Dogecoin Verwachting

Dogecoin DOGE koers 24u laag 24 u hoog Kopen?
$0,20 $0,20 $0,23 Registreren

Dogecoin is steeds populairder aan het worden. De actuele prijs is op dit moment $0,20 per Dogecoin. Momenteel staat Dogecoin op 8 geranked van de totale cryptocurrency markt.

De prijs van DOGE schommelt enorm. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $0,23 en de laagste prijs was slechts $0,20 per Dogecoin.

Op deze pagina geven wij jou interessante informatie over deze coin. Wist jij bijvoorbeeld dat DOGE al actief is sinds 2013-12-08 en sindsdien een stijging van 232.841,66%% behaald heeft. Stel je voor als je vanaf het begin voor 100 euro gekocht had.

Is het te laat om als nog winst te pakken op deze coin? Op deze pagina tonen wij interessante data en delen wij onze eigen Dogecoin verwachtingen zodat jij deze keuze zelf kunt maken.

Prijs verschil van Dogecoin

Benieuwd hoe deze currency gepresteerd heeft de afgelopen tijd? Je leest het af in onderstaande tabel.

VS 1 uur 24 uur Week Maand Jaar
Euro +0,87% -8,06% +17,19% -15,18% +6.090,75%
USD +0,90% -8,18% +17,09% -16,28% +6.158,47%

Wat in 2013 eigenlijk is begonnen als een parodie op de succesvolle Bitcoin is door de jaren heen uitgegroeid tot niet alleen een succesvolle, maar bovendien ook nog eens waardevolle cryptocurrency. De Dogecoin profileert zich dan wel als een veilige vorm van betalen welke niet kan worden gemanipuleerd door banken, in principe was ze oorspronkelijk vooral als grap bestemd. Inmiddels kenmerkt ze zich echter door een indrukwekkende market cap en heeft ze door het inzetten van een grappig, vrolijke Shibu Inu hond heel wat harten weten te veroveren. Ben jij ook wel geïnteresseerd in deze klassieker onder de altcoins en wil je er graag alles over te weten komen? Raadpleeg dan zeker en vast de informatie die is terug te vinden op deze pagina!

Wat is Dogecoin? 

De populaire “doge” internet meme heeft het logo geïnspireerd van Dogecoin (DOGE), daarom de Shiba Inu op het logo. Billy Markus uit Portland, Oregon en Jackson Palmer uit Sydney, Australië hebben de open-source digitale valuta gemaakt. Deze digitale valuta werd in december 2013 gevorkt van Litecoin. De visie van de makers van Dogecoin was dat Dogecoin een leuke, luchtige cryptocurrency zou zijn. 

En dat deze meer mensen zou aanspreken dan het kernpubliek van Bitcoin, doordat het logo geïnspireerd was door een honden memeZo liet Elon Musk, Tesla-CEO, met verschillende tweets op sociale media weten dat Dogecoin zijn favoriete digitale valuta is. 

Tip: mocht je direct willen weten waar je Doge kan kopen in Nederland of internationaal, dan kan dit het beste bij BitvavoBinance en Bitcoinmeester.

Koers Dogecoin 

2020 was over het algemeen een mooi jaar voor Dogecoin. De DOGE koers presteerde goed in het eerste kwartaal van 2020 en klom van $ 0,002 in januari naar $ 0,0035 op 9 februari. Echter heeft Dogecoin ook een terugval ervaren zoals het geval was op alle markten leidde. Op 13 maart daalde Dogecoin naar $ 0,0012. Maar het ondersteuningsniveau werd goed verdedigd 

En kopers waren in staat om de trend in het voordeel van de bulls te keren waardoor Dogecoin tegen 8 juli een waarde had van $ 0,0054. Er vond opnieuw een terugval plaats begin november naar $ 0,0025, het activum bleef groeien en testte opnieuw de weerstand van $ 0,0054 op 21 december. Elon Musk stimuleerde nogmaals de groei en liet op zijn Twitter-feed weten maar een woord te hebben voor zijn volgers, namelijk Doge. 

De Dogecoin koers bereikte zijn hoogste punt ooit op 8 januari 2018 op een bedrag van $0.01877. 

Dogecoin verwachting 2021 

Dogecoin heeft een actieve gemeenschap die wordt ondersteund door Elon Musk en is een van de oudste toonaangevende cryptovaluta’sBovendien geven experts aan dat Dogecoin een waardevolle koop isDogecoin wordt actief gebruikt als de standaardcrypto voor betalingen aan verkopers, tewijl het digitale activum zijn invloed in e-commerce uitbreidt. Zo zal het activum aantrekkelijker en waardevoller worden 

Om een nog grotere acceptatie aan te wakkeren, zijn ontwikkelaars van plan om het Dogecoin-netwerk te overbruggen met dat van Ethereum. Daarom geeft de Dogecoin verwachting voor 2021 groei aan en wordt er veel positieve ontwikkelingen verwacht. Sinds 2018 heeft de waarde van Dogecoin een lange afstand afgelegd, uiteindelijk staat het in 2021 op $0.5382. Hoe de koers zich verder beweegt, kun je te weten komen door de markt-ontwikkelingen dagelijks in de gaten te houden.

Verwachting Dogecoin 

Korte termijn prognose Dogecoin 

Er bestaat geen twijfel erover dat Dogecoin beschikt over uitgebreide mogelijkheden, als het groeipotentieel ervan geëvalueerd wordt. Om je een idee te geven, een enkele tweet van Elon Musk heeft in één dag geleid tot een prijsstijging van meer dan 20%. De groei van Dogecoin zal daarom nog groter zijn met een gerichte en serieuze aanpak. DOGE kan binnenkort $ 0,02 ongeveer bereiken. 

Dogecoin koers verwachting 2021 

In termen van kapitalisatie zijn er meer succesvolle projecten doorgetrokken, doordat Dogecoin blockchain nu een hoge transactieverwerkingssnelheid en extreem lage kosten biedtIn de moderne wereld wordt Dogecoin op veel gebieden van het bedrijfsleven en de samenleving gebruikt. Dogecoin wordt gebruikt voor liefdadigheid, openbare evenementen en sportprojecten.  

Dogecoin heeft aangetoond dat het als platform het draagvlak en vertrouwen waard is die het door de tijd heen heeft verkregen dankzij de actieve gemeenschap. Deze gemeenschap biedt ook genoeg mogelijkheden voor de toekomstige vooruitgang van het project. De Dogecoin voorspelling voor 2021 is volgens experts dat DOGE een prijs kan halen die tussen $ 0,02 en $ 0,023 ligt. Begin 2021 vertoont de koers al een stijging van 70%, dit lijkt veelbelovend te worden voor de komende tijd.

Dogecoin verwachting lange termijn 

Dogecoin koers verwachting 2025 

Wat gaat Dogecoin doen over een tijdsbestek van 4 jaar? De voorspelling, Dogecoin zal waarschijnlijk groeien, volgens experts is dat de prijs $ 0,04 zal bereiken. Als het project geen problemen onderweg ervaart kan het zelfs $ 0,05 aantikkenIn ieder geval beweert de prijsvoorspelling van Dogecoin dat het bestemd is voor een lange termijn winst. In 2025 kan de Dogecoin dollar koers naar verwachting ongeveer $ 0,044 zijn 

Hierbij staat de laagste prijs in 2025 op $ 0,281 en de hoogste op $ 0,0450. 

Tip: mocht je direct willen weten waar je Doge kan kopen in Nederland of internationaal, dan kan dit het beste bij Binance en Bitcoinmeester.

Kennismaking met Dogecoin

Laat ons in eerste instantie even dieper ingaan op de kenmerkende eigenschappen van Dogecoin. Zoals reeds aangegeven in de inleiding van deze pagina werd deze cryptocurrency in het bijzonder in het leven geroepen als parodie op de succesvolle Bitcoin. Wellicht had Jackson Palmer, de uitvinder van deze virtuele munt nooit kunnen raden dat de impact van zijn coin zo groot zou zijn. Niet lang na uitgifte van de munt was ze meteen tot wel 18 keer haar oorspronkelijke waarde waard. Bovendien kreeg ze een extra duwtje in de rug in het jaar 2017 waardoor de koers van een Dogecoin in de richting van een mooi all time high steeg. Dat is opmerkelijk, want eigenlijk wordt er reeds enige tijd niet meer actief aan de munt gesleuteld en bovendien heeft ook de bedenker het team inmiddels verlaten. Dat hoeft uiteraard niet perse iets te betekenen, maar het is het vermelden uiteraard toch meer dan waard.

Dogecoin is een mineable coin. Dit betekent dat het mogelijk is voor iedereen om DOGE tokens te claimen door deze te minen. Dit minen verloopt bovendien een stuk relaxter in vergelijking met bijvoorbeeld Bitcoin, al is de achterliggende technologie uiteraard wel dezelfde. Dit betekent dat het minen gebeurt door het uitvoeren van (complexe) computerberekeningen. Een niet onbelangrijk verschil tussen Bitcoin en Dogecoin is wel terug te vinden in de maximale hoeveelheid tokens die er in omloop kunnen worden gebracht. Bij Bitcoin is dit aantal vastgesteld op 21.000.000 BTC terwijl er voor Dogecoin geen zogenaamde hard cap van toepassing is. Dat is een wezenlijk verschil die zeker ook de waarde van de Dogecoin zal beïnvloeden.

Sponsoring door Dogecoin

De koers van Dogecoin wordt niet in het minst beïnvloed door de zakelijke (lees: marketing) beslissingen die worden genomen door het team achter de cryptovaluta. De virtuele munt staat er dan ook om bekend in de praktijk heel wat sponsorovereenkomsten af te sluiten. Een bekend voorbeeld hiervan was de sponsoring die ze heeft gedaan ten behoeve van het Jamaicaanse bobslee team voor het wereldkampioenschap. Meteen nadat deze sponsoring werd bekend gemaakt steeg de koers van de cryptovaluta behoorlijk en zo zijn er nog wel wat voorbeelden aan te halen. Omwille van het feit dat Dogecoin op regelmatige basis sponsorovereenkomsten afsluit is het niet ondenkbaar dat dit ook in de toekomst de koers van de cryptocurrency op niet onaanzienlijke wijze zal beïnvloeden.

Gratis Dogecoin ontvangen?

Dogecoin is een cryptocurrency waarbij je over de mogelijkheid beschikt om door middel van een zogenaamde faucet gratis tokens te verkrijgen. Deze gratis tokens ontvang je in principe op zeer eenvoudige wijze, namelijk door bijvoorbeeld één keer per uur op ‘roll’ te klikken. Bovendien is deelname aan een faucet volledig gratis en zijn er geen verplichtingen aan verbonden. Je moet er in principe alleen een beetje tijd in investeren, maar eenmaal je het regelmatige klikken onder de knie hebt zal je kunnen vaststellen dat je na verloop van tijd een degelijke hoeveelheid DOGE tokens zal kunnen bemachtigen. Een bekende faucet voor Dogecoin is freedoge.co.in. Je registreren bij deze faucet en meteen je eerste gratis DOGE tokens claimen kan zeer eenvoudig door gebruik te maken van deze link.

Dogecoin kopen

Zou je graag Dogecoin en dan uiteraard meer bepaald DOGE tokens willen kopen? In dat geval is dat op verschillende manieren mogelijk. De eenvoudigste optie voor Nederlanders en Belgen is om er voor te kiezen om deze aan te kopen via Bitvavo. In eerste instantie moet je natuurlijk een bepaalde hoeveelheid LiteBit credits storten. Dit kan gebeuren door middel van iDeal evenals met Bancontact. Het is onnodig om te zeggen dat dit een bijzonder efficiënte manier is om aan DOGE tokens te komen. Van zodra je de Litebit credits aan je account hebt toegevoegd kan je met slechts één druk op de knop je favoriete altcoins kopen. Om het allemaal nog eenvoudiger te maken kunnen de tokens ook nog eens meteen in de online wallet van Litebit worden opgeslagen.

Willem

Sinds 2014 actief in cryptocurrency. Helpt graag de cryptobeginners van Nederland met basis kennis over cryptocurrency. Heb je vragen? Laat gerust een reactie achter.

1 Comment

  • Mark van Rosmalen

    2 mei 2021 - 19:51

    Ik stel voor dat je bovenstaand artikel wat bijstelt. Het is niet meer actueel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *