Cryptobeginner.nl

Bitcoin CashBCH koers24u laag24 u hoogKopen?
$577,31$569,33$587,18Registreren

Bitcoin Cash is steeds populairder aan het worden. De actuele prijs is op dit moment $577,31 per Bitcoin Cash. Momenteel staat Bitcoin Cash op 21 geranked van de totale cryptocurrency markt.
De prijs van BCH schommelt enorm. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $587,18 en de laagste prijs was slechts $569,33 per Bitcoin Cash.

Deze coin kan gekocht worden bij Bitvavo en Binance,

Op deze pagina geven wij jou interessante informatie over deze coin. Wist jij bijvoorbeeld dat BCH al actief is sinds en sindsdien een stijging van 651,29%% behaald heeft. Stel je voor als je vanaf het begin voor 100 euro gekocht had. Nu zou je op een behoorlijke winst zitten ermee.
Is het te laat om als nog winst te pakken op deze coin? Op deze pagina tonen wij interessante data en delen wij onze eigen Bitcoin Cash verwachtingen zodat jij deze keuze zelf kunt maken.

Heb je nog nooit crypto gekocht? Volg dan eerst onze cursus, tijdelijk in prijs verlaagd. 

Prijs verschil van Bitcoin Cash

Benieuwd hoe deze currency gepresteerd heeft de afgelopen tijd? Je leest het af in onderstaande tabel.

VS1 uur24 uurWeekMaandJaar
Euro0,56%0,78%0,20%1,21%+92,28%
USD0,52%0,63%+0,56%3,19%+82,45%
      

 

Hoe populair is deze coin op social media?

Hoe populair is deze coin op Google?

 

Wat is Bitcoin Cash precies?

In eerste instantie spreekt het voor zich dat Bitcoin en Bitcoin Cash grote gelijkenissen vertonen. Beide systemen zijn dan ook in het leven geroepen om betalingen uit te kunnen voeren zonder dat er daarvoor inmenging is vereist van een centrale autoriteit. Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven kan er worden gesteld dat Bitcoin Cash (BCH) een afsplitsing is van de klassieke Bitcoin (BTC). Deze stelling wordt bewezen door het feit dat beide cryptovaluta’s dezelfde waren tot en met de blockchain blok 478558. Iedereen die voor de afsplitsing eigenaar was van BTC kreeg automatisch ook eenzelfde hoeveelheid BCH toegekend.

Grotere schaalbaarheid met Bitcoin Cash

De belangrijkste reden waarom er voor werd gekozen om Bitcoin Cash in het leven te roepen is terug te vinden in de onenigheid die ontstond tussen Bitcoin miners of mining pools over de schaalbaarheid van Bitcoin. Een niet onaanzienlijke groep vond dat de schaalbaarheid van de klassieke Bitcoin moest worden vergroot. Daar valt iets over te zeggen, want sinds de lancering van Bitcoin in 2009 is er uiteraard heel wat veranderd. De toegenomen populariteit heeft niet alleen maar voordelen met zich meegebracht, in tegendeel. Het grote aantal Bitcoin transacties konden op een zeker ogenblik bijvoorbeeld niet meer worden opgenomen in de blockchain. Het was vooral de beperkte blokgrootte van amper 1 MB welke hiervan aan de basis lag.

De beperkte blokgrootte van de originele Bitcoin bracht twee vervelende nadelen met zich mee. In eerste instantie was het bijvoorbeeld zo dat de verwerkingstijd aanzienlijk begon op te lopen. Dat was echter niet alles, want ook de transactiekosten stegen aanzienlijk waardoor een investering in Bitcoin vooral voor de kleine(re) investeerders minder interessant werd. Dit probleem werd door de community achter Bitcoin opgelost met de introductie van BIP-141 evenals SegWit2x. Stapsgewijs werd hiermee de blokgrootte opgewaardeerd tot 2 MB. Ondanks het feit dat deze upgrades wel degelijk hun nut hebben bewezen bleef een niet onaanzienlijk deel van de community niet echt vertrouwen hebben in de toekomst van de BTC blockchain. Omwille van deze reden besloten zij om hun visie door te drukken en Bitcoin Cash te lanceren.

Blokgrootte van 8 MB

Het wantrouwen van een deel van de Bitcoin community had niet in het minst betrekking tot de implementatie van Segregated Witness. Zij kozen er bijgevolg voor om te onderzoeken op welke andere manier de schaalbaarheid van Bitcoin kon worden vergroot. Op dit vlak was een zeer belangrijke rol weggelegd voor de cryptocurrency mining pool ViaBTC. Het resultaat was een compleet nieuwe blockchain welke uiteraard over een eigen cryptovaluta beschikt. Ondanks het feit dat Bitcoin Cash er voor heeft gekozen om geen gebruik te maken van SegWit beschikt ze wel over een blokformaat van zomaar even 8 MB.

Bitcoin Cash verwachting 2022 – 2025

Natuurlijk wil jij weten wat de Bitcoin Cash verwachting is. Gaat Bitcoin Cash stijgen of gaat het dalen? Op Cryptobeginner.nl proberen wij je te helpen om zelf een Bitcoin Cash voorspelling te maken. Het nieuws is een enorm belangrijke factor van een eventuele prijs stijging of een prijs daling van Bitcoin Cash.

Je kunt in cryptocurrency op de lange termijn investeren. Je vraagt je dan af wat de verwachting voor 2025 of zelfs 2030 is. Als je voor korte termijn investeert, dan wil je in een kleine prijsschommeling je winst pakken.

Neem bijvoorbeeld een time frame van 24 uur. De afgelopen 24 uur was de hoogste prijs namelijk $587,18 en de laagste prijs was slechts $569,33 per Bitcoin Cash. Als je dus binnen deze 24 uur wist te voorspellen wat het laagste punt was en toen in kocht en het bij het hoogste punt weer verkocht heb je toch een leuke winst te pakken. Er zijn genoeg day traders die dit dagelijks doen.

Als je juist meer op de lange termijn wilt investeren, dan kijk je meer naar macro economische factoren. Maar ook het team achter BCH is belangrijk om te volgen.

De github van deze currency wordt gevolgd door mensen. Op Reddit https://www.reddit.com/r/btc kun je ook vaak meelezen voor interessante inzichten.

Kortom de BCH verwachtingen kun je op verschillende manieren bekijken. Het is aan jou om onderzoek te doen en je eigen conclusies te trekken.

 

Prijs historie van Bitcoin Cash

Hoe goed heeft Bitcoin Cash het door de jaren heen gedaan? Wij hebben de hoogte punten en dieptepunten door de jaren heen bijgehouden.

Jaar Gem. Prijs Max. Prijs Min. Prijs Gem. Market Cap Gem. Volume Supply Volatiliteit
2017 $887,76 $4.355,62 $200,98 $14,3 mld $1000,0 mln 15,6 mln 155%
2018 $868,83 $3.071,16 $85,02 $14,9 mld $578,4 mln 17,3 mln 140%
2019 $261,70 $515,63 $110,06 $4,7 mld $1,1 mld 17,8 mln 100%
2020 $270,36 $495,19 $133,19 $5,0 mld $2,3 mld 18,4 mln 126%
Ben je nieuw met crypto? Doe dan onze Cryptobeginner cursus. Gegarandeerd veilig crypto kopen na het volgen van onze cursus. "Dé Complete en eenvoudig te volgen Stap Voor Stap Online Cursus die je actief begeleidt bij het opzetten van een account en jou echt alle skills leert om veilig en zelfstandig je eerste cryptocurrencies te kopen, te bewaren en te verkopen."