Monero verwachting | Wat doet Monero in 2022?

Monero XMR koers 24u laag 24 u hoog Kopen?
$220,75 $213,91 $232,77 Registreren

Monero is steeds populairder aan het worden. De actuele prijs is op dit moment $220,75 per Monero. Momenteel staat Monero op 29 geranked van de totale cryptocurrency markt.
De prijs van XMR schommelt enorm. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $232,77 en de laagste prijs was slechts $213,91 per Monero.

Op deze pagina geven wij jou interessante informatie over deze coin. Wist jij bijvoorbeeld dat XMR al actief is sinds 2014-04-18 en sindsdien een stijging van 101.868,90%% behaald heeft. Stel je voor als je vanaf het begin voor 100 euro gekocht had.
Is het te laat om als nog winst te pakken op deze coin? Op deze pagina tonen wij interessante data en delen wij onze eigen Monero verwachtingen zodat jij deze keuze zelf kunt maken.

Prijs verschil van Monero

Benieuwd hoe deze currency gepresteerd heeft de afgelopen tijd? Je leest het af in onderstaande tabel.

VS 1 uur 24 uur Week Maand Jaar
Euro +0,32% -5,15% +16,07% +10,63% +179,56%
USD +0,35% -5,16% +16,05% +9,28% +182,83%

Het uitgangsprincipe van het gebruik van cryptovaluta is, dat de data van personen die er gebruik van maken goed beschermd blijft, niet alleen voor de overige gebruikers, maar ook Overheden en andere controlerende instanties. Dat vraagt wel om een aparte aanpak en is dat ook wat Monero te bieden heeft.

De afkorting Monero koers is XMR en wordt gebruik gemaakt van decoys om het onmogelijk te maken transacties na te trekken en zo terecht te komen bij de verzender. Volledige privacy is er dus geboden, maar zorgt dat weer voor wat vragen vanuit andere hoeken.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br /><p class=
Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br /><p class=
okex

Eenvoudig in gebruik

Rating

9,1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkOKEX
 /></a><br /><p class=
Kraken

Grote internationale exchange

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkKraken

Veel mensen die voor het eerst kennismaken met cryptocurrencies en de blockchain denken dat het onmogelijk is om transacties die hierop uit te voeren te herleiden. Dat is echter een grote misvatting. Het is namelijk zo dat de blockchain er om bekend staat een digitaal grootboek te zijn waarbij de transacties gewoon publiekelijk opvraagbaar zijn. Dit betekent dat het mits een beetje moeite in principe zonder al teveel problemen mogelijk is om niet alleen de inhoud, maar ook de oorsprong van een transactie welke is uitgevoerd te herleiden. Omdat dit voor bepaalde doelgroepen niet meteen goed uitkomt en veel mensen uiteraard hun privacy erg belangrijk vinden heeft een team van ontwikkelaars er voor gekozen om een privacy coin op de markt te lanceren. De privacy coin kreeg de naam ‘Monero’ en moet het mogelijk maken om het achterhalen van de oorsprong van een transactie aanzienlijk te bemoeilijken. Monero is sinds haar lancering uitgegroeid tot één van de meest populaire en vaakst gebruikte privacy cryptocurrencies die er op de markt zijn terug te vinden.

Wat is dan de Monero koers verwachting? | Gaat XMR stijgen?

Met zulke ontwikkelingen op het gebied van cryptovaluta, is het steeds duidelijker dat het waarborgen van de privacy op de voorgrond wordt geplaatst voor de Monero koers. Er wordt geen gebruik gemaakt van een centraal systeem dat alles in de gaten houdt, maar ligt die taak weggelegd voor de individuele houders van de munt.

Om de verwachting Monero ook wat kracht bij te zetten wordt er altijd bij vermeld dat het verhandeld wordt op top exchanges als Binance, Huobi Global en HBTC. Dit geeft al het vertrouwen weer in deze munt en kan dat niet altijd gezegd worden van Overheden of andere instanties die graag een oogje in het zeil houden.

De Amerikaanse Overheid heeft zelfs een groot bedrag belooft aan de partij die in staat zal zijn om de code van Monero te kraken. Deze aandacht wekt allemaal de nieuwsgierigheid en is van invloed op de koers Monero. Er wordt soms de associatie gemaakt tussen het gebruik van Monero en wat duistere zaken. Dat houdt echter de Monero verwachting 2021 niet tegen en zijn die ook hoog gespannen.

Wat gaat Monero doen? | Wordt Monero veel waard in 2022?

De wijze waarop de veiligheid van Monero in elkaar zit, zorgt het ervoor dat grote miningbedrijven niet de overhand krijgen. Het systeem wordt CryptoNight genoemd en is gebaseerd op het proof-of-work principe. Ondanks niet alle grote handelsplatforms Monero accepteren, is de prognose Monero dat personen en bedrijven die strict omgaan met hun privacy, de munt in grote aantallen zullen gebruiken.

In de zee van cryptocurrencies is de voorspelling Monero er eentje die goede perspectieven biedt ondanks de wijze waarop men probeert ingang te krijgen in het systeem. Het opgeslagen pad van het bieden van een munt waar transacties niet te traceren zijn en het voorkomen dat er te veel macht wordt gegeven aan miners, zal niet verlaten worden en biedt Monero.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br /><p class=
Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br /><p class=
okex

Eenvoudig in gebruik

Rating

9,1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkOKEX
 /></a><br /><p class=
Kraken

Grote internationale exchange

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkKraken

De unieke werking van “Ring Signatures”

Op het ogenblik dat er een transactie gebeurt met een cryptocurrency wordt deze transactie steeds geregistreerd in de blockchain. Dat zorgt er voor dat ze voor iedereen die dat wenst publiekelijk opvraagbaar is. Daar heeft Monero met behulp van haar XMR-token verandering in gebracht. Monero maakt namelijk gebruik van een speciale techniek welke luistert naar de naam “Ring Signatures”. Deze speciale techniek zorgt er als het ware voor dat de publieke encryptiesleutels van gebruikers door elkaar worden gehaald. Omwille van het verschil dat er meerdere publieke sleutels van verschillende gebruikers door meerdere ringen gaan in de blockchain is het niet langer mogelijk om transacties te traceren of te herleiden.

De ring signatures zorgen aldus voor het verbergen van de identiteit van de persoon of partij die de transactie verstuurt. Daarmee is de inhoud van de transactie echter uiteraard nog niet afgeschermd. Hiervoor maakt Monero gebruik van ‘Ring Confidential Transactions’. Op deze manier wordt ook de inhoud en dus de waarde van de transactie steeds afgeschermd. Tot slot maakt Monero eveneens gebruik van stealth addresses. Deze zorgen op hun beurt voor het afschermen van de identiteit van de ontvanger. Het mag dan ook duidelijk zijn, door gebruik te maken van de privacy coin Monero kan een honderd procent anonimiteit worden gerealiseerd.

Dynamische aanpassing van blokken op de Monero blockchain

Een bijzonder belangrijk probleem waar menig aantal cryptocurrencies mee te maken krijgen heeft betrekking tot de schaalbaarheid die ze weten te realiseren… of beter gezegd, het gebrek aan schaalbaarheid. Om hier een oplossing voor te vinden hebben menig aantal cryptocurrencies er inmiddels voor gekozen om te kijken in de richting van aanpassingen die lang niet altijd door de community zijn gewenst. Het bekendste voorbeeld hiervan is natuurlijk SegWit. Het gebrek aan schaalbaarheid is één van de meest cruciale problemen waar cryptoprojecten mee worden geconfronteerd. Ze ondermijnt dan ook niet zelden het potentieel waar deze projecten over beschikken. Dit is iets waar Monero geen last van zal ondervinden.

Bovenstaande is het gevolg van het feit dat het formaat van de blokken op de Monero blockchain dynamisch wordt aangepast. Dit brengt verschillende structurele voordelen met zich mee. In eerste instantie voorkomt het bijvoorbeeld een mogelijke overbelasting van het netwerk. Dat is echter niet alles. Monero heeft er namelijk eveneens voor gezorgd dat het voor miners interessant blijft om transacties binnen haar netwerk te blijven bevestigen. De minimale block reward is dan ook vastgesteld op 0,3 XMR. Dit zorgt er voor dat Monero zich kan profileren als een cryptovaluta welke beschikt over een eeuwige inflatie van 1 procent op jaarbasis vanaf het jaar 2022.

De voor- en nadelen van Monero (XMR)

Het spreekt voor zich dat elke cryptocurrency over diens eigen specifieke voor- en nadelen beschikt. Monero vormt hier met haar XMR-token geen uitzondering op. De belangrijkste voordelen zijn uiteraard terug te vinden in de uitstekende privacy features waar deze cryptovaluta over beschikt. Bovendien is er natuurlijk ook nog de uitstekende schaalbaarheid waarmee Monero een aardige streep voor heeft op de concurrentie. Er zijn echter ook een aantal niet onbelangrijke nadelen waar u rekening mee zult willen houden, namelijk:

  1. Ongeveer 43% van alle XMR-tokens worden gemined door 3 grote mining pools;
  2. De complexe encryptie zorgt er voor dat transacties bijzonder zwaar zijn;
  3. Privacy coins kunnen mogelijks het doelwit zijn van banken en overheden;
  4. Monero krijgt af te rekenen met concurrentie van onder meer Dash en PIVX;

Crypto Monero nieuws

Benieuwd naar het nieuwste crypto Monero nieuws? Zorg er dan voor dat je goed op de hoogte bent van de beste pagina’s om het nieuws in de gaten te houden. We zullen er een aantal delen.

Ten eerste is een goede nieuwspagina Cointelegraph.com. Hier wordt dagelijks crypto nieuws op geplaatst. Een tweede goede nieuwspagina is Coindesk.com. Dit is ook een betrouwbare bron voor al uw crypto nieuws. Hiernaast kunnen we je aanraden om sociale media te gebruiken zoals Twitter. Volg bijvoorbeeld je favoriete crypto met hun persoonlijke hashtag.

De Monero voorspelling wordt ook gekoppeld aan de mate van privacy die het biedt aan de gebruikers en wordt dit mede bereikt door het gebruik van stealth adressen en hebben de coins geen apart serienummer. Aan belangstelling ontbreekt het er niet en stuwt dat de Monero dollar koers omhoog.

De totale hoeveelheid aan munten die er in circulatie zal worden gebracht is niet vastgesteld en was er ook geen verkoop van de munten bij de launch. Voor het minen van Monero is er in principe geen speciaal apparatuur nodig omdat de opzet het mogelijk maakt om met gebruik van gangbare computers de vereiste calculaties te plegen. Voor de Monero koers verwachting 2025 zijn de vooruitzichten positief en staat dat geheel in lijn met de Monero koers verwachting 2021.

Hoe Monero (XMR) kopen?

Monero kopen is mogelijk op verschillende manieren. De manier waarop u precies gaat investeren in Monero is altijd afhankelijk van het feit of u wenst in te stappen met vers fiat-geld of u er de voorkeur aan geeft om te investeren met andere cryptocurrencies. In het laatste geval kunt u er voor kiezen om de XMR-token aan te kopen bij verschillende cryptocurrency exchanges. Enkele van de bekendste op dit vlak zijn:

  • Binance;
  • HitBTC;
  • Bithumb;
  • Poloniex;

Wilt u liever instappen met vers fiat-geld? Ook dan is het mogelijk om daarvoor een beroep te doen op diverse partijen. De bekendste op dit vlak is ongetwijfeld LiteBit. Dat is echter niet de enige partij die investeringen in XMR met fiat-geld mogelijk maakt. U kunt er bijvoorbeeld eveneens voor kiezen om in te stappen door gebruik te maken van de mogelijkheden van AnyCoinDirect. Vooraleer in te stappen met vers fiat-geld in Monero is het altijd de moeite waard om even de kosten bij de verschillende aanbieders te vergelijken.

Welke Monero wallet gebruiken?

Er zijn op de markt tal van verschillende Monero wallets terug te vinden waar u gebruik van kunt maken. In eerste instantie zijn er verschillende mobiele en ‘light’ wallets waar u voor kunt kiezen. De bekendste op dit vlak zijn de zogenaamde ‘Cake Wallet’ en ‘Monerujo’. U kunt er echter ook voor kiezen om gebruik te maken van de ‘My Monero’ wallet. Bent u van plan om uw XMR-tokens voor een langere periode aan te houden, bijvoorbeeld als investering voor de toekomst? In dat geval is het ook altijd interessant om te kijken in de richting van een hardware wallet. De Ledger Nano S en Ledger Nano X bieden bijvoorbeeld beiden ondersteuning voor Monero. Op deze manier bent u zelf houder van de private key en kunnen heel wat potentiële risico’s het hoofd worden geboden.

Willem

Sinds 2014 actief in cryptocurrency. Helpt graag de cryptobeginners van Nederland met basis kennis over cryptocurrency. Heb je vragen? Laat gerust een reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *