Ethereum Classic verwachting

Ethereum Classic ETC koers 24u laag 24 u hoog Kopen?
$55,48 $53,49 $59,92 Registreren

Ethereum Classic is steeds populairder aan het worden. De actuele prijs is op dit moment $55,48 per Ethereum Classic. Momenteel staat Ethereum Classic op 20 geranked van de totale cryptocurrency markt.
De prijs van ETC schommelt enorm. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $59,92 en de laagste prijs was slechts $53,49 per Ethereum Classic.

Op deze pagina geven wij jou interessante informatie over deze coin. Wist jij bijvoorbeeld dat ETC al actief is sinds 2015-07-30 en sindsdien een stijging van 8.915,07%% behaald heeft. Stel je voor als je vanaf het begin voor 100 euro gekocht had.
Is het te laat om als nog winst te pakken op deze coin? Op deze pagina tonen wij interessante data en delen wij onze eigen Ethereum Classic verwachtingen zodat jij deze keuze zelf kunt maken.

Prijs verschil van Ethereum Classic

Benieuwd hoe deze currency gepresteerd heeft de afgelopen tijd? Je leest het af in onderstaande tabel.

VS 1 uur 24 uur Week Maand Jaar
Euro +2,55% -6,65% -14,04% -36,42% +723,81%
USD +2,55% -6,93% -14,45% -36,26% +783,35%

Eén van de vaakst besproken gebeurtenissen binnen de cryptowereld heeft geleid tot op vandaag één van de belangrijkste cryprocurrencies op de markt. We hebben het dan uiteraard over de grote hack die plaats heeft gevonden in het jaar 2016 waarbij er zo’n slordige 50 miljoen dollar aan Ether buit werd gemaakt. Nadat de hack plaats had gevonden ontstond er verdeeldheid over hoe deze netelige kwestie nu precies moest worden aangepakt. Een groot deel van de community vond dat het wellicht aangewezen was om de code aan te passen en verder te gaan onder een nieuwe naam. Op deze manier zou men meteen de donkere bladzijde van de hack kunnen omdraaien en verder kunnen bouwen aan de toekomst. Een ander deel van de community vond dit niet nodig en wou de oorspronkelijke code behouden. Een hard fork was het resultaat en de eerste versie van Ethereum kreeg de naam Ethereum Classic.

Wat is Ethereum Classic?

Ethereum Classic (ETC) is een “hard fork” van Ethereum (ETH) die in juli 2016 werd gelanceerd. De belangrijkste functie is dat het een slim contractnetwerk is. Dit biedt de mogelijkheid voor het hosten en ondersteunen van gedecentraliseerde applicaties (DApps). De oorspronkelijke token is ETC. Sinds de lancering heeft Ethereum Classic zich afzonderlijk willen houden van Ethereum.

Hierbij is de technische roadmap van beide netwerken in de loop van de tijd steeds verder uit elkaar gaan groeien. Ethereum Classic wilde eerst de integriteit van de bestaande Ethereum-blockchain behouden nadat een grote hacking-gebeurtenis leidde tot de diefstal van 3,6 miljoen ETH.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br /><p class=
Bitvavo

Beste platform & exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br /><p class=
Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br /><p class=
Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br /><p class=
Litebit

Eenvoudig te gebruiken

Rating

8,5

Aantal cryptocurrencies

50+

BekijkLitebit
 /></a><br /><p class=
Kraken

Internationale exchange

Rating

8,1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Wie hebben Ethereum Classic opgericht?

Ethereum Classic is eigenlijk de originele chain van Ethereum. Daarom zijn de echte makers de oorspronkelijke Ethereum-ontwikkelaars namelijk Gavin Wood en Vitalik Buterin.

Belangrijk om te weten is dat Ethereum Classic een vrijwilligersorganisatie is. De ontwikkelaars streven niet ernaar om van het netwerk een winstgevende entiteit te maken. Gebruikers betalen transactiekosten zoals bij Ethereum, en miners verzamelen ETC op basis van werk dat is gedaan volgens het proof-of-work (PoW) mining-algoritme.

In tegenstelling tot Ethereum heeft Ethereum Classic geen plannen om te converteren naar een proof-of-stake (PoS) mining-algoritme. Meerdere ontwikkelaars blijven tegelijkertijd werken aan toekomstige verbeteringen, zoals schaaloplossingen.

Ethereum Classic 2021

Het Ethereum Classic netwerk heeft een 51%-aanval moeten doorstaan waarna Metronome (MET) een update heeft uitgebracht. Hierin zou het contracten ontwikkelen voor implementatie op het Ethereum Classic (ETH) -netwerk, om de transacties te beveiligen. Onlangs introduceerde ETC Labs zelfs een ETC-ontwikkelingsteam om kernprojecten van Ethereum Classic te trekken.

Het team zou dan tools bieden voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde toepassingen en het ondersteunen van zijn blockchain-diensten. Deze ontwikkelingen hebben Ethereum Classic doen herleven en zijn stabiliteit doen behouden.

Verwachting Ethereum Classic

Korte termijn prognose Ethereum Classic

Dit jaar zou Ethereum Classic zijn schaalbaarheid kunnen verbeteren, samen met interoperabiliteit met andere blockchains. Dat zou inderdaad een grote stap zijn om betere prestaties te leveren. Volgens de ETC verwachting roadmap zijn er plannen voor hybride consensusonderzoek en mesh-netwerken in hun systeem voor 2020. Deze zullen ETC sorteren om het tot een van de beste cryptocurrencies ter wereld te maken.

Deze upgrades kunnen meer partnerschappen teweegbrengen, naar voorspelling. Ethereum Classic zou dan in waarde kunnen stijgen tot $ 34,52.

Ethereum Classic koers verwachting 2021

Als de huidige situatie aanhoudt, is de Ethereum Classic verwachting 2021 voor succes wankel. Ethereum heeft zichzelf al gevestigd als een belangrijke speler in de DeFi-industrie, en velen geloven dat dit de sleutel tot succes is. Verder is Ethereum Classic relatief laat gekomen en zal zware strijd moeten leveren tegen ETH. En tegen andere nieuwkomers in de DeFi-industrie zoals EOS, Waves en Neo.

Ethereum Classic zal ook te kampen hebben met sentimenten dat het netwerk niet zo veilig is als dat van Ethereum. Bovendien zullen de kleine marktwaarde en het gebrek aan institutionele interesse de munt blijven kwellen. Daarom is de Ethereum Classic voorspelling dat de cryptocurrency in 2021 toch achterblijft bij zijn concurrenten.

Ethereum Classic verwachting lange termijn

Ethereum Classic koers verwachting 2025

Wat gaat Ethereum Classic doen de komende 5 jaren? De mogelijkheid is er voor Ethereum Classic om over 5 jaar nieuwere hoogten en mijlpalen te bereiken. Je kunt zeggen dat het een van de top 10 cryptocurrencies ter wereld is en een zware concurrentie zou kunnen leveren voor de leidende cryptocurrencies. Ethereum Classic zou overal ter wereld beter worden gebruikt en zelfs in partnerschappen over de hele wereld. Tegen het einde van 2025 zou ETC $ 114.842 kunnen bereiken.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br /><p class=
Bitvavo

Beste platform & exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br /><p class=
Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br /><p class=
Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br /><p class=
Litebit

Eenvoudig te gebruiken

Rating

8,5

Aantal cryptocurrencies

50+

BekijkLitebit
 /></a><br /><p class=
Kraken

Internationale exchange

Rating

8,1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

De originele Ethereum

De inleiding van deze pagina maakt eigenlijk reeds duidelijk dat Ethereum Classic de oorspronkelijke, originele Ethereum blockchain is. Dit betekent echter niet dat ze op vandaag nog altijd de ‘officiële’ Ethereum is, in tegendeel. Het was namelijk de originele ontwikkelaar van deze cryptovaluta, namelijk Vitalik Buterin welke voorstelde om te forken en zo de hack ongedaan te kunnen maken. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Buterin op vandaag betrokken is bij het gewone Ethereum en dus niet langer bij Ethereum Classic.

Wat lag er aan de basis van de hack bij Ethereum (Classic)?

Een significant deel van de oorspronkelijke community van Ethereum Classic heeft altijd volgehouden dat er niet echt iets mankeerde met de blockchain van Ethereum Classic zelf. De fout was dan ook terug te vinden in een complex smart contract dat hoorde bij een decentraal kapitaalfonds, beter bekend als de zogenaamde ‘DAO’. De aanvaller was er in geslaagd om calls te maken naar dat contract voor het overboeken van Ethers nog vooraleer dat smart contract was bijgewerkt met de nieuwe data. Dit alles zorgt er voor dat de blockchain eigenlijk precies zo werkte zoals de makers hadden omschreven. Dat was echter niet het geval voor het smart contract. De hack lag wel aan de basis van een belangrijk principieel conflict binnen de community van Ethereum (Classic).

Wat brengt de toekomst voor Ethereum Classic?

Het is inmiddels duidelijk dat Ethereum Classic de strijd met Ethereum inmiddels heeft verloren. Het nieuwe Ethereum is op moment van schrijven ’s werelds tweede grootste cryptocurrency. Bovendien beschikt de ETH-token over een aanzienlijk grotere waarde in vergelijking met de ETC-token. Dat is echter niet alles. Daarnaast raakte in december 2018 namelijk bekend dat het belangrijkste developerscollectief genaamd ‘ETCDev’ het noodgedwongen voor bekeken moest houden. Ze kreeg de financiering van haar activiteiten immers niet meer rond. Dit kan de toekomst van Ethereum Classic sterk hypothekeren. Het nieuws zorgde er bijvoorbeeld voor dat het werk aan de langverwachte ‘Emerald Wallet’ kwam stil te liggen. De toekomst van Ethereum Classic lijkt daarmee op z’n minst onzeker. Dit is iets waar investeerders in deze cryptovaluta beslist rekening mee dienen te houden.

Ethereum Classic kopen

Bent u iemand die gelooft in de toekomst van Ethereum Classic? In dat geval kunt u er op verschillende manieren voor kiezen om in deze cryptocurrency te investeren. Heel wat exchanges hebben er inmiddels voor gekozen om deze cryptovaluta in hun aanbod op te nemen. Het gaat hierbij niet alleen om Binance, maar ook om bijvoorbeeld OKEx, Huobi Global, HitBTC en Bitfinex. Het belangrijkste handelspaar voor Ethereum Classic is deze met de stablecoin Tether (USDT). Het valt op dat het volume van deze cryptocurrency netjes is verdeeld over een groot aantal verschillende exchanges. Bent u van plan om te investeren in Ethereum Classic, maar wilt u daar liever geen van uw andere cryptocurrency holdings voor gebruiken? In dat geval is het ook altijd nog een mogelijkheid om in te stappen met fiat-geld.

Ethereum Classic kopen met iDeal

Bent u van plan om als nieuwe investeerder in te stappen in Ethereum Classic? In dat geval is het natuurlijk ook altijd mogelijk om in te stappen met vers fiat-geld. Op de Nederlandse markt zijn er verschillende cryptocurrency brokers terug te vinden die deze mogelijkheid aanbieden. Het gaat hierbij in eerste instantie natuurlijk om LiteBit. Deze maakt het niet alleen mogelijk om te investeren in Ethereum Classic met iDeal, maar ook met een creditcard naar keuze. Wilt u toch liever gebruikmaken van de diensten van een andere cryptocurrency broker? In dat geval is het eveneens een mogelijkheid om te kiezen voor partijen als AnyCoinDirect evenals Bitvavo. In ieder geval, ook op het ogenblik dat u wenst in te stappen in Ethereum Classic met fiat-geld behoort dat dus zeker en vast tot de mogelijkheden!

Veilig uw ETC-tokens opslaan

Op het ogenblik dat u een bepaalde investering heeft gedaan in Ethereum Classic is het altijd van belang om uw tokens op een veilige plaats te bewaren. U kunt nog gebruikmaken van zo’n veilige cryptocurrency exchange, het is altijd mogelijk dat deze wordt gehackt waardoor uw fondsen worden gestolen. Het spreekt voor zich dat dit een ramp zou betekenen, in het bijzonder op financieel vlak. U kunt dit echter voorkomen door uw tokens in een veilige wallet op te slaan waardoor u zelf de houder wordt van de private key. Enkele interessante wallets waar u voor Ethereum Classic gebruik van kunt maken zijn onder meer de volgende:

  • MyEtherWallet;
  • Jaxx Wallet;
  • Coinomi Wallet;

Een andere mogelijkheid waarover u beschikt buiten bovenstaande om uw ETC-token op te slaan is gebruikmaken van een hardware wallet. Zowel de Ledger Nano S als de Ledger Nano X als de verschillende Trezor wallets die op de markt zijn terug te vinden bieden ondersteuning voor deze cryptocurrency. In het bijzonder wanneer u wenst te investeren in Ethereum Classic voor de lange(re) termijn is uw aandeel wegzetten op een hardware wallet absoluut aan te raden. Zo kunt u zich op de meest optimale wijze indekken tegen het verlies van uw tokens. U moet er wel rekening mee houden dat er aan het aankopen van een hardware wallet uiteraard bepaalde kosten verbonden zijn. Voor kleine(re) investeerders is dit iets minder interessant.

Willem

Sinds 2014 actief in cryptocurrency. Helpt graag de cryptobeginners van Nederland met basis kennis over cryptocurrency. Heb je vragen? Laat gerust een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *