Cryptobeginner.nl

EOSEOS koers24u laag24 u hoogKopen?
$5,03$4,63$5,07Registreren

EOS is steeds populairder aan het worden. De actuele prijs is op dit moment $5,03 per EOS. Momenteel staat EOS op 43 geranked van de totale cryptocurrency markt.
De prijs van EOS schommelt enorm. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $5,07 en de laagste prijs was slechts $4,63 per EOS.

Deze coin kan gekocht worden bij Bitvavo en Binance,

Op deze pagina geven wij jou interessante informatie over deze coin. Wist jij bijvoorbeeld dat EOS al actief is sinds 2017-07-01 en sindsdien een stijging van 902,27%% behaald heeft. Stel je voor als je vanaf het begin voor 100 euro gekocht had. Nu zou je op een behoorlijke winst zitten ermee.
Is het te laat om als nog winst te pakken op deze coin? Op deze pagina tonen wij interessante data en delen wij onze eigen EOS verwachtingen zodat jij deze keuze zelf kunt maken.

Heb je nog nooit crypto gekocht? Volg dan eerst onze cursus, tijdelijk in prijs verlaagd. 

Prijs verschil van EOS

Benieuwd hoe deze currency gepresteerd heeft de afgelopen tijd? Je leest het af in onderstaande tabel.

VS1 uur24 uurWeekMaandJaar
Euro+2,30%+7,83%+9,17%+15,67%+94,02%
USD+2,30%+7,82%+9,57%+14,66%+90,45%
      

 

Hoe populair is deze coin op social media?

Hoe populair is deze coin op Google?

 

EOS is een cryptocurrency welke op de markt werd gelanceerd in het jaar 2017. Meteen bij de lancering werd ze vaak omschreven als een absolute Ethereum killer. Nu moet het gezegd dat er wel meerdere cryptocurrencies bestaan die dit zeggen, maar dat even terzijde. Er zijn echt wel een aantal niet onbelangrijke voordelen verbonden aan dit project. In eerste instantie staat ze er bijvoorbeeld om bekend geen transactiekosten in rekening te brengen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat ze net als Ethereum ondersteuning biedt voor smart contracts en worden transacties bijzonder snel verwerkt. Dit zijn stuk voor stuk alvast voldoende goede redenen om even meer in detail in te gaan op de cryptocurrency ‘EOS’!

Een sterk punt van EOS is het besturingssysteem dat het mogelijk maakt om een groot aantal apps niet alleen te ontwerpen, maar praktisch in te zetten. Dat sluit goed aan bij het idee om cryptocurrencies los van een centraal beheerssysteem te koppelen.

De oprichting van EOS

EOS verscheen op de markt in het jaar 2017. De oprichter is ‘Dan Larimer‘. De kans bestaat dat u hier als (nieuwe) investeerder in cryptocurrencies nog nooit eerder van heeft gehoord. Toch heeft Larimer in het verleden heel wat bekend voor Bitshares. De 1 miljard tokens die voor EOS zijn uitgegeven werden gedistribueerd tot juli 2018. Voor de ontwikkeling van de tokens wordt gebruik gemaakt van een technologie die sterke gelijkenissen vertoont met Ethereum. De cryptomunt wordt dan ook in de praktijk aanzien als een combinatie van het beste van Bitshares en Steemit in één platform. Ondanks het feit dat beide projecten uiteindelijk (tot dusver) nog niet zo succesvol zijn geworden gaat er wel nog steeds een uitstekend potentieel in schuil. Van Bitshares is bijvoorbeeld bekend dat ze het mogelijk maakt om zonder probleem zomaar even honderdduizenden transacties per seconde uit te kunnen voeren. In een tijd waarin de schaalbaarheid van een cryptovaluta van cruciaal belang is weet men hier dus duidelijk meer dan uitstekende punten te scoren.

Het ontbreken van transactiekosten

Een bijzonder belangrijk voordeel welke is verbonden aan EOS heeft betrekking tot het feit dat er in vergelijking met andere cryptocurrencies geen transactiekosten in rekening worden gebracht. Het gebeurt niet zelden dat de transactiekosten er voor zorgen dat een cryptovaluta zich niet leent voor het uitvoeren van bijvoorbeeld kleine betalingen. Dat is een factor waar door het ontbreken van transactiekosten geen rekening mee dient te worden gehouden. Let wel, het blijft belangrijk om steeds goed te kijken naar de mogelijke kosten die worden aangerekend door cryptocurrency exchanges. Het is namelijk niet omdat EOS er zelf niet voor kiest om transactiekosten in rekening te brengen dat een exchange dat niet kan doen. Dit zorgt er voor dat het alsnog perfect mogelijk is dat u tijdens het handelen in EOS alsnog zal worden geconfronteerd met bepaalde kosten.

Ondersteuning voor smart contracts

Een niet onbelangrijk punt dat dit project gelijk heeft met bijvoorbeeld Ethereum en ook het Chinese NEO is de ondersteuning voor zogenaamde ‘smart contracts’. Het gebruik van smart contracts zorgt er voor dat er automatische transacties uitgevoerd kunnen worden die zijn gebaseerd op vooraf vastgelegde voorwaarden. Een rechtstreeks gevolg van het gebruik van smart contracts is uiteraard ook dat transacties veel sneller kunnen worden uitgevoerd in vergelijking met cryptocurrencies die geen gebruikmaken van deze slimme contracten.

Welke voordelen zijn er verbonden aan EOS?

Toen EOS op de markt werd gelanceerd werd de cryptovaluta door heel wat mensen aanzien als één van de meest prominente kandiaten om de strijd aan te gaan met Ethereum. Ondanks het feit dat de concurrentiestrijd met Ethereum door EOS (nog) niet werd gewonnen moet het gezegd dat ze toch een prominente plaats te pakken heeft gekregen in de top 10 met meest waardevolle cryptocurrencies ter wereld. Bovendien is ook het 24-uurs volume dat door EOS gaat alles behalve onaanzienlijk te noemen. Potentiële investeerders kunnen in ieder geval rekening houden met de hieronder aangegeven voordelen.

  1. Er worden door EOS geen transactiekosten in rekening gebracht;
  2. Er wordt ondersteuning geboden voor smart contracts;
  3. EOS combineert het beste van Bitshares en Steemit in één project;
  4. Het 24-uursvolume dat door EOS gaat is meer dan aanzienlijk te noemen;

Met welke potentiële nadelen moet u rekening houden?

Bent u van plan om te investeren in EOS? In dat geval spreekt het voor zich dat er ook enkele niet onbelangrijke nadelen zijn waar u rekening mee dient te houden. Ondanks het feit dat EOS bijvoorbeeld in eerste instantie door veel partijen werd aanzien als een potentiële Ethereum killer heeft ze deze verwachting niet waar kunnen maken. Dit zet toch een klein beetje een domper op het project. Daarnaast is het ook zo dat er weliswaar door EOS zelf geen transactiekosten worden aangerekend, daar staat tegenover dat cryptocurrency exchanges die de cryptovaluta aanbieden dit uiteraard wel gewoon kunnen doen. Op deze manier gaat toch een cruciaal voordeel van EOS alsnog vaak verloren. Dit gezegd zijnde liggen de transactiekosten bij EOS wel nog steeds heel wat lager in vergelijking met het merendeel van de alternatieven die op de markt terug te vinden zijn.

EOS verwachting 2021 – 2025

Natuurlijk wil jij weten wat de EOS verwachting is. Gaat EOS stijgen of gaat het dalen? Op Cryptobeginner.nl proberen wij je te helpen om zelf een EOS voorspelling te maken. Het nieuws is een enorm belangrijke factor van een eventuele prijs stijging of een prijs daling van EOS.

Je kunt in cryptocurrency op de lange termijn investeren. Je vraagt je dan af wat de verwachting voor 2025 of zelfs 2030 is. Als je voor korte termijn investeert, dan wil je in een kleine prijsschommeling je winst pakken.

Neem bijvoorbeeld een time frame van 24 uur. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $5,07 en de laagste prijs was slechts $4,63 per EOS. Als je dus binnen deze 24 uur wist te voorspellen wat het laagste punt was en toen in kocht en het bij het hoogste punt weer verkocht heb je toch een leuke winst te pakken. Er zijn genoeg day traders die dit dagelijks doen.

Als je juist meer op de lange termijn wilt investeren, dan kijk je meer naar macro economische factoren. Maar ook het team achter EOS is belangrijk om te volgen.

De github van deze currency wordt gevolgd door 1058 mensen. Op Reddit https://www.reddit.com/r/eos kun je ook vaak meelezen voor interessante inzichten.

Kortom de EOS verwachtingen kun je op verschillende manieren bekijken. Het is aan jou om onderzoek te doen en je eigen conclusies te trekken.

 

Prijs historie van EOS

Hoe goed heeft EOS het door de jaren heen gedaan? Wij hebben de hoogte punten en dieptepunten door de jaren heen bijgehouden.

Jaar Gem. Prijs Max. Prijs Min. Prijs Gem. Market Cap Gem. Volume Supply Volatiliteit
2017 $2,30 $13,18 $0,48 $1000,0 mln $99,6 mln 372,7 mln 157%
2018 $7,90 $22,89 $1,58 $6,4 mld $874,7 mln 835,2 mln 147%
2019 $4,02 $8,60 $2,17 $3,7 mld $1,7 mld 913,5 mln 98%
2020 $2,91 $5,48 $1,44 $2,7 mld $2,1 mld 929,0 mln 117%
Ben je nieuw met crypto? Doe dan onze Cryptobeginner cursus. Gegarandeerd veilig crypto kopen na het volgen van onze cursus. "Dé Complete en eenvoudig te volgen Stap Voor Stap Online Cursus die je actief begeleidt bij het opzetten van een account en jou echt alle skills leert om veilig en zelfstandig je eerste cryptocurrencies te kopen, te bewaren en te verkopen."