Home Hardware Wallets

Hardware Wallets

Voor het opslaan of bewaren van je cryptocurrencies heb je nood aan een zogenaamde wallet. Er is over wallets door de jaren heen reeds heel wat gezegd en geschreven. Belangrijk is vooral om er voor te zorgen dat jouw cryptovaluta’s ten allen tijde veilig zijn. Dit betekent dat ze niet gestolen kunnen worden door hackers, maar ook dat ze bijvoorbeeld gevrijwaard worden van malware en ze bij een eventuele crash van je computer niet onherroepelijk verloren gaan.

Om dit te kunnen bewerkstelligen geven het merendeel van de investeerders in cryptocurrencies de voorkeur aan een speciale hardware wallet. Het betreft hier een systeem welke in het bijzonder werd ontwikkeld met als doel om cryptocurrencies op te bewaren. Wil jij ook graag gebruikmaken van een hardware wallet, maar wil je in eerste instantie graag even te weten kopen hoe deze systemen werken en welke voor- en nadelen er nu precies aan verbonden zijn? Dat wordt duidelijk gemaakt met de informatie die is terug te vinden op deze pagina!

Hoe werkt een hardware wallet?

Een hardware wallet is een apparaat welke speciaal is ontwikkeld voor het opslaan van cryptocurrencies. Het kan hierbij gaan om verschillende systemen. Denk hierbij onder meer aan de Ledger Nano S evenals de Trezor wallet. Belangrijk om weten is dat het merendeel van de hardware wallets die er bestaan niet zijn voorzien van een batterij. Dit zorgt er voor dat ze niet stand-alone bruikbaar zijn en ze bijvoorbeeld aangesloten dienen te worden op een computer. Dit geldt onder meer voor de eerder aangehaalde Ledger Nano S, toch één van de bekendste hardware wallets die er op moment van schrijven op de markt zijn terug te vinden.

Dat je hardware wallet geconnecteerd dient te worden met je computer vooraleer je, je nieuwe aankopen er op kan plaatsen hoeft geen enkel probleem te zijn. Speciale beveiligingstechnieken zorgen er namelijk voor dat je portefeuille perfect wordt beschermd. Wil je wel liever een hardware wallet die over een batterij beschikt? In dat geval zal je al snel moeten kijken in de richting van duurdere exemplaren zoals de Ledger Nano Blue.

Waarom kiezen voor een hardware wallet?

Er voor kiezen om je cryptovaluta’s op een hardware wallet te plaatsen zorgt er voor dat je kan rekenen op een aantal interessante voordelen. Wij hebben enkele van de belangrijkste van deze voordelen alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet:

  1. Een zogenaamde DDOS-aanval kan er niet voor zorgen dat je tijdelijk niet aan je portefeuille kan. Dit is uiteraard wel zo wanneer je gebruik maakt van een online wallet.
  2. Je vermijdt het risico op diefstal van je cryptocurrencies door een hacker of door een medewerker van een exchange met slechte intenties.
  3. Je neemt het heft ter bescherming van je cryptovaluta’s in eigen hand. Alleen jij bent verantwoordelijk voor je portefeuille, geen derde partij.
  4. Zowel wanneer het toestel stuk gaat als wanneer deze wordt gestolen heb je altijd de mogelijkheid om je wallet te herstellen.

Uiteraard zijn er nog heel wat meer voordelen verbonden aan hardware wallets dan bovenstaande. Het belangrijkste wat je echter moet weten is dat ze nagenoeg de best mogelijke bescherming genereren voor jouw portefeuille met cryptovaluta’s. Hardware wallets zijn dan ook doorgaans een veel betere keuze in vergelijking met online en paper wallets.

Zijn er ook nadelen verbonden aan hardware wallets?

Aan het gebruik van elk type wallet zijn ook bepaalde nadelen verbonden. Dit geldt ook voor een hardware wallet. Ondanks het feit dat we er van overtuigd zijn dat hardware wallets (ruimschoots) de beste keuze zijn voor mensen die hun cryptocurrencies op de meest veilige manier willen opslaan moet je er bijvoorbeeld rekening mee houden dat ze gestolen kunnen worden of stuk kunnen gaan. Dat is natuurlijk vervelend, maar een goede hardware wallet is hier eigenlijk op voorzien.

Neem nu bijvoorbeeld de Ledger Nano S. Deze is net als andere hardware wallets een zogenaamde ‘Hierarchial Deterministic’ wallet. Dit betekent dat privésleutels worden afgeleid van een seed-waarde. Wanneer je deze seed-waarde kent heb je steeds de mogelijkheid om je portefeuille te herstellen. De Ledger Nano S kenmerkt zich bovendien door het gebruik van een open standaard waardoor je, je cryptoporfeuille niet alleen op hetzelfde, maar ook op andere wallets kan herstellen. Deze oplossing biedt reeds een uitkomst voor het geval je hardware wallet stuk gaat, maar wat wanneer ze wordt gestolen?

Elke hardware wallet beschikt over een bepaald type van beveiliging. In het merendeel van de gevallen wordt deze gerealiseerd door het ingeven van bijvoorbeeld een pincode. Dat is natuurlijk mooi en aardig, maar daarmee blijft je cryptoportefeuille toch nog steeds vatbaar voor diefstal? Ja en neen. We geven graag de Ledger Nano S terug als voorbeeld. Op het ogenblik dat je bij dit toestel drie keer na elkaar een foutieve pincode invoert wordt deze namelijk volledig gewist en dient ze te worden hersteld. Dit betekent dat dieven die er met je hardware wallet vandoor gaan eigenlijk slechts een paar kansen hebben om in het systeem te komen. Ook dit maakt duidelijk hoe veilig en betrouwbare kwalitatieve hardware wallets zijn.

Een hardware wallet kopen

Voor welke hardware wallet je uiteindelijk precies zal kiezen is uiteraard afhankelijk van een aantal factoren, waaronder ook je persoonlijke voorkeur. Belangrijk is wel dat je er altijd voor kiest om een toestel aan te kopen welke heeft bewezen kwalitatief en veilig te zijn. Bovendien wordt het eveneens aangeraden om je hardware wallet (indien mogelijk) rechtstreeks bij de fabrikant aan te kopen. Je weet immers maar nooit of er niet met een tweedehands exemplaar is geknoeid. Wij van Cryptobeginner.nl raden je in ieder geval aan om te kiezen voor één van deze hardware wallets:

Ledger Nano S

De Ledger Nano S hardware wallet is een prima hardware wallet die verkrijgbaar is tegen een zachte prijs. Ondanks het feit dat ze niet is uitgerust met een ingebouwde batterij hoeft dit geen enkel probleem met zich mee te brengen. Gebruikmaken van de Ledger Nano S betekent dat je over de mogelijkheid beschikt om niet alleen Bitcoin, Litecoin en Ethereum los van het internet of je computer of smartphone op te slaan, dat geldt eveneens voor heel wat fantastische altcoins zoals Dash, Ubiq en Ripple. Verwacht wordt bovendien dat dit aantal naar de toekomst toe alleen maar verder zal uitbreiden. Bij verlies of diefstal van je Ledger Nano S heb je de mogelijkheid om met behulp van een speciale seed-waarde je portefeuille terug te claimen. Denk jij er ook over na om een Ledger Nano S wallet aan te kopen, maar wil je er graag eerst alles over te weten komen? Lees dan zeker eerst onze uitgebreide Ledger Nano S review!

TREZOR Wallet

De TREZOR Wallet is een hardware wallet die op de markt werd gelanceerd door een bedrijf welke is gevestigd in de Tsjechische hoofdstad Praag. De TREZOR Wallet was één van ’s werelds eerste betrouwbare hardware wallets welke aldus in het bijzonder is ontwikkeld voor het bijhouden van jouw favoriete cryptocurrency tokens. De TREZOR Wallet biedt ondersteuning voor klassieker als Bitcoin, Ethereum en Litecoin, maar gaat nog een stapje verder. Ook Zcash, Dash evenals Bitcoin Cash en Ethereum Classic worden immers ondersteund. Een dergelijke ondersteuning geldt eveneens voor ERC-20 tokens wat toch wel een extra meerwaarde betekent voor dit toestel. De TREZOR Wallet is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, namelijk wit en zwart en wordt geleverd met een recovery sheet waarmee je, je portefeuille bij verlies of diefstal van het toestel terug kan claimen. Wil je graag meer te weten komen over de TREZOR Wallet? Lees dan snel onze uitgebreide TREZOR Wallet review!