Cryptobeginner.nl

Trezor T

Trezor T hardware walletTrezor staat natuurlijk algemeen bekend als het bedrijf dat ‘s werelds eerste, echte hardware wallet voor cryptocurrencies op de markt heeft gebracht. De zogenaamde Trezor One maakte het voor investeerders in cryptocurrencies mogelijk om hun private keys op de meest veilige manier op te slaan. Dit bovendien door middel van een klein en handig toestelletje. Sinds het verschijnen van de Trezor One op de markt is er natuurlijk heel wat veranderd. Niet alleen is de cryptomarkt aanzienlijk gegroeid, daarnaast zijn ook de eisen van investeerders sterk geëvolueerd. Omwille van deze reden heeft Trezor besloten om uit te pakken met een waarde opvolger voor de Trezor One, namelijk de Trezor T hardware wallet. Op deze pagina vertellen we u graag welke vernieuwingen dit toestel allemaal precies met zich meebrengt.

Het uitpakken van de Trezor T

Bij ontvangst van de nieuwe Trezor T zult u kunnen vaststellen dat er door Trezor duidelijk aandacht is besteed aan de verpakking. Deze is in vergelijking met de eerste hardware wallet dan ook sterk verbeterd. Uiteraard het vooral om de inhoud van deze verpakking. deze bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De Trezor T;
  • Een USB-C kabel;
  • Een booklet voor de word recovery seed;
  • Een beknopte handleiding;
  • Enkele stickers;

Verpakking en doos hardware wallet Trezor TBovendien is er in de verpakking ook een magneetje terug te vinden welke is voorzien van een plakstrip. Dit is natuurlijk slechts een kleine extra, maar ze kan in de praktijk best handig zijn. Bovendien valt het meteen op dat de Trezor T is voorzien van een hologram sticker over de aanduiding. Het is nagenoeg onmogelijk om deze te verwijderen zonder schade toe te brengen. Dit zorgt er voor dat het voor de ontvanger van de Trezor T meteen duidelijk zal zijn of er met de hardware wallet is geknoeid of niet. Heeft u dit vermoeden? Dan spreekt het voor zich dat u het toestel niet moet gaan gebruiken en terug moet sturen!

Het installeren van uw Trezor T

Trezor T hardware wallet setup onlineMet de lancering van hun nieuwe hardware wallet heeft Trezor er eveneens voor gekozen om de interface van haar platform te vernieuwen. Nadat u de wallet heeft aangesloten moet u naar het adres https://trezor.io/start surfen. Hier is het mogelijk om aan te geven welke installatie u precies wenst uit te voeren. Uiteraard kiest u voor de Trezor T waarna het installatieproces zal worden opgestart. In eerste instantie wordt er meteen door de software gecontroleerd of u te maken heeft met een originele Trezor T wallet of niet. Dat biedt een mooie vorm van extra zekerheid en betrouwbaarheid. Bovendien wordt er door het systeem ook direct gecontroleerd of er mogelijks updates beschikbaar zijn.

Een beetje tricky is het feit dat u de hardware wallet vanaf bovenstaand moment eigenlijk meteen kunt beginnen gebruiken. Dit aldus zonder dat er een recovery seed is ingesteld. Dit gezegd zijnde verschijnt er wel een grote waarschuwing welke aangeeft dat er op dat ogenblik dus geen back-up voor handen is. Het hoeft niet te worden benadrukt dat het ten stelligste is aangeraden om dit wel meteen te doen. Op het ogenblik dat uw Trezor T wordt gestolen of u ze bijvoorbeeld onderweg verliest is het alleen met behulp van de recovery seed mogelijk om uw portefeuille met cryptocurrencies terug te claimen. Heeft u ze niet ingesteld en raakt u, uw toestel kwijt? Dan zijn uw holdings in principe voor altijd verloren.

Welke vernieuwingen brengt de Trezor T met zich mee?

Het spreekt voor zich dat u door het in huis halen van de Trezor T hardware wallet kunt rekenen op heel wat nieuwe mogelijkheden en functies. Het is bijvoorbeeld zo dat de Trezor T in vergelijking met de oorspronkelijke Trezor One gebruik maakt van een wachtwoordzin bestaande uit 12 woorden in plaats van 25 woorden. Het belangrijkste voordeel dat hierdoor wordt gerealiseerd is terug te vinden in het feit dat het volledige installatieproces op deze manier heel wat efficiënter kan worden uitgevoerd. Het maken van een backup? Dat doet u nu in slechts 3 minuten tijd!

Model T Trezor hardware walletDe Trezor T moet in de praktijk niet alleen de veiligheid, maar ook het gebruiksgemak naar een nog hoger niveau tillen. Hier is ze absoluut in geslaagd. In eerste instantie zult u dan ook kunnen vaststellen dat de Trezor T over een veel snellere processor beschikt. Dit zorgt er voor dat alle vereiste acties op het toestel aanzienlijk sneller uitgevoerd kunnen worden. Dat is niet alles, want daarnaast is de Trezor T eveneens uitgerust met een micro SD-kaart slot voor data-encryptie. Dit zorgt er voor dat deze hardware wallet werkelijk een uitmuntende beveiliging weet te garanderen voor uw portefeuille met cryptocurrencies.

Tot slot is het uiteraard ook zo dat de Trezor T in vergelijking met haar voorganger over een kleuren touchscreen beschikt. Dit betekent dat het gebruik van fysieke knoppen tot het verleden behoort. Het spreekt voor zich dat ook de introductie van het kleuren touchscreen er voor heeft gezorgd dat de gebruiksvriendelijkheid van het toestel naar een hoger niveau is getild. Ook dit is dan ook een niet onbelangrijk voordeel welke aan dit toestel is verbonden.

De voordelen van de Trezor T

Er zijn toch wel een aantal niet onbelangrijke voordelen verbonden aan het aankopen van de Trezor T. Ten opzichte van haar voorganger is haar gebruiksvriendelijkheid namelijk nog verder verbeterd. Daarnaast heeft ook de veiligheid met de aanwezigheid van het micro SD-kaartslot een extra duwtje in de rug gekregen. Tel daar ook nog eens de vernieuwde interface evenals de snellere processor bij op en het mag duidelijk zijn dat u hier te maken heeft met een toestel dat de harten van menig aantal crypto-enthousiastelingen sneller zal doen slaan.

De nadelen van de Trezor T

Met al die interessante voordelen zouden we bijna nog vergeten om ook aandacht te besteden aan een niet onbelangrijk nadeel welke aan dit toestel is verbonden. Het is namelijk zo dat de Trezor T een vrij duur toestel is. Op moment van schrijven is het mogelijk om de Trezor One aan te kopen voor een prijs van ongeveer 59 euro. Voor de Trezor T legt u echter al snel een bedrag op tafel welke is gelegen tussen de 170 en 180 euro. Dat is een behoorlijk prijsverschil. De relatief hoge kostprijs zorgt er voor dat het aankopen van deze hardware wallet voor de kleine(re) investeerder in cryptocurrencies eigenlijk minder interessant is.

Conclusie; nog gebruiksvriendelijker en nog veiliger!

Hardware wallet Trezor TGebruiksvriendelijkheid en veiligheid zijn de twee belangrijkste eigenschappen waar investeerders in cryptocurrencies naar op zoek zijn voor wat het opslaan van hun holdings betreft. Op dit vlak heeft Trezor met haar Trezor T model werkelijk hoge toppen weten te scheren. Niet alleen zorgt de vernieuwde interface evenals de aanwezigheid van het kleuren touchscreen voor nog meer gebruiksvriendelijkheid, daarnaast is ook de data-encryptie door middel van de aanwezige micro SD-kaart slot een interessante toevoeging. Het enige nadeel van dit toestel? Dat is het prijskaartje. U moet er een behoorlijk aantal euro’s voor op tafel leggen, maar u krijgt er wel een uitstekende hardware wallet voor in de plaats.

 INTERESSE?
KLIK HIER OM NAAR DE TREZOR T SHOP TE GAAN!

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!