Cryptobeginner.nl

Wat is browser mining?

Bij het merendeel van de mensen die interesse hebben in cryptocurrencies is het wel bekend dat er een mogelijkheid bestaat om bepaalde van deze virtuele munten te minen. Het minen van een coin kan op meerdere manieren gebeuren. In het merendeel van de gevallen moet je rekening houden met het uitvoeren van een aantal lastige, zeer technische handelingen waardoor één of meerdere systemen aan de slag kunnen gaan met het minen van je favoriete coin. Het kan echter ook anders. Er bestaat namelijk ook zoiets als ‘browser mining’. Het klinkt misschien op het eerste zicht een beetje vreemd, maar een applicatie kan vanuit je browser een deel van de computerkracht die voor handen is gebruiken om te gaan minen. Dit instellen is zeer eenvoudig en je kan er bovendien ook nog eens wat aan verdienen… of toch niet? Wij vertellen je op deze pagina alles wat je moet weten over browser mining!

Wat is (browser) mining?

Het zelf minen van virtuele munten die je vervolgens kan verkopen op een exchange voor echt geld klinkt natuurlijk fantastisch. Het instellen van een systeem die mining voor je kan uitvoeren is echter iets dat lang niet voor iedereen geschikt is. Je moet er reeds over een aanzienlijke technische kennis voor beschikken en bovendien zijn er ook nog andere factoren waar je rekening mee dient te houden. Klassiek en intensief minen zorgt er namelijk voor dat je minimaal moet beschikken over de volgende zaken:

  1. Krachtige en vaak zelfs gespecialiseerde hardware die in staat is om jouw coins te minen;
  2. Goedkope elektriciteit;

Wanneer één van de bovenstaande twee vereisten ontbreken zal je kunnen vaststellen dat het minen van je favoriete mineable cryptocurrency geen evidentie is. Daarnaast is er ook nog eens de kosten-opbrengsten verhouding. Hoeveel kosten moet je namelijk maken vooraleer je daadwerkelijk ook maar iets begint te verdienen? Zonder een gespecialiseerde aanpak en veelal ook zonder je aan te sluiten bij een zogenaamde mining pool is het minen van verschillende cryptovaluta’s op vandaag eigenlijk financieel helemaal niet meer interessant in ons land. Door gebruik te maken van browser mining zou hier in principe enigszins verandering in kunnen komen.

Hoe werkt browser mining in de praktijk?

Browser mining is zeer toegankelijk, niet in het minst omdat er geen technische kennis voor is vereist. In de praktijk volstaat het doorgaans om gewoon naar een bepaalde website te surfen, de mining tool aan te zetten en je computer open te laten staan. In tussentijd moet je er wel rekening mee houden dat er een bepaalde hoeveelheid lag kan optreden op je netwerk en bovendien zal er ook wat extra geluid worden geproduceerd door bijvoorbeeld de processor van je computer die stevig moet gaan werken. Los van deze aandachtspunten zal je vanaf het ogenblik dat de mining begint meteen kunnen vaststellen dat je een bepaalde hoeveelheid (stukjes) tokens van de door jou gewenste cryptocurrency zal kunnen beginnen minen. Deze worden vervolgens ofwel toegevoegd aan je portefeuille bij de website die  de browser mining tool heeft geïmplementeerd of bij een externe partner zoals bijvoorbeeld CoinPot.

Verder werkt browser mining in de praktijk min of meer op dezelfde manier als gewone mining werkt. Dit betekent dat je een  bepaalde hoeveelheid rekenkracht ter beschikking stelt van een bepaalde partij of een specifiek platform. Deze kan ze gebruiken om coins te minen en geeft jou een deel van de opbrengst. Achter de schermen zorgt browser mining er namelijk uiteraard voor dat de partij waarbij ze wordt uitgevoerd ook geld verdient door de realisatie van nieuwe cryptovaluta’s. Dit staaft uiteraard wel het vermoeden (of beter gezegd ‘het  feit’) dat browser mining in de praktijk financieel heel wat minder interessant is dan gewone mining. Een deel van de opbrengst die wordt gerealiseerd ben je namelijk meteen kwijt.

Is browser mining financieel interessant?

Het spreekt voor zich dat de belangrijkste reden om aan browser mining te doen te maken heeft met het financiële aspect. De vraag die velen zich dan ook stellen is of aan browser mining doen nu wel of niet financieel interessant is. Dit is afhankelijk van een aantal zaken. In eerste instantie moet er bijvoorbeeld worden gekeken naar het feit of de computer bijvoorbeeld sowieso dagelijks aan staat of niet. Wanneer je per dag enkele uurtjes met de computer werkt kan het in principe niet veel kwaad om op dat ogenblik ook de browser miner te starten. Je moet er wel rekening mee houden dat het op deze manier behoorlijk lang zal duren vooraleer je ook maar enige degelijke inkomst zal weten te halen uit je mining activiteiten. Moet je, je computer een volledige dag aan laten staan om aan browser mining te doen zonder dat dit normaal het geval zou zijn? In dat geval is browser mining vaak omwille van het stroomverbruik niet interessant.

Hou rekening met de mogelijke gevaren van browser mining!

Vooraleer je aan browser mining gaat doen is het tot slot ook van belang om rekening te houden met de potentiële gevaren die er aan verbonden zijn. Veel mensen denken namelijk dat browser mining altijd onschuldig is en dat het geen schade kan aanrichten, maar dat is niet zo. Het merendeel van de browser mining tools bieden je namelijk als gebruiker verschillende mogelijkheden. Het gaat hierbij onder meer om het instellen van het CPU verbruik evenals het aantal zogenaamde ‘threads’. Hoe groter de CPU usage en de threads, des te meer inkomsten je kan halen uit je browser mining activiteiten. Je moet er wel rekening mee houden dat het ene systeem krachtiger is dan het andere. Dit zorgt er voor dat je zomaar je CPU stuk kan maken over kan laten oververhitten wanneer je te intensief en te lang gaat minen. Bovendien is het bij een aanzienlijke mining kracht mogelijk dat je computer in tussentijd onbruikbaar is, zolang het minen loopt uiteraard. Dit zijn zeker en vast zaken waar je graag rekening mee zal willen houden wanneer je aan browser mining wil gaan doen.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!