat dit voor bepaalde doelgroepen niet meteen goed uitkomt en veel mensen uiteraard hun privacy erg belangrijk vinden heeft een team van ontwikkelaars er voor gekozen om een privacy coin op de markt te lanceren. De privacy coin kreeg de naam ‘Monero’ en moet het mogelijk maken om het achterhalen van de oorsprong van een transactie aanzienlijk te bemoeilijken. Monero is sinds haar lancering uitgegroeid tot één van de meest populaire en vaakst gebruikte privacy cryptocurrencies die er op de markt zijn terug te vinden.

De unieke werking van “Ring Signatures”

Op het ogenblik dat er een transactie gebeurt met een cryptocurrency wordt deze transactie steeds geregistreerd in de blockchain. Dat zorgt er voor dat ze voor iedereen die dat wenst publiekelijk opvraagbaar is. Daar heeft Monero met behulp van haar XMR-token verandering in gebracht. Monero maakt namelijk gebruik van een speciale techniek welke luistert naar de naam “Ring Signatures”. Deze speciale techniek zorgt er als het ware voor dat de publieke encryptiesleutels van gebruikers door elkaar worden gehaald. Omwille van het verschil dat er meerdere publieke sleutels van verschillende gebruikers door meerdere ringen gaan in de blockchain is het niet langer mogelijk om transacties te traceren of te herleiden.

De ring signatures zorgen aldus voor het verbergen van de identiteit van de persoon of partij die de transactie verstuurt. Daarmee is de inhoud van de transactie echter uiteraard nog niet afgeschermd. Hiervoor maakt Monero gebruik van ‘Ring Confidential Transactions’. Op deze manier wordt ook de inhoud en dus de waarde van de transactie steeds afgeschermd. Tot slot maakt Monero eveneens gebruik van stealth addresses. Deze zorgen op hun beurt voor het afschermen van de identiteit van de ontvanger. Het mag dan ook duidelijk zijn, door gebruik te maken van de privacy coin Monero kan een honderd procent anonimiteit worden gerealiseerd.

Dynamische aanpassing van blokken op de Monero blockchain

Een bijzonder belangrijk probleem waar menig aantal cryptocurrencies mee te maken krijgen heeft betrekking tot de schaalbaarheid die ze weten te realiseren… of beter gezegd, het gebrek aan schaalbaarheid. Om hier een oplossing voor te vinden hebben menig aantal cryptocurrencies er inmiddels voor gekozen om te kijken in de richting van aanpassingen die lang niet altijd door de community zijn gewenst. Het bekendste voorbeeld hiervan is natuurlijk SegWit. Het gebrek aan schaalbaarheid is één van de meest cruciale problemen waar cryptoprojecten mee worden geconfronteerd. Ze ondermijnt dan ook niet zelden het potentieel waar deze projecten over beschikken. Dit is iets waar Monero geen last van zal ondervinden.

Bovenstaande is het gevolg van het feit dat het formaat van de blokken op de Monero blockchain dynamisch wordt aangepast. Dit brengt verschillende structurele voordelen met zich mee. In eerste instantie voorkomt het bijvoorbeeld een mogelijke overbelasting van het netwerk. Dat is echter niet alles. Monero heeft er namelijk eveneens voor gezorgd dat het voor miners interessant blijft om transacties binnen haar netwerk te blijven bevestigen. De minimale block reward is dan ook vastgesteld op 0,3 XMR. Dit zorgt er voor dat Monero zich kan profileren als een cryptovaluta welke beschikt over een eeuwige inflatie van 1 procent op jaarbasis vanaf het jaar 2022.

De voor- en nadelen van Monero (XMR)

Het spreekt voor zich dat elke cryptocurrency over diens eigen specifieke voor- en nadelen beschikt. Monero vormt hier met haar XMR-token geen uitzondering op. De belangrijkste voordelen zijn uiteraard terug te vinden in de uitstekende privacy features waar deze cryptovaluta over beschikt. Bovendien is er natuurlijk ook nog de uitstekende schaalbaarheid waarmee Monero een aardige streep voor heeft op de concurrentie. Er zijn echter ook een aantal niet onbelangrijke nadelen waar u rekening mee zult willen houden, namelijk:

  1. Ongeveer 43% van alle XMR-tokens worden gemined door 3 grote mining pools;
  2. De complexe encryptie zorgt er voor dat transacties bijzonder zwaar zijn;
  3. Privacy coins kunnen mogelijks het doelwit zijn van banken en overheden;
  4. Monero krijgt af te rekenen met concurrentie van onder meer Dash en PIVX;

Monero verwachting 2021 – 2025

Natuurlijk wil jij weten wat de Monero verwachting is. Gaat Monero stijgen of gaat het dalen? Op Cryptobeginner.nl proberen wij je te helpen om zelf een Monero voorspelling te maken. Het nieuws is een enorm belangrijke factor van een eventuele prijs stijging of een prijs daling van Monero.

Je kunt in cryptocurrency op de lange termijn investeren. Je vraagt je dan af wat de verwachting voor 2025 of zelfs 2030 is. Als je voor korte termijn investeert, dan wil je in een kleine prijsschommeling je winst pakken.

Neem bijvoorbeeld een time frame van 24 uur. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $281,86 en de laagste prijs was slechts $263,63 per Monero. Als je dus binnen deze 24 uur wist te voorspellen wat het laagste punt was en toen in kocht en het bij het hoogste punt weer verkocht heb je toch een leuke winst te pakken. Er zijn genoeg day traders die dit dagelijks doen.

Als je juist meer op de lange termijn wilt investeren, dan kijk je meer naar macro economische factoren. Maar ook het team achter XMR is belangrijk om te volgen.

De github van deze currency wordt gevolgd door 486 mensen. Op Reddit https://www.reddit.com/r/monero kun je ook vaak meelezen voor interessante inzichten.

Kortom de XMR verwachtingen kun je op verschillende manieren bekijken. Het is aan jou om onderzoek te doen en je eigen conclusies te trekken.

 

Prijs historie van Monero

Hoe goed heeft Monero het door de jaren heen gedaan? Wij hebben de hoogte punten en dieptepunten door de jaren heen bijgehouden.

Jaar Gem. Prijs Max. Prijs Min. Prijs Gem. Market Cap Gem. Volume Supply Volatiliteit
2014 $1,60 $37,78 $0,30 $4,1 mln $121.300 3,3 mln 150%
2015 $0,49 $1,05 $0,21 $4,0 mln $35.800 8,2 mln 121%
2016 $3,68 $15,05 $0,43 $47,2 mln $2,7 mln 12,2 mln 139%
2017 $75,32 $476,40 $9,92 $1,1 mld $45,2 mln 14,6 mln 142%
2018 $168,14 $495,84 $38,13 $2,7 mld $139,1 mln 16,2 mln 120%
2019 $66,53 $119,76 $41,79 $1,1 mld $205,9 mln 16,7 mln 76%
2020 $85,00 $170,72 $25,84 $1,5 mld $535,3 mln 17,2 mln 107%
Ben je nieuw met crypto? Doe dan onze Cryptobeginner cursus. Gegarandeerd veilig crypto kopen na het volgen van onze cursus. "Dé Complete en eenvoudig te volgen Stap Voor Stap Online Cursus die je actief begeleidt bij het opzetten van een account en jou echt alle skills leert om veilig en zelfstandig je eerste cryptocurrencies te kopen, te bewaren en te verkopen."