Cryptobeginner.nl

Crypto wallet

Een cryptocurrency-portemonnee is een veilige digitale portemonnee die wordt gebruikt voor het opslaan, verzenden en ontvangen van digitale valuta zoals Bitcoin. Om cryptocurrency te gebruiken, moet u een cryptocurrency-portemonnee gebruiken. 

Sommige portefeuilles zijn gebouwd voor een enkele cryptocurrency, sommige kunnen voor meer dan één munt worden gebruikt, sommige portefeuilles beheert u zelf en sommige (zoals die op beurzen worden gevonden) zullen bewaard worden. 

Het volstaat om te zeggen dat er een reeks soorten crypto wallet is om uit te kiezen. Hieronder bespreken we hoe digitale portemonnees werken, bespreken we de verschillende soorten portemonnees en geven we advies over welke portemonnees in welke situaties te gebruiken. 

Wat is een crypto wallet 

Portefeuilles zijn software die kan worden gebruikt om cryptocurrency-saldi te bekijken en transacties uit te voeren. 

Elk type online crypto wallet is een beetje anders, maar over het algemeen werkt elke portemonnee met een of meer cryptocurrencies en kan hij een of meer cryptocurrency-specifieke “openbare adressen” opslaan. 

Openbare adressen zijn vergelijkbaar met cryptocurrency-specifieke rekeningnummers, ze kunnen worden gebruikt om een ​​specifiek type cryptocurrency te ontvangen (bijvoorbeeld om Bitcoin te ontvangen, je hebt een Bitcoin-adres nodig) en kunnen openbaar worden gedeeld. 

Elk adres heeft betrekking op alle transacties die aan dat adres op de blockchain van een munt zijn gekoppeld. 

Met een portemonnee kunt u saldi bekijken die aan een adres zijn gekoppeld en kunt u geld op de blockchain verplaatsen zolang u de eigenaar van het adres bent. 

Bewijzen dat u de eigenaar bent van het adres, wordt gedaan met een privésleutel (een geheime code die is gekoppeld aan een openbaar adres) in een niet-bewarende multi crypto wallet. In bewaarportefeuilles heeft de bewaarder (een derde partij zoals een beurs, makelaar, enz.) De sleutel voor u, en het is gewoon een kwestie van uw wachtwoord in hun portemonnee-app in te voeren. 

In wezen is een portemonnee als uw online bankrekeningplatform, uw adres is als uw rekeningnummer, de blockchain is als het grootboek van de bank en met bewaarportefeuilles lijkt de bewaarder een beetje op uw bankier. 

Type online bitcoin wallet

Er zijn verschillende soorten portefeuilles die u kunt gebruiken, waaronder online, offline, mobiel, hardware, desktop, papier en multi crypto wallet. 

Elk “type” verwijst naar het type medium waarop de portemonnee is opgeslagen, wie de controle heeft over de portemonnee en of de gegevens al dan niet online zijn opgeslagen. 

Sommige portefeuilles bieden meer dan één methode om toegang te krijgen tot de portefeuille, bijvoorbeeld; De portemonnee van Bitcoin.com is zowel een desktop-app als een mobiele app. 

Ook passen de meeste portemonnees in meer dan één categorie hieronder. Bitcoin Core is bijvoorbeeld een muntspecifieke desktopportemonnee met volledige node. 

Hier is een kort overzicht van de verschillende soorten cryptocurrency-portefeuilles: 

Full Node-portemonnee: een portemonnee waarin u uw privésleutels beheert en een volledige kopie van de blockchain host. In principe heeft elke coin een officiële wallet van dit type en die is te vinden op de officiële GitHub van de site (op de officiële website staat vaak een link). OPMERKING: “Officieel” betekent in deze zin “uitgebracht door of goedgekeurd door de ontwikkelaars die de munt hebben gemaakt”. Veel crypto’s zijn gedecentraliseerd, dus er is niet echt iets officieels. 

Bewaarportemonnee: bij sommige portemonnees kunt u uw privésleutels beheren, bij andere bewaart u uw sleutels niet rechtstreeks. De meeste exchange wallets zijn bewaarportefeuilles. 

Desktop Wallet: Het meest voorkomende type portemonnee. Typisch een app die rechtstreeks verbinding maakt met de client van een munt. 

Mobiele portemonnee: een portemonnee die wordt beheerd vanuit een smartphone-app. 

Online portemonnee: Een online portemonnee is een webgebaseerde portemonnee. U downloadt geen app, maar gegevens worden gehost op een echte of virtuele server. Sommige online portemonnees zijn hybride portemonnees waarmee privégegevens kunnen worden versleuteld voordat ze naar de online server worden verzonden. 

Software Wallet: Elke portemonnee die op software is gebaseerd, is een softwareportemonnee. 

Hardware Wallet: speciale hardware die speciaal is gebouwd om cryptocurrency vast te houden en veilig te houden. Dit geldt ook voor USB-apparaten. Deze apparaten kunnen online gaan om transacties uit te voeren en gegevens op te halen en kunnen vervolgens offline worden gehaald voor transport en beveiliging. 

Paper Wallet: u kunt een QR-code afdrukken voor zowel een openbare als een privésleutel. Hiermee kunt u zowel digitale valuta verzenden als ontvangen met behulp van een papieren portemonnee. Met deze optie kunt u het opslaan van digitale gegevens over uw valuta volledig vermijden door een papieren portemonnee te gebruiken. 

Muntspecifiek: Een portemonnee die alleen werkt met een specifieke munt. 

Netwerkspecifiek: een portemonnee die meerdere tokens op één netwerk kan bevatten. 

Universeel / multi-asset / multi-coin: Een portemonnee die adressen van meerdere munten kan bevatten. Houd er rekening mee dat alleen omdat een portemonnee “universeel” is, dit niet betekent dat hij letterlijk elk crypto-item bevat. Van uitwisselingen tot de beste multi crypto wallet voor meerdere activa die er is, ik ken geen enkel product dat letterlijk elke crypto bevat. 

Web3-portemonnee: met een Web3-portemonnee hebt u toegang tot het netwerk van een bepaalde cryptocurrency. U kunt MetaMask bijvoorbeeld gebruiken om toegang te krijgen tot de Ethereum-, Binance Smart Chain- en Pologyon-netwerken. 

Hardware wallet of software wallet?

Wat is een hardware wallet

Dit worden soms koude portefeuilles of koude opslag genoemd en ze slaan uw sleutels volledig offline op een apparaat op dat niet is verbonden met internet. Veel populaire cold wallet-apparaten lijken op een USB-drive. Soms worden papieren portefeuilles – waarin u informatie over uw openbare en privésleutels op een vel papier afdrukt – zelfs gebruikt als koude opslag. 

Crypto-enthousiastelingen zien koude opslag vaak als de gouden standaard voor het beschermen van uw digitale activa. Omdat ze offline zijn, zijn hardware wallet het moeilijkste type portemonnee om te hacken. Maar dat betekent niet dat er nog steeds geen risico’s zijn. 

Ten eerste kunnen hardware Bitcoin wallet gemakkelijk verloren gaan of misplaatst worden. Hoe vaak ben je al eens een USB-stick kwijtgeraakt met niets meer dan documenten erop? Dat alleen is al onhandig. Maar het verlies van een apparaat dat de sleutels van uw investeringen bevat – die onherstelbaar zijn als ze eenmaal verdwenen zijn – kan een grote financiële klap zijn. 

Zelfs hacken kan nog steeds een punt van zorg zijn. Kies je toch voor koude opslag, dan raadt DeCicco aan om een ​​apparaat rechtstreeks bij de fabrikant te kopen in plaats van tweedehands. Als u bij een derde partij koopt, loopt u het risico dat er met het hardware crypto wallet wordt geknoeid door een hacker die het mogelijk heeft gekocht, gecompromitteerd en opnieuw heeft verpakt voor verkoop. 

Software wallet

Deze worden ook wel hot wallets genoemd. Als u denkt aan een hardware-portemonnee zoals de portemonnee die u in uw portemonnee kunt bewaren, kunt u denken aan een softwareportemonnee zoals uw online bankrekening. 

“Ze zijn vaak verbonden met een beurs, ze zijn vaak gebruiksvriendelijk en ze hebben echt de ruimte geopend voor een meer reguliere markt”, zegt DeCicco. “Maar er zijn veel risico’s om uw geld online te houden.” 

Hot wallets kunnen verschillende vormen aannemen. U kunt er een openen via de crypto-uitwisseling die u gebruikt om uw munten te kopen, een softwareprogramma naar uw computerdesktop te downloaden of zelfs een smartphone-app te gebruiken. Maar omdat bij elk van deze opties uw openbare en privésleutels verbonden blijven met internet, loopt u mogelijk een groter risico op hacking dan wanneer u koude opslag gebruikt. 

Welke wallet moet ik gebruiken – Beste bitcoin wallet

Als u alles hierboven samenvoegt, volgen hier enkele ideeën over welke portemonnee u moet gebruiken. 

We raden meestal aan om een ​​officiële (of officieel goedgekeurde) portemonnee te gebruiken voor een bepaalde munt. Dus voor Bitcoin raden we aan om de beste Bitcoin Wallet te gebruiken, voor Litecoin raden we Litecoin Core aan, en voor Ethereum raden we Ethereum Wallet aan. 

Aangezien de volledige officiële portemonnee met munten gebruikers kan vereisen om zeer grote bestanden te downloaden, en aangezien sommige mensen de neiging hebben om veel munten te bezitten, is het goed om naar alternatieven te kijken. 

Binance wallet

De Binance wallet is een uniek product, zowel als het gaat om cryptocurrency-wallets in het algemeen, en zelfs als het gaat om specifieke op exchanges gebaseerde crypto-opslagservices. Dit is alleen waar vanwege de functionaliteit die het zijn gebruikers biedt. 

Dit is een multi crypto wallet – hij kan een enorm scala aan verschillende cryptocurrencies bevatten, en zelfs enkele geselecteerde fiat-valuta’s! Bovendien kunt u al die bovengenoemde valuta’s zonder problemen verzenden, storten en opnemen – u hoeft alleen maar enkele KYC-verificatiecontroles door te geven en u bent klaar om te gaan! 

Bitvavo wallet

Als belegger woonachtig in de Europese Unie en op zoek naar grote cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum, dan is Bitvavo wallet misschien de beste keuze. Het is echter niet de beste keuze, het gaat om het kopen van altcoins, aangezien het uitwisselingsplatform niet veel variëteiten heeft en alleen handelsparen van Bitcoin/altcoin biedt. 

Desalniettemin, rekening houdend met de lage handelskosten in combinatie met lage kosten voor fiat-opnames en stortingen, is Bitvavo een van de ongelooflijke cryptocurrency-uitwisselingsplatforms voor het kopen, verkopen en verhandelen van grote cryptocurrencies in de Europese Unie. 

Ledger nano x wallet

De Ledger Nano X wallet is een premium hardware cryptocurrency-portemonnee die is gebouwd om uw digitale rijkdom zo veilig mogelijk te houden. In tegenstelling tot hot wallets, die verbonden zijn met internet en daardoor kwetsbaar zijn voor aanvallen, slaat de Nano X je privésleutels offline op, op het apparaat zelf. 

Om ervoor te zorgen dat de hardware zo veerkrachtig mogelijk is, gebruikt Ledger een op maat gemaakt besturingssysteem (BOLOS) en CC EAL5+ gecertificeerde Secure Element (SE)-chip. De beveiliging van het apparaat is ook gecontroleerd en geverifieerd door ANSSI, het Franse nationale cyberbeveiligingsbureau. 

De Nano X biedt alle functies van zijn goedkopere broer, de Ledger Nano S, maar met de toegevoegde mogelijkheid om een groter aantal activa tegelijk op te slaan en om uw portfolio onderweg te beheren door het apparaat via Bluetooth aan de smartphone-app te koppelen. 

Trezor wallet

De Trezor wallet is een portemonnee met meerdere valuta, wat betekent dat er veel verschillende cryptocurrencies in kunnen worden opgeslagen. Dit is geweldig als je een portefeuille hebt die een verscheidenheid aan crypto’s bevat, omdat je ze anders allemaal in een individuele portemonnee zou moeten opslaan. 

Vergeet niet dat het Trezor-team altijd het aantal munten dat ze ondersteunen uitbreiden, dus het is de moeite waard om hun officiële website regelmatig te controleren om hun nieuwe releases te zien. Als u een cryptocurrency naar uw Trezor stuurt die niet een van de door Trezor ondersteunde munten is, kunt u uw geld voor altijd verliezen. 

Blockchain wallet 

Zoals de officiële site van het bedrijf, blockchain.com, stelt, zijn er tot nu toe bijna 30 miljoen wallets gemaakt. Het team achter Blockchain kondigt met trots aan dat ze niet alleen de meest populaire maar ook de meest vertrouwde crypto-opslagportemonnee ter wereld zijn. 

Met Blockchain wallet kunt u een back-up maken van uw geld en de manier waarop hun beveiliging werkt, is dat u een wachtwoord maakt, tweefactorauthenticatie instelt en een herstelzin opschrijft of onthoudt. Daarna garanderen ze dat uw cryptocurrency veilig is bij hen. 

Exodus wallet

Exodus is een portemonnee met meerdere valuta’s die meer dan honderd cryptocurrencies ondersteunt. De crypto-portemonnee was oorspronkelijk alleen beschikbaar op desktop, maar is nu ook beschikbaar voor mobiele iOS- en Android-platforms. 

Exodus wallet onderscheidt zich van andere portefeuilles met een ontwerpfocus op mensen die nog nooit met cryptocurrencies hebben gespeeld. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface en de ontwikkelaars besteden veel tijd en moeite aan het oppoetsen van de gebruikersinterface om het intuïtiever te maken. 

Een van de meest populaire functies van Exodus is ondersteuning voor een reeks verschillende altcoins, evenals voor Bitcoin. Je kunt de wallet ook gebruiken om de ene cryptocurrency in te wisselen voor een andere zonder enige vorm van registratie. 

Bitcoin paper wallet 

Bitcoin Paper wallet is een manier om uw BTC-bezit veilig op te slaan en dat ook voor een langere termijn als u uw privésleutel zorgvuldig discreet bewaart. U hoeft alleen uw eigen fraudebestendige bitcoin-portefeuilles uit te printen en door uw eigen adres te genereren, kunt u er zeker van zijn dat u hackers op afstand houdt. U hebt geen internet nodig om toegang te krijgen tot uw papieren portefeuilles en daarom valt het onder de categorie koude portefeuilles. Je moet er alleen rekening mee houden dat je de papieren portemonnee op een zeer veilige locatie moet bewaren waar alleen jij toegang toe hebt. 

Veiligheid crypto wallet

Cryptocurrency-portefeuilles zijn allemaal gebouwd om veilig te zijn, maar de exacte beveiliging verschilt van portemonnee tot portemonnee. Over het algemeen komt de beveiliging van uw portemonnee, net als uw gebruikersnamen en wachtwoorden, van u met behulp van best practices. We raden u aan niet meer valuta te bewaren dan u in één keer nodig heeft in een enkele portemonnee die u vaak gebruikt, Google Authenticator te gebruiken voor extra beschermingslagen, uw portemonnee te coderen en een officiële (of officieel goedgekeurde portemonnee) te gebruiken. U kunt ook transacties met meerdere handtekeningen gebruiken. 

Het is slim om een ​​back-up van uw portemonnee en privésleutels te maken en deze te versleutelen. Er moet ten minste één back-up op een cd of USB-stick staan ​​om ervoor te zorgen dat u een “hard copy” hebt liggen. Als u uw portemonnee of uw sleutels verliest, verliest u de valuta die eraan verbonden is! 

Tips om uw munten en uw portemonnee veilig te houden

Sommige software die als portemonnee wordt aangeboden, is malware die probeert te profiteren van degenen die niet-officiële software van internet willen downloaden en installeren. Vertrouw nooit mining- of wallet-software die afkomstig is van een bron die u niet kent en vertrouwt. Begin met versleten oplossingen zoals die hierboven zijn uitgelegd, en ga dan over op andere portefeuilles nadat u weet wat u doet. 

Gebruik altijd een sterk wachtwoord en alle beschikbare beveiligingsmaatregelen. Als je bijvoorbeeld two-factor kunt gebruiken, gebruik dan two-factor (bijvoorbeeld Google Authenticator)! 

Deel nooit uw portemonnee-wachtwoord, seed, pincode of privésleutel en zorg ervoor dat u ze ergens veilig opslaat (en idealiter offline). Om munten te verzenden en te ontvangen, hoeft u alleen uw openbare portemonnee-adres (uw “openbare sleutel”) te delen. 

Altijd offline toegang tot uw portemonnee wanneer u kunt. En voer uw wachtwoord, seed of privésleutel nooit ergens anders in dan in uw portemonnee of de veilige plaats waar u uw wachtwoord opslaat. 

Conclusie 

Welke wallet je ook kiest er is altijd een mogelijkheid die bij je past. Niemand kan je vertellen welke het beste voor jou is, omdat iedere situatie anders is. Gelukkig zijn alle bovenstaande opties een goede mogelijkheid en is er geen een die je niet kunt gebruiken.  

Als je oprecht geinteresseerd bent in het handelen van crypto, dan is een wallet zeker geen overbodige luxe. Doe je research dus goed en zorg ervoor dat je de wallet kiest die bij je past. 

Bitcoin Wallet

Hoewel het concept van Bitcoin misschien nieuws voor je kan zijn, bestaat dit al een aantal jaren. Het is niet altijd even gemakkelijk om een geschikte Bitcoin Wallet te vinden. Mocht je van plan zijn jou digitale valuta te beheren dan mag je gerust verder lezen.

Beste bitcoin wallet

Bij Bitcoin Wallet gaat het om een online bankrekening, maar alleen is dit voor bitcoins. Met je Wallet kun je Bitcoin ontvangen, verzenden of beheren. Je kunt het gemakkelijk downloaden op je pc, Mac of op je smartphone. Doordat de Wallet contact zal maken met je blockchain, zul je kunnen zien hoeveel Bitcoins van jou zijn. Het is gemakkelijk om Bitcoin te kopen, maar het zelf beheren van de Bitcoins is natuurlijk voor eenieder een uitdaging. Om dus een goede uit te kiezen, zul je moeten kijken naar een goede Bitcoin Wallet die het beste bij je persoonlijke wensen past.

Wat is, is om verschillende Bitcoin Wallets te testen. Er zijn drie verschillende Wallets, namelijk; de mobiele Wallet, de Desktop Wallet en de Hardware Wallet. Bij de mobiele Wallets kun je downloaden voor je Android of iOS telefoon. Je opent op zo een manier een betrouwbare Bitcoin Wallet op je mobiele telefoon. Met de mobiele Wallet het je toegang tot betaalopties via bijvoorbeeld QR codes of The NFC chip in je telefoon.

De Desktop wallet is een applicatie die je kan installeren op je PC. Je kunt dan vervolgens de app gebruiken. Er zijn natuurlijk ook verschillende die je kunt gebruiken. Of kiezen voor de nieuwe Mackbook, Windows of Linux. Je persoonlijke voorkeur zal bepalen welke wallet je kiest.

En nu de Hardware Wallet. Hier gaat het om een offline methode om je Bitcoin op te slaan. Het gaat hier om een fysiek apparaat en dat dien je te kopen. Ze zijn vaak gratis beschikbaar. Bij de Hardware Wallets is het hoofddoel in isolatie brengen van private key. Deze key verschaft je toegang tot je Bitcoins. Deze Wallet fungeert als een extra muur tussen de key en je computer of telefoon.

Bitcoin wallet aanmaken

Als je een kleine investeerder of beginner bent, is het natuurlijk van zelf sprekend dat je een gratis online Wallet aanmaakt om te starten. Dit kan door verschillende diensten mogelijk worden gemaakt. Vergeet niet dat lang niet alle Wallets betrouwbaar zijn. Ook zijn ze niet altijd gebruiksvriendelijk. Het is dus belangrijk dat je altijd even uitzoekt welke service voor jou het beste is. Bitcoin wallet Nederland heeft precies dezelfde werkwijze. In Nederland is het momenteel al bekend hoe dit werkt.

Hoe kun je dan een Bitcoin Wallet aankopen? Ga naar de appstore of naar Google play, zoek en download Coinnomi. Open de app en schrijf je herstelzin van 24 woorden op. Heel belangrijk is dit. Het is de back up van je Wallet. Stel hierna je wachtwoord in en vervolgens voeg bitcoin toe aan je Wallet door voor BTC direct te kiezen.

Afhankelijk van jouw comfort voor technologie en je doelen, kun je de beste Bitcoin- portemonnee gebruiken. Er zijn meerdere, maar hier zullen drie van ze besproken worden. Voor de beginners: voor de groep beginners is de SoFi, Robinhood en Coinbase het beste. Je kunt kiezen voor SoFi, Robinhood en Exodus als je een sterke investeringsachtergrond heb.

Ervaren gebruikers: voor deze groep bieden hardware portefeuilles de beste beveiliging. Als je zeer vertrouwd bent met computers, dan zal het geen probleem zijn met het navigeren. Voor deze groep is de Trezor en Ledger geschikt.

Serieuze enthousiastelingen: voor deze zijn Coinbase, Trezor, Ledger, Edge en Exodus een geschikt. Zeker als je in deze groep bent, en zoek je een speciale crypto portemonnee die extra beveiligd of verbeterde functies heeft.

Wat is veiliger – crypto of fiat geld op de bank?

Wat is veiliger; crypto of fiat geld?

Er zijn zojuist weer belangrijke ratings-wijzigingen voor belangrijke cryptocurrencies vrijgegeven.
Dat is altijd handig om hier een beetje naar te kijken want er zit veel beweging in de markt en veel volatiliteit. We willen echter nu hier niet de nadruk op leggen, maar het feit bespreken dat er tegenwoordig een groot probleem is waar je op moet letten: hoe en waar moet je je crypto opslaan om hacks te voorkomen en wat is veiliger: crypto of fiat geld?.

Laten we om te beginnen over één ding duidelijk zijn: er is niets inherent mis met blockchain-technologieën. De reden dat hacks gebeuren, is strikt omdat beleggers hun cryptocurrency op een exchange achterlaten. En exchanges zijn meestal behoorlijk nalatig als het gaat om het beschermen van hun crypto-portefeuilles.

Onthoud: Cryptocurrencies zijn oorspronkelijk ontworpen om mensen in staat te stellen effectief hun eigendom terug te nemen.

Dus als je crypto opslaat in een wallet waarvan je als enige de enige private key hebt, is die crypto echt van jou. Niemand anders bezit het en niemand anders kan het in handen krijgen.

Fiat geld op de bank veilig?

Het fiat geld dat je op een bank hebt staan is heel anders. Wanneer je een storting doet, verleen je de instelling effectief het recht om controle over jouw vermogen te nemen. De bank leent jouw geld uit aan derden. En ja, je kunt op een dag wakker worden en ontdekken dat het er niet meer is.

Klinkt dit vergezocht? In grote ontwikkelde landen misschien. Maar stel dezelfde vraag aan inwoners van Argentinië, Brazilië, Uruguay, Oekraïne, Rusland, of zelfs Griekenland en Cyprus. Zij zullen je vertellen hoe hun spaargeld is vernietigd, in beslag is genomen en in feite recht onder hun neus vandaan is gestolen.

Overweeg daarnaast ook het feit dat de grootste economieën de grootste tekorten hebben gekend, het meeste fiat-geld hebben geprint, en niet onkwetsbaar zijn voor een monetaire crisis of banken crises. Sommigen beweren zelfs dat de belangrijkste aspecten van het banksysteem sinds de financiële crisis van 2008 breekbaar zijn. Dat er, ondanks alle schijn, niets is veranderd; niets is opgelost. Ze hebben gewoon geld geprint en zijn verder gegaan.

Dit is de context waarin Bitcoin is geboren, en als cryptocurrencies het traditionele banksysteem op zijn kop dreigen te zetten: krijg je alle voordelen van een elektronische vorm van geld PLUS alle voordelen van het bezitten van harde contanten. De activa zijn echt van jouw. Niemand anders controleert ze. En ze zullen er morgen zijn, hoe rommelig een toekomstige crisis ook mag zijn … op voorwaarde dat je ze goed opslaat.

Waarom het opslaan van je currency op exchanges problematisch kan zijn

Als je crypto op een exchange bewaart, wie denk je dan wie deze activa beheert? Als je denkt dat jij het bent heb je het mis!

In de crypto-wereld is het de entiteit die eigenaar is van de private key van een wallet, die het eigendom beheert van die wallet … samen met ALLE crypto die het bevat.

  • Als jij je geld buiten een exchange in je eigen wallet opslaat, ben jij dat;
  • Als je je geld opslaat op de exchange zelf, zijn zij het

Op een dag zul je plotseling ontdekken dat een anoniem genie met een laptop erin slaagde om het te hacken en je geld te stelen.

Exchanges zijn grote, vette doelen voor hackers. De hackers weten dat exchanges de private keys van duizenden, zo niet miljoenen crypto-adressen bevatten die soms voor miljarden dollars aan crypto bevatten. Het enige dat ze hoeven te doen is het masterbestand in handen te krijgen, alle keys te pakken en de crypto over te dragen naar een wallet die zij bezitten. Als ze dat éénmaal hebben gedaan, is er niets meer dat iemand kan doen. Het geld is weg.

Mt. God & Coincheck hacks

Dit is wat er gebeurde in de Mt. Gox-hack van 2014. En het is net weer gebeurd in de geweldige Coincheck-hack van 2018, toen hackers op de loop gingen met bijna $ 500 miljoen aan digitaal geld.

Welke was groter? De diefstal van Coincheck was de grootste dollar-hack ooit. Maar als een percentage van de totale marktkapitalisatie, was het één twintigste van de Mt. Gox-ramp-hack (0,25% versus 5%).

Er is niemand die troost biedt aan degenen die hun crypto-fortuin hebben verloren! Dus ongeacht de grootte, is er geen reden om jezelf bloot te stellen aan deze Wilde Westen taferelen.

Volg daarom de volgende  stappen:

  • Stap 1. Ga naar de website van de coin/currency en controleer of ze bepaalde wallets aanbevelen.
  • Stap 2. Download en installeer de wallet. Synchroniseer de blockchain indien nodig. In de meeste gevallen duurt het maar een paar minuten.
  • Stap 3. ZORG ERVOOR DAT JE DE PRIVATE-KEY OP EEN VEILIGE LOCATIE BEWAART. Zonder de private-key hebt je geen toegang meer tot die fondsen. Maak verschillende back-ups en sla deze indien mogelijk offline op.
  • Stap 4. Ga naar de exchange, selecteer “Opnemen” en wanneer je wordt gevraagd naar welk adres je het geld wilt verzenden, gebruikt je het adres dat in je wallet wordt weergegeven.
  • Stap 5. Je bent helemaal klaar! Het geld moet binnen de kortste keren naar je privé wallet worden overgemaakt; de crypto is nu effectief jouw bezit.

Het wordt ook aanbevolen om voor het gebruiksgemak de Exodus Wallet te downloaden. Maar dit is niet de meest veilige oplossing. Maar het stelt je in staat om meerdere crypto-activa op te slaan in één gemakkelijk te gebruiken platform.

Als alternatief kunt je het beste een “Hardware Wallet” overwegen, zoals de Ledger Nano S. Hardware wallets zijn de ultieme oplossing op het gebied van beveiliging: het apparaat slaat de privé sleutels op. Wanneer een transactie wordt verzonden, wordt het apparaat gebruikt om de transactie te ondertekenen, maar deze sleutels worden nooit ergens buiten dit apparaat opgeslagen. Zorg ervoor dat je het ergens veilig bewaart en bewaar ALTIJD een back-up van de key!

Ledger kondigt heel wat nieuwigheden aan voor haar hardware wallets

Ledger kondigt heel wat nieuwigheden aan voor haar hardware wallets

Het is alweer van het jaar 2015 geleden dat Ledger er voor koos om uit te pakken met haar eerste Ledger Wallet Bitcoin Chrome applicatie. Door gebruik te maken van deze applicatie in combinatie met de Google Chrome browser was het mogelijk om te communiceren met de Ledger hardware wallets. De eerste app werd vrij snel opgevolgd door andere exemplaren. Het ging hierbij om de Ledger Wallet Ethereum en Ripple varianten. Al deze verschillende applicaties vereisten Google Chrome waardoor het zonder deze browser niet mogelijk is om je tokens naar de Ledger hardware wallet te versturen en ze te managen. Investeerders zagen hier niet meteen graten in en de Ledger hardware wallets werden in één klap (mede door toedoen van de lage kostprijs) bijzonder populair. Nu, drie jaar later lijken er heel wat veranderingen op til te zijn. Wij zetten ze in dit nieuwsartikel alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje.

Nieuwe informatie over Ledger kun je vinden op cryptobeginner.nl

Centrale applicatie voor desktops en mobiele toestellen

Op vandaag beschikt elke cryptocurrency die door de Ledger hardware wallets wordt ondersteund over een eigen, (unieke) applicatie. Ondanks het feit dat het merendeel van deze apps op een min of meer gelijkaardige manier werken is dit toch alles behalve efficiënt en toegankelijk. Dit heeft ook Ledger duidelijk ingezien waardoor ze werkt aan een centrale applicatie. Dit stukje software voor desktop computers zou in het tweede kwartaal van 2018 gelanceerd moeten worden voor Windows, macOS en Linux. Daar blijft het echter niet bij, want Ledger heeft ook meteen bekend gemaakt dat er een mobiele variant van de app zal worden gelanceerd. Hiervoor is het wel nog wachten tot het derde kwartaal van dit jaar. Voor alle duidelijkheid, de nieuwe applicatie zal volledig los staan van Chrome en Chromium. Gebruikers van de Ledger hardware wallets zullen dan ook niet langer genoodzaakt zijn om deze browsers te installeren op hun systeem.

Ondersteuning voor alle hardware wallets

De nieuwe applicatie die door Ledger zal worden gelanceerd zal ondersteuning bieden voor alle hardware wallets van het bedrijf die er op moment van schrijven op de markt zijn terug te vinden. Dit betekent concreet dat zowel eigenaars van een Ledger Blue als een Ledger Nano S voor het beheren van hun portefeuille gebruik kunnen maken van hetzelfde stukje software. De software zou bovendien ook over een ‘read-only’ beschikken waardoor het mogelijk wordt om weliswaar de inhoud van de portefeuille te bekijken, maar er geen handelingen mee uitgevoerd kunnen worden. Voor het uitvoeren van transacties zou er bovendien nog steeds een bevestiging zijn vereist die wordt uitgevoerd op de hardware wallet zelf.

Meer dan 100 verschillende cryptocurrencies beheren met je Ledger hardware wallet

Op moment van schrijven biedt Ledger investeerders in cryptocurrencies reeds de mogelijkheid om ondersteuning voor een groot aantal verschillende tokens toe te voegen aan hun hardware wallet. Op moment van schrijven is de Ledger hardware wallet compatible met 24 verschillende cryptocurrencies waaronder Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum, Ripple, Qtum, PIVX, NEO en nog zoveel meer. Dat aantal zou zomaar eens in geen tijd spectaculair kunnen toenemen. Ledger heeft namelijk bekend gemaakt dat het toewerkt naar een ondersteuning voor meer dan 100 verschillende cryptocurrencies. Welke dat dan precies zijn werd er helaas nog niet bij verteld. Wel doken recent geruchten op over een mogelijke ondersteuning voor Cardano.

Chromebook ondersteuning verdwijnt

Het feit dat Ledger af wil stappen van het gebruik van Google Chrome applicaties voor het beheren van de tokens op haar hardware wallets zal bij veel investeerders op gejuich worden onthaald. Echter is er ook een keerzijde aan de medaille. Tot dusver was het immers een droom voor Chromebook gebruikers om hun portefeuille met cryptocurrencies te managen met bijvoorbeeld de Ledger Nano S. Die ondersteuning zal nu echter komen te verdwijnen.

De afbeeldingen op deze pagina zijn afkomstig van de officiële Ledger website.

Samsung investeert 2,9 miljoen dollar in Ledger

Samsung investeert 2,9 miljoen in Ledger

De Zuid-Koreaanse technologie gigant Samsung heeft bekend gemaakt dat het een investering heeft gedaan van zomaar even 2,9 miljoen dollar in het bedrijf Ledger. Het Franse bedrijf staat uiteraard bekend als één van de grootste en belangrijkste fabrikanten van gespecialiseerde hardware wallets voor het opslaan van cryptocurrencies. Door deze investering van Samsung komt de totale marktwaarde van Ledger uit op ongeveer 290 miljoen dollar. Ondanks het feit dat een woordvoerder van Ledger de investering van Samsung bevestigde zijn er geen verdere details over de overeenkomst bekend gemaakt.

Verschillende kapitaalinjecties

Het is zeker niet voor het eerst dat Ledger er voor kiest om extra kapitaal aan te trekken. Een eerste kapitaalinjectie gebeurde in het jaar 2017 welke goed was voor in totaal 7 miljoen dollar. In 2018 volgde een extra kapitaalinjectie voor een bedrag van 75 miljoen dollar. Het is niet meteen duidelijk of de investering die Samsung nu heeft gedaan deel uitmaakt van een grotere financieringsronde. Wellicht is dat niet het geval en betreft het gewoon een overeenkomst tussen Ledger en Samsung.

Éric Larchevêque

Het was de voormalige CEO en mede-oprichter van Ledger, namelijk Éric Larchevêque die het nieuws over de investering van Samsung in het bedrijf bevestigde. Inmiddels heeft Larchevêque de fakkel als CEO wel overgedragen aan Pascal Gauthier. Wat het exacte doel is van de investering die Samsung heeft gedaan is niet duidelijk. Wel is het zo dat Larchevêque op Twitter van zich heeft laten horen. Hij stuurde dan ook de volgende tweet de wereld in:

“We zullen altijd nood hebben aan hardware wallets. Echter, om er voor te zorgen dat we een echte revolutie met crypto kunnen realiseren en ze door zoveel mogelijk mensen wordt gebruikt mogen we de rol van de smartphone niet uit het oog verliezen”.

Logische investering?

Het lijkt in de praktijk niet meer dan logisch te zijn dat Samsung haar vingers in een crypto hardware wallet bedrijf wil hebben. De link tussen het gebruik van een hardware wallet en een smartphone is sinds de komst van de Ledger Nano X vanwege haar bluetooth ondersteuning uiteraard alleen maar extra in de verf gezet. Daarnaast heeft Samsung het nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze interesse heeft in de cryptomarkt. Dit blijkt ook niet in het minst uit het feit dat haar nieuwe smartphones, waaronder de Samsung Galaxy S10 (zullen) beschikken over een ingebouwde crypto wallet. Het mag dan ook in ieder geval duidelijk zijn dat de Zuid-Koreaanse technologie gigant zeker een toekomst voor crypto ziet weggelegd.

Ledger Nano X

Met de komst van de nieuwe Ledger Nano X biedt de hardware wallet van Ledger eveneens ondersteuning voor bluetooth. Op deze manier is er een wisselwerking ontstaan tussen enerzijds de hardware wallet van het bedrijf en anderzijds smartphones en tablets. De lancering van de Ledger Nano X liep echter vertraging op nadat bekend werd dat de stukken die geleverd werden voor de fabricage van de systemen niet voldoende kwalitatief waren. Ledger compenseerde de uitgestelde release wel door iedereen die een Ledger Nano X in pre-order had staan een gratis Ledger Nano S aan te bieden.

Ledger Nano S ondersteunt vanaf nu Bitcoin Private & Zencash

ZClassic koers sterk onderuit tijdens laatste rechte lijn richting Bitcoin Private vork

Het Franse bedrijf Ledger heeft bekend gemaakt dat haar Ledger Nano S hardware wallet vanaf heden eveneens ondersteuning biedt voor zowel Bitcoin Private als Zencash.

Ledger Nano S ondersteunt vanaf nu Bitcoin private en Zencash

Eerder deden er bovendien ook reeds geruchten de ronde dat Cardano (ADA) zou worden toegevoegd aan de lijst met ondersteunde cryptocurrencies en ook dat lijkt er nu echt wel aan te zullen komen. Op het Twitter account van Ledger werd immers door het bedrijf zelf een retweet gedeeld welke duidelijk hintte naar een snelle toevoeging van Cardano.

Ledger gaat ook Cardano ondersteunen

Door gebruik te maken van een hardware wallet zoals de Ledger Nano S is het mogelijk om je cryptocurrencies voor een langere periode op misschien wel de meest veilige wijze op te slaan. Heb je nog geen hardware wallet en ben je wel geïnteresseerd in het aankopen er van? Zorg er dan voor dat je deze altijd nieuw bij de fabrikant zelf aankoopt! Voor de Ledger Nano S kan dat gebeuren door middel van deze link of door te klikken op de hieronder geplaatste banner.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Ledger biedt vanaf nu ondersteuning voor Cardano!

Ledger biedt nu ondersteuning voor Cardano

Goed nieuws voor gebruikers van een Ledger hardware wallet! Reeds geruime tijd bestaat er vanuit de community de vraag om Cardano support toe te voegen. Aan deze vraag is Ledger nu (eindelijk) tegemoet gekomen. Vanaf vandaag is de Ledger Nano S dan ook compatibel met Cardano’s ADA-token. Op deze manier wordt het voor investeerders in deze cryptovaluta mogelijk om hun private keys op te slaan met behulp van de Ledger hardware wallet. De Cardano’s ADA applicatie kan nu worden gedownload in de Ledger Live Manager.

“De integratie van Cardano is iets waar de Ledger community reeds lange tijd zit op te wachten. We zijn continue in de weer om te proberen alle wensen van onze klanten in te lossen. Het is dan ook met grote vreugde dat we Cardano officieel welkom heten op het Ledger platform. Hierdoor kunnen investeerders in Cardano vanaf nu genieten van een bescherming van wereldklasse voor hun crypto assets”, aldus Ledger in een verklaring naar aanleiding van het toevoegen van ADA-ondersteuning voor haar hardware wallets.

Ondersteuning voor Cardano op ideaal moment

Het lijkt er naar uit te zien dat het Cardano de laatste tijd allemaal relatief voor de wind gaat. Recent werd bijvoorbeeld nog de nieuwste versie van het Cardanonetwerk gelanceerd waarbij er een nieuw consensusprotocol werd gelanceerd. Het gaat hierbij om de zogenaamde ‘Ouroboros BFT’. Deze maakt het mogelijk om potentiële 51-procentsaanvallen beter af te weren. Daarnaast is er ook achter de schermen nog heel wat gaande bij Cardano.

Zo wordt er bijvoorbeeld hard gewerkt aan een nieuwe wallet. Bovendien gaan er eveneens geruchten dat de crypto development groep Input Output Hong Kong binnen in samenwerking met de Cardano Foundation een betalingsnetwerk voor ADA zullen gaan vrijgeven. Uiteraard zijn dit op moment van schrijven nog maar geruchten, maar mochten ze uiteindelijk waarheid blijken te worden kan dit een zeer aanzienlijke stimulans met zich meebrengen voor de waarde van de ADA-token. Uiteraard zoals steeds geen garanties…

Stijging van meer dan 65 procent in 2019

Wie in het begin van het jaar of aan het einde van 2018 heeft geïnvesteerd in de ADA-token van Cardano heeft het in ieder geval niet slecht gedaan. Op moment van schrijven is het namelijk zo dat de ADA-token een meerwaarde laat optekenen over het jaar 2019 van zomaar even 65 procent. Houden we rekening met het laagste punt dat de ADA-token heeft behaald dit jaar (meer bepaald in februari), dan is er zelfs sprake van een stijging van meer dan 80 procent. Hiermee heeft Cardano een significant deel van haar verlies goedgemaakt en kan het terug verder bouwen aan de toekomst.

Wilt ook u graag investeren in Cardano’s ADA-token?

Wilt u ook proberen te profiteren van het positieve nieuws welke er nu bestaat rond Cardano’s ADA-token? Denkt u er dan ook aan om te investeren in deze interessante token? In dat geval is het daarvoor mogelijk om gebruik te maken van verschillende exchanges of brokers. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de ADA-token aan te kopen via Binance, maar daarnaast is het ook mogelijk om in te stappen met iDeal via een partij zoals LiteBit.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!