Cryptobeginner.nl

Nieuw in crypto? Start met een beginners vriendelijke exchange als Coinmerce

Coinmerce

Coinmerce is een multi-currency crypto platform waar beleggers digitale tokens en munten kunnen kopen en verkopen en deze wanneer ze maar willen kunnen inwisselen. Het bedrijf biedt verschillende voordelen aan voor zowel beginnende als professionele beleggers die op zoek zijn om hun vermogen te laten groeien door middel van handel.

In 2017 werd Coinmerce opgericht door twee gepassioneerde broers om een platform met verschillende cryptocurrencies aan te bieden voor crypto beleggers. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Aalsmeer, Nederland, en 24/7 beschikbaar, waardoor gebruikers altijd en wereldwijd kunnen beleggen.

Coinmerce

Kenmerken van Coinmerce

Beginnersvriendelijk

De Coinmerce app biedt een eenvoudig te gebruiken platform dat geschikt is voor beginnende beleggers die nieuw zijn in de wereld van crypto handel. Als beginner kunt je je makkelijk registreren, een storting doen en direct bitcoins kopen. De app heeft ook een uitstekende gebruikersinterface, waardoor het gemakkelijk is om te navigeren, ongeacht de acties die worden uitgevoerd.

Onmiddellijke verificatie

Een andere opwindende eigenschap van Coinmerce is de snelle verificatietechniek waarmee je kunt starten met het kopen en uitwisselen van digitale munten. Zodra je geregistreerd bent, slaat de app uw gegevens op, stuurt deze naar de database van het bedrijf, en je kunt direct starten met beleggen. Bovendien gaat het kopen en verkopen van munten snel, waardoor vertragingen door achterblijvende operaties worden geëlimineerd.

Koude opslag [Cold Storage]

Hacks en cyberaanvallen zijn helaas een aantal keren gebeurd bij meerdere crypto exchanges. Om dergelijke aanvallen te minimaliseren, is het essentieel om tokens en munten veilig en weg van derde partijen te bewaren. Dit is waar koude opslag komt in, die handelaren krijgen om hun cryptocurrencies offline op te slaan, wat een uitstekende methode is om munten en gelddiefstal te voorkomen. Coinmerce begeleidt deze functies die gebruikers in staat stellen om hun munten veilig tegen diefstal te bewaren.

Mobiele app

Coinmerce begeleidt een van de beste apps in de cryptocurrency handel die het hierdoor de beste in de industrie maakt. De app is compatibel met verschillende mobiele apparaten, voornamelijk smartphones, die tegenwoordig gemeengoed zijn geworden. Dit stelt gebruikers in staat om de app op elk mobiel apparaat te installeren, zich te registreren en direct te beginnen met handelen. Bovendien wordt het geleverd met alle noodzakelijke functies die de handel in cryptocurrency vergemakkelijken.

Geïntegreerde wallet

Coinmerce wordt geleverd met een geïntegreerde wallet met alle bijbehorende functies om beleggers in staat te stellen de tokens en munten gemakkelijk te beheren. De wallet bevat verschillende functies, waaronder een beveiligingsoptie om jouw munten naar externe wallets te versturen. Het is ook gemakkelijk te gebruiken en geschikt voor beginnende crypto-handelaren met beperkte kennis over cryptocurrency en portefeuilles.

Coinmerce heeft een enkele app waar je meerdere cryptocurrencies kunt beheren, kopen en verhandelen, variërend van Bitcoins tot Ethereum. Hier kunnen beleggers schakelen tussen tokens terwijl ze voortdurend verkopen en kopen. Dit is bij Coinmerce ongecompliceerd voor nieuwe beleggers, variërend van registraties tot het navigeren door verschillende plaatsen op het platform bij het kopen of verkopen van munten. Bij de handel is vaak authenticatie in 2 stappen vereist voor veiligheidsdoeleinden.

Coinmerce biedt een geweldig platform voor beleggers, vooral beginners, om een naadloos handelsproces te hebben. Hierdoor kun je met minimale kennis gebruik maken van de app, omdat alles vereenvoudigd is. Het is echter essentieel om de 2-staps authenticatie te activeren op elke exchange die je gebruikt om te handelen. Dit zorgt ervoor dat jouw account beveiligd is tegen een bedreiging van de veiligheid.

Wallet ondersteuning

Met behulp van de smartphone app, kunnen handelaren de crypto aankopen opslaan en beheren via de online wallet. Je kunt ook munten naar externe wallets sturen, zoals de cold opslag om deze te beveiligen tegen hacks. Gebruikers kunnen ook aankopen van cryptocurrencies moeiteloos uit hun externe wallet opnemen. Beleggers kunnen gemakkelijk het saldo op de wallet controleren binnen de app en het bedrag bepalen om munten te verhandelen.

Commissie

Zoals de meeste crypto beurzen, vraagt Coinmerce een variabel percentage van de servicekosten bepaald door de commissie. In principe is de commissie een specifiek percentage van het totale bedrag betaald aan de andere partij, Coinmerce. Bij Coinmerce, is het commissiebereik gebaseerd op de grootte van de transactie, het volume van de handel en de transactiekosten. Gemiddeld varieert de commissie vaak tussen 0,45 en 1,5 procent.

Voordelen van Coinmerce

Hier zijn de belangrijkste voordelen van deze mobiele crypto app;

Groot aanbod van 200+ verschillende cryptocurrencies

Het kopen en verkopen van meer dan 200 verschillende cryptocurrencies is een belangrijk voordeel voor de meeste handelaren. Zo kunnen beleggers individuele cryptocurrencies van hun keuze kiezen en afhankelijk zijn van hun handelsdoelen. Bovendien kunt je ook Bitcoins, Ethereum, Ripple, en onder andere tokens onderling of voor contant geld verhandelen.

Regelmatig nieuwe munten toegevoegd

In 2018 had Coinmerce slechts 75 verschillende munten, wat investeerders leek te beperken. Op dit moment biedt het meer dan 200 verschillende cryptocurrency tokens. De munten worden duidelijk op het platform vermeld. Coinmerces Twitter-account houdt u op de hoogte van het laatste nieuws en listings. Wanneer de nieuwe munten worden toegevoegd, heeft de belegger een bredere keuze aan munten om te verhandelen.

Overal Handel met de App

Een smartphone is draagbaar, en met de app op je telefoon kun je de cryptocurrency overal en altijd verhandelen. Ook hier kunt je met de app munten kopen en verkopen zonder de website van de broker te bezoeken. Je kent ook de waarde van jouw munten omdat je ze op elk gewenst moment kunt bekijken. Als je een goede kans ziet om de munten kunt verhandelen, dan kun je dit direct doen.

Ondersteuning via alle beschikbare kanalen

Coinmerce biedt elke dag tussen 09:00 en 17:00 hun klantenservice aan. Dit stelt klanten in staat om hulp te krijgen wanneer ze verduidelijking nodig hebben bij het handelen. Ze zijn altijd actief op alle websites, inclusief WhatsApp, Live Chat, E-mail, Twitter en Facebook.

 

Okex review

OKEX review logoOKEx is een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld met een dagelijks handelsvolume van meer dan $ 1 miljard. Het platform heeft wereldwijd 20 miljoen gebruikers. OKEx is toegankelijk voor elk type trader, maar heeft vooral een heel uitgebreid aanbod voor ervaren handelaars die gebruik willen maken van derivaten zoals futures.

Het platform is oorspronkelijk opgestart door een Chinees zakenman, met het doel om een aanbod te creëren voor de Chinese markt. Omwille van de regels en beperkingen in China is de officiële hoofdzetel geregistreerd in de Seychellen.

OKEx won in 2018 de ‘Crypto Exchange of the Year’ tijdens de Malta Blockchain Awards, en plaatste zich hiermee zelfs boven Binance en BitBay.

OKB token

OKB is de token van OKEx die gebruikt wordt op de exchange. Oorspronkelijk was deze token gebaseerd op het Ethereum netwerk, maar sinds 2020 maakt OKB gebruik van een eigen blockchain systeem. Met OKB in je portefeuille kan je vooral genieten van kortingen op transactiekosten. Daarnaast geeft OKB je ook stemrecht over beslissingen binnen het netwerk. OKB logo

Momenteel heeft de token vooral toepassingen op het eigen platform, maar mogelijks wordt OKB ook beschikbaar op andere exchanges.

De veiligheid van OKEx

De veiligheid van een exchange moet prioriteit zijn. Zonder een hoge betrouwbaarheid heeft een platform geen kans op slagen. OKEx biedt service aan zowel kleine consumenten als aan de grote spelers. De veiligheid van de exchange wordt dan ook erg serieus genomen:

 • Een aantal Bitcoins en andere cryptocurrencies wordt in een “cold wallet” van het platform bewaard.
 • Het development team heeft een offset back-up voorzien.
 • Het platform bewaart versleutelde private key documenten onder strikt toezicht en constante monitoring.
 • Gebruikers van het platform kunnen hun versleutelde private keys weer opvragen.
 • De private key gaat nooit online of op een USB.

Hoe werkt de OKEx exchange?

Okex exchange traden
Bekijk de OKEx exchange

1.     Creëer een account.

Je start met het aanmaken van een profiel op OKEx. Registreren doe je met een e-mail adres en een wachtwoord. Daarna zal je je profiel moeten valideren met een geldig ID.

2.     Stortingen

Je kan zowel stortingen doen met Fiat geld zoals euro’s of je kan rechtstreeks digitale valuta storten vanuit een andere wallet. Op het platform kan je inmiddels terecht met 30 verschillende fiat currencies uit meer dan 180 landen. Er zijn meer dan 17 verschillende veilige betalingsmogelijkheden waaronder VISA en MasterCard, maar ook Apple Pay. Bij je eerste order van minimum $ 100 aan crypto krijg je $ 10 aan Bitcoin gratis.

3.     Handelen

Zodra de stortingen gevalideerd zijn, zijn al je valuta beschikbaar op je account en kan je beginnen te handelen. Er zijn ongeveer 400 “trading pairs” beschikbaar en 4 verschillende types van handelen: C2C, index, future en token trading. Deze handelsfondsen zijn ingedeeld in 4 verschillende accounts om het handelen overzichtelijker en veiliger te maken.

Transactiekosten

De transactiekosten van een exchange zijn zowel belangrijk voor kleine als grote spelers. Als kleine speler kan een klein bedrag verhoudingsgewijs duur uitkomen. En voor grote spelers is elk klein percentage een enorme som geld.

OKEx heeft over het algemeen erg lage transactiekosten. Voor het openen van een handelspositie wordt er 0,03% aangerekend. De transactiekosten zijn echter verschillend voor elk type klant:

 • “Gewone” klanten worden onderverdeeld in klasses afhankelijk van hun bezit in OKB.
 • VIP klanten worden onderverdeeld op basis van hun gemiddeld handelsvolume van de afgelopen 30-dagen. Je krijgt altijd de transactiekost van je hoogste klasse tussen je accounts. Als je dus voor futures in klasse 1 zit, en voor spot in klasse 2, dan krijg je voor alle accounts de transactiekosten van klasse 2.

Wat zijn de voordelen van de OKEx exchange?

 • Het platform is gebruiksvriendelijk voor beginners.
 • De beveiliging is hoogstaand en uiterst betrouwbaar.
 • Je kan zowel stortingen doen met fiat geld als met digitale valuta.
 • Een heel uitgebreid aanbod aan tokens en handelsparen.
 • Hoge liquiditeit omwille van de grootte van het platform.
 • Delisting van onbetrouwbare tokens.
 • Een aparte software die je kan downloaden op je desktop. Dit zorgt voor een kleinere kans in problemen rond het verwerken van informatie en transacties.
 • Mogelijkheid tot handelen in futures met een hefboom van 100x.
 • Free Bitcoin: een segment waar je kan bijleren over crypto en gratis Bitcoins kan verdienen.
 • C2C lening laat gebruikers toe om snel en veilig leningen aan te gaan.
 • Gedetailleerde handelsgeschiedenis.
 • Een handige app beschikbaar op iOS en Android

Wat zijn de nadelen van de OKEx exchange?

OKEx biedt uiterste veiligheid en uitgebreide handelsmogelijkheden met lage transactiekosten. De nadelen zijn daarom ook vrij beperkt.

 • Er is geen demo account dat je kan proberen voordat je registreert.
 • OKEx focust zich op gevorderde handelaars. Het platform kan voor beginners complex overkomen.
 • Sommige functies zoals Bitcoin futures zijn niet beschikbaar voor gebruikers uit de US.
 • De klantenservice krijgt slechts matige beoordelingen op review sites.

De toekomst van OKEx

OKEx is een wereldspeler tussen de cryptocurrency exchanges en hoort bij de allergrootste exchanges in handelsvolume. Grote exchanges zijn gemiddeld genomen veiliger en betrouwbaarder dan de kleinere platformen. Toch is OKEx ook al negatief in de aandacht gekomen. OKEx zou zijn cijfers in handelsvolume niet eerlijk weergeven en werd ook al beschuldigd van marktmanipulatie en fraude, maar ontkende zelf alle betrokkenheid en verantwoordelijkheid.

Dit jaar ziet er wel rooskleuriger uit voor OKEx dankzij de lancering van hun eigen gedecentraliseerde exchange gebouwd op hun eigen blockchain, OKChain, waar de OKB een centrale rol zal spelen.

OKEx is een grote en betrouwbare exchange en biedt heel uitgebreide mogelijkheden om te handelen in cryptocurrencies. Maar wees ervan bewust dat elke exchange kan falen en dat er altijd iets mis kan gaan met je waardevolle crypto’s.

KuCoin Shares, investeren in een exchange met potentie

KuCoin Shares: investeren in een populaire exchange

Wat zijn KuCoin Shares?

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven kunnen we KuCoin Shares eigenlijk enigszins omschrijven als ‘virtuele aandelen’ die kunnen worden aangekocht. Dit betekent als het ware dat je door middel van KCS rechtstreeks investeert in de exchange zelf. Dat op zich zou mogelijks (geen garanties!) interessant kunnen zijn, maar er is meer. Door te investeren in KCS kan je namelijk nog aanspraak maken op de hieronder aangegeven voordelen.

 • 10% van de winst van KuCoin Exchange wordt gebruikt om KCS te ‘verbranden’;
 • Betaal je de fees met KCS-tokens, dan krijg je een mooie korting op de kosten;
 • Je hebt recht op een dividend welke elke dag opnieuw wordt uitgekeerd;

Verbranden van KuCoin Shares

Op moment van schrijven geldt dat de totale supply van KuCoin Shares 180.730.576 KCS omvat. Van deze totale hoeveelheid aan tokens zijn er op dit ogenblik 75.730.576 in omloop. Dit betekent dat er nog behoorlijk wat tokens in de komende jaren in omloop zullen komen. Anderzijds moet het gezegd dat er door het team achter de exchange voor is gekomen om 10% procent van de gerealiseerde winst te gebruiken om telkens KCS tokens te ‘verbranden’. Dit zorgt er voor dat er minder KCS-tokens in omloop zullen zijn wat een positieve invloed kan hebben op de koers van de cryptovaluta. Uiteraard geldt ook hiervoor dat er geen garanties gegeven kunnen worden.

Kennismaking met KuCoin Exchange

Laat ons in eerste instantie even kijken naar KuCoin Exchange. Dit crypto-handelsplatform werd opgericht in september 2017, maar begon onder de naam ‘Kubi.com’. Het hoofdkantoor is op dit ogenblik gevestigd in Hong Kong. In eerste instantie was KuCoin Exchange in China gevestigd, maar een verhuis drong zich op omwille van de aanzienlijke regulaties die in China werden doorgevoerd. Sinds de verhuis heeft KuCoin Exchange aardig aan de weg getimmerd, mede door het feit dat het zich profileert als een exchange die iets wil teruggeven aan de investeerders die er hun vertrouwen in stellen.

Er voor kiezen om gebruik te maken van KuCoin Exchange zorgt er voor dat je onder meer kan rekenen op zeer lage transactiekosten. Deze liggen bij deze exchange dan ook slechts op 0,1 procent. Alleen bij Binance zijn de kosten nog zo beperkt. Kenmerkend voor KuCoin Exchange is ook dat nieuwe coins in een sneltempo worden toegevoegd. Ook het ruime aanbod bestaande uit zowel vaste waarden als relatief onbekende, nieuwe coins is dan ook zeker een sterke troef van deze exchange.

We hoeven er eigenlijk niet omheen te draaien, iedereen die er voor kiest om te investeren in cryptocurrencies wil graag een bepaalde financiële meerwaarde realiseren. Indien je er voor kiest om de juiste posities in te nemen is dat zeker een mogelijkheid. De voorbije jaren hebben ons geleerd dat op het juiste moment in de juiste coins instappen er voor kan zorgen dat je leven er helemaal anders uit kan gaan zien. Anderzijds, stap je op het verkeerde moment in of kies je voor een cryptocurrency die haar potentieel niet waar kan maken, dan wordt het natuurlijk een compleet ander verhaal.

In ieder geval, om te kunnen investeren in cryptocurrencies hebben we nood aan zogenaamde ‘exchanges’. Het betreft hier natuurlijk handelsplatformen welke ons de mogelijkheid bieden om met BTC of ETH of zelfs gewoon met euro’s en dollars te investeren in (andere) cryptovaluta’s. Een exchange die sinds haar lancering in 2017 aardig aan de weg aan het timmeren is, is KuCoin Exchange. In eerste instantie werd ze opgericht in China, maar inmiddels week ze uit naar het minder geregulariseerde Hong Kong. Ondanks het feit dat deze exchange op moment van spreken nog iets of wat onder de radar vertoeft zijn er toch enkele interessante zaken over te vertellen. De mogelijkheid om te investeren in de exchange door middel van KuCoin Shares is daar één van.

Virtuele aandelen in KuCoin Exchange

De KuCoin Shares kunnen we als het ware vergelijken met Binance Coin (BNB). Ook deze exchange heeft er namelijk voor gekozen om een eigen cryptovaluta op de wereld los te laten. Dat is echter voor een ander artikel. In deze gaan we het hebben over de KuCoin Shares en op welke voordelen je kan rekenen wanneer je deze in je portfolio hebt.

1.) Potentiële meerwaarde op de koers van de coin

In eerste instantie is er natuurlijk de potentiële meerwaarde die kan worden gerealiseerd op de koers van de KuCoin Shares. Op moment van schrijven blijft KuCoin nog enigszins onder de radar, maar haar populariteit groeit snel. Naarmate de exchange nog populairder wordt zou dit zich moeten vertalen in een stijgende koers. Zoals steeds geldt echter ook voor KuCoin Shares dat er op dit vlak geen zinnige voorspellingen of garanties gedaan en gegeven kunnen worden. Niemand kan op vandaag voorspellen waar de koers van KuCoin Shares volgend jaar zal staan. Dit gezegd zijnde denken wij dat er (mede gezien de aanzienlijke stijging die bijvoorbeeld Binance Coin heeft doorgemaakt) best wat potentieel in deze munt zit. Nogmaals, geen garanties.

2.) Lagere fees op KuCoin Exchange

De standaard kosten die door KuCoin Exchange worden aangerekend zijn 0,1 procent. Dit zijn de laagste kosten op de markt. Alleen Binance hanteert deze kosten op dit ogenblik ook. Ben je houder van KuCoin Shares? In dat geval kan je zomaar even rekenen op nog lagere kosten. Hierdoor wordt handelen in cryptocurrencies via KuCoin Exchange nog interessanter.

3.) Dagelijks dividend voor KuCoin Shares houders

Een derde voordeel is terug te vinden in het dagelijkse dividend welke wordt toegekend aan houders van KuCoin Shares. Als eigenaar van KuCoin Shares ontvang je elke dag een bepaalde vergoeding onder de vorm van kleine stukjes van andere cryptocurrencies. Het gaat hierbij om zowel grote als minder grote namen. Enkele coins waar je dagelijks dividend op kan ontvangen zijn bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum en NEO, maar ook Dragonchain, Polymath, Telcoin, Electroneum, etc. Hoe meer KuCoin Shares je hebt, des te groter je aandeel is en des te meer dividend je dagelijks zal ontvangen. Ondanks het feit dat dit telkens maar kleine stukjes zijn is het wel zo dat dit bij significante holdings al snel behoorlijk kan oplopen. In ieder geval is het mogelijk om op deze manier een aardig passief inkomen te bekomen.

Tot slot is het zo dat het team achter de KuCoin Exchange reeds duidelijk heeft gemaakt dat het 10 procent van alle winsten zal gebruikt om KuCoin Shares te ‘verbranden’. Dit moet er voor zorgen dat er minder KCS tokens in omloop komen waardoor dit de waarde van een token een duwtje in de rug zou kunnen geven.

Ook investeren in KuCoin Shares?

Alle informatie welke in dit artikel wordt gegeven is de eigen mening van de schrijver en geen beleggingsadvies. Wij zien in KuCoin Shares een potentieel interessante meerwaarde, maar garanties zijn er in de cryptowereld nooit. Doe dus altijd je eigen onderzoek en maak voor jezelf uit of investeren in een bepaalde cryptovaluta nu mogelijks interessant kan zijn of niet. Ben jij van mening dat KuCoin Shares een interessant investeringsproduct kunnen zijn en wil je daarin participeren? Meldt je dan meteen gratis aan bij KuCoin Exchange door gebruik te maken van deze link.

KuCoin Shares kunnen bij KuCoin Exchange niet alleen worden gekocht met Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), maar ook met Tether (USDT).

Binance Alternatief

Het bezitten van cryptocurrencies heeft alles te maken met het zijn van je eigen bank.

Het is ook om te genieten van de voordelen en privileges van een gedecentraliseerde en gedistribueerde wereld waar je controle hebt over je geld zonder enige censuur.

Maar iemand die hier al een tijdje is, heeft zich misschien gerealiseerd dat sommige kritieke gebieden van dit cryptoland nog steeds vatbaar zijn voor een single point of failures en dus niet gedistribueerd zijn.

Neem bijvoorbeeld cryptocurrency exchanges.

We hebben allemaal onze favoriete cryptocurrency exchange, en we zijn er sterk van afhankelijk. Een ander feit is, dat de meeste van deze beurzen gecentraliseerd zijn. Dit betekent dat ze elk moment kunnen sluiten of stoppen met het aannemen van nieuwe registraties (zoals we in het verleden hebben gezien).

Daarom is het verstandig om uw cryptoportefeuille over verschillende beurzen te verdelen en het risico te beperken dat u aan slechts één beurs wordt blootgesteld.

Ik weet dat de meesten van jullie van Binance houden. Ik ook, maar het is altijd een goed idee om voorzichtig te zijn en je risico te spreiden door tegelijkertijd Binance-alternatieven te gebruiken. Bovendien, toen Binance aankondigde dat ze vanaf september 2019 de deuren sluiten voor Amerikaanse gebruikers, is de jacht op het beste Binance-alternatief begonnen. Om je leven gemakkelijker te maken, heb ik enkele van de beste alternatieven opgesomd die je kunt gebruiken om crypto’s te verhandelen.

5 Beste Alternatieven voor Binance Exchange:

FTX Exchange

FTX ExchangeFTX Exchange werd in mei 2019 opgericht door FTX Trading Ltd. De kantoren zijn gevestigd vanuit Hongkong. De exchange groeit in een rap tempo vanwege haar zeer interactieve gebruikersinterface en vele unieke aanbiedingen in de spot en derivaten crypto markt.

Op basis van het handelsvolume is FTX de 4e grootste beurs na Binance, Huobi, en OKEx.

Het USP van de beurs is haar team, dat relevante en dynamische ervaring heeft in de crypto en traditionele handelssector. Het FTX-team is afkomstig van enkele toonaangevende Wall Street kwantfondsen en techbedrijven: Jane Street, Optiver, Susquehanna, Facebook en Google. Het team heeft een ruime blootstelling aan de traditionele secundaire markt. De leden hebben een achtergrond in de handel in aandelenderivaten en lijken te begrijpen hoe derivaten traditioneel worden ontworpen, en naar welk soort derivaten vraag is. FTX’s motto is “door de handelaren, voor de handelaren”.

Net als Binance biedt de beurs diensten aan als:

 • Spothandel
 • Futures handel
 • Marge Handel
 • ETF handel
 • Staking
 • Tokens handel met hefboomwerking

Het biedt echter ook een aantal unieke diensten zoals:

 • Tokenised Aandelen
 • Voorspellingsmarkten
 • OTC-transacties

De beurs heeft een gebruikersvriendelijke interface en een interactieve mobiele applicatie. Ze maken het ook mogelijk om te staken en te lenen, wat een essentieel kenmerk is geworden van elke cryptobeurs.

Coinbase Pro

CoinbaseCoinbase Pro, voorheen GDAX, is een orderboekmarktplaats voor cryptocurrencies die eigendom is van en onderhouden wordt door Coinbase. Het is ook zoals Binance waar men orders van anderen kan zien en kan kopen of verkopen tegen de marktprijs.

Ook kan men limietorders plaatsen en door grafieken bladeren om patronen te zien als ze bekwaam genoeg zijn. Maar hun grootste USP is dat ze fiat munteenheden toestaan en ook homologe volumes hebben.

Op dit moment staat GDAX in de top 10 van cryptocurrency beurzen in de wereld met paren zoals BTC/USD, ETH/USD, BCH/USD, LTC/USD, ETH/BTC, etc.

BitMax

Voor alle Amerikaanse burgers op zoek naar het beste alternatief voor Binance, kijk niet verder dan BitMax. Deze uitwisseling is zo geoptimaliseerd als Binance en biedt functies zoals:

 • Spot handel
 • Margehandel

Dit is ook een unieke uitwisseling die laat je handelen (spot + marge) uitwisseling munten zoals BNB, HT, OKB, GoChain, en een paar anderen. BitMax heeft ook een eigen token genaamd BTMX die nut heeft en lijkt op een winstgevend beleggingsinstrument net als BNB. BitMax mijnbouw functie beloont gebruikers in BTMX token voor de handel op het platform. Dit is een van de factoren die is het voeden van de groei van deze snel groeiende uitwisseling. Over het geheel genomen is dit # 1 alternatieven voor Binance voor Amerikaanse en niet-Amerikaanse gebruikers. BitMax biedt ook een mobiele app om te handelen vanaf uw mobiele telefoon.

KuCoin

KuCoin-KuCoin is een andere internationale cryptocurrency exchange die een aanzienlijke hoeveelheid liquiditeit op hun platform heeft.

Op dit moment handelt KuCoin in meer dan 340 cryptocurrency paren en staat het in de top 50 exchanges qua volume op de CMC lijst.

Het is een crypto-to-crypto only exchange, met zijn eigen valuta genaamd KCS (KuCoin Shares), net zoals Binance BNB heeft. KCS, echter, functioneert anders.

En het echte voordeel is voor KCS houders, die beloond worden voor het houden van KCS tokens en dagelijks 50% van de handelskosten van KuCoin exchange in beloning krijgen als KuCoin bonus.

Afgezien van dit voordeel, hun kostenstructuur van de handel is vrij goedkoop op slechts 0,1% als de handelskosten. De stortingen van ondersteunende cryptocurrencies zijn gratis, en de opnamekosten zijn zoals in deze grafiek.

Ze hebben ook mobiele apps voor zowel iOS- als Android-gebruikers die hun cryptoportefeuilles onderweg willen beheren.

Huobi Pro

Huobi Pro is een internationale cryptocurrency-uitwisseling die oorspronkelijk uit China komt, maar nu over de hele wereld is verhuisd om een maximaal aantal beleggers te bedienen. Het is gevestigd in Singapore en is de afgelopen vijf jaar met succes actief geweest in deze ruimte.

Op dit moment bezet het de #3 plek op CoinMarketCap’s lijst van uitwisselingen door volume en heeft 244 cryptocurrency paren. Vandaar, onnodig te zeggen, van dit, zult u nooit liquiditeitsproblemen op deze uitwisseling ondervinden.

Ze hebben ook mobiele apps voor zowel Android als iOS voor gebruikers die onderweg crypto’s willen verhandelen.

Bitcoin verkopen voor de beste prijs

Bitcoin verkopen voor euro

Bitcoin verkopen voor euro

Als u investeert in cryptocurrency’s, moet u weten hoe u Bitcoin kopen kunt. U moet ook weten hoe u Bitcoin verkopen kunt. Tenzij u een echte evangelist bent die wacht tot het fiatvaluta’s verdringt, dan is het belangrijk om te weten wanneer u uw winst moet nemen en dat u dat nog meer kunt doen.

Digital Trends staat niet op het punt om beleggingsadvies te geven – dat is niet onze forte – maar we kunnen de technische basis voor u afbreken, zoals hoe u Bitcoin verkopen kunt.

Er zijn verschillende manieren hoe je btc verkopen kunt,, afhankelijk van of u wilt verkopen op een beurs of direct, maar hier zijn de top 3 beste mogelijkheden voor het Bitcoin verkopen voor euro.

1). Bitcoin verkopen op Bitvavo

Meer informatie over Bitcoin verkopen op Bitvavo

U kunt uw cryptocurrency verkopen met behulp van dezelfde pagina die u gebruikt heeft om het te kopen. Ga naar de Handelspagina en kies ervoor om de valuta te verkopen in plaats van te kopen (de tab bovenaan). Bitvavo zal uw cryptocurrency terug omzetten in euro’s en zal dit bedrag op uw rekening bijschrijven.

Bitvavo Betaling

Wanneer uw crypto wordt omgezet in euro’s, kunt u ervoor kiezen om een bankoverschrijving uit te voeren of te investeren in een andere crypto. Om een uitbetaling via bankoverschrijving te doen, kunt u klikken op Opname Credits. Selecteer het bedrag dat u naar uw bank wilt sturen, selecteer uw bankrekening, voer uw 2FA-code in en druk op Bevestigen.

Bitvavo zal het geld binnen een dag naar uw bankrekening overmaken. Meestal hebben we een uitbetaling binnen dezelfde dag (tijdens kantooruren).

Bitvavo zorgt ervoor dat al het geld van de klant veilig is. Als Bitvavo B.V. failliet gaat, blijft het geld van de klant bij de Stichting Bitvavo Betalingen. Wij hebben diverse betalingen gedaan op onze bankrekening. Op de screenshot kunt u één van de betaaltransacties zien.

2). Bitcoin verkopen op Binance

Meer informatie over Bitcoin verkopen op Binance

Het kopen en verkopen van cryptocurrencies kan soms zenuwslopend zijn als u niet bekend bent met de werking van een bepaalde beurs. Ook is het van cruciaal belang om de juiste crypto-omruil te kiezen die past bij uw behoeften.

Binance is er bijvoorbeeld in geslaagd om de aandacht van bijna elk individu in de crypto ruimte te trekken, voornamelijk vanwege de enorme handelsvolumes en het aantal munten dat het aanbiedt.

Binance was ooit een crypto-to-crypto wisselkantoor. In een notendop betekende dit dat het nodig was om al wat geld in cryptocurrency te hebben om in aanmerking te komen voor handel op Binance. Nu staat Binance haar gebruikers toe om bepaalde cryptocurrency’s met USD en Euro te kopen met behulp van een credit card.

Als u eenmaal geld in cryptocurrency heeft, kunt u naadloos handelen in meer dan 200 altcoins die Binance opsomt. Ook, als u Binance’s native coin (BNB) gebruikt voor de handel, dan kunt u ook profiteren van gereduceerde kosten.

3). Bitcoin verkopen op LiteBit

Meer informatie over Bitcoin verkopen op Litebit

LiteBit.eu is een online dienst die actief is binnen de cryptocurrency handel. Het bedrijf koopt en verkoopt zowel bitcoins als andere munten met een geweldige service. Het bedrijf biedt verschillende portemonnees aan waar munten kunnen worden opgeslagen.

Het biedt ook LiteBit-credits aan, een krediet dat de waarde van een euro heeft en dat gebruikt kan worden voor snelle transacties binnen het platform.

Het biedt veelgebruikte betaalmethodes zoals iDeal, Bancontact, Sofort/GiroPay, SEPA, en MyBank.

Hoe kies je de beste manier om bitcoin te verkopen?

Er bestaat niet zoiets als een beste manier om bitcoin te verkopen voor iedereen, want wat goed werkt voor de ene persoon is niet noodzakelijkerwijs een goede pasvorm voor de andere. In plaats daarvan gaat het erom uit te zoeken welke optie voor u de juiste is. U kunt dit doen door uzelf een paar belangrijke vragen te stellen:

 • Wilt u bitcoin verkopen voor USD of een andere cryptocurrency?
 • Hoe snel wilt u uw bitcoin verkopen?
 • Bent u bereid een prijs te accepteren die ver onder de marktprijs ligt, of wilt u onderhandelen over de best mogelijke prijs?
 • Als u voor USD verkoopt, hoe wilt u dan de betaling ontvangen?
 • Dit zou u moeten helpen om te beslissen hoe u uw bitcoin wilt verkopen, en u kunt dan uitzoeken welk platform alle functies heeft die u nodig heeft. Als u uw opties vergelijkt, moet u er rekening mee houden:

Prijs – Hoe wordt de wisselkoers die u krijgt vergeleken met die van andere platformen?

Kosten – Vergelijk alle handelskosten die van toepassing zijn en of er een vergoeding is voor het opnemen van geld op uw bankrekening of crypto portemonnee.

Handels- en opnamelimieten – Is er een limiet op de hoeveelheid bitcoin die u kunt verkopen, of op hoeveel USD u van uw rekening kunt opnemen?

Beveiligingsfuncties – Zijn er veiligheidsmaatregelen getroffen om uw geld en uw privégegevens te beschermen, bijvoorbeeld 2-factor authenticatie of een reputatiesysteem voor kopers en verkopers?

Klantenondersteuning – Als er iets misgaat met uw transactie, hoe kunt u dan contact opnemen met de klantenondersteuning? Tijdens welke uren is er ondersteuning beschikbaar?

Reputatie en beoordelingen – Zoek online beoordelingen en controleer crypto-forumberichten van andere gebruikers om te weten te komen of zij een bepaalde beurs, handelsplatform of bitcoin ATM-provider zouden aanbevelen.

Er zijn verschillende andere belangrijke functies om te overwegen, zoals waar een beurs is gereguleerd en de betalingsmethoden die door peer-to-peer handelssites worden geaccepteerd, dus bekijk onze cryptocurrency exchange guide voor meer tips over hoe u het juiste platform kunt kiezen.

Het opnemen van uw geld na de verkoop

Zelfs nadat je je bitcoin hebt verkocht, is je transactie nog niet volledig afgerond. De laatste stap is het opnemen van de opbrengst van uw verkoop op uw bankrekening of uw cryptocurrency portemonnee.

Bitcoin verkopen voor euro´s

Als u bitcoin hebt verkocht via een platform dat opnamen in Euro toestaat, controleer dan welke opnamemethoden worden ondersteund. Opties zijn onder andere:

Als u uw opnamemethode kiest, moet u er rekening mee houden:

 • Veel (maar niet alle) platformen leggen een opnamevergoeding op, en de vergoeding die in rekening wordt gebracht is meestal afhankelijk van de gekozen opnamemethode.
 • Zijn er minimum- of maximumlimieten voor hoeveel je kunt overboeken? Wat zijn de verschillen tussen de opnamemethoden? Kun je deze limieten verhogen door een extra verificatie of ID aan te bieden?
 • Hoe lang duurt het voordat de Euro´s in uw portemonnee of op uw bankrekening terechtkomt? Bijvoorbeeld, terwijl contante opnames direct plaatsvinden, kan het enkele dagen duren voordat een bankoverschrijving aankomt.
 • Eventuele andere beperkingen. Sommige beurzen vereisen bijvoorbeeld dat u geld opneemt met behulp van dezelfde betaalmethode waarmee u uw storting heeft gedaan.

Bitcoin verkopen voor beste prijs

Het opslaan van uw cryptocurrency op een ruil voor de lange termijn is niet aan te raden. Ruilingen controleren de privé-sleutels van deze portemonnees en zijn ook populaire doelwitten voor hackers, dus de veiligste optie is om uw crypto over te zetten in een beveiligde portemonnee waarmee u het eigendom van uw privé-sleutels kunt behouden. Het is een goed idee om deze portemonnee ruim voor de verkoop van uw bitcoin op te zetten, en zorg ervoor dat u uw portemonnee-adres dubbel controleert voordat u geld stort.

Controleer nogmaals of er grenzen zijn aan de hoeveelheid crypto die u per transactie of in een periode van 24 uur kunt opnemen. U zult ook eventuele opnamekosten moeten meenemen in de totale kosten van de transactie.

Wanneer is het juiste moment om bitcoin te verkopen?

Helaas is er geen gemakkelijk antwoord op deze vraag.

Timing is cruciaal voor het maximaliseren van het succes van een transactie – iedereen die bitcoin verkocht op of in de buurt van de ~20.000 dollar piek in december 2017 kan dit feit bevestigen – maar het uitwerken van het juiste moment om te verkopen kan een lastige taak zijn. Van crypto-reglementaire ontwikkelingen en bredere economische factoren tot hype-niveaus van bitcoin en zelfs uw eigen risicobereidheid, er zijn vele factoren die van invloed kunnen zijn op de vraag of u uw BTC al dan niet moet verkopen.

Analyseer de markt zorgvuldig om te beslissen of u wilt verkopen of niet. Onze gids voor technische analyse van cryptografie is een nuttig instrument om u te helpen de crypto-markt beter te begrijpen en te lezen.

Wat is veiliger – crypto of fiat geld op de bank?

Wat is veiliger; crypto of fiat geld?

Er zijn zojuist weer belangrijke ratings-wijzigingen voor belangrijke cryptocurrencies vrijgegeven.
Dat is altijd handig om hier een beetje naar te kijken want er zit veel beweging in de markt en veel volatiliteit. We willen echter nu hier niet de nadruk op leggen, maar het feit bespreken dat er tegenwoordig een groot probleem is waar je op moet letten: hoe en waar moet je je crypto opslaan om hacks te voorkomen en wat is veiliger: crypto of fiat geld?.

Laten we om te beginnen over één ding duidelijk zijn: er is niets inherent mis met blockchain-technologieën. De reden dat hacks gebeuren, is strikt omdat beleggers hun cryptocurrency op een exchange achterlaten. En exchanges zijn meestal behoorlijk nalatig als het gaat om het beschermen van hun crypto-portefeuilles.

Onthoud: Cryptocurrencies zijn oorspronkelijk ontworpen om mensen in staat te stellen effectief hun eigendom terug te nemen.

Dus als je crypto opslaat in een wallet waarvan je als enige de enige private key hebt, is die crypto echt van jou. Niemand anders bezit het en niemand anders kan het in handen krijgen.

Fiat geld op de bank veilig?

Het fiat geld dat je op een bank hebt staan is heel anders. Wanneer je een storting doet, verleen je de instelling effectief het recht om controle over jouw vermogen te nemen. De bank leent jouw geld uit aan derden. En ja, je kunt op een dag wakker worden en ontdekken dat het er niet meer is.

Klinkt dit vergezocht? In grote ontwikkelde landen misschien. Maar stel dezelfde vraag aan inwoners van Argentinië, Brazilië, Uruguay, Oekraïne, Rusland, of zelfs Griekenland en Cyprus. Zij zullen je vertellen hoe hun spaargeld is vernietigd, in beslag is genomen en in feite recht onder hun neus vandaan is gestolen.

Overweeg daarnaast ook het feit dat de grootste economieën de grootste tekorten hebben gekend, het meeste fiat-geld hebben geprint, en niet onkwetsbaar zijn voor een monetaire crisis of banken crises. Sommigen beweren zelfs dat de belangrijkste aspecten van het banksysteem sinds de financiële crisis van 2008 breekbaar zijn. Dat er, ondanks alle schijn, niets is veranderd; niets is opgelost. Ze hebben gewoon geld geprint en zijn verder gegaan.

Dit is de context waarin Bitcoin is geboren, en als cryptocurrencies het traditionele banksysteem op zijn kop dreigen te zetten: krijg je alle voordelen van een elektronische vorm van geld PLUS alle voordelen van het bezitten van harde contanten. De activa zijn echt van jouw. Niemand anders controleert ze. En ze zullen er morgen zijn, hoe rommelig een toekomstige crisis ook mag zijn … op voorwaarde dat je ze goed opslaat.

Waarom het opslaan van je currency op exchanges problematisch kan zijn

Als je crypto op een exchange bewaart, wie denk je dan wie deze activa beheert? Als je denkt dat jij het bent heb je het mis!

In de crypto-wereld is het de entiteit die eigenaar is van de private key van een wallet, die het eigendom beheert van die wallet … samen met ALLE crypto die het bevat.

 • Als jij je geld buiten een exchange in je eigen wallet opslaat, ben jij dat;
 • Als je je geld opslaat op de exchange zelf, zijn zij het

Op een dag zul je plotseling ontdekken dat een anoniem genie met een laptop erin slaagde om het te hacken en je geld te stelen.

Exchanges zijn grote, vette doelen voor hackers. De hackers weten dat exchanges de private keys van duizenden, zo niet miljoenen crypto-adressen bevatten die soms voor miljarden dollars aan crypto bevatten. Het enige dat ze hoeven te doen is het masterbestand in handen te krijgen, alle keys te pakken en de crypto over te dragen naar een wallet die zij bezitten. Als ze dat éénmaal hebben gedaan, is er niets meer dat iemand kan doen. Het geld is weg.

Mt. God & Coincheck hacks

Dit is wat er gebeurde in de Mt. Gox-hack van 2014. En het is net weer gebeurd in de geweldige Coincheck-hack van 2018, toen hackers op de loop gingen met bijna $ 500 miljoen aan digitaal geld.

Welke was groter? De diefstal van Coincheck was de grootste dollar-hack ooit. Maar als een percentage van de totale marktkapitalisatie, was het één twintigste van de Mt. Gox-ramp-hack (0,25% versus 5%).

Er is niemand die troost biedt aan degenen die hun crypto-fortuin hebben verloren! Dus ongeacht de grootte, is er geen reden om jezelf bloot te stellen aan deze Wilde Westen taferelen.

Volg daarom de volgende  stappen:

 • Stap 1. Ga naar de website van de coin/currency en controleer of ze bepaalde wallets aanbevelen.
 • Stap 2. Download en installeer de wallet. Synchroniseer de blockchain indien nodig. In de meeste gevallen duurt het maar een paar minuten.
 • Stap 3. ZORG ERVOOR DAT JE DE PRIVATE-KEY OP EEN VEILIGE LOCATIE BEWAART. Zonder de private-key hebt je geen toegang meer tot die fondsen. Maak verschillende back-ups en sla deze indien mogelijk offline op.
 • Stap 4. Ga naar de exchange, selecteer “Opnemen” en wanneer je wordt gevraagd naar welk adres je het geld wilt verzenden, gebruikt je het adres dat in je wallet wordt weergegeven.
 • Stap 5. Je bent helemaal klaar! Het geld moet binnen de kortste keren naar je privé wallet worden overgemaakt; de crypto is nu effectief jouw bezit.

Het wordt ook aanbevolen om voor het gebruiksgemak de Exodus Wallet te downloaden. Maar dit is niet de meest veilige oplossing. Maar het stelt je in staat om meerdere crypto-activa op te slaan in één gemakkelijk te gebruiken platform.

Als alternatief kunt je het beste een “Hardware Wallet” overwegen, zoals de Ledger Nano S. Hardware wallets zijn de ultieme oplossing op het gebied van beveiliging: het apparaat slaat de privé sleutels op. Wanneer een transactie wordt verzonden, wordt het apparaat gebruikt om de transactie te ondertekenen, maar deze sleutels worden nooit ergens buiten dit apparaat opgeslagen. Zorg ervoor dat je het ergens veilig bewaart en bewaar ALTIJD een back-up van de key!

Bitvavo sluit overeenkomst af met beleggingsbeheerder Yieldt

Bitvavo gaat samenwerking aan met beleggingsbeheerder Yieldt

Eén van de belangrijkste aspecten voor de toekomst van de cryptomarkt heeft betrekking tot de mate waarin traditionele investeerders de weg zullen vinden naar Bitcoin en haar alternatieven. Heel wat verschillende partijen werken er (vaak weliswaar achter de schermen) aan om dit mee te helpen realiseren. Dit geldt nu ook voor de Nederlandse cryptocurrency-broker en exchange Bitvavo. Zij kondigde nu op Twitter een nieuwe samenwerking aan. Het gaat hierbij niet zomaar om eender welke samenwerking, maar wel om een overeenkomst met de Nederlandse beleggingsbeheerder Yieldt.

Hulp voor nieuwe spelers

Yieldt staat bekend als een nieuwe speler op de cryptomarkt. De belangrijkste taak van dit bedrijf is om investeerders die interesse hebben in Bitcoin en andere cryptocurrencies bij te staan bij het betreden van de cryptomarkt. Yieldt van haar kant heeft laten optekenen dat het er alles aan doet om de expertise van echte specialisten te bundelen. Ze benadrukt dan ook dat ze ervaren handelaren evenals specialisten kan inzetten voor derden. Op deze manier krijgt men niet alleen de beschikking over marktanalyses en algoritmes, maar ook over trading-bots.

Belangrijke rol

De beheerder van Yieldt heeft verder laten optekenen dat de samenwerking met Bitvavo van cruciaal belang is voor het kunnen inperken van de risico’s. Pail Mennema, de algemeen directeur van Yieldt heeft in een reactie het volgende laten optekenen:

“Bitvavo is de enige cryptocurrency exchange in Nederland welke volledig weet te voldoen aan de strengste eisen die zijn opgelegd.”

Wie geïnteresseerd is om met Yieldt in zee te gaan kan meteen rekenen op een financieel voordeel. De beleggingsbeheerder heeft namelijk gesteld dat investeerders die in zee gaan met het bedrijf tot en met 31 december van dit jaar hun beleggingen zonder kosten kunnen laten beheren.

Beperkt startkapitaal vereist

Op het ogenblik dat er een partij als Yieldt de markt betreedt kan er doorgaans worden vastgesteld dat er aanzienlijke budgetten zijn vereist om in te kunnen stappen. Yieldt wil er echter voor zorgen dat haar diensten financieel toegankelijk zijn voor iedereen. Dit dus ook voor investeerders die slechts over een beperkt(er) budget beschikken. Het startkapitaal dat is vereist om gebruik te kunnen maken van de diensten van Yieldt is dan ook beperkt tot slechts 1.000 euro.

Naast bovenstaande valt het eveneens op dat Yieldt flexibele voorwaarden gaat hanteren voor haar beleggingen. Uiteraard zullen investeerders altijd zicht hebben op de resultaten in hun eigen, persoonlijk dashboard. Dat is echter niet alles. Bovendien kan men ook rekenen op 24/7 toegang tot de beleggingsportefeuille van Bitvavo. Mensen die instappen bij Yieldt hoeven tot slot ook niet te vrezen voor langlopende contracten. Beleggen kunnen dan ook op eender welk moment worden beëindigd.

Bitvavo

Bitvavo heeft zich van bij de lancering geprofileerd als een partij die zowel voor beginnende als voor de meer ervaren cryptocurrency traders heel wat moois in petto heeft. Op moment van schrijven is het bij Bitvavo mogelijk om 50 verschillende cryptocurrencies te verhandelen. Daarbij kunnen er maximaal 0,25 procent aan handelskosten in rekening worden gebracht. Ook de eenvoudige, maar tegelijkertijd toch ook zeer geavanceerde interface van Bitvavo is ongetwijfeld één van de belangrijkste voordelen van deze broker / cryptocurrency exchange.

OKEx gaat Bitcoin optiehandel aanbieden

Oker start met Bitcoin optiehandel

De bekende cryptocurrency exchange OKEx heeft bekend gemaakt dat het later deze maand haar Bitcoin optiehandel gaat lanceren. De lancering van de Bitcoin optiehandel staat gepland voor 27 december van dit jaar. In eerste instantie zal er op 12 december nog een testversie worden gelanceerd. Het persbericht dat door OKEx de wereld werd ingestuurd stelde dat de exchange ‘s werelds eerste beurs is welke customer to customer, spot, futures evenals perpetual swap trading en optie trading zal aanbieden.

Wat is optiehandel precies?

Is het voor u niet meteen duidelijk wat optiehandel nu precies is? Het betreft hier een soort van derivatenhandel welke het mogelijk maakt voor de koper om na het betalen van een bepaalde premie een onderliggende waarde te kopen of te verkopen. Specifiek voor de optiehandel die OKEx gaat aanbieden werd in het persbericht nog aangegeven dat er ene anti-manipulatie systeem zal worden voorzien. Klanten zullen in eerste instantie dan ook verplicht zijn om een speciale Know Your Customer procedure te doorlopen vooraleer zij kunnen beginnen met handelen. De CEO van OKEx, namelijk Jay Hao heeft inmiddels laten optekenen ongelofelijk enthousiast te zijn over de lancering van het nieuwe product van OKEx.

We kijken met veel enthousiasme uit naar de aankomende lancering van onze handel met Bitcoin opties. We hebben deze keuze gemaakt naar aanleiding van de sterk toegenomen vraag vanuit onze klantensegmenten naar cryptoderivaten-producten. In het bijzonder de institutionele klanten die deel uitmaken van onze klantenbestand zijn hiervoor reeds enige tijd vragende partij. Vanuit deze doelgroep kwam de snelst groeiende vraag naar derivatenhandel. Dit niet in het minst met betrekking tot futures evenals perpetual swap.

We stellen alles in het werk om voor onze klanten een zo uitgebreid mogelijk aanbod met handels- en risicobeheersinstrumenten aan te bieden. Specifiek voor opties geldt dat het hierbij gaat om een uniek instrument welke handelaren de mogelijkheid biedt om de volatiliteit van hun crypto-activa te beheren.

De lancering van onze Bitcoin optie handel is zeker niet het eindpunt, in tegendeel. Naarmate de cryptomarkt verder zal evolueren zullen we namelijk nog uitpakken met heel wat extra derivatenproducten. Deze derivatenproducten moeten oplossingen leveren om de handelsstrategieën van gebruikers te kunnen optimaliseren. OKEx Options zien wij in ieder geval als een belangrijke stap in de richting van het behalen van dit doel.

Zijn Bitcoin opties interessant voor de markt of niet?

Heel wat experts binnen de cryptomarkt zijn het er met elkaar over eens dat het aanbieden van nieuwe producten zoals Bitcoin opties een meerwaarde kunnen betekenen voor de markt in haar totaliteit. Anderen benadrukken dan weer dat het belangrijk is dat afgeleide producten daadwerkelijk echte Bitcoins gaan gebruiken als onderliggende waarde. Dat is namelijk lang niet altijd het geval. Pas wanneer er echt sprake is van het gebruik van echte Bitcoin zal dit ook de vraag naar de cryptovaluta in de praktijk laten toenemen.

Chicago Mercantile Exchange

Het lijkt er naar uit te zien dat steeds meer partijen interesse vertonen in het aanbieden van optiehandel met cryptocurrencies (lees: Bitcoin). Eerder heeft namelijk ook de Chicago Mercantile Exchange immers bekend gemaakt dat ze vanaf januari 2020 eveneens Bitcoin opties gaat aanbieden. Bakkt heeft aan het einde van het oktober nog aangegeven in de loop van deze maand nog met een soortgelijk product op de markt te willen komen.

‘Bitfinex’ gaat als eerste grote exchange Lightning Network ondersteunen

Bitfinex gaat Lightning Network ondersteunen

Paolo Ardoino heeft op Twitter bekend gemaakt dat de cryptocurrency-exchange ‘Bitfinex’ als de eerste, grote exchange ondersteuning zal gaan bieden voor het zogenaamde Lightning Network. Sterker nog, de ondersteuning is op moment van schrijven reeds een feit! Zowel voor het uitvoeren van stortingen als opnames is het vanaf 3 december 2019 immers mogelijk om bij Bitfinex te kunnen rekenen op de voordelen die dit systeem met zich meebrengt.

Wat is het Lightning Network precies?

Het Lightning Network kan worden bestempeld als een extra laag die over de blockchain van Bitcoin wordt geplaatst. Deze extra laag zorgt er voor dat gebruikers kunnen rekenen op twee interessante voordelen. In eerste instantie worden de transacties nagenoeg onmiddelijk uitgevoerd. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat er nagenoeg geen transactiekosten in rekening worden gebracht. Daardoor kunnen handelingen of betalingen met Bitcoin op een (nog) interessantere manier gebeuren.

“Een ware game-changer”

Dat Bitfinex duidelijk gelooft in de technologie van ‘t Lightning Network blijkt ook uit een recent interview dat Ardoino heeft gegeven. In dat interview liet hij namelijk optekenen dat hij het Lightning Network aanziet als een echte game-changer. Dit in het bijzonder voor de lange termijn. Dit niet in het minst omdat ze een hoge doorvoer weet te realiseren. Bovendien maakt ze ook microbetalingen mogelijk tegen geringe kosten. Ondanks de voordelen die dit Lightning Network met zich meebrengt laat de adoptie er van op zich wachten. Ardoino is echter van mening dat, wanneer een grote crypto-exchange zoals Bitfinex deze technologie ondersteunt, dat ook het globale adoptieproces zou kunnen versnellen.

Ook Tether en Tether Gold op Lightning Network?

Verschillende bronnen melden ondertussen dat Bitfinex niet alleen bij Bitcoin gebruik gaat maken van het Lightning Network. De exchange zou dan ook met het plan spelen om ook Tether (USDT) evenals Tether Gold (GLDT) over te zetten op het Lightning Network. De aangekondigde ondersteuning voor het LN is één van de eerste aankondigingen welke het bedrijf van plan is om te doen deze maand. Op de website van de cryptocurrency-exchange is inmiddels zelfs reeds een hint terug te vinden naar de andere aankondiging die in de planning staat. “Wanneer deze functie live is, zal ze de manier waarop crypto wordt uitgegeven voor altijd veranderen”. Klinkt natuurlijk behoorlijk veelbelovend!

Veel voorstanders in de markt

Sowieso kan dit systeem rekenen op heel wat voorstanders binnen de cryptomarkt. Zo was er bijvoorbeeld de uitspraak van de CSO Van Blocksteam. Hij stelde in oktober nog dat het ronduit geweldig is. Ook Twitter CEO Jack Dorsey is weg van het Lightning Network. Hij gaf eerder dan ook aan over diens eigen LN node te beschikken. Durfkapitalist Tim Draper liet in november bovendien op zijn beurt optekenen dat hij de koers van Bitcoin door het systeem naar 250.000 dollar ziet stijgen. Of dit uiteindelijk allemaal waarheid zal worden zal de toekomst moeten uitwijzen. Dat Bitfinex er nu voor heeft gekozen om het Lightning Network gaan ondersteunen is in ieder geval een mooie stap voor de cryptomarkt. Hopelijk zullen ook andere exchanges het voorbeeld van Bitfinex nu gaan volgen.

10 euro gratis crypto bij BTC Direct voor Black Friday!

Ontvang 10 euro gratis crypto bij downloaded BLOX app - BTC Direct

Het bloed dat recent door de straten  van de cryptomarkt heeft gelopen heeft er voor gezorgd dat menig aantal investeerders in cryptocurrencies de waarde van hun portefeuille toch wel enigszins hebben zien afnemen. Gelukkig trekken de koersen momenteel terug aan en is er Black Friday! Speciaal voor Black Friday heeft BTC Direct een leuke aanbieding voor haar (potentiële) klanten in petto. Het is namelijk zomaar mogelijk om 10 euro aan gratis cryptocurrencies te ontvangen!

BLOX

Wilt u aanspraak kunnen maken op de 10 euro gratis crypto van BTC Direct? In dat geval dient u daarvoor de BLOX app te downloaden. Bij het downloaden van de nieuwe app BLOX dient u gebruik te maken van de speciale promocode BLACKFRIDAY. Wanneer u gebruik maakt van deze promocode ontvangt u meteen voor 10 euro aan gratis tegoed om crypto te kopen. Een account aanmaken neemt ongeveer 2 minuten tijd in beslag. Bovendien is het tegoed na het aanmaken van het account en het downloaden van de BLOX app meteen beschikbaar om mee te handelen in uw favoriete cryptocurrencies.

Wat is de BLOX app precies?

Bij veel mensen zal de naam BLOX wellicht nog niet meteen een belletje doen rinkelen. Het betreft hier dan ook een gloednieuwe alles-in-één-crypto applicatie die het mogelijk maakt om niet alleen cryptocurrencies aan te kopen en te verkopen, maar ook te beheren. Enkele cryptocurrencies die door de app worden ondersteund zijn Bitcoin, Ethereum en Ripple. Wat BLOX bijzonder interessant maakt is dat de taken die met de app uitgevoerd dienen te worden ongelofelijk snel kunnen gebeuren. In amper 3 seconden tijd is het reeds mogelijk om een trade te maken.

Voorwaarden voor de aanbieding

U dient er rekening mee te houden dat er slechts één account per persoon kan worden aangemaakt. Dit betekent dat iedereen die de BLOX app download en een account aanmaakt één keer voor 10 euro aan gratis cryptocurrencies kan ontvangen.

Andere manieren om gratis crypto te verdienen?

Met de maand december staat er natuurlijk een dure maand voor de boeg. Niet alleen vallen er aan het einde van het jaar heel wat facturen in de bus, daarnaast zijn er ook nog de vele cadeautjes die aangekocht dienen te worden. Wilt u toch graag ook deze maand uw portefeuille met cryptocurrencies wat uit kunnen breiden? Dan is dat best mogelijk. Er bestaan namelijk nog meer interessante mogelijkheden om gratis extra cryptocurrencies te verzamelen. Hoe dan? Door rekening te houden met de onderstaande mogelijkheden:

 • U kunt gebruikmaken van een zogenaamde faucet zoals Freebitco.in;
 • U kunt zich aanmelden voor Coinbase Earn om gratis cryptocurrencies te verdienen;
 • Probeer (tijdelijke) aanbiedingen van cryptocurrency exchanges te verzilveren;

Hou er naast bovenstaande rekening mee dat u ook zomaar gratis cryptocurrencies kunt ontvangen door bepaalde tokens bijvoorbeeld te staken. Lang niet alle cryptocurrencies vereisen dat u de wallet open laat staan om te kunnen staken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de cryptocurrency NEO. De zogenaamde GAS-tokens ontvangt u als houder van NEO dan ook altijd. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is de GAS-tokens claimen. Wanneer u, uw NEO laat staan bij een exchange zoals Binance ontvangt u de GAS-tokens zelfs volledig automatisch!

UpBit gehackt, meer dan 50 miljoen dollar buitgemaakt

ethereum

Hacks blijven de cryptomarkt teisteren. Deze keer is het de beurt aan de Zuid-Koreaanse cryptobeurs UpBit. De exchange heeft de hack zelf bekend gemaakt middels een statement. Een tot dusver nog onbekende hacker is er in geslaagd om zomaar even 342.000 ether te versturen naar diens eigen wallet. Dit zorgt er voor dat de totale waarde van de hack zo’n 48,7 miljoen dollar bedraagt. Omgerekend is dit zo’n 44,3 miljoen euro.

Opgeslagen in een hot wallet

De 342.000 ethers die buit konden worden gemaakt werden opgeslagen in een zogenaamde hot wallet bij de cryptobeurs. Voor mensen die het nog niet weten, een hot wallet is een wallet die continue in verbinding staat met het internet. Daardoor wordt ze eigenlijk steeds blootgesteld aan de gevaren van een potentiële hack. Een hot wallet staat er dan ook in de praktijk om bekend veel eenvoudiger gehackt te kunnen worden in vergelijking met een cold wallet. Deze wallets beschikken op hun beurt namelijk niet over een continue verbinding met het internet. In de verklaring welke door UpBit bij monde van diens CEO, namelijk Lee Seok-Woo de wereld werd ingestuurd stond het volgende te lezen:

“Om 13h06 op 27 november 2019 werd er 342.000 ETH verzonden van de Upbeat Ethereum Hot Wallet naar een tot dusver nog onbekende wallet. Het onbekende walletadres is 0xa09871AEadF4994Ca12f5c0b6056BBd1d343c029.”

De tijd die door Seok-Woo wordt aangegeven is uiteraard de lokale tijd in Zuid-Korea. Dit betekent dat de hack om 05h06 Nederlandse en Belgische tijd plaats heeft gevonden. Het statement verscheen uiteindelijk zo’n vijf uur later. Een misschien ietwat opmerkelijk feit is dat in het statement ook het adres van de hacker naar voren is gekomen. Dit is misschien wel opvallend, maar in de praktijk vooral ook erg handig. Op moment van schrijven blijkt uit de gegevens van het walletadres dat de gestolen ethers er nog steeds op terug te vinden zijn.

Vergoeding voor getroffen gebruikers

De CEO van UpBit heeft meteen na het in de wereld sturen van het statement ook aangegeven verschillende maatregelen te zullen gaan nemen. Hij belooft onder meer ook dat mensen die zijn getroffen door de hack met zekerheid vergoed zullen worden. Deze vergoeding zal worden betaald door het speciale verzekeringsfonds waar UpBit over beschikt. De resterende cryptomunten die zich nog in de hot wallet bevinden worden volgens Seok-Woo ook meteen doorgestuurd naar een cold wallet. Mensen die gebruikmaken van de diensten van UpBit dienen er wel rekening mee te houden dat ze ongeveer gedurende twee weken geen geld zullen kunnen storten en opnemen.

Laat uw cryptocurrencies niet bij de exchanges staan!

Bovenstaande hack bewijst het nog maar eens, het is echt nooit een goed idee om uw cryptocurrencies zomaar bij een exchange te laten staan. Hoe betrouwbaar het bedrijf ook mag zijn waar u gebruik van maakt, hacks vormen altijd een bedreiging voor uw holdings. Wilt u er zeker van zijn dat uw cryptocurrencies echt ten allen tijde veilig bewaard kunnen worden? In dat geval is het steeds aan te raden om daarvoor gebruik te maken van een hardware wallet zoals met name de Ledger Nano S of Ledger Nano X of de Trezor Wallet.

Binance verbrandt voor 26 miljoen dollar aan BNB tokens

Binuance verbrandt 28 miljoen dollar BNB-tokens

Elk kwartaal kiest de cryptocurrency exchange Binance er voor om een bepaalde hoeveelheid van haar BNB-tokens te verbranden. De exchange heeft nu bekend gemaakt de achtste burn te hebben uitgevoerd. Het ging deze keer om in totaal 808.888 BNB-tokens die samen een totale waarde hadden van ongeveer 26,4 miljoen dollar. Dit is opvallend, want volgens de exchange zelf had de burn slechtst betrekking tot een waarde van 23,8 miljoen dollar. Voor alle duidelijkheid, de tokens die Binance verbrandt zijn uiteraard tokens die in handen zijn van de exchange zelf. Het verbranden van de tokens is een manier om er voor te zorgen dat de BNB-token steeds over een bepaalde basiswaarde blijft beschikken. 

100 miljoen BNB-tokens worden verbrand 

De exchange heeft zich eerder reeds laten ontvallen dat het een totaal van 100 miljoen BNB-tokens wil verbranden door de jaren heen. Op moment van schrijven zou het team van Binance eigenaar zijn van zo’n 80.000.000 BNB-tokens. In een verklaring heeft de exchange laten optekenen dat dit op moment van schrijven gelijk staat met in totaal zo’n 40 procent van de totale supply met BNB-tokens. Uiteindelijk moet er sprake zijn van een totaal aantal van 100 miljoen BNB-tokens. Op moment van schrijven zijn dat er nog 189.000.000. Dit betekent dat er nog 89.000.000 miljoen moeten worden verbrand. De exchange wil de verbrandingen elk kwartaal dan ook gewoon aanhouden. 

Eerst de 80.000.000 tokens van het Binance team 

Binance heeft verder nog aangegeven dat het eerst de resterende 80 miljoen tokens van haar eigen team zal verbranden. De resterende 9 miljoen aan BNB-tokens zullen uiteindelijk worden verbrand door de Binance.com exchange. Verschillende media stellen zich hier uiteraard de nodige vragen bij. Gaat het team immers zomaar vrijwillig haar hoeveelheid aan tokens afstaan zonder dat het daarvoor op een andere manier wordt gecompenseerd? Het lijkt twijfelachtig. In een reactie van Binance op deze vraag was het de CEO Changpeng “CZ” Zhao zelf welke reageerde met het volgende: 

“Binance verdient nog altijd haar commissies en is een winstgevende organisatie. Ze worden uitbetaald in BNB, beetje bij beetje”. 

Geen nieuwe Amerikaanse klanten meer 

Eerder vorige maand verscheen het nieuws dat Binance geen nieuwe Amerikaanse klanten meer toelaat op haar platform. Amerikaanse klanten hebben wel nog de mogelijkheid om te storten tot 12 september. Ook opnames en handelsactiviteiten kunnen tot die datum worden uitgevoerd. Vanaf dan zullen Amerikanen nog uitsluitend toegang hebben tot hun fondsen, maar zullen ze niet langer in staat zijn om te handelen. Vanwaar deze keuze? Zeer eenvoudig. 

Vanaf 12 september kunnen Amerikaanse klanten van de exchange namelijk terecht bij ‘Binance US’. Het betreft hier een nieuw handelsplatform welke beter zou voldoen aan de geldende regelgeving in de Verenigde Staten. Binance zelf wist er het volgende over aan te geven: “Binance US wordt geleid door onze partner ‘BAM’. Zij is in staat om de Amerikaanse markt precies op die manier te bedienen zoals ze dat vereist. Dit althans volledig in lijn met de geldende regelgeving.”

Veel mensen stellen zich de vraag of het openen van Binance US een goede zet is of niet. We begrijpen uiteraard dat dit een noodzakelijke stap kan zijn om te kunnen (blijven) voldoen aan de strenge regelgeving in de Verenigde Staten, maar andere exchanges die Binance heeft opgericht blijken heel wat minder succesvol dan haar hoofdplatform. Het mooiste voorbeeld hiervan is wellicht Binance Jersey. Het valt dan ook nog maar af te wachten of de nieuwe, typisch Amerikaanse Binance het beter zal doen. 

Binance overweegt dienst te doen als node voor ‘Libra’

Binuance overweegt dienst te doen als node voor Libra

De voorbije week heeft Facebook uitgepakt met de whitepaper voor haar cryptocurrency ‘Libra’. Op de officiële website van de cryptocurrency staat aangegeven dat er honderd nodes vereist zullen zijn voor de blockchain die bij het project zal behoren. Er zijn inmiddels ook verschillende geruchten verschenen over partijen die mogelijks interesse zouden hebben om als node te fungeren. Eén van die partijen? Dat is ‘s werelds populairste cryptocurrency exchange van het moment, namelijk ‘Binance’. 

Eerste 23 nodes bekend gemaakt 

Het zijn beslist geen loze woorden die Facebook heeft uitgesproken. Verschillende bedrijven of instanties hebben inmiddels inderdaad aangegeven dienst te zullen doen als node voor de Libra. Het gaat hierbij ook niet zomaar om de eerste, de beste partijen. Sterker nog, de eerste bedrijven die bekend zijn gemaakt behoren tot enkele van ‘s werelds belangrijkste organisaties. Denk op dit vlak niet alleen aan Visa en Uber, maar ook aan Ebay evenals Vodafone en natuurlijk ook Facebook zelf. Uiteindelijk was het de Chief Strategy Officer van Binance, namelijk ‘Gin Chao’ welke in een recent interview het volgende heeft laten optekenen: 

“Als één van de grootste cryptocurrency exchanges op deze planeet zijn we beslist aan het overwegen om dienst te gaan doen als node voor de Libra cryptocurrency. Dit gezegd zijnde moet er wel meteen ook benadrukt te worden dat het op dit ogenblik ook alleen maar bij een overweging blijft. Alle voor- en nadelen die een dergelijke functie met zich meebrengt dienen dan ook nog zorgvuldig tegenover elkaar te worden afgewogen.” 

Impact van Libra op crypto ecosysteem 

Ook in een recent interview heeft Chao zich uitgelaten over de impact die de lancering van de coin van Facebook kan hebben op het crypto ecosysteem. Voor alle duidelijkheid, deze mening is de persoonlijke mening van Chao zelf en dus niet van de Binance exchange; “De komst van Libra kan eigenlijk alleen maar als een goede zaak worden aanzien. Telkens wanneer een bedrijf met de omvang van Facebook zich met crypto bezig gaat houden is dit een zoveelste bevestiging van het feit dat blockchain in de praktijk uitstekend werkt. In dit geval geld dat echter niet alleen voor de blockchain, maar ook voor het principe van cryptocurrencies. Of de Libra nu uiteindelijk een succes zal worden of niet is eigenlijk minder relevant. In de basis is het namelijk voor de volledige cryptomarkt een goede zaak”. 

“Best brug voor adoptie van cryptocurrencies” 

Dat Chao best enthousiast is over de komst van de Libra blijkt ook verder uit enkele statements die hij heeft gemaakt. Zo heeft hij aangegeven dat de komst van Libra kan worden aanzien als “de beste brug voor de adoptie van cryptocurrencies welke we tot dusver hebben gezien”. Dit is uiteraard het gevolg van het feit dat in één klap ongelofelijk veel mensen gebruik zullen gaan maken van de cryptovaluta. De Libra zal dan ook niet alleen worden ingezet op Facebook, maar ook op haar aanverwante diensten. Het gaat hierbij dan concreet om diensten zoals WhatsApp, Instagram evenals Messenger. In ieder geval zijn wij best benieuwd of Binance uiteindelijk dienst zal gaan doen als node voor Libra of niet. De (nabije?) toekomst zal het ons moeten leren!

Coinsquare kondigt stablecoin gelinkt aan Canadese dollar aan

Coinsquare kondigt stablecoin gelinkt aan Canadese dollar aan

Coinsquare heeft bekend gemaakt dat het met een eigen stablecoin op de markt komt. De nieuwe stablecoin gelinkt aan de Canadese dollar zal luisteren naar de naam ‘eCad’ en zal opvallend genoeg een link hebben met de koers van de Canadese dollar. Naar eigen zeggen moet de nieuwe stablecoin de adoptie van cryptocurrencies in het algemeen een extra duwtje in de rug geven.

“We zijn bijzonder enthousiast om aan te kunnen kondigen dat de eerste stap is genomen richting het brengen van stabiliteit en opportuniteit naar de Canadese cryptocurrency markt”, aldus Cole Diamond, de CEO van Coinsquare. “De lancering van de nieuwe stablecoin ‘eCad’ zal zorgen voor de eerste transparante, betaalbare en bovendien ook veilige manier om waarde te versturen binnen Canada en daarbuiten. Dit zonder het risico om geconfronteerd te worden met de volatiliteit van de traditionele cryptocurrency markt”.

Slechts daags na bekendmaking ‘TrueGBP’

De bekendmaking van deze nieuwe stablecoin die wordt gedekt door de Canadese dollar komt er slechts nadat TrustToken bekend heeft gemaakt de ‘TrueGBP’ stablecoin op de markt te gaan lanceren. Deze stablecoin is op haar beurt weer gedekt door Britse Pond reserves. Stablecoins worden steeds belangrijker, niet in het minst omdat steeds meer exhanges bezig zijn met het zelf lanceren van een door dollar (of een andere asset) gedekt type van stablecoins.

Gedekt door Canadese dollar reserves

De eCad stablecoin zal aldus gedekt worden door de Canadese Dollar reserves. Dit in contrast met bijvoorbeeld de op moment van schrijven leidende stablecoin op de markt Tether (USDT). Deze heeft recent namelijk haar terms of service aangepast. Dit betekent concreet dat USDT heeft aangegeven dat haar tokens nu zowel zijn ingedekt door fiat als door schulden. Concreet betekent dit dat het mogelijk is dat Tether tokens uitgeeft op basis van een krediet. Dit brengt natuurlijk heel wat extra risico’s met zich mee waardoor er nu vanuit de markt (terecht) wordt gesteld dat andere stablecoins zoals USDC, GUSD, TUSD evenals PAX heel wat veiliger zijn. Dit zou er zomaar voor kunnen zorgen dat het marktaandeel van Tether rake klappen zal krijgen.

Vrij prominente Canadese exchange

Coinsquare staat natuurlijk bekend als een vrij prominente Canadese exchange. Ze realiseert dan ook volumes van rond de 9 miljoen dollar per 24 uur. De exchange beschikt over negen verschillende handelsparen. De toevoeging van de door de Canadese dollar gedekte stablecoin gelinkt aan de eCad, kan nieuwe opportuniteiten met zich meebrengen op vlak van zowel opportuniteiten voor de handel als op vlak van kostprijs.

USDT nog steeds verantwoordelijk voor 98% van de markt

Een nieuwe stablecoin die op de markt wordt gelanceerd start doorgaans relatief beperkt. Op moment van schrijven is USDT dan ook nog steeds goed voor een marktaandeel van zomaar even 98 procent. Canada is op vandaag één van de meer crypto-vriendelijke landen in de wereld. Er zijn dan ook verschillende veelbelovende projecten en startups terug te vinden. Echter is het zo dat fraude en scams ook in dit land niet uitgesloten kunnen worden. Zo bleek recent nog met de zaak van QuadrigaCX. Het is in ieder geval uitkijken naar de komst van de nieuwe stablecoin en de invloed die ze zal uit gaan oefenen op de markt.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!