Cryptobeginner.nl

HODL

Op het ogenblik dat u er voor kiest om te investeren in cryptocurrencies zult u kunnen vaststellen dat u in aanraking zult komen met verschillende ‘vaktermen’. Eén van deze termen is ‘HODL’. Het betreft hier de afkorting voor ‘Hold On for Dear Life’. Heel wat investeerders die er voor hebben gekozen om een deel van hun kapitaal in cryptocurrencies te investeren doen dit omdat ze geloven in het hele principe over de lange(re) termijn. Na de enorme piek in de markt aan het einde van 2017 hebben heel wat investeerders verkocht, maar de zogenaamde HODLers hebben hun posities in de verschillende cryptocurrencies hoofdzakelijk vastgehouden. De toekomst zal ons uiteindelijk moeten leren wie van beide partijen het bij het rechte eind had. Eén staat in ieder geval vast, de term ‘HODL’ is in de cryptomarkt actueler dan ooit.

Wanneer bent u een HODLer?

Veel mensen die er voor hebben gekozen om te investeren in cryptocurrencies zijn HODLers zonder dat ze dit eigenlijk goed en wel zelf beseffen. De cryptomarkt staat er om bekend een bijzonder volatiele markt te zijn. Dit zorgt er voor dat de koers vaak zowel stevige positieve als negatieve koerswijzigingen kan ondergaan. Op het ogenblik dat de koers een aanzienlijke duik neemt heeft dat als gevolg dat veel investeerders bang zijn om een deel van hun vermogen in rook te zien opgaan.

Voor de zogenaamde HODLers is dit echter nog niet meteen een groot probleem. Zij zijn namelijk niet ingestapt in de cryptomarkt voor de korte, maar wel voor de lange termijn. Als een koers op vandaag 50 procent zakt om vervolgens volgend jaar 100 procent omhoog te schieten heeft iemand die de term HODL hoog in het vaandel draagt nog altijd winst gemaakt. Op het ogenblik dat jij als korte termijn investeerder geconfronteerd wordt met een dergelijke situatie wordt het natuurlijk meteen een compleet ander verhaal.

Is HODL toepassen interessant of niet?

Bovenstaande informatie heeft in ieder geval reeds duidelijk gemaakt dat de term ‘HODL’ in het leven is geroepen voor mensen die op de middellange tot lange termijn in crypto zijn gestapt. Heel veel partijen stellen zich evenwel de vraag of het nu interessant is of niet om vast te houden aan je investeringen in crypto. Dit is een vraag waar niemand u een duidelijk antwoord op kan geven. Heel wat voorspellingen die met betrekking tot cryptocurrencies worden gedaan zijn gebaseerd op resultaten uit het verleden.

Het is inderdaad mogelijk dat de zogenaamde cyclus zich zal herhalen en voor bepaalde cryptovaluta’s zullen we wellicht in de toekomst wel nieuwe all time highs gaan zien, maar daar tegenover staat dat heel wat projecten ook zullen afvallen. Omwille van deze reden brengt HODL dan ook altijd de nodige risico’s met zich mee. Wellicht op bepaalde vlakken zelfs meer ten opzichte van investeerders die hebben geïnvesteerd voor de korte(re) termijn.

Hoe is de term HODL precies ontstaan?

Voor de oorsprong van de term ‘HODL’ moeten we terug in de tijd, meer bepaald naar 18 december 2013. Het was namelijk op deze dag dat de gebruiker ‘GameKyuubi’ op het bekende Bitcointalk.org forum een post plaatste waarin hij aangaf “I AM HODLING’. Meteen werd er door heel wat andere gebruikers van het forum de vraag gesteld wat deze term nu precies betekende. GameKyuubi gaf daarop aan dat hij had willen plaatsen “I AM HOLDING”, maar een schrijffout maakte. Deze schrijffout werd echter al snel geadopteerd door andere enthousiastelingen in crypto waardoor het uiteindelijk nooit meer is komen te verdwijnen, in tegendeel. Vanaf dat ogenblik gaan investeerders die vasthouden aan hun posities in crypto voor de langere termijn door het leven als HODLers.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!