Ravencoin (RVN)

Informatie over Ravencoin (RVN) lees je op cryptobeginner.nlRavencoin (RVN) is een cryptocurrency waarvan veel mensen zich afvragen wat ze nu exact doet. Dat is een logische vraag, want in de basis lijkt Ravencoin een twaalf in een dozijn project te zijn. Kijkt u even verder, dan wordt al snel duidelijk dat dit helemaal niet het geval is. Ravencoin is namelijk een peer to peer netwerk met een blockchain welke het mogelijk maakt om op de meest veilige manier digitale activa uit te wisselen welke als niet vervreemdbare activa in de blockchain vastliggen. Dit lijkt op het eerste zicht misschien een beetje complex, maar na het lezen van de informatie op deze pagina zult u er alles over weten!

Welk probleem lost Ravencoin precies op?

Een paar jaar nadat Bitcoin op de markt was gelanceerd werd duidelijk dat het mogelijk was om activa op de blockchain van Bitcoin te kunnen verwerken. Nieuwe activa kunnen worden toegevoegd aan de blockchain van Bitcoin door het realiseren van veilige transacties waarbij het mogelijk wordt gemaakt om extra informatie over de activa in kwestie toe te voegen. Inmiddels zijn er verschillende projecten opgezet die het mogelijk moeten maken om gemarkeerde Bitcoin transacties uit te voeren door middel van de OP_RETURN code. Het gaat hierbij onder meer om Mastercoin evenals om Colored Coins. Eigenlijk is de werking hiervan een beetje vergelijkbaar met het commentaarveld welke wordt voorzien in het Bitcoin protocol. Het belangrijkste voordeel dat aan deze manier van werken is verbonden is uiteraard terug te vinden in het enorme veiligheidsniveau. Het is in principe in de praktijk compleet onmogelijk om de staat van de blockchain van Bitcoin te wijzigen. Een cruciaal probleem voor wat de verwerking van bovenstaande crypto asset informatie betreft is terug te vinden in het feit dat Bitcoin nodes niet over de mogelijkheid beschikken om deze activa te herkennen. Dit betekent dat u in theorie perfect 1 Satoshi kunt gebruiken voor het verwerken van de informatie, maar het versturen van 1 Satoshi is geen mogelijkheid. Bij het versturen van een crypto asset gaat het in eerste instantie om een Bitcoin transactie. De blockchain van Bitcoin is dan ook in het leven geroepen om er digitale transacties op uit te kunnen voeren en dus niet als crypto asset handelsplatform. Bovendien is het ook nog eens zo dat het merendeel van de Bitcoin wallets niet in staat zijn om activa te herkennen. Dit zijn stuk voor stuk problemen welke door Ravencoin en haar RVN-token worden aangepakt en opgelost.

De functie van Ravencoin binnen de cryptomarkt

Bovenstaande maakt het eigenlijk reeds duidelijk, Ravencoin (RVN) is een platform welke zich specifiek heeft gespecialiseerd als digitaal activaplatform. Haar specialisatie richt zich in het bijzonder op het creëren van token securities met tokencreatie ingebouwd in de oorspronkelijke code van het protocol. Veel mensen denken in eerste instantie dat Ravencoin op dit vlak overbodig is omdat Ethereum in principe ook perfect kan fungeren als activaplatform. Uiteraard is dat het geval, maar Ethereum is gespecialiseerd in smart contracts. Hierin schuilt een belangrijk verschil. Ravencoin beschikt dan ook in de praktijk over de volgende voordelen ten opzichte van Ethereum:

  • Ravencoin kan perfect worden gebruikt voor het creëren van security tokens;
  • Het platform van Ravencoin maakt een dividend uitbetaling mogelijk;
  • Eenvoudig en zeer veilig versturen van digitale bezittingen;

Belangrijkste verschil tussen Ravencoin en Bitcoin

Bovenstaande maakt nog niet meteen duidelijk wat nu precies het belangrijkste verschil is tussen Ravencoin en Bitcoin. In eerste instantie is het zo dat er bij Ravencoin elke minuut een nieuwe blok wordt aangemaakt. Daarnaast is het ook nog eens zo dat Ravencoin er voor heeft gekozen om gebruik te maken van het X16 PoW-consensus algoritme. Klinkt deze bij jou niet meteen bekend in de oren? Geen probleem. Dit algoritme zorgt er voor dat ASIC miners zijn uitgesloten. Hierdoor wil Ravencoin het voor elke partij mogelijk maken om een structurele bijdrage te kunnen leveren aan haar blockchain. Tot slot is het ook nog eens zo dat Ravencoin over een aanzienlijk grotere limiet beschikt op vlak van tokens. In totaal zullen er dan ook zomaar even 21 miljard RVN-tokens op de cryptomarkt gelanceerd worden.

Lancering van Ravencoin zonder ICO

Ravencoin is op de markt verschenen zonder dat er daarvoor een ICO is georganiseerd. Bovendien is het eveneens belangrijk om te weten dat er geen zogenaamde pre-mine is uitgevoerd. Opvallend is dat er ook van een zogenaamde ‘founders pool’ geen sprake is. Dit alles betekent dat er met recht en rede kan worden gesteld dat de lancering van Ravencoin op de markt volledig correct is verlopen. Het team achter deze cryptocurrency moet haar financiële middelen dan ook halen uit het zelf minen van RVN evenals de koersstijgingen die haar token (mogelijks) kan realiseren.

Ravencoin kopen

Heeft de informatie op deze pagina u overtuigd om te gaan investeren in Ravencoin en dan meer bepaald in haar RVN-token? In dat geval is het natuurlijk interessant om te weten bij welke partijen u dit precies kunt doen. Verschillende cryptocurrency exchanges maken het mogelijk voor hun klanten of investeerders om deze token aan te kopen. De belangrijkste exchanges voor Ravencoin op moment van schrijven is Binance. Deze exchange realiseert in totaliteit gemiddeld tussen de 30 & 35 procent van het volledige volume in Ravencoin (RVN). Binance is uiteraard niet de enige exchange waarbij de RVN-token staat gelist. Wat namelijk bovendien ook te denken van Bittrex, Upbit en CoinExchange? De algemene verwachting is dat in de toekomst nog meer exchanges er voor zullen kiezen om Ravencoin in hun aanbod op te nemen. Op moment van schrijven zijn er nog geen cryptocurrency brokers die de token hebben gelist. Dit maakt het voor Nederlanders en Belgen op moment van schrijven nog niet mogelijk om rechtstreeks in te stappen in de RVN-token met fiat-geld.

Veilig uw RVN-tokens opslaan

Kiest u er voor om te investeren in Ravencoin? Laat uw RVN-tokens dan bij voorkeur niet op de exchange zelf staan! Doet u dat wel? Dan is het mogelijk dat u op een zeker ogenblik het slachtoffer zult worden van een hack. Hierdoor kunnen al uw tokens (of toch in ieder geval een significante hoeveelheid daarvan) verloren gaan. Gelukkig zijn er op de markt verschillende prima wallets terug te vinden waar u eventueel naar kunt kijken. Zo is er door het team achter Ravencoin een mobiele wallet evenals een desktop wallet gelanceerd. Daarnaast zou u er uiteraard ook nog voor kunnen kiezen om gebruik te maken van een Ravencoin Paper Wallet, maar dit is iets wat we u eigenlijk liever niet aanraden. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat er meer dan voldoende mogelijkheden bestaan om uw RVN-tokens veilig op te kunnen slaan.